Laatst bijgewerkt: 22-05-2022

Hoe schrijf je goede teksten?

Goede teksten schrijven.. het blijft een moeilijke klus. Waar de ene persoon met gemak tekst na tekst kan schrijven is het voor de ander juist een hele kluif. Een goede tekst schrijven doe je ook niet zomaar. Er zijn veel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden en ook is het belangrijk dat je creatief, effectief en commercieel schrijft. Je wilt namelijk meer organische bezoekers krijgen op je website of juist meer verkopen genereren. Je kan er voor kiezen om je teksten zelf te schrijven, maar het is ook mogelijk dit uit te besteden aan een ervaren tekstschrijver. Maar.. hoe schrijf je een goede tekst en waar moet je op letten voordat je begint met schrijven? En vooral, hoe word je succesvol met je blog of affiliate website? Wij helpen je op weg!

Hoe begin je met het schrijven van een goede tekst?

Voordat je begint met het schrijven van een tekst is het van belang dat je goed voorbereid bent en de juiste strategie bepaalt. Het is belangrijk goed na te denken over het doel van je tekst en wie je met de tekst wilt bereiken. Door van tevoren goed in kaart te brengen wie je doelgroep is en wat het doel van de tekst is zal het schrijven een stuk gemakkelijker gaan. Zo kan je de toon van de tekst beter aanpassen en kan je een goede structuur in de tekst behouden.


Naast deze twee punten is het doen van zoekwoordenonderzoek erg belangrijk. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken kun jij je doelgroep beter aanspreken en de gestelde doelen bereiken. Wanneer je met je tekst bijvoorbeeld meer verkopen wilt genereren is het belangrijk om gebruik te maken van zoekwoorden met een koopintentie. Zo zijn er veel meer punten om op te letten bij het schrijven van krachtige content van hoge kwaliteit. Neem daarom goed de tijd om hier meer over te leren wanneer je teksten wilt gaan schrijven voor bijvoorbeeld je website, blog of andere doeleinden. Meer kennis over het schrijven van goede teksten kan je een hoop tijd en moeite besparen. Daarnaast ga je met de juiste teksten ook meer resultaten behalen.

affiliate marketing teksten

Het belang van goede content

Goede content is onmisbaar wanneer je succesvol wilt worden met je website. Door goede teksten te schrijven krijg je meer websitebezoekers, kan je meer verkopen genereren en doorgroeien naar een passief inkomen. Wanneer je wilt groeien binnen online marketing is goede content essentieel. Het is belangrijk dat jouw teksten de bezoekers inspireert, informeert of verder helpt met hun probleem. Het is de bedoeling dat door jouw content op de website je doelgroep aan je bind en natuurlijk ook behoud. Het bereiken van je doelgroep is alleen mogelijk door SEO teksten te schrijven die ook optimaal zijn voor Google. Zo krijg je betere posities binnen de resultaten van de zoekmachines van Google wat natuurlijk meer websitebezoekers oplevert. 

Handige tips voor het schrijven van goede teksten

Door een goede voorbereiding ben je al een heel eind op weg. Doelgroep vaststellen, doel van de tekst bepalen en zoekwoordonderzoek is van groot belang voor een goede tekst. Naast deze tips hebben wij nog een aantal tips die jou verder helpen bij het schrijven van een goede tekst. 

  • Kwaliteit boven kwantiteit. Er word vaak gevraagd hoe lang een tekst moet zijn om goede posities te krijgen binnen Google. Hier is geen minimum aantal woorden voor. Een relevante tekst van 800 worden kan beter ranken dan een tekst met 1500 woorden waarin vooral woorden staan om het artikel mee op te vullen. Het belangrijkste is dat jij de vraag beantwoord of het probleem 'oplost' waar de bezoeker naar op zoek is. Op die manier heeft je tekst de meeste waarde en bereik je meer op de langere termijn. Het is aan te raden eerst onderzoek te doen op Google voordat je begint met schrijven. Type het zoekwoord in waarop je gevonden wilt worden. Je kan vervolgens kijken naar de eerste paar websites in de zoekresultaten. Zo weet je hoeveel woorden andere websites in hun artikel hebben gebruikt om op deze positie te komen. Zijn het voornamelijk artikelen van rond de 600 woorden? Dan kan jij een goed artikel schrijven met relevante informatie van 800 woorden of meer. 

  • Koopgerichte zoekwoorden. Zoals we eerder al aangaven is het belangrijk gebruik te maken van zoekwoorden met koopintentie. Met bijvoorbeeld een affiliate website wil je natuurlijk meer organische bezoekers en verkopen genereren. Met een website over gitaar spelen is het belangrijk om naast de woorden 'Gitaarles' ook de woorden 'Online cursus gitaar leren spelen'  of 'Online cursus gitaarles kopen' te gebruiken. Hierdoor krijg je niet alleen bezoekers die op zoek zijn naar informatie, maar ook meer bezoekers die specifiek op zoek zijn naar het kopen van een goede cursus voor het leren van gitaar spelen. Zo kun jij je verkopen via je tekst op je website verhogen. 

  • Zorg voor een duidelijke structuur. Maak gebruik van tussenkopjes, witregels, afbeeldingen en opsommingen. Daarnaast is het belangrijk dat het artikel of blog ook juist opgebouwd is. Een pakkende inleiding en eindconclusie is daarbij essentieel. Een goede structuur in de tekst verbetert het leesgemak voor de bezoeker wat ook weer positief bijdraagt aan de groei binnen de zoekresultaten van Google. 

  • Goede koppen zijn erg belangrijk. Het eerste wat je leest als je een artikel opent of door een artikel scrolt zijn de koppen boven de tekst. Geef in de kop duidelijk aan waar de tekst over gaat en maak een pakkende zin. Maak de titel niet te lang, maar wel interessant genoeg voor de bezoeker om verder te lezen. De kop van een tekst moet een trigger zijn voor de bezoeker om meer te willen lezen. Daarnaast heb je verschillende soorten bezoekers. De bezoekers die graag uitgebreid informatie willen lezen en snelle lezers. Met goede koppen is het ook voor de snelle lezers duidelijk waar de tekst over gaat en kun je interesse wekken om de volledige tekst alsnog te lezen. 

Cursus effectief teksten schrijven

Heb jij als doel om betere teksten te schrijven, maar schrijf je nog niet effectief of commercieel genoeg? Wil jij weten waar je moet beginnen en vooral wat belangrijk is om op te letten bij het schrijven van goede content? De juiste cursus kan jou helpen om te leren hoe je goede teksten schrijft van hoge kwaliteit die zullen scoren op . Het is daarnaast belangrijk dat je teksten optimaal zijn voor Google zodat je website meer organische bezoekers gaat ontvangen. Door te leren van een ervaren SEO tekstschrijver kan jij jouw teksten, blog of affiliate website naar een veel hoger niveau tillen! Een cursus SEO teksten schrijven leert jou hoe SEO werkt en hoe je dit met de juiste strategie kan toepassen in jouw teksten en website. 

 


Wil je liever het schrijven van teksten uit handen geven aan een ervaren tekstschrijver? Een goede tekstschrijver zorgt voor meer potentiele klanten, snellere resultaten, besparing van tijd, moeite en laat je inkomsten groeien. Meer lezen over wat een tekstschrijver nog meer voor jou kan betekenen en welke wij aanbevelen?

.

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen