Laatst bijgewerkt: 31-10-2023

10 redenen om te starten met affiliate marketing

Op het internet zijn veel verschillende online verdienmodellen te vinden die erg interessant zijn. Zo kun je online wat extra geld bijverdienen of zelfs een (hoog) passief inkomen creëren. Eén van die online verdienmodellen is affiliate marketing. Affiliate marketing wordt steeds vaker, en op veel verschillende manieren, ingezet om online geld te verdienen. Dit populaire verdienmodel is voor iedereen toegankelijk en levert je daarnaast vele voordelen op. Waarom kiezen voor affiliate marketing? We leggen je in 10 redenen uit waarom affiliate marketing een interessante manier is om online veel geld te verdienen.

 

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf op jouw website (of ander kanaal zoals social media of YouTube). Wanneer een bezoeker via jouw website op de link klikt van het product of dienst wat jij promoot en vervolgens een aankoop doet krijg jij hierover een commissie. Dit kan bijvoorbeeld een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage. Het enige wat jij hoeft te doen is het maken van een website met relevante content en producten of diensten van een ander bedrijf promoten. 

 

Bijvoorbeeld: Je hebt een passie voor reizen en wilt hier graag een blog over schrijven. In een blog kun je bezoekers informeren door middel van jouw kennis en ervaringen te delen die je hebt opgedaan tijdens jouw gemaakte reizen. Zo kun je bijvoorbeeld blogs schrijven over: 'De leukste plekken om te bezoeken in Italië', 'Waarom kiezen voor Cyprus als vakantieland', 'Gek op avontuur? Bezoek deze geweldige wereldstad!'.

In een blogpost over 'De beste voorbereiding voor backpacken in Bali' kun je bijvoorbeeld campagnes promoten voor vliegtickets, travelgear, entreetickets voor attracties of dagjes weg, visums, autoverhuur, en nog veel meer. Eén of meerdere campagnes kun je in jouw blog verwerken die aansluiten op jouw gekozen onderwerp. Wanneer iemand na het lezen van jouw blog enthousiast geworden is over de travelgear waar jij over hebt verteld, op de link klikt en vervolgens een aankoop doet, dan verdien jij een commissie!

 

Waarom kiezen voor affiliate marketing?

 • Kies een onderwerp waar je passie of interesse ligt
 • Je hebt veel vrijheid in wat je doet
 • Je loopt weinig risico met affiliate marketing
 • Affiliate marketing is makkelijk te combineren met een baan, studie, stage, etc.
 • Je kunt starten met affiliate marketing zonder hoge opstartkosten
 • Je staat er niet helemaal alleen voor
 • Je kan gemakkelijk aansluiten bij een affiliate netwerk
 • Je kan jouw affiliate website blijven opschalen
 • Het is mogelijk veel geld te verdienen met affiliate marketing
 • Creëer een passief inkomen met affiliate marketing

waarom starten met affiliate marketing?

Kies een onderwerp waar je passie of interesse ligt

De mogelijkheden voor affiliate marketing zijn enorm. Van promoten van vliegtickets tot de verkoop van hondenbedjes, bijna alles is mogelijk. Er zijn verschillende netwerken beschikbaar waar jij je bij kan aansluiten om te beginnen met affiliate marketing. Ieder netwerk heeft andere producten of diensten om te promoten voor op jouw website. Werk je graag in de tuin en weet je veel over planten? Dan kan je een affiliate website opzetten met informatie over planten en promoot je bijvoorbeeld boeken/gidsen over bepaalde plantsoorten. Of weet je veel over mode en wil je met je blog over de nieuwste trends producten promoten van een kledingwinkel? Door een onderwerp te kiezen wat je leuk vind en waar je passie ligt zal je veel energie halen uit het maken van je website. Dit is anders als je kiest voor een onderwerp wat je niet echt ligt of alleen kiest vanwege hogere commissies. Het zal je dan namelijk meer energie kosten om te blijven werken een succes van je website te maken. De kans op succes is dan een heel stuk kleiner. Door te werken met je passie zal affiliate marketing op de langere termijn ook leuk blijven om te doen.

Je hebt veel vrijheid in wat je doet

Met affiliate marketing heb je op verschillende manieren veel vrijheid. Je hebt vrijheid in het onderwerp wat je kiest, welke content je maakt, hoe je website er uit ziet en welke producten of diensten je gaat promoten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het binnen de voorwaarden valt die de adverteerder opstelt (en kenbaar maakt van te voren) maar dit zal je amper tot niet belemmeren in het maken van een succesvolle affiliate website. Naast de vrijheid in wat je doet en hoe je het doet bepaal je ook zelf hoeveel tijd je aan je website besteed. Je kiest zelf de dagen en het aantal uren die je werkt aan je affiliate website. Het is natuurlijk wel aan te raden om tijdens het starten met affiliate marketing wat meer uren aan je website te werken omdat je natuurlijk nog in de opbouwfase zit. Naarmate je website begint te lopen kan je er voor kiezen om minder uren per week er aan te werken. Bij een goed lopende affiliate website is het alleen nog een kwestie van bijhouden en opschalen. Dit kost natuurlijk veel minder tijd dan het opzetten van een volledig nieuwe website. Omdat je voor affiliate marketing alleen een laptop en internet nodig hebt kun je daarnaast ook werken waar je maar wilt. Ideaal!

10 redenen om te starten met affiliate marketing

Je loopt weinig risico met affiliate marketing

Doordat je bij affiliate marketing geen inkoop van producten hebt en ook geen verantwoordelijkheid hebt over het verzenden van pakketten zijn de risico's een stuk lager dan met bijvoorbeeld een webshop of dropshipping. Ook heb je nauwelijks tot zelfs geen klantenservice omdat alle vragen die klanten hebben over het product of de dienst gesteld kunnen worden aan de adverteerder zelf. Affiliate marketing kent vele voordelen ten opzichte van de nadelen. De verantwoordelijkheden die je met affiliate marketing hebt zijn veel minder dan met andere online verdienmodellen. Je werkt op de achtergrond zodat je jouw website voor je kan laten werken. Zoals we eerder al aangaven is het ook mogelijk om te starten met affiliate marketing zonder hoge opstartkosten. De risico's die je financieel neemt zijn daardoor ook erg laag. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel geld jij in je website investeert en of je bijvoorbeeld werkzaamheden uitbesteed of zelf doet.

Makkelijk te combineren met een baan, studie, stage, etc.

Omdat je zelf bepaalt waar en wanneer jij aan je website werk kun je dit gemakkelijk om je werk heen plannen. Is jouw doel om door te groeien naar financiële onafhankelijkheid en wil je stoppen met werken voor een baas? Dan kun je een affiliate website gemakkelijk naast je huidige werk opbouwen. Omdat je niet binnen enkele maanden genoeg geld zal verdienen met affiliate marketing om er een volledig inkomen uit te halen is het juist ideaal dat je dit naast je werk kan opbouwen. Zo kan je voor of na je werk verder aan je website bouwen tot het moment dat je hier voldoende inkomsten uit genereert om te stoppen met je werk bij een werkgever.

Je kunt starten met affiliate marketing zonder hoge opstartkosten

Een heel groot voordeel van affiliate marketing wanneer je net start zijn de lage opstartkosten. Om te kunnen starten met affiliate marketing heb je namelijk geen hoog budget nodig. Met een paar tientjes kun jij al starten met affiliate marketing. Omdat je in het begin vooral bezig bent met het opzetten van je website kan je de kosten erg laag houden. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal tools waar je gratis gebruik van kan maken voor bijvoorbeeld het doen van zoekwoordenonderzoek. Ook inschrijven om producten of diensten te promoten is bij verschillende netwerken gratis. Zo zijn er meerdere dingen waarop je in het begin kan besparen en geen hoge kosten maakt tijdens het starten met affiliate marketing.

Je staat er niet helemaal alleen voor

Er is veel informatie te vinden op het internet om jou op weg te helpen naar een succesvolle online business. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een cursus te volgen die jou verder help om een succesvolle affiliate marketing website  op te zetten. In duidelijke online videotrainingen zal stap voor stap de beginselen van affiliate marketing uitgelegd worden en hoe jij je website kan opbouwen en vormgeven. De bekendste Nederlandse videocursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Met 10 jaar ervaring en 11.000 leden op de teller een succesvolle ondernemer die beginnende affiliates helpt een succesvolle online business op te zetten. Voor een ongelofelijke lage prijs van €47,- krijg je alle essentiële informatie die je nodig hebt om te starten met affiliate marketing. 

Je kan gemakkelijk aansluiten bij een affiliate netwerk

Door gebruik te maken van een netwerk is het een stuk gemakkelijker om te starten met affiliate marketing. Een netwerk biedt campagnes met producten of diensten aan van adverteerders die jij kan promoten op je website. Er zijn verschillende netwerken beschikbaar waar jij je bij kan aanmelden tijdens het starten met affiliate marketing. Doordat deze netwerken er zijn hoef jij zelf niet op zoek te gaan naar bedrijven die gebruik maken van affiliate marketing. Dit bespaart je een hoop extra tijd en moeite die je weer in andere belangrijke onderdelen van je website kan steken. Nadat je aangemeld bent bij een netwerk zoals Paypro, Daisycon, Awin, TradeTracker of Tradedoubler kan je gemakkelijk alle beschikbare campagnes bekijken en er mee aan de slag gaan. Ook kan je vaak contact opnemen met het bedrijf achter de campagne voor materiaal voor op je website of om te sparren over hoe je hun product(en) of dienst(en) goed kan promoten.

Je kan jouw affiliate website blijven opschalen

Opschalen met affiliate marketing kan op verschillende manieren. Zodra je een goedlopende affiliate website hebt kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om werkzaamheden (gedeeltelijk) uit te besteden voor nog meer resultaten. Door bijvoorbeeld het inhuren van een tekstschrijver kan jij je website op automatische piloot laten groeien. Ook is het daarnaast mogelijk om een tweede affiliate website op te zetten of zelfs meer websites als je wilt. Er is namelijk geen maximaal aantal affiliate websites wat je mag hebben. Het is wel sterk aan te raden om pas met een tweede website te beginnen als je eerste website goede resultaten behaalt. Zodra je te snel met een tweede website begint zal je moeilijk je focus kunnen verdelen over twee websites waardoor het behalen van resultaten langer gaat duren. Ook kan het in je nadeel werken als je op je eerste website wat fouten hebt gemaakt. De kans dat je deze fouten dan ook op de tweede website maakt is enorm groot. Werk daarom eerst aan je eerste website tot je hieraan verdient voordat je door gaat groeien met een eventuele tweede website.

Het is mogelijk om veel geld te verdienen met affiliate marketing

Last but not least.. Met affiliate marketing is het mogelijk genoeg geld te verdienen om daarnaast geen ander werk meer te hoeven doen. Je verdiensten kunnen zelfs zo oplopen dat je duizenden euro's per maand kunt verdienen. Dit is natuurlijk niet zomaar te behalen. Het is belangrijk dat je blijft doorwerken aan je website en consistent relevante content blijft plaatsen om te blijven groeien. In het begin heb je natuurlijk nog niet direct veel bezoekers, dit heeft tijd nodig om te groeien. De reden waarom de meeste affiliates niet succesvol worden is omdat ze tijdens de eerste maanden nog niet genoeg resultaten zien om gemotiveerd door te blijven gaan. Diegene die juist doorgaan en door blijven leren en werken kunnen een succesvolle business opzetten. Beginnen met affiliate marketing word niet voor niets 'De lange adem genoemd'. Als je iedere maand blijft optimaliseren, opschalen, leren en verbeteren kan jij succesvol worden met affiliate marketing en mogelijk veel geld verdienen.

Creëer een passief inkomen met affiliate marketing

Tijdens het starten met affiliate marketing zal je meerdere uren aan je website werken dan je mogelijk later zal doen. In het begin ben je vooral bezig met het opzetten van je website en maken van goede content. In de beginfase zal je met affiliate marketing nog niet veel geld verdienen. Op het moment dat jouw website na enige tijd begint te groeien, en jij blijft doorgaan, zal dit ook blijven groeien. Omdat jouw website dan al staat is het van belang dat je blijft aanvullen en optimaliseren. Dit kost natuurlijk veel minder uren werk dan het opzetten van een hele nieuwe website. Door op te schalen kan je een inkomen creëren wat je maand na maand passief kunt verdienen zonder dat je er full-time voor hoeft te werken. Dit is natuurlijk (bij de meeste) niet in enkele maanden te realiseren, maar zolang jij door blijft werken aan je website is het mogelijk hier veel geld mee te verdienen wat maandelijks terug blijft komen.

Waarom affiliate marketing?

Waarom kiezen voor affiliate marketing?

Affiliate marketing is voor iedereen toegankelijk omdat je geen technische kennis of ervaring nodig hebt om te slagen. Het is daarnaast op te bouwen in je eigen tempo en jij bepaalt zelf waar de website over gaat. Je hebt volledige vrijheid in waar je werkt, wanneer je werkt en hoeveel uren per week je aan je affiliate website werkt. Dit maakt het voor iedereen mogelijk een passief inkomen op te bouwen met affiliate marketing op zijn/ haar manier. Dus waarom affiliate marketing? Affiliate marketing heeft zo veel voordelen ten opzichte van nadelen wat het terecht voor vele hét nummer één online verdienmodel maakt. Wil je direct goed van start met je affiliate website? Met de Affiliate Marketing Revolutie kun je voor een enorm lage prijs direct aan de slag met het opstarten van jouw affiliate website. Stap voor stap zal je uitgelegd worden hoe jij succesvol kunt worden met jouw online business.

 

Met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld en dat de methode van de Affiliate Marketing Revolutie al vele affiliates succesvol heeft gemaakt. Met interessante videotrainingen, strategieën en handvaten vol informatie word je klaargestoomd om er een succes van te maken. Wanneer jouw inzet 110% is zal de cursus van Jacko Meijaard jou zeker verder helpen naar succes. De Affiliate Marketing Revolutie is niet voor niets één van de grootste en bekendste cursus in heel Nederland en België. Daar hangt zeker een flink prijskaartje aan? Nee! De kosten voor deze cursus zijn verrassend laag in tegenstelling tot wat je er allemaal voor terug krijgt. Jouw weg naar succes begint hier!

 

En dat alles voor maar liefst €47,-!

Wat kun je verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie? 

 • Bewezen succesvolle methode 
 • De cursus bestaat uit 16 modules verdeeld in diverse onderwerpen met in totaal 69 video's 
 • Toegankelijk voor absolute beginners tot ervaren affiliates 
 • Inclusief toegang tot updates binnen de cursus
 • Toegang tot het ledengedeelte - internet succes gids forum 
 • Je kan direct starten na aankoop 
 • Uitstekende klantenservice 
 • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands 
 • Koop de cursus gemakkelijk en snel via deze link

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Disclaimer: Wij van Ga voor online succes zijn geen financieel adviseurs. De informatie die je op de website vind is samengesteld uit eigen ervaringen en ervaringen van andere online marketeers. Goed onderzoek doen is ten alle tijden aan te raden. De keuzes die je uiteindelijk maakt zijn voor eigen verantwoording. Daarnaast staan er op verschillende plekken op de website links naar producten of diensten die wij aanraden. Wanneer je hier op klikt en een aankoop doet steun je daarbij onze website. De vergoeding die wij hiervoor ontvangen heeft geen invloed op de prijs van de producten of diensten.