Laatst bijgewerkt: 21-11-2023

Blog beginnen? 12 handige tips voor meer succes!

Leuk, je gaat beginnen met het schrijven van een blog! Maar hoe schrijf je eigenlijk een blog? Er komt veel nieuwe informatie op je af wanneer je net start met bloggen. Het fijne van een blog is dat je alle kanten op kunt en het op je eigen manier kan indelen en invullen. Je kiest onder andere zelf het onderwerp van je blog, hoe je de blog wilt vormgeven en hoe jij je doelroep wilt bereiken. Een blog biedt vele mogelijkheden en levert daarnaast ook vele voordelen op. Zo kun je bijvoorbeeld werken aan je blog waar je maar wilt, wanneer het jou uitkomt en daarnaast kun je ook veel geld verdienen met je blog. Om jou op weg te helpen met je nieuwe blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

 • Plaats alleen eigen geschreven blogs
 • Kies een onderwerp wat je leuk vind
 • Maak voordat je begint een plan
 • Plaats consistent een nieuwe blog
 • Richt je niet alleen op geld verdienen met je blog
 • Bedenk een pakkende titel voor je blog
 • Begin niet met een te breed onderwerp
 • Zorg voor een duidelijke structuur
 • Maak gebruik van mooie afbeeldingen
 • Controleer je blog voordat je het plaatst
 • Schrijf een gastblog
 • Begin met bloggen

 

Plaats alleen eigen geschreven blogs

Het lijkt een stuk gemakkelijker en sneller om te kopiëren van anderen en zo je blog te vullen met tekst, maar helaas zal je hiermee op de langere termijn niet slagen. Gekopieerde content zal Google altijd afstraffen wat er voor zorgt dat je blog amper tot niet zal groeien binnen de Google zoekresultaten. Wil jij groeien en ook blijven groeien met je blog? Plaats dan alleen unieke content die je zelf geschreven hebt. 

 

Kies een onderwerp wat je leuk vind

Wanneer je een blog gaat schrijven is het belangrijk dat je kiest voor een onderwerp wat je leuk vind en affiniteit mee hebt. Zodra je kiest voor een onderwerp wat je niet ligt en interesseert dan is het lastig om na enige tijd nog nieuwe blogs over dit onderwerp te schrijven. Je bent naast het schrijven van blogs ook tegelijkertijd aan het leren hoe alles precies werkt en wat je beter wel of juist niet kunt doen. Een onderwerp waar je niks mee hebt raak je snel over uitgeschreven waardoor het lastig zal zijn om je blog op de lange termijn door te zetten. De kans is groter dat je vroegtijdig stopt met je blog omdat het je uiteindelijk meer energie kost dan dat het je oplevert. 

 

Maak voordat je begint een plan

Je hebt een onderwerp gekozen voor je blog, hosting en domeinnaam geregeld en je gaat aan de slag met schrijven. Je begint met je eerste blog, tweede, derde, etc., maar al vrij snel zal je in de knoop raken met het opbouwen van je blog. Want waar moet je op letten? Wie is je doelgroep? Hoe zit het met de concurrentie? Welke zoekwoorden gebruik je voor je tekst? Wat is je strategie? Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat je antwoord hebt op al deze vragen en meer. Maak een duidelijk plan voordat je start met je blog zodat je exact weet wat je moet doen, voor wie je content maakt, waar je op moet letten en hoe je de concurrentie kan evenaren of zelfs passeren. Zonder voorbereiding beginnen met het schrijven van een blog zorgt ervoor dat je al snel zal vastlopen in het consistent opbouwen van je blog.

 

Plaats consistent een nieuwe blog

Consistentie is enorm belangrijk wanneer je wilt groeien met je blog. Het is beter voor je blog wanneer je iedere week een nieuwe blog plaatst in plaats van in één keer veel blogs en dan weer een tijd niets. Maak voor jezelf een planning voor het plaatsen van content en kijk daarbij wat voor jou mogelijk is en wanneer je dit kunt doen.

 

blog beginnen

Richt je niet alleen op geld verdienen met je blog

Heb je als doel om geld te verdienen met je blog? Geld verdienen met een blog kan natuurlijk alleen wanneer je blog genoeg bezoekers heeft. Dit is niet binnen enkele dagen te realiseren dus is het belangrijk je in het begin voornamelijk te concentreren op het schrijven van goede relevante blogs. Je blog zal namelijk pas groeien als je consistent meerdere goede blogs hebt geplaatst voor een aantal weken/ maanden achter elkaar. Organische bezoekers krijgen op je blog via de Google zoekresultaten neemt helaas veel tijd in beslag. Natuurlijk is het mogelijk om op andere manieren sneller bezoekers te krijgen op je blog. Denk aan bijvoorbeeld berichten plaatsen op social media kanalen als Facebook en Instagram. Ook Pinterest wordt steeds vaker gebruikt door bloggers als manier om meer bezoekers te trekken naar hun blog.

 

Bedenk een pakkende titel voor je blog

Een blog met een pakkende titel wekt nieuwsgierigheid op waardoor de kans groter is dat jouw blog gelezen wordt. Je wilt met jouw titel de aandacht trekken zodat er sneller op geklikt wordt. Een goede titel is daarom essentieel. 

 

Begin niet met een te breed onderwerp

Een veelgemaakte fout en daarom ook zeker een handige tip voor als je gaat starten met bloggen is om niet te breed met je onderwerp te beginnen. Wanneer je jouw eerste geschreven blog online zet heb je natuurlijk nog niet direct bezoekers door goede resultaten in Google. Google heeft tijd nodig om te bepalen waar jouw website over gaat en wie je doelgroep is. Wanneer je in het begin blogs plaats over uiteenlopende onderwerpen dan is de kans groot dat je blog minder snel zal groeien of zelf helemaal niet groeit.

 

Als voorbeeld: Je gaat beginnen met een blog over tuinieren omdat je hier veel over weet en dit graag in je vrije tijd doet. Tuinieren zelf is een enorm breed onderwerp waar je alle kanten mee op kunt. Je schrijft een blog over welke bomen geschikt zijn voor een tuin in de stad, het tuingereedschap waarmee je de bloemen onderhoudt en welke zaadjes je het beste kunt planten in het voorjaar. Dit zijn alle drie onderwerpen die met tuinieren te maken hebben maar verschillen daarnaast wel enorm van elkaar. Schrijf daarom eerst meerdere blogs over bijvoorbeeld het onderhoud van een tuin voordat je schrijft over een ander onderwerp binnen tuinieren. Door meerdere blogs te schrijven over één onderwerp laat jij zien aan Google dat je weet waar je het over hebt en dit zal je op termijn ook terugzien in de resultaten.

 

Zorg voor een duidelijke structuur

Een blog die gemakkelijk leest en een duidelijke structuur heeft zal er voor zorgen dat bezoekers langer je blog blijven lezen. Niet alleen bezoekers houden van een goede structuur, ook voor je groei binnen Google is een goed opgebouwde structuur van groot belang. 

 

blog schrijven

Maak gebruik van mooie afbeeldingen

Het is belangrijk je blog te voorzien van mooie afbeeldingen van hoge kwaliteit. Het leest een stuk gemakkelijker wanneer een tekst afbeeldingen bevat. Daarnaast kun je met een afbeelding de boodschap van je content versterken en meer nieuwsgierigheid of betrokkenheid creëren in een blog. Afbeeldingen zijn belangrijk voor een blog en kunnen daarom dus ook niet ontbreken. Plaats genoeg afbeeldingen om je blog mooi aan te kleden voor een positievere algehele ervaring.

Online zijn er meerdere websites te vinden waar je mooie afbeeldingen van hoge kwaliteit kunt downloaden die auteursrechtenvrij zijn. Het is belangrijk dat je niet zomaar afbeeldingen van het internet af haalt en op jouw blog plaatst. Dit kan je onnodig veel problemen opleveren en ook heel veel geld kosten. Het is mogelijk, zonder waarschuwing, een boete te ontvangen die enorm hoog op kan lopen. Maak daarom alleen gebruik van afbeeldingen die je zelf hebt gemaakt of van afbeeldingen die vrij zijn van auteursrechten. Bekende websites waar je autersrechtvrije afbeeldingen kan vinden zijn Pixabay.com, Pexels.com en Unsplash.com. 

 

Controleer je blog voordat je het plaats

Spel- en stijlfouten zorgen ervoor dat de kwaliteit van een tekst enorm achteruitgaat. Een tekst die niet lekker leest en vol zit met taalfouten zal minder resultaat opleveren dan een mooie tekst van hoge kwaliteit. Tekstcontrole is daarom van groot belang voordat je een blog gaat plaatsen. Laat je geschreven blog even rusten zodat je het op een later moment nog eens door kan nemen voordat je het online plaatst, of laat een bekende je blog lezen voor tips of handvaten waarmee je verder kunt.

 

Schrijf een gastblog

Schrijf niet alleen een blog op je eigen website maar kijk ook naar de mogelijkheden om een gastblog te schrijven op de website van iemand anders. Een gastblog heeft meerdere voordelen voor zowel jou als de blog waarvoor je een gastblog schrijft. Je kunt op deze manier meer bezoekers naar je blog krijgen en naamsbekendheid creëren.

 

Begin met bloggen

Misschien wel de grootste tip voor als je nog niet begonnen bent met bloggen is om simpelweg te beginnen. Je zal nog niet alles weten zodra je aan de slag gaat met bloggen en ook zullen er in het begin fouten gemaakt worden, en dat is meer dan logisch. Een blog laten groeien is geen proces van dagen maar hier ben je een aantal maanden bezig voordat je echt begint te groeien. Onderweg zal je nieuwe dingen leren en ook kun je de blog blijven verbeteren aan de hand van de resultaten die je tussentijds behaald. Online is er veel waardevolle informatie te vinden wat jou verder kan helpen om er een succes van te maken. Denk aan verschillende websites, blogs, podcast, YouTube video's, social media en meer. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk een goede cursus te volgen die jou stap voor stap helpt een succesvolle blog op te zetten. 

 

Wil jij leren hoe je een succesvolle en winstgevende blog opzet?

Wil je direct goed van start en leren van een ervaren blogger? Blog Secrets leert je hoe jij met jouw blog geld kan verdienen. Robbert, maker van de cursus, heeft door zijn methode en jarenlange ervaring vrijheid voor zichzelf kunnen creëren. De cursus leert je van A tot Z een succesvolle blog op te zetten. Met onderwerpen als: van idee tot actie, artikelen schrijven, de gouden content strategie, SEO, het gezicht achter je blog, van blog naar business, traffic genereren naar je verkooppagina's, E-mailgeheimen en nog veel meer. Wil jij meer resultaat behalen met je bestaande blog of moet je nog beginnen met bloggen?

Blog Secrets helpt jou op weg met alle essentiële informatie die je nodig hebt zodat ook jij geld kan verdienen met je blog!

Wat kun je verwachten van Blog Secrets?

 • De cursus is ontwikkeld voor zowel starters als meer ervaren bloggers
 • 25 verschillende inspirerende en actiegerichte videolessen 
 • Bij iedere les krijg je de gelegenheid om vragen te stellen aan Robert en mede-cursisten.
 • Gratis extra: De Gouden Formule – Om geld te verdienen met je blog (digitaal) (Waarde: €27)

 • Je kan na aankoop van de cursus direct beginnen en je hebt levenslang toegang
 • Niet tevreden? 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie (bekijk de voorwaarden op de website van Blog Secrets)

hoe schrijf je een blog?

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


DisclaimerWij van Ga voor online succes zijn geen financieel adviseurs. De informatie die je op de website vind is samengesteld uit eigen ervaringen en ervaringen van andere online marketeers. Goed onderzoek doen is ten alle tijden aan te raden. De keuzes die je uiteindelijk maakt zijn voor eigen verantwoording. Daarnaast staan er op verschillende plekken op de website links naar producten of diensten die wij aanraden. Wanneer je hier op klikt en een aankoop doet steun je daarbij onze website. De vergoeding die wij hiervoor ontvangen heeft geen invloed op de prijs van de producten of diensten.