Laatst bijgewerkt: 07-11-2023

Affiliate marketing in de reisbranche

Wil je starten met affiliate marketing in de reisbranche of heb jij al een bestaande website over reizen? Affiliate marketing en een website over reizen kun je geweldig met elkaar combineren. Er zijn verschillende manieren mogelijk om online marketing toe te passen wanneer je website gaat over reizen. Zo kan je bijvoorbeeld bloggen over de reizen die je al gemaakt hebt of lezers informeren over de leukste plekken ter wereld. Reizen als onderwerp is natuurlijk erg breed dus er is heel veel mogelijk. Zo kan je website gaan over bijvoorbeeld wintersport, backpacken, zonvakanties, cruises, stedentrips of een bepaalde plaats of land. De opties zijn eindeloos en dat maakt het juist zo leuk om een affiliate website te maken over reizen. Maar waar begin je? En wat heb je nodig voor je affiliate website in de reisbranche?

 

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf op jouw website (of ander kanaal zoals social media of YouTube). Wanneer een bezoeker van jouw website doorklikt en vervolgens een aankoop doet ontvang jij hierover een commissie. Dit kan een percentage of vast bedrag zijn per verkoop. 

 

Bijvoorbeeld: Je schrijft diverse artikelen over backpacken in Bali. '10 leukste bezienswaardigheden in Bali', 'Beste plekken om goedkoop te overnachten op Bali', 'Ik ga backpacken in Bali. Wat heb ik allemaal nodig?', enzovoort. In de artikelen kun je verschillende campagnes promoten voor bijvoorbeeld een backpacktas, visums, Travelgear, wandelschoenen, tickets voor hotels of attracties, en heel veel meer. Het is belangrijk dat de campagne die jij promoot aansluit op de content die jij geschreven hebt. In een artikel over backpacken op Bali is het niet verstandig een wintersportvakantie te promoten. Met een product of dienst die goed aansluit op je artikel of blog kun je veel meer verkopen genereren!

 

Wanneer een bezoeker jouw artikel of blog gelezen heeft en vervolgens klikt op de campagne van bijvoorbeeld backpacktassen zal de bezoeker doorgestuurd worden naar het bedrijf wat jij promoot. Nadat de backpacktas door de bezoeker gekocht is verdien jij geld! De tas kostte dan bijvoorbeeld €60,00 euro met een commissie van €15,00 euro (hoogte van de commissies zijn per bedrijf verschillend). Dit betekent in dit geval dat als jij 10 tassen weet te verkopen, je €150,- euro verdient en bij 100 tassen zelfs €1.500,- euro!

 

affiliate marketing reizen

Ideeën voor een affiliate website over reizen

Er zijn veel verschillende soorten websites mogelijk als je wilt starten met affiliate marketing in de reisbranche.  Bepaal van tevoren wat voor soort website je gaat maken zodat je een duidelijk plan kan maken en daardoor ook precies weet hoe je dit wilt opzetten.  We hebben een aantal veelvoorkomende soorten reiswebsites voor je op een rijtje gezet zodat je wat ideeën kan opdoen voor het opzetten van jouw eigen affiliate reiswebsite. Natuurlijk zijn er naast deze ideeën nog veel meer mogelijkheden. Doe daarom datgene wat jij het leukste vindt zodat je óók op de langere termijn energie en plezier blijft halen uit het maken en onderhouden van jouw affiliate website. 

 

 • Travelblog
 • Content website over reizen
 • Boekingssite
 • Reviewsite
 • Ticketsite
 • Combineer verschillende ideeën

Travelblog

Ben je vaak op reis en wil je bloggen over wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt? Het gebeurt regelmatig dat travelbloggers affiliate marketing inzetten om geld te verdienen met hun reisblog. Bij het schrijven van een blog over bijvoorbeeld 'De leukste plekken om te bezoeken wanneer je in Venetië bent' kun je verschillende campagnes promoten.  Denk aan vliegtickets, tickets voor toegang bij bepaalde attracties of bezienswaardigheden, overnachting in de buurt, busreizen, autoverhuur of zelfs travelgear zoals een goede reiskoffer of wandelschoenen.  Veel mensen lezen graag ervaringen van andere reizigers over hun gemaakte reis voordat ze zelf een reis boeken. Dit is een ideale manier om online geld te verdienen met reizen terwijl je zelf op reis bent. Een digital nomad! 

 

Content website over reizen

Een contentwebsite is erop gericht de bezoeker te voorzien van informatie over een bepaald onderwerp. Je kan bijvoorbeeld een website maken over backpacken waarop je informeert over waar je kan backpacken, hoe je dit kan voorbereiden, welke hotspots te bezoeken en wat je hier allemaal voor moet regelen (denk aan visums, verzekeringen, inentingen e.d.). Of je maakt een website gericht op een bepaald land zoals Frankrijk met artikelen als: 'De leukste kustplaatsen in Frankrijk' of 'Deze 10 plekken moet je gezien hebben als je in Parijs bent!'. Door content te maken die waardevol is voor de bezoeker kun je met jouw website geld verdienen. Met het eerdergenoemde voorbeeld over de website met informatie omtrent backpacken kun je veel interessante content maken. In een artikel over: 'De voorbereiding van jouw droomreis' is het mogelijk campagnes te verwerken voor vliegtickets, aanvragen van een visum, reisverzekeringen, travelgear, reisgidsen, autoverhuur en veel meer. 

 

Boekingssite

We kennen allemaal wel de website van Corendon en Tui. Dit zijn websites waarop je voornamelijk vakanties kan boeken. Naast het boeken van vakanties vind je ook informatie over de verschillende vakantiebestemmingen. Wanneer je kiest voor deze vorm van affiliate marketing is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je meer werkzaamheden hebt wat betreft onderhoud van de website.  Bij andere vormen zoals een content website of een travelblog plaats je content die vaak een lange tijd voor je kan werken. Je schrijft een tekst, plaatst deze op de website en je hoeft hier vervolgens niets meer voor te doen. Hierdoor kan je een passief inkomen opbouwen met je website. Eén goed artikel of blog kan namelijk jarenlang voor inkomsten zorgen. Op zoek naar een goed voorbeeld van een boekingssite? Wist je dat het bekende VakantiePiraten.nl ook een affiliate website is? 

 

Reviewsite

Bezoek je graag verschillende hotels, attracties, bezienswaardigheden of verschillende plaatsen in Nederland of in het buitenland? Dan kan je een reviewwebsite maken met al je bevindingen en ervaringen.  We lezen graag voor we iets kopen of boeken hoe andere het ervaren hebben om zo nog zekerder te zijn van onze aankoop. Via de zoekmachines wordt daarom ook vaak specifiek gezocht naar reviews. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende zoekoorden als review, ervaringen, beste, leukste e.d. Denk aan zoekopdrachten als: 'beste hotel Bali review' of 'backpack ervaringen Indonesië' Het belangrijkste van een reviewsite is dat je eerlijke en echte reviews schrijft. Alleen op deze manier zal jouw affiliate website op de lange termijn kunnen slagen. 

 

Ticketsite

Op een ticketsite kun je gemakkelijk affiliate marketing toepassen. Je kan diverse kanten op in je onderwerp met tickets in Nederland of in het buitenland. Kies je voor wereldwijd, een land of richt je je op één specifieke plaats? Door bezoekers te informeren over de bestemming of activiteit kan je een complete website maken. Verschillende netwerken bieden campagnes aan om tickets te promoten voor op je website. Vooral bij Daisycon en Tiqets is er een ruim aanbod om tickets te promoten voor bijvoorbeeld dagjes uit of weekendjes weg. Denk bijvoorbeeld aan tickets voor toegang tot culturele plekken, pretparken, musea, dierentuinen, sauna's, hotels, theater en nog veel meer. 

Combineer verschillende ideeën

Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere manieren toe te passen op één affiliate website. Wil je reviews schrijven over de hotels en bezienswaardigheden waar je bent geweest en daarnaast ook tickets verkopen, dat kan! Er zijn veel verschillende mogelijkheden en je kunt er van maken wat je wilt. Het belangrijkste is dat je website voldoet aan de richtlijnen van de wetgeving en dat je daarnaast de campagnes op de juiste manier promoot. Wees vooral creatief en en blijf consistent werken aan je affiliate website of blog over reizen.

 

Online marketing reisbranche

Ik heb al een lopende website over reizen. Kan ik ook beginnen met affiliate marketing?

Zeker! Ook met een website in de reisbranche die je al langer hebt kun je beginnen met affiliate marketing. Nadat je aangemeld bent bij een affiliate netwerk kun je de affiliate links op je website plaatsen. Het is wel belangrijk dat de campagnes die je plaatst bij je artikelen, blogs etc. ook aansluiten bij het doel van je tekst. Kijk daarom goed naar de inhoud van je tekst en welke campagnes hierop het beste aansluiten. Het is aan te raden om je in te schrijven bij meerdere affiliate netwerken zodat je een overzicht hebt van het aanbod in verschillende campagnes binnen de reisbranche. Het is toegestaan om via meerdere affiliate netwerken tegelijkertijd campagnes te promoten op je website.

 

Bij welke affiliate netwerken kan ik mij aanmelden?

Een affiliate netwerk is een platform waar jij je bij kunt aanmelden voor het promoten van verschillende campagnes. Via een affiliate netwerk kom je gemakkelijker in contact met diverse bedrijven. Ieder affiliate netwerk werkt anders en hanteert ook andere voorwaarde voor promotie.

Er zijn verschillende netwerken die campagnes aanbieden die jij kunt promoten op jouw website over reizen. Nadat je aangemeld bent bij een netwerk krijg je een duidelijk overzicht welke campagnes er zijn onder de categorie reizen. Door op een campagne te klikken krijg je meer informatie over onder andere de inhoud van de campagne, de hoogte van de commissie, voorwaarden en het promotiemateriaal. Veel adverteerders hebben mooie banners klaargezet die jij op jouw website kan plaatsen.  Wij hebben een aantal Nederlandse netwerken voor jou op een rijtje gezet die meerdere campagnes in de reisbranche aanbieden. 

 

 • Daisycon

Het aanbod van campagnes in de reisbranche is heel erg breed op Daisycon. Je vindt er campagnes van verschillende vliegmaatschappijen, wintersport, stedentrips, zonvakanties, single reizen, tickets met korting, dagjes weg, reisverzekeringen, hotelovernachtingen, touringcars, groepsreizen, autoverhuur en veel meer. Door het ruime aanbod is het zeker aan te raden je aan te melden bij Daisycon. Dit netwerk is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Daarnaast is aanmelden bij Daisycon volledig gratis. 

 

 • Awin

Awin heeft een ruim aanbod aan campagnes die je kan promoten wanneer je affiliate website over reizen gaat. Je vindt hier verschillende grote maar ook kleinere bedrijven in de reisbranche. Je zal bedrijven tegenkomen als Groupon, Tripadvisor, Brussel airlines, cruisewinkel, Belvilla, voetbaltravel, sixt en veel meer. Nadat je aangemeld bent bij Awin vragen ze om een verificatie. Deze verificatie heeft ons €1,- euro gekost. De rest van de inschrijving en het gebruik van het netwerk is gratis. 

 

 • Tiqets

Dit affiliate netwerk is zeker een toevoeging voor jouw website wanneer je site gaat over reizen. Tickets van over de hele wereld kun je vinden bij dit netwerk. Van toegang tot een tempel in Bali tot een rondvaart in de wateren van New York. Via de website kan je heel gemakkelijk aangeven welke tickets je wilt promoten. Vervolgens krijg je een HTML-code die jij op je website kan verwerken. De tickets die jij geselecteerd hebt worden op een overzichtelijke manier (met informatie en prijs) getoond op jouw affiliate website. 

 

 • Bol.com

Bol.com is meer gericht op fysieke producten. Op een website over reizen kun je Bol.com als affiliate netwerk toepassen door op zoek te gaan naar producten die aansluiten bij jouw content. Zo kun je in een artikel over wintersport skibrillen en skipakken promoten. Of denk bijvoorbeeld aan reisgidsen, wandelschoenen en reistassen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je start met affiliate marketing je mogelijk niet direct producten van Bol.com kan promoten. Het bedrijf kijkt namelijk naar de hoeveelheid content die jij op jouw website hebt staan. Wanneer dit nog maar enkele artikelen of blogs zijn zal Bol.com de aanvraag afwijzen. Heeft jouw website al meerdere artikelen of blogs? Dan kan je een aanvraag indienen om producten te gaan promoten. De aanvraag en het gebruik van het affiliate programma bij Bol.com zijn volledig gratis. 

 

 • PayPro

Het aanbod campagnes in de categorie reizen is erg beperkt op PayPro omdat zij zich meer richten op digitale diensten. Momenteel staat er alleen een campagne beschikbaar voor het promoten van backpackgidsen van verschillende landen. Wanneer dit niet het onderwerp van jouw website is kun je alsnog een inschrijving doen bij PayPro. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwe campagnes die geplaatst worden. Daarnaast zijn de kosten voor het inschrijven bij PayPro slechts eenmalig €7,50. Direct na het inschrijven bij PayPro kun je aan de slag met promoten van campagnes.

 

affiliate marketing reisbranche

Handige tips voor jouw affiliate website over reizen!

Met wat handige tips kun jij aan de slag met je affiliate website over reizen!

 

Begin niet te breed met je onderwerp

Wanneer je teksten plaatst op je website zal Google deze indexeren zodat je weergegeven wordt in de resultaten van de Google zoekmachine. Met artikelen over verschillende onderwerpen zal het veel langer duren voordat je goede posities hebt waardoor je minder snel organische bezoekers zal krijgen via Google. Met uiteenlopende onderwerpen zal het voor Google moeilijker zijn te bepalen waar jouw website precies over gaat en welke doelgroep je wilt bereiken. Zo kan je beter meerdere artikelen schrijven over bijvoorbeeld backpacken voordat je verder gaat over het onderwerp wintersport (mocht je website over meerdere onderwerpen gaan). Door meerdere artikelen te schrijven over één onderwerp laat jij zien aan Google dat je weet waar je het over hebt en dit zal je op termijn ook terugzien in de resultaten.

 

Meld je aan bij meerdere affiliate netwerken

Schrijf je in bij meerdere netwerken zodat je een totaaloverzicht hebt van welke campagnes er momenteel beschikbaar zijn. Regelmatig komen er nieuwe campagnes bij die je mogelijk weer op jouw website kan promoten. Kijk van tevoren goed wat de voorwaarden zijn voor een inschrijving en of er eventuele kosten aan verbonden zitten. Bij een aantal netwerken is de aanmelding en het gebruik ervan gratis maar je zal mogelijk ook netwerken tegenkomen waarbij je een eenmalig bedrag moet betalen of een maandelijks bedrag. 

 

Doe je voordeel met e-mailmarketing

Regelmatig zijn er via verschillende bedrijven die je kunt promoten acties waardoor jij je bezoekers leuke kortingen kan aanbieden. Naast het opzetten van je website kun je daarom bijvoorbeeld ook kiezen voor e-mailmarketing. Geef bezoekers de mogelijkheid hun e-mailadres achter te laten op jouw website om van jou de leukste aanbiedingen via de e-mail te ontvangen. Dit kunnen aanbiedingen zijn voor vliegtickets, dagjes weg met hoge kortingen, goedkope overnachtingen, de tofste vakanties, en nog heel veel meer! Zo kun je naast de verdiensten van de website ook geld verdienen via e-mailmarketing.

 

Doe goed zoekwoordonderzoek

Doe goed zoekwoordonderzoek voordat je gaat starten met het schrijven van teksten. Zeker in de reisbranche is het verstandig om je in het begin te richten op de long tail zoekwoorden. Long tail zoekwoorden zijn een reeks van meerdere (zoek)woorden. Met woorden als 'vakantie boeken', 'zonvakantie Italië' en 'wintersport Frankrijk' kan het veel langer gaan duren voordat je organische bezoekers krijgt op je website. Dit komt omdat deze zoekwoorden al op veel websites voorkomt. De concurrentie in de reisbranche is hoog waardoor de juiste zoekwoorden nog belangrijker zijn om de concurrentie te evenaren. Zo zal je met zoekwoorden als 'skigebieden Frankrijk dichtbij Nederland' of 'grootste skigebieden Frankrijk' sneller goede posities krijgen in Google dan met de woorden 'skigebieden Frankrijk'. 

 

Maak gebruik van zoekwoorden met een koopintentie

Maak gebruik van zoekwoorden met een koopintentie. Naast dat je de bezoeker wilt informeren wil je natuurlijk ook geld verdienen met je website of blog. Het is daarom belangrijk om zoekwoorden te gebruiken met een koopintentie. Hierdoor trek je niet alleen klanten aan die op zoek zijn naar informatie, maar ook bezoekers die de intentie hebben om online iets te kopen. Zoekwoorden met een kopintentie zijn bijvoorbeeld de woorden kopen of huren, bestellen, korting, goedkoopste, beste, betaalbare, enz. 

 

Plaats niet te veel banners op je website

Te veel banners op je reis website plaatsen kan nadelig werken. Dit kan voor bezoekers namelijk storend zijn waardoor je minder of helemaal geen resultaten boekt met je affiliate website. Je kan campagnes ook verwerken in een button/knop of woord. Bijvoorbeeld: Ben jij op zoek naar een wintersport in Frankrijk inclusief skipas

 

affiliate website reizen

Kan ik ook leren hoe ik een affiliate website opzet?

Met de juiste cursus kun jij leren hoe je een winstgevende affiliate website opzet en ook hoe je deze kunt opschalen. Je hebt direct alle essentiële informatie die je nodig hebt om te starten met affiliate marketing. Hierdoor weet je van A tot Z welke stappen je moet ondernemen en zullen veelgemaakte fouten in het begin voorkomen worden. Wanneer je zelf alle informaten moet uitzoeken ben je veel extra tijd kwijt en is de kans groter dat je in het begin fouten maakt door informatie die je mist. Een goede cursus voor affiliate marketing hoeft niet veel te kosten.

 

De bekendste Nederlandstalige online videocursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Met 10 jaar ervaring en 12.000 leden op de teller een succesvolle ondernemer die beginnende affiliates helpt een succesvolle online business op te zetten.

 

Met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld en dat de methode van de Affiliate Marketing Revolutie al vele affiliates succesvol heeft gemaakt. Met interessante videotrainingen, strategieën en handvaten vol informatie word je klaargestoomd om er een succes van te maken. 

 

De cursus is ontwikkeld voor de absolute beginner zodat je ook zonder enige technische kennis of ervaring in online marketing een succesvolle affiliate website kunt opzetten. Je leert niet alleen wat de beginselen zijn van affiliate marketing, maar ook hoe je een website maakt en instelt, wat je beter wel of juist niet kunt doen, hoe je een website kunt optimaliseren en meer essentiële informatie die je nodig hebt om meteen goed van start te gaan. 

 

Wat kun je verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie?

 • Bewezen succesvolle methode 
 • De cursus bestaat uit 16 modules verdeeld in diverse onderwerpen met in totaal 69 video's 
 • Toegankelijk voor absolute beginners
 • Inclusief toegang tot updates binnen de cursus
 • Toegang tot het ledengedeelte - internet succes gids forum 
 • Je kan direct starten na aankoop 
 • Uitstekende klantenservice 
 • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands 
 • Koop gemakkelijk en snel via deze link


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Disclaimer: Wij van Ga voor online succes zijn geen financieel adviseurs. De informatie die je op de website vind is samengesteld uit eigen ervaringen en ervaringen van andere online marketeers. Goed onderzoek doen is ten alle tijden aan te raden. De keuzes die je uiteindelijk maakt zijn voor eigen verantwoording. Daarnaast staan er op verschillende plekken op de website links naar producten of diensten die wij aanraden. Wanneer je hier op klikt en een aankoop doet steun je daarbij onze website. De vergoeding die wij hiervoor ontvangen heeft geen invloed op de prijs van de producten of diensten.