Laatst bijgewerkt: 26-11-2022

Welke ervaringen hebben wij met affiliate marketing?

De meeste artikelen die wij schrijven voor deze website gaan over affiliate marketing. Dit is voornamelijk informatie om jou verder te helpen bij het succesvol worden met jouw eigen affiliate website. We laten je weten wat je kunt verwachten en ook waar je terecht kunt voor verschillende zaken. De informatie op onze website bestaat uit eigen ervaringen en ervaringen van andere (ervaren en onervaren) affiliates. Niet alleen schrijven we veel over affiliate marketing maar ook zal je op deze website op verschillende plekken affiliate links tegenkomen. Zo wordt ons harde werken ook nog eens beloond!

 

Wanneer je nieuw bent met affiliate marketing dan is is logisch dat je op het internet op zoek gaat naar ervaringen van anderen affiliates. Tegenwoordig wordt je overal waar je online komt wel verrast met een filmpje over hoe jij in 1 maand 10.000 euro kunt verdienen. Heb je er weer één die beweert dat..., is de eerste gedachte die we vaak direct  hebben. Kun je online veel geld verdienen? Jazeker, er is alleen wel meer tijd en werk voor nodig dan hoe het overkomt in deze veelbelovende advertenties maar daarover later meer. Wij delen graag onze ervaringen die we hebben met affiliate marketing met jou!

 

Wat zijn onze ervaringen tijdens de eerste maanden met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een leuk en interessant verdienmodel. Er valt veel over te leren en de mogelijkheden zijn enorm. Bedenk het, en het kan.  Dit ervaarde we ook bij de start met affiliate marketing. Het was vooral de onzekerheid: Welk onderwerp kunnen we het beste kiezen? Hoe zit het met concurrentie? Waar doen we goed aan? Help! Het is één van de eerste stappen maar natuurlijk wel een hele belangrijke stap.

 

We hebben hier uiteindelijk een paar weken lang over nagedacht. We kozen een onderwerp waar we zelf veel interesse in hebben. We wisten er niet super veel van af maar dat leren we gaandeweg wel, dachten we.. We zijn hard aan de slag gegaan en hebben een aantal maanden flink hard gewerkt aan onze affiliate website. Na enkele maanden merkte we dat het ons meer energie kostte om aan de website te werken dan dat het opleverde. We zijn uiteindelijk na 6 maanden met de website gestopt ondanks dat er al een mooie groei in de resultaten was. De eerste commissie (van €40,- euro) was al verdiend binnen 1 maand.  Oke,.. een onderwerp wat je leuk vind is heel belangrijk, maar we merkte dus ook dat het belangrijk is dat je over het onderwerp voor een langere periode moet kunnen schrijven. Dit was ons struikelblok. Daarom een belangrijke tip uit eigen ervaringen: Kies een onderwerp wat je leuk vind én waar je minimaal een jaar over kunt schrijven. Wanneer het maken van content je meer energie gaat kosten dan dat het oplevert is het enorm moeilijk om te blijven doorzetten met je affiliate website. Denk hier dus goed over na voordat je met een onderwerp begint.

 

We begonnen met een nieuwe website. Dit keer een onderwerp wat we leuk vonden en waar we genoeg ideeën voor hadden om over te schrijven. Met een plan om iedere week minimaal 1000 woorden te plaatsen van goede kwaliteit. Dit hebben wij enkele maanden achter elkaar gedaan. Onze website kreeg na drie maanden al enkele leuke posities op de eerste pagina van de Google zoekresultaten en de eerste bezoekers begonnen te komen. We zette door met minimaal 1000 woorden per week en je zag de vertoningen en bezoekers op de website flink toenemen na 6 maanden. 

 

Wij hebben duidelijk kunnen zien dat als je consistent iedere week nieuwe content plaatst je website zal groeien en ook blijft groeien. Wanneer je website begint te groeien is voor iedereen anders. Dit is afhankelijk van meerdere factoren als: niche, concurrentie, kwaliteit content, seo e.d. Het is van te voren dus niet duidelijk te zeggen hoe lang het gaat duren voordat jouw website succesvol zal worden. Eén ding weten we 100% zeker: als je opgeeft wordt je sowieso niet succesvol met affiliate marketing! Blijven doorgaan is het belangrijkste en dan komt de groei vanzelf.

 

Welke voordelen heeft affiliate marketing voor ons?

De 'online geld verdienen wereld' is enorm en groeit nog steeds iedere dag. Doordat we veel tijd en moeite hebben gestoken in affiliate marketing zijn we veel andere online mogelijkheden tegengekomen. Je kennis groeit niet alleen op het gebied van affiliate marketing maar je leert nog zo enorm veel meer! Zo hebben wij ons laatst volledig verdiept in de mogelijkheden voor online geld verdienen met YouTube (zonder zelf in beeld te komen). De cursus van Cash Cow University hebben wij afgerond en zijn aan de slag gegaan. Vele lessen die we hierin geleerd hebben kunnen wij weer meenemen in onze eigen online journey. 

 

Affiliate marketing is voor ons een interessante manier van online geld verdienen. Je kunt namelijk schrijven over wat jij leuk vind en hier vervolgens geld mee verdienen. Je kunt het laagdrempelig opstarten en opbouwen waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Je hebt tijdens het starten met affiliate marketing geen hoog budget nodig om te starten. Voor maar een paar tientjes kun jij al beginnen met je online business en succesvol worden. Eén van de dingen waar je onder andere op kan besparen in het begin zijn handige tools voor het doen van zoekwoordonderzoek of het bijhouden van je statistieken. Ook zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden voor gratis en copyright free afbeeldingen, geluiden en video's van hoge kwaliteit om jouw affiliate website mooi aan te kleden. Dit kost je dus ook helemaal niks!

 

Dit is tijdens het starten met affiliate marketing enorm handig. Je werkt veel uren aan je website maar je verdient er nog niks mee. Wij waren hierdoor erg voorzichtig in het begin met hoeveel geld wij investeerde. Het gebruik van onder andere de gratis tools en afbeeldingen heeft enorm geholpen. Zo zijn er meerdere dingen waarop we in de eerste maanden konden besparen. Zo konden we met een budget van minder dan 100 euro starten met onze eerste affiliate website. In het begin is het fijn dat je kunt besparen. Naarmate je langer bezig bent met affiliate marketing is het wel aan te raden te investeren in goede tools zodat je meer opties hebt waardoor jij je website beter kunt optimaliseren. Dit bevordert natuurlijk de groei van je website. 

 

Een enorm voordeel voor ons was de tijdsindeling tijden het starten met affiliate marketing. We werkte 5 dagen per week (4 uur per dag) aan onze affiliate website. Dit konden we gemakkelijk zo inplannen naast de werkzaamheden die we overdag hadden. Voor ons kwam dit enorm goed uit en bracht ook regelmaat in de werkzaamheden die wij voor onze affiliate website hadden. Doordat we vaste uren voor onszelf gepland hadden konden wij consistent blijven groeien. Dit heeft enorm in ons voordeel geholpen.

 

Welke nadelige ervaringen hebben wij gehad met affiliate marketing?

Het 'moeilijkste' voor ons was de lange opstartperiode. Affiliate marketing is voor de lange adem. Dit is ook direct de grootste valkuil voor de meeste startende affiliates.  Het is namelijk belangrijk om er rekening mee te houden dat je enkele maanden bezig bent voordat je pas écht resultaten gaat zien. Gemiddeld verdienen de meeste affiliates hun eerste commissie binnen 3 tot 6 maanden nadat ze gestart zijn met hun affiliate website. Nadat de eerste commissie binnen is volgt de tweede en derde vaak een stuk sneller. Zodra je website begint te groeien en jij blijft consistent nieuwe content plaatsen dan zal je website blijven groeien. 

 

Je werkt iedere week aan je website zonder dat je de eerste periode resultaten ziet. Dit kan soms erg moeilijk zijn omdat je jezelf vaak afvraagt of je wel goed bezig bent en of het succes wel gaat komen. Veel affiliates stoppen daarom helaas vaak in de eerste drie maanden nadat ze gestart zijn met affiliate marketing. Dit is jammer. Jammer voor de tijd en moeite die er al in gestoken is want na drie maanden ben je al een heel eind! Alleen wanneer je doorzet kan jouw website succesvol worden. De ene dag lukt het beter dan de andere dag om voortgang te boeken op je website maar wij zeggen steeds: ' iedere 1% vooruitgang is toch weer vooruitgang'. 

 

Vind een manier voor jezelf waar jij motivatie uit kunt halen. Op de dagen dat het ons even tegenzat of de motivatie wat lager was pakte wij het forum van de Internet succes gids erbij. Op dit forum worden veel onderwerpen besproken die te maken hebben met affiliate marketing en andere interessante onderwerpen. Ook is er een topic genaamd 'Succeslounge' waar vele leden hun succesverhalen delen. Dit topic is waar wij onze goede energie uit haalde. Je ziet veel verschillende verhalen met behaalde resultaten en daarbij ook de uitleg van de weg ernaartoe. Vaak herkende wij ons in verschillende verhalen en zagen wij wat die affiliates bereikt hadden. Dit gaf ons het extra steuntje in de rug om door te zetten. Voor ons heeft dit enorm geholpen. Bekijk daarom waar jij motivatie uit haalt en pak dit erbij op de dagen dat het even tegenzit! Alleen degene die doorzetten kunnen succes behalen!

 

Wanneer moet je niet beginnen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is zeker alleen voor doorzetters. Het is een verdienmodel waarmee je op de langere termijn bijna of geheel automatisch veel geld mee kunt verdienen. Wie snel rijk wilt worden zal al snel afhaken tijdens het starten met affiliate marketing. Je bent namelijk de eerste tijd vooral bezig met het opzetten van jouw website en het maken van goede content. Hier zit veel tijd in omdat de content waarde moet hebben en relevant moet zijn. Het is belangrijk dat je de juiste mindset hebt om dit te laten slagen. Wanneer je af en toe een nieuw artikel plaatst en werkt 'wanneer je een keer' zin hebt zal jouw website niet of nauwelijks gaan groeien. Affiliate marketing is in de eerste maanden hard werken maar zodra je website voor inkomsten zorgt kun jij de werkzaamheden gaan automatiseren waardoor je kunt doorgroeien naar een passief inkomen wat je maand na maand gaat ontvangen. Dit is alleen mogelijk op langere termijn.

 

Wanneer moet je juist wél beginnen met affiliate marketing?

Wil jij niet binnen twee weken al "duizenden euro's verdienen" maar een online business opzetten dat voor jaren staat als een huis? Dan is affiliate marketing zeker interessant voor jou. Ben je gemotiveerd, een doorzetter en ben je bereid om veel te leren? Dan kun jij succesvol worden met affiliate marketing. Met een inzet van 110% kun jij een winstgevende online business opzetten als je maar consistent nieuwe content plaatst en doorzet. Vind je het leuk om te bloggen, informatieve artikelen te schrijven of heb je andere leuke ideeën voor een website en wil je er echt voor gaan? Dan is affiliate marketing een leuke en eerlijke manier van online geld verdienen wat zeker bij jou past.

 

affiliate marketing tips en ervaringen

Wat is het beste advies dat wij kunnen geven?

Investeer tijd en moeite in kennis. Een website maken of teksten schrijven is niet even snel gedaan. Wanneer je hiermee aan de slag gaat en totaal niet weet wat je doet zal je veel tijd kwijt zijn zonder dat je hiermee mogelijk goede resultaten gaat behalen. Een goede cursus is zeker aan te raden. Zo krijg je gelijk alle essentiële informatie die je nodig hebt om goed van start te gaan waardoor je sneller resultaten zult zien. Voor veel online cursussen betaal je helaas de hoofdprijs om te leren hoe je veel geld op het internet kunt verdienen. Bij affiliate marketing is dit gelukkig helemaal niet nodig!

 

Natuurlijk zijn er verschillende cursussen in diverse prijsklasse te vinden om te leren hoe affiliate marketing werkt, maar de beste- en tevens ook de bekendste cursus van Nederland is te koop voor een bizar lage prijs van maar liefst €47,-. Dit betekent dat jij voor maar een paar tientjes kunt leren hoe je succesvol wordt met affiliate marketing. De Affiliate Marketing Revolutie is een bewezen succesvolle methode en heeft al veel startende affiliates op weg geholpen met hun online business. Al meer dan 15.000 leden staan er op de teller en dit groeit nog steeds iedere dag. Dit is natuurlijk niet zonder reden.

 

Een cursus is het eerste deel van de kennis die je nodig hebt. Haal je kennis over affiliate marketing vanuit meerdere plekken. Een cursus helpt je al enorm op weg maar je zult meer leren wanneer je ook informatie via andere plekken verzamelt. Er is online genoeg informatie te vinden over affiliate marketing en het maken van websites. Lees informatie op verschillende websites, beluister podcasts, lees berichten op het Internet Succes Gids Forum, bekijk filmpjes over affiliate marketing op YouTube, volg online Webinars,  e.d. Dit zal je enorm helpen bij het succesvol worden met affiliate marketing. Het is niet alleen belangrijk om de juiste stappen te volgen, maar ook dat je precies begrijpt waarom deze stappen belangrijk zijn voor jouw succes.

Dus.. Ben jij een doorzetter, zit je vol met leuke ideeën, hou je van een uitdaging en geef je niet op wanneer het even tegenzit? Ga aan de slag met de bewezen succesvolle methode van de Affiliate Marketing Revolutie! Voor maar liefst €47,- euro kun jij al succesvol worden met affiliate marketing!

 

Wat zijn jouw ervaringen met affiliate marketing? Laat het ons weten in de reacties!


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen