Laatst bijgewerkt: 28-02-2022

Handige tips voor het starten met affiliate marketing

Wanneer je start met affiliate marketing komt er heel veel nieuwe informatie op je af. In het begin is het daarom ook normaal dat je wat fouten maakt maar door de lessen die je daar uit haalt zal jouw website alleen maar gaan groeien. Om je wat verder op weg te helpen heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je op weg helpen bij het starten met affiliate marketing.

 

 • Wanneer je gaat adverteren neem dan naast Google Ads ook een kijkje bij Microsoft Advertising (Bing). Deze zoekmachine heeft weliswaar minder bezoekers dan Google maar de concurrentie is daardoor ook een stuk minder hoog. Meer kansen dus! Daarnaast is het adverteren via Bing ook een stuk goedkoper dan bij Google.  Zo kan je goed testen hoe het maken van advertenties werkt en hoe je jouw doelgroep het beste aan kan spreken. Vooral wanneer je nog niet heel bekend bent met het maken van advertenties online is het in het begin veel testen wat wel en niet werkt. Met een goedkoper alternatief dan Google is dit ook de ideale manier om kennis op te bouwen.

 • Houd tijdens het maken van je website ook goed in de gaten hoe de site er uit ziet en werkt op een mobiele telefoon. Tegenwoordig zoeken we steeds meer informatie online op onze mobiel. Het is dus belangrijk dat je site ook voor mobiele bezoekers optimaal werkt en er goed uit ziet.

 • Verwerk niet alleen campagne's in banners. Zeker wanneer je meerdere campagne's op 1 pagina promoot kan je dit het beste op verschillende manieren neerzetten om het netjes en overzichtelijk te houden. Bijvoorbeeld door een link naar de adverteerder te verwerken in een woord of woorden in je tekst. Wanneer je deze woorden markeert met een andere kleur, cursief maakt of onderstreept weet de lezer dat hij/zij door kan klikken naar de adverteerder. Ook kan je er voor kiezen de link naar de adverteerder in te stellen in een Call to Action button.

  Bijvoorbeeld:

  Voor de meeste skidorpen kan je een wintersport boeken inclusief skipas. Dit is meestal voordeliger en bespaart je veel tijdsverlies op je wintersportbestemming. Zo kan je zorgeloos direct vanuit de auto de latten op!    
 • Er zijn veel handige tools te gebruiken die het je een stuk makkelijker kunnen maken om je website juist op te bouwen. Een tool waar ik heel veel aan gehad heb is Semrush. Je vult een URL van je concurrent in waardoor je een overzicht krijgt van verschillende statistieken. Zo kan je bijvoorbeeld zien op welke keywords ze het beste scoren op Google en hoeveel bezoekers zij maandelijks hebben. Dit en meer! Enorm handig wanneer je onderzoek doet voor content ideeën voor op je eigen website. De tool kan je een aantal keren per dag gratis gebruiken. Wanneer je hier meer en uitgebreider gebruik van wilt maken kan je een account aanmaken en een aankoop doen voor meer toegang tot gegevens en statistieken.

 • Algemene voorwaarden, privacyverklaring, cookieverklaring en andere juridische vragen? Bij affiliatevoorwaarden.nl zijn ze gespecialiseerd in alle juridische zaken omtrent affiliate marketing. Met een totaalpakket van alle juridische documenten die je als affiliate nodig hebt en een handige juridische handleiding ben jij er helemaal klaar voor om te starten!  Dit alles doen ze bij affiliatevoorwaarden wel 10 keer goedkoper dan wanneer je het bij een advocatenkantoor laat opstellen.  > Meer informatie 

 • Het is natuurlijk belangrijk dat je website er mooi uit ziet met goede professionele afbeeldingen. Er zijn verschillende websites waar je gratis afbeeldingen kan krijgen van hoge kwaliteit. Deze afbeeldingen zijn vrij van auteursrechten waardoor jij deze professionele afbeeldingen zonder kosten en zorgen kan plaatsen op je website. De twee websites die ik gebruik voor afbeeldingen zijn www.pixabay.com en www.unsplash.com. Het plaatsen van afbeeldingen zonder toestemming of die niet vrij zijn van auteursrechten kan een hoop hoge boetes opleveren. Kijk hier altijd goed mee uit omdat je hiermee de wet overtreed. Met het gebruik van pixabay en unsplash weet je zeker dat je de afbeeldingen mag gebruiken voor commerciële doeleinden.

 • Heb je moeite met goede teksten schrijven voor je website of kom je er niet aan toe om wekelijks nieuwe hoogwaardige content te publiceren? Een goede relevante tekst schrijven die het ook nog eens goed doet op Google is voor vele een lastige klus. Er zijn namelijk veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het schrijven van een tekst waardoor het niet gemakkelijk is. Daarnaast neemt het doen van zoekwoordonderzoek en het schrijven van de tekst veel tijd in beslag. Veel ondernemers geven het daarom uit handen en huren een tekstschrijver in. Wil je meer lezen over wat een tekstschrijver voor jouw website kan betekenen? > Lees meer

 • Heel veel nuttige informatie is te verkrijgen op het internet succes gids forum van Jacko Meijaard. Hier bespreken leden verschillende problemen waar ze tegen aan lopen en krijg je veel tips. Op het forum zitten zowel beginnend als gevorderde affiliates die jou verder kunnen helpen als je ergens niet uitkomt. Van strategieën tot de techniek achter je website, alles word besproken. Daarnaast helpt het mij ook wanneer ik even een extra motivatieboost nodig heb. Er staan namelijk veel succesverhalen op het internet succes gids forum. Door de ervaringen en lessen van andere blijf ik gemotiveerd om dit te maken tot een succes! Dus heb je vragen of ben je benieuwd geworden? Neem dan zeker even een kijkje op het internet succes gids forum en ontdek het zelf!

.

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Heb jij nog handige tips voor startende affiliates? Deel ze met ons!


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen