Laatst bijgewerkt: 02-05-2022

Online geld verdienen als student

Wanneer je studeert, heb je buitenom een hoge stapel huiswerk en proefwerken natuurlijk ook een druk en sociaal leven. Het hebben van een bijbaantje is daarom ook vaak lastig te combineren met schooltijden of andere naschoolse activiteiten en hobby’s. Maar hoe betaal je dan je studentenkamer, uitgaansleven, schoolboeken en al het andere wat geld kost? Hoe fijn zou het zijn om zelf je werktijden en werkuren te kunnen bepalen en dat alles vanaf je eigen laptop thuis? Met affiliate marketing heb jij de vrijheid om te kunnen werken waar en  wanneer je wilt. Geen vaste werktijden, geen tijdnood met schoolwerk en geen werkgever die flexibiliteit en lange werkdagen verwacht. Nog niet overtuigd? Ik zal je er wat meer over vertellen.

 

Wat is affiliate marketing?

In het kort is affiliate marketing het promoten van andermans producten of diensten. Wanneer iemand via jouw unieke link deze dienst of product koopt, zal jij daarover een commissie ontvangen. Het enige wat jij hoeft te doen is een website maken met relevante content die kopers enthousiast maakt om het product te kopen.

 

Bijvoorbeeld: Je bent enorm geïnteresseerd in paarden en je beschikt al over enige kennis. Je kunt een website maken waarop je artikelen plaatst over paarden en wat hier bij komt kijken. Bijvoorbeeld over de verzorging, voeding of misschien wel paardensport. In deze artikelen kun je klanten informeren en daarbij ook bijpassende producten aanbieden om jouw bezoekers verder te helpen. Je kunt bijvoorbeeld producten promoten als paardrijkleding, benodigdheden voor op stal, boeken en nog veel meer. Wanneer een bezoeker jouw artikel gelezen heeft, klikt op de link die jij in je artikel verwerkt hebt en vervolgens een aankoop doet, krijg jij een commissie. Dit kan een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage. 

Welke voordelen heeft dit voor mij als student?

Affiliate marketing heeft vele voordelen. Om dat je de producten van een ander bedrijf promoot, heb je andere werkzaamheden dan wanneer je bijvoorbeeld zelf een webshop onderhoud. Je hebt met affiliate marketing geen inkoop van producten omdat de aankoop zelf op de website van de adverteerder gedaan word. Jij verwijst alleen door naar de website van de adverteerder  zodat de klant daar zijn aankopen kan doen.  Daarnaast hoef je daardoor ook geen pakketten te verzenden omdat dit door de adverteerders zelf gedaan word. Nog een groot voordeel is dat je geen klantenservice hebt. Wanneer iemand vragen heeft over het product of de dienst kan je ze doorverwijzen naar de adverteerder voor meer informatie.  Omdat het hele gedeelte aan de voorkant wegvalt kan jij je focussen op de werkzaamheden op de achtergrond. Hierdoor kan je makkelijk zelf kiezen wanneer jij aan je website werkt en hoeveel uur per week je hieraan besteed. Benieuwd naar nog meer redenen om te starten met affiliate marketing?

Maar hoe zit het dan met de kosten tijdens het opstarten van een affiliate website?

De opstartkosten kun je in het begin erg laag houden waardoor je geen hoog budget nodig hebt om te starten met affiliate marketing. Dit is natuurlijk enorm handig omdat veel dingen al duur genoeg zijn en als student wil je natuurlijk geen groot financieel risico lopen. Een affiliate website kun je al opzetten met een paar tientjes. Veel werkzaamheden kun je namelijk zelf doen zoals bijvoorbeeld het schrijven van teksten. Daarnaast zijn er een aantal handige tools, waar je gratis gebruik van kan maken, die jou verder kunnen helpen. Wil je weten welke kosten noodzakelijk zijn en waar je (in het begin) op kan besparen

Online geld verdienen als student

Hoe snel kan ik inkomsten verwachten met mijn affiliate website?

Affiliate marketing staat bekend om de lange adem. Wanneer je begint met affiliate marketing zal je nog niet binnen enkele weken genoeg verdienen om er volledige inkomsten uit te ontvangen. Dit is iets wat tijd nodig heeft om te groeien. Ja zal natuurlijk nog niet vanaf de eerste dag veel bezoekers hebben op je website. Dit is wel belangrijk om rekening mee te houden. Vele beginnen heel enthousiast met het opzetten van hun website, maar wanneer er na 2 maanden nog geen commissie verdient is stopt het overgrote deel. Dit is natuurlijk enorm zonde voor de tijd en moeite die je er al in gestoken hebt. Met affiliate marketing is het mogelijk om veel geld te verdienen, maar niet op de korte termijn.  Wanneer je een bijbaantje hebt zul je, vanzelfsprekend na het werken van een aantal uren, loon uitbetaald krijgen. Met affiliate marketing kan de opstartperiode enkele maanden duren. Afhankelijk van de tijd die je er in investeert, de niche en jouw inzet kan dit verschillen.  Gemiddeld begint bij de meeste de website te groeien na 3 tot 6 maanden. Maar… wanneer je begint te groeien zal dit ook blijven groeien en bouw je door naar een passief inkomen.

Ik heb geen technische kennis, wat nu?

Voor het opstarten van een affiliate website heb je geen technische kennis nodig. Dat is juist wat affiliate marketing zo leuk maakt. Het is toegankelijk voor iedereen.  Je hoeft geen ervaren marketeer of ICT-er te zijn om succesvol te worden. Veel informatie is te vinden op het internet en ook is het mogelijk om een cursus te volgen zodat je zeker geen belangrijke informatie mist. Daar zit zeker een flink prijskaartje aan? Nee zeker niet. Er zijn verschillende cursussen te vinden die jou succesvol kunnen maken. De bekendste videocursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Niet alleen de prijs is enorm aantrekkelijk, maar ook is het een bewezen succesvolle methode.  Al meer dan 11.000 leden gingen je voor en dat is natuurlijk niet voor niets. Ontdek het zelf voor maar liefst €47,-!

Meer lezen over de Affiliate Marketing Revolutie?  > Lees meer

 

.

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Kantoor en schoolKantoor en school