Laatst bijgewerkt: 03-12-2023

Online geld verdienen als student

Als student heb je buitenom een hoge stapel huiswerk natuurlijk ook een enorm druk en sociaal leven. Het hebben van een bijbaantje is daarom ook vaak lastig te combineren met schooltijden of andere belangrijke activiteiten en hobby’s. Maar hoe betaal je dan je studentenkamer, uitgaansleven, schoolboeken en al het andere wat geld kost? Hoe fijn zou het zijn om zelf je werktijden en werkuren te kunnen bepalen en dat alles vanaf je eigen laptop thuis? Met affiliate marketing heb jij de vrijheid om te kunnen werken waar en wanneer je wilt. Geen vaste werktijden, geen tijdnood met schoolwerk en geen werkgever die flexibiliteit en lange werkdagen verwacht. Affiliate marketing levert je heel veel voordelen op als student. Maar waarom is affiliate marketing een ideaal online verdienmodel voor jou als student?

 

 • Wat is affiliate marketing?
 • Welke voordelen heeft affiliate marketing voor mij als student?
 • Hoe zit het met de kosten tijdens het starten met affiliate marketing?
 • Hoe snel ga ik geld verdienen met mijn affiliate website?
 • Kan ik als student ook hulp krijgen bij het starten met affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

In het kort is affiliate marketing het promoten van andermans producten of diensten. Wanneer iemand via jouw unieke link deze dienst of product koopt, zal jij daarover een commissie ontvangen. Het enige wat jij hoeft te doen is een website maken met relevante content die kopers enthousiast maakt om het product te kopen.

 

Bijvoorbeeld: Je bent enorm geïnteresseerd in paarden en je beschikt al over enige kennis. Je kunt een website maken waarop je artikelen plaatst over paarden en wat hier bij komt kijken. Bijvoorbeeld over de verzorging, voeding of misschien wel paardensport. In deze artikelen kun je klanten informeren en daarbij ook bijpassende producten aanbieden om jouw bezoekers verder te helpen. Je kunt bijvoorbeeld producten promoten als paardrijkleding, benodigdheden voor op stal, boeken en nog veel meer. Wanneer een bezoeker jouw artikel gelezen heeft, klikt op de link die jij in je artikel of blog verwerkt hebt en vervolgens een aankoop doet, krijg jij een commissie. Dit kan een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage. 

Online geld verdienen als student

Welke voordelen heeft affiliate marketing voor mij als student?

Affiliate marketing heeft een enorme lijst aan verschillende interessante voordelen. Veel van deze voordelen maakt affiliate marketing voor jou als student een interessant online verdienmodel. Als student heb je namelijk niet alle tijd en middelen om bijvoorbeeld grote risico's te nemen. Affiliate marketing levert je niet alleen veel vrijheid op, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Deze voordelen zijn ideaal voor jou als student, maar waarom?

 

 • Bepaal zelf wanneer je werkt
 • Werk locatie onafhankelijk
 • Kies een onderwerp wat je leuk vindt
 • Eerlijk verdienmodel
 • Weinig verantwoordelijkheden
 • Verdien veel geld met affiliate marketing
 • Bouw een passief inkomen op
 • Veel informatie beschikbaar
 • Het is mogelijk werkzaamheden uit te besteden

Bepaal zelf wanneer je werkt

Als student heb je natuurlijk te maken met een druk rooster en zal je het de ene periode drukker hebben dan de andere. Met affiliate marketing kies je zelf wanneer je aan je website werkt. Je kunt zelf kiezen hoeveel uren je werkt en daarnaast ook wanneer het jou het beste uitkomt. Heb je overdag een volle en drukke planning? Dan kun je in de avond aan het werk. Heb je juist overdag een aantal uur over? Ga dan aan de slag met je affiliate website.

 

Werk locatie onafhankelijk

Het enige wat je nodig hebt om aan je affiliate website te werken is een laptop en internet. Dit betekent dat je overal ter wereld aan de slag kan met affiliate marketing. Voor een student is dit natuurlijk ideaal omdat je er voor kan kiezen om thuis aan het werk te gaan maar ook wanneer er een lesuur uitvalt kun je aan de slag met je affiliate website.

 

Kies een onderwerp wat je leuk vindt

Affiliate marketing kun je enorm breed inzetten. In bijna iedere niche kun je affiliate marketing toepassen. Dit is natuurlijk een enorm groot voordeel. Zo kun je kiezen voor een onderwerp waar jij affiniteit mee hebt. Dit maakt het iedere keer weer leuk om aan je affiliate website te werken. Wanneer je nieuw bent met affiliate marketing en je wilt starten met je eerste affiliate website dan is het aan te raden een onderwerp te kiezen wat je leuk vindt, verstand van hebt of veel interesse in hebt. Omdat affiliate marketing nieuw voor je is zal je nog veel leren tijdens de opbouw van je website. Het maakt het gemakkelijker om te schrijven over iets waar je energie van krijgt en leuk vindt. Met een onderwerp waar je niks van weet of geen interesse in hebt wordt het een stuk moeilijker om content te schrijven. Daarnaast is de kans van slagen op de lange termijn een stuk kleiner. Neem een onderwerp waarvan je weet dat je daar maanden over kunt schrijven.

 

Eerlijk verdienmodel

Een belangrijk voordeel van affiliate marketing is dat het een eerlijk online verdienmodel is. Er zijn meerdere manieren te vinden hoe je online (veel) geld kunt verdienen als student maar dit gebeurt helaas niet altijd op een eerlijke of legale manier. Met affiliate marketing weet je zeker dat je op een eerlijke manier een online business kunt opbouwen en geld verdienen. Met affiliate marketing geldt: no cure no pay. Dit houdt in dat je alleen uitbetaald krijgt wanneer je verkopen genereert.

Natuurlijk is het belangrijk dat je alleen juiste informatie op je affiliate website plaatst en geen onjuiste beloftes doet. Daarnaast heb je je ook te houden aan de wet- en regelgeving en moet je de gestelde voorwaarden van de campagne volgen die je wilt promoten. 

 

Weinig verantwoordelijkheden

Je hebt met affiliate marketing geen inkoop van voorraad, geen opslagruimte nodig, geen gedoe met het versturen en retour ontvangen van pakketten en geen klantenservice. De uiteindelijke verkoop wordt namelijk niet bij jou gedaan maar bij het bedrijf waarvoor jij producten of diensten promoot. Bezoekers met vragen over producten of diensten kun je doorverwijzen naar het bedrijf wat je promoot. Je werkt voornamelijk op de achtergrond waardoor veel verantwoordelijkheden, die je met onder andere een webshop wel hebt, hier niet van toepassing zijn. 

 

Bouw een passief inkomen op

Met affiliate marketing is het mogelijk een passief inkomen op te bouwen wat je maand na maand blijft ontvangen. Een artikel of blog die je nu schrijft kan over namelijk over een aantal jaren nog voor inkomsten zorgen.

 

Veel informatie beschikbaar

Online is er veel informatie te vinden over affiliate marketing wat je verder kan helpen succesvol te worden met affiliate marketing. Naast dat je veel over affiliate marketing kunt vinden op verschillende websites zijn er ook interessante podcasts, forums, filmpjes op YouTube/ TikTok en meer. Maak gebruik van de gratis informatie die beschikbaar is op het internet om bij te leren over affiliate marketing voor nog meer succes!

 

Online geld verdienen student

Hoe zit het met de kosten tijdens het starten met affiliate marketing?

Eén van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat je kunt starten met jouw affiliate website zonder hoge opstartkosten. Dit is natuurlijk voor een student erg voordelig, niet alleen omdat je al veel kosten hebt, maar ook neem je geen grote financiële risico's wanneer je start met affiliate marketing. Een affiliate website kun je namelijk al opzetten met een paar tientjes. Op de meeste kosten kun je (in het begin) besparen. Dit is natuurlijk een enorm voordeel omdat je in het begin nog niet genoeg verdient met je website om de gemaakte kosten te dekken. De eerste paar maanden ben je vooral bezig met het opbouwen van je affiliate website en het maken van nieuwe relevante content. Hoeveel je investeert in je website is natuurlijk je eigen keuze. Tijdens de start van je affiliate marketing avontuur kun je er voor kiezen te investeren in bijvoorbeeld tools voor zoekwoordenonderzoek of het inschakelen van een tekstschrijver, maar veel van de werkzaamheden kun je ook zelf doen om de kosten in het begin heel laag te houden.

 

Kun je dan starten met affiliate marketing zonder hoge opstartkosten? Je zal natuurlijk in het begin wel wat geld kwijt zijn voor een domeinnaam en hosting van je website. Deze kosten zijn onvermijdelijk omdat je natuurlijk een website en domeinnaam nodig hebt om aan de slag te gaan. Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van het hostingpakket wat je aanschaft. Aanschaf van een domeinnaam heeft ons nog geen €10,- euro gekost (eenmalig) en de hosting van onze website ligt tussen de €10,- en €20,- euro (per maand). Naast deze onvermijdelijke kosten kun je op veel punten besparen om de opstartkosten laag te houden zodra je start met affiliate marketing

 

 • Content maken kun je geheel zelf doen.
 • Meld je kosteloos aan bij verschillende affiliate netwerken om campagnes te promoten.
 • Maak gebruik van gratis tools en hulpmiddelen.
 • Organische bezoekers kost je niks.
 • Leer van je statistieken.
 • Maak gebruik van gratis afbeeldingen.

Hoe snel ga ik geld verdienen met mijn affiliate website?

Affiliate marketing staat bekend om de lange adem. Wanneer je begint met affiliate marketing zal je nog niet binnen enkele weken genoeg verdienen om er volledige inkomsten uit te ontvangen. Dit is iets wat tijd nodig heeft om te groeien. Ja zal natuurlijk nog niet vanaf de eerste dag veel bezoekers hebben op je website. Dit is wel belangrijk om rekening mee te houden. Vele beginnen heel enthousiast met het opzetten van hun affiliate website, maar wanneer er na 2 maanden nog geen commissie verdiend is stopt het overgrote deel. Dit is natuurlijk enorm zonde voor de tijd en moeite die je er al in gestoken hebt. Met affiliate marketing is het mogelijk om veel geld te verdienen, maar niet op de korte termijn.  Wanneer je een bijbaantje hebt zal je, vanzelfsprekend na het werken van een aantal uren, loon uitbetaald krijgen. Met affiliate marketing kan de opstartperiode enkele maanden duren. Afhankelijk van de tijd die je er in investeert, de niche en jouw inzet kan dit verschillen. Gemiddeld begint bij de meeste de website te groeien na 3 tot 6 maanden. Maar… wanneer je begint te groeien zal dit ook blijven groeien en bouw je door naar een passief inkomen.

Kan ik als student ook hulp krijgen bij het starten met affiliate marketing?

Voor het opstarten van een affiliate website heb je geen technische kennis nodig. Dat is juist wat affiliate marketing zo leuk maakt. Het is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen ervaren marketeer of ICT-er te zijn om succesvol te worden met affiliate marketing. Veel informatie is te vinden op het internet en ook is het mogelijk om een cursus te volgen zodat je zeker geen belangrijke informatie mist. Daar zit zeker een flink prijskaartje aan? Nee zeker niet. Er zijn verschillende cursussen te vinden die jou succesvol kunnen maken. De bekendste videocursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Niet alleen de prijs is enorm aantrekkelijk, maar ook is het een bewezen succesvolle methode.  Al meer dan 11.000 leden gingen je voor en dat is natuurlijk niet zonder reden.

 

Met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld en dat de methode van de Affiliate Marketing Revolutie al vele affiliates succesvol heeft gemaakt. Met interessante videotrainingen, strategieën en handvaten vol informatie word je klaargestoomd om er een succes van te maken. 

De cursus is ontwikkeld voor de absolute beginner zodat je ook zonder enige technische kennis of ervaring in online marketing een succesvolle affiliate website kunt opzetten. Je leert niet alleen wat de beginselen zijn van affiliate marketing, maar ook hoe je een website maakt en instelt, wat je beter wel of juist niet kunt doen, hoe je een website kunt optimaliseren en meer essentiële informatie die je nodig hebt om meteen goed van start te gaan. Wanneer jouw inzet 110% is zal de cursus van Jacko Meijaard jou zeker verder helpen naar succes. De Affiliate Marketing Revolutie is niet voor niets één de grootste en bekendste cursus over affiliate marketing in heel Nederland en België. 

 

Wat kun je verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie

 • Bewezen succesvolle methode 
 • De cursus bestaat uit 16 modules verdeeld in diverse onderwerpen met in totaal 69 video's 
 • Toegankelijk voor absolute beginners
 • Inclusief toegang tot updates binnen de cursus
 • Toegang tot het ledengedeelte - internet succes gids forum 
 • Je kan direct starten na aankoop 
 • Uitstekende klantenservice 
 • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands 

 

En dat alles voor maar liefst eenmalig €47,-!


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Disclaimer: Wij van Ga voor online succes zijn geen financieel adviseurs. De informatie die je op de website vind is samengesteld uit eigen ervaringen en ervaringen van andere online marketeers. Goed onderzoek doen is ten alle tijden aan te raden. De keuzes die je uiteindelijk maakt zijn voor eigen verantwoording. Daarnaast staan er op verschillende plekken op de website links naar producten of diensten die wij aanraden. Wanneer je hier op klikt en een aankoop doet steun je daarbij onze website. De vergoeding die wij hiervoor ontvangen heeft geen invloed op de prijs van de producten of diensten.