Laatst bijgewerkt: 02-08-2023

Crypto voor beginners

Iedereen heeft er wel eens van gehoord of zelfs al wel eens in zijn bezit gehad, cryptocurrency. Het handelen en in het bezit hebben van cryptocurrency wordt wereldwijd steeds populairder en daarnaast ook toegankelijker voor zowel jong als oud, ervaren of onervaren.. het maakt niet uit! Vroeger was handelen niet voor iedereen even gemakkelijk maar tegenwoordig kan iedereen vandaag nog direct instappen met uiteraard hopelijk heel veel winst. Er is online genoeg informatie te vinden over crypto maar waar begin je eigenlijk als je net start met handelen in cryptocurrency? Waar kunnen absolute beginners terecht voor het veilig kopen van cryptomunten? We nemen het graag met je door!

Wat is crypto?

Crypto, ofwel cryptocurrency is digitaal geld wat je kunt gebruiken als betaalmiddel. Cryptomunten koop je niet via de bank maar dit kun je doen via een broker of echange. Er zijn veel verschillende soorten cryptomunten die je kunt kopen. De cryptomunten worden na aankoop opgeslagen in jouw digitale portemonnee (wallet). Met crypto's kun je, zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank, offline geld betalen of ontvangen. Door regelmatig hoge en snelle koersveranderingen is crypto erg populair geworden om mee te handelen en zo online geld te verdienen.

 


 • Belangrijk! Traden van Cryptocurrency brengt risico's met zich mee. Het is daarom ten alle tijden belangrijk en zeer aan te raden goed onderzoek te doen naar cryptocurrency voordat je begint met traden. Niet alleen is het van belang dat je goed weet hoe cryptocurrency werkt, daarnaast is het ook belangrijk dat je precies weet in welke cryptocurrency je investeert. Wanneer je, zonder enige kennis, direct begint met traden is de kans groot dat je je inleg gaat verliezen. Ga verstandig met cryptocurrency om en leg alleen in wat je kunt missen. Wij van gavooronlinesucces.nl zijn geen financieel adviseurs of experts op het gebied van cryptocurrency. Dit artikel is bedoelt om jou te informeren over betrouwbare platformen waar jij kunt beginnen met handelen in cryptomunten.

Cryptomunten kopen voor beginners

Wanneer je gaat handelen in crypto dan wil je natuurlijk dat dit op een goed en betrouwbaar platform mogelijk is. Je legt immers je eigen geld in dus des te meer is het van belang dat je crypto kunt kopen bij een bekende en veilige broker of exchange. Er zijn verschillende platformen te vinden in Nederland waar je crypto veilig en gemakkelijk kunt kopen. Crypto kopen op het juiste platform is erg belangrijk. Een aantal grote en bekende platformen zullen we met je doornemen zodat jij weet hoe je cryptomunten kunt kopen en daarnaast ook veilig aan de slag kunt gaan met het handelen in verschillende cryptocurrency.

 

Wat is het verschil tussen een Broker en Exchange?

We nemen de grootste en bekendste brokers/ exchanges van Nederland met je door. Er zijn verschillen tussen een broker en exchange. Het is daarom belangrijk goed het verschil hiertussen te weten. Een Exchange is een platform waarbij beleggers direct onderling met elkaar cryptomunten verhandelen. Een broker is een tussenpartij tussen jou en de exchange. Omdat je met een broker werk via een tussenpartij komen er kosten bij die je niet hebt wanneer je direct met andere beleggers handelt. Hierdoor is crypto handelen via een exchange vaak goedkoper dan via een broker. De twee platformen voor het kopen van cryptocurrency waar we het in dit artikel over gaan hebben zijn Litebit.eu (broker) en Bitvavo (broker en exchange).

 

crypto voor beginners

Litebit.eu

Een absolute aanrader wanneer je net begint met crypto kopen is Litebit.eu. Litebit is erg overzichtelijk en werkt gemakkelijk. Veel gemakkelijker dan de meeste andere platforms waar je crypto kunt kopen. Litebit.eu is een Nederlandse broker en gevestigd in Rotterdam. Ze zijn sinds 2013 actief en boden als aller eerste broker van Nederland meer dan alleen maar Bitcoin aan. Litbeit is een betrouwbare broker, daarnaast ingeschreven in KvK Nederland en wordt mede door de Nederlandse banken gereguleerd.

 

Via Litebit.eu kun je verschillende cryptomunten kopen. Litebit biedt momenteel rond de 80 verschillende cryptocurrency's aan en er worden regelmatig nieuwe cryptocurrency's aan de lijst toegevoegd. De meeste cryptocurrency's kun je na het kopen ook bewaren in een Wallet van Litebit die je op hun website kunt beheren. Voor ongeveer 50 verschillende cryptomunten is er een wallet beschikbaar op Litebit. Dit zijn afzonderlijke wallets met ieder hun eigen wallet blockchain. In een totaal overzicht kun je gemakkelijk zien welke cryptomunten je in je bezit hebt, hoeveel crypto je bezit en welke waarde het momenteel (in totaal) heeft. De website van Litebit is volledig in het Nederlands maar ook in te stellen op 7 andere talen.

 

 • Hoe kan ik mij aanmelden bij Litebit?

Aanmelden bij Litebit.eu kun je gemakkelijk en snel doen. Wanneer je op de homepagina van Litebit bent kun je rechtsboven klikken op registeren. Nadat je jouw naam, e-mailadres en wachtwoord hebt ingevuld ontvang je een e-mail voor verificatie. Verificatie bij Litebit wordt gedaan via de e-mail en telefoon. Nadat je dit gedaan hebt is je Litebit account aangemaakt. Je kunt nog niet direct beginnen met het kopen van cryptomunten, daarvoor zijn nog enkele gegevens nodig. Het is namelijk belangrijk om een kopie van je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort toe te voegen aan je account voordat je kan beginnen met handelen in cryptomunten. Litebit is identiteitsverificatie verplicht wegens Europese wetgeving. Nadat dit voltooid is kun je aan de slag met het kopen van cryptomunten op Litebit!

 

 • Welke cryptomunten kan ik bij Litebit kopen?

Litebit heeft momenteel meer dan 80 verschillende cryptomunten beschikbaar. Een team van experts houdt nauwlettend in de gaten welke coins er momenteel relevant zijn en voegen deze vervolgens toe aan het platform. Enkele van de cryptomunten die je kunt kopen op Litebit zijn: Bitcoin, Litecoin, Ripple, Dogecoin, Binance-Coin, Cadano, Shiba Inu, Ethereum, Verge, Tron en vele andere. Bekijk het volledige aanbod van de verschillende cryptocurrency op Litebit.eu.

 

 • Welke betaalmethodes heeft Litebit voor het kopen van cryptomunten?

De meeste buitenlandse brokers of exchanges hebben niet de mogelijkheid voor betalingen via IDEAL. De Nederlandse broker Litebit.eu heeft deze mogelijkheid wel. Wil je graag met IDEAL betalen, dan kom je voornamelijk uit bij Nederlandse brokers of exchanges. Naast betalen via iDEAL kun je bij Litebit ook betalen met Bancontact, EPS, SEPA, Creditcard en Carte Bancaire.

 

 • Wat zijn de kosten die je betaalt bij Litebit?

Aanmelden bij Litebit is geheel gratis. Pas wanneer je cryptocurrency gaat kopen en verkopen op Litebit zullen er kosten bij komen. We zetten de kosten op Litebit voor je op een rijtje.

- Koppeling van je bankrekening op Litebit.eu - Kosten: €0,01

- IDEAL betaling - Kosten: €0,42 per keer

- Transactiekosten bij aankoop cryptomunten - Kosten: +/- 2%

*Bekijk de actuele kosten op Litebit.eu.

 • Welke servicemogelijkheden heeft Litebit.eu?

De support van Litebit is snel en gemakkelijk bereikbaar. Je kunt contact opnemen via de chat (24/7 geautomatiseerde Chatbot) en e-mail, maar ook telefonisch contact is mogelijk op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast is er een uitgebreide kennisbank met informatie op de website beschikbaar en is er een rubriek met Veelgestelde vragen waar je veel antwoorden op vragen kunt vinden. De gehele website is in het Nederlands en informatie is snel gevonden door de gemakkelijke navigatie van de website.


Bitvavo

Met meer dan één miljoen actieve gebruikers is Bitvavo één van de bekendste, goedkoopste en grootste brokers van Nederland. Is Bitvavo betrouwbaar? Jazeker, net als bij Litebit is Bitvavo geregistreerd bij de Nederlandse KvK en wordt ook Bitvavo mede gereguleerd door Nederlandse banken. Bitvavo is een betrouwbare broker/ exchange waar je veilig cryptomunten kunt kopen.

 

 • Hoe werkt Bitvavo?

Je kunt cryptocurrency bij Bitvavo kopen via het internet maar Bitvavo beschikt ook over een handige app zodat jij crypto overal en op ieder tijdstip kunt kopen. Via het dashboard kun je zien wat de totale waarde is van de crypto die je bezit en kun je van alle beschikbare cryptocurrency de realtime koersen bekijken. Het platform is gebruiksvriendelijk en je kunt gemakkelijk navigeren naar de verschillende opties binnen Bitvavo om crypto snel te kopen of verkopen. De website van Bitvavo kun je instellen op de Nederlandse taal, maar je kunt de website ook instellen op vijf andere talen.

 

 • Hoe kan ik mij aanmelden bij Bitvavo?

Aanmelden bij Bitvavo is eenvoudig en snel geregeld. Wanneer je jouw gegevens hebt ingevuld nadat je op aanmelden hebt geklikt krijg je een e-mail om je e-mailadres te verifiëren. Nadat je dit hebt gedaan kun je inloggen op Bitvavo. Je krijgt vervolgens nog een aantal vragen (adresgegevens e.d.) die je kunt invullen en ook wordt er om een identiteitsverificatie gevraagd waarbij je een geldig en volledig zichtbaar identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs kunt uploaden. Bitvavo is, net als Litebit, vanwege Europese wetgeving verplicht gebruikers te identificeren. Na de identiteitsverificatie is het van belang dat je jouw bankrekening koppelt en dan kun je aan de slag! Deze stappen kun je uitvoeren op een PC, tablet of mobiele telefoon. Meld je gratis aan via deze link en betaal in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten!

 

 • Welke cryptomunten kan ik bij Bitvavo kopen?

Bitvavo is met meer dan 175 verschillende cryptomunten de grootste Nederlandse broker/ exchange. Het aanbod is divers en wordt nog regelmatig aangevuld met nieuwe en interessante cryptomunten. Je kunt op Bitvavo verschillende cryptomunten kopen als: Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple, Chainlink, Shiba Inu, Litecoin, ICON, Dogecoin, Bitcoin Cash, Stellar, Binance Coin, IOTA, DigiByte, Verge en nog veel meer. Bekijk het overzicht van volledige aanbod van verschillende cryptocurrency op Bitvavo. 

 

 • Welke betaalmethodes heeft Bitvavo voor het kopen van cryptomunten?

Ook bij Bitvavo is het mogelijk om te betalen via IDEAL. Bitvavo ondersteunt 8 verschillende betaalmethodes. Naast cryptomunten kopen met IDEAL is het ook mogelijk om cryptomunten te kopen via Bancontact, Bank overschrijving (SEPA), EPS, Giropay, Sofort en PayPal. Voor iedere betaalmethode kunnen er andere kosten per transactie in rekening worden gebracht. De kosten voor een IDEAL betaling zijn volledig gratis.

 

 • Wat zijn de kosten die je betaalt bij Bitvavo?

Aanmelden bij Bitvavo is geheel kosteloos. Er zijn pas kosten zodra je begint met het kopen en/of verkopen van cryptomunten. We hebben de kosten voor Bitvavo voor je op een rijtje gezet:

- Koppeling van je bankrekening op Bitvavo - Kosten: Eigen keuze (minimaal €1,-)

- IDEAL betaling - Kosten: Gratis

- Transactiekosten bij aankoop cryptomunten - Kosten: v.a. 0,15%
Bitvavo heeft daarnaast aantrekkelijke tarieven voor grote handelaren en marketmakers. 

 

*Bekijk de actuele kosten op Bitvavo

 • Welke servicemogelijkheden heeft Bitvavo?

Bij Bitvavo heb je de mogelijkheid om contact op te nemen via de e-mail en live chat. Contact via de e-mail wordt doorgaans binnen één dag beantwoord. De klantenservice is aanwezig op werkdagen van 08:00 - 21:00 en in het weekend van 09:00 - 21:00. De live-chat is er alleen voor algemene vragen. Specifieke vragen die betrekking hebben op je account kunnen vanwege privacy regels niet via de live-chat beantwoord worden. Hiervoor is contact via de e-mail mogelijk. De live-chat is bereikbaar op werkdagen van 10:00 - 20:00 en op weekenddagen van 10:00 - 16:00. De chatbot is 24 uur per dag beschikbaar voor support vragen. 

 

cryptomunten kopen voor beginners

Handige tips voor beginnen met crypto

 • Doe goed onderzoek. Voordat je begint met geld verdienen met crypto is het belangrijk dat je weet wat crypto precies is en hoe dit werkt. Daarnaast is het ook belangrijk om, voordat je gaat investeren in een cryptocurrency, onderzoek te doen naar het doel achter de cryptocurrency. Door je hier in te verdiepen krijg je onder andere inzicht in belangrijke zaken als: Waar dient de cryptocurrency voor? Wat zijn de toekomstplannen voor de korte en lange termijn? Welke bedrijven werken er eventueel met de cryptocurrency? Door meer informatie op te zoeken over de cryptocurrency kun je een beter beeld krijgen van bijvoorbeeld de stabiliteit, populariteit en potentie van de coin.  Met meer kennis van de cryptocurrency waar jij in wilt investeren kun je betere en gerichtere keuzes maken. Er is online veel informatie te vinden over het handelen in cryptocurrency. Diverse websites, video's op YouTube, blogs, verschillende podcast, online Webinars, Facebook-groepen, forums enz. 

 • Werk met een strategie. Wanneer je investeert in cryptocurrency wil je natuurlijk winst maken. Het is daarom belangrijk dat je niet in paniek keuzes maakt. Bedenk daarom van te voren een strategie zodat je precies weet wat je moet doen op het moment dat de waarde van de cryptocurrency stijgt of juist daalt. Bepaal bij hoveel procent winst of verliest je actie onderneemt zodat je geen ondoordachte keuzes maakt en mogelijk geld verliest.

 • Spreid je investering over meerdere cryptocurrency. Je loopt meer risico zodra je al je geld inzet op één cryptocurrency. Het is daarom verstandiger om je geld te spreiden over meerdere coins om zo het risico op geld verliezen te verlagen. 

 

Crypto cursus voor beginners

Zodra je wilt leren hoe je geld kunt verdienen met crypto is het natuurlijk belangrijk dat je dit doet met de beste crypto cursus. Er zijn veel verschillende cursussen online te vinden maar niet iedere cursus is geschikt voor ieder niveau. Wanneer je een absolute beginner bent met crypto is het natuurlijk fijn als de cursus hierop goed aansluit. Je bent immers bezig met je eigen geld dus is het belangrijk dat je naast verschillende strategieën ook de basis van cryptocurrency snapt en hoe geld verdienen met crypto werkt. Je wilt vanzelfsprekend het maximale uit je investering in crypto halen dus de juiste kennis is van groot belang. 

 

In de FXminds Crypto Cursus leer je hoe jij (als absolute beginner) kunt handelen en investeren op de Cryptomarkt. Met ruim vijf jaar ervaring heeft FXminds alle kennis en ervaringen gebundeld in een waardevolle cursus die er voor zorgt dat jij: weet wat cryptocurrencies precies zijn en hoe ze werken, leer je meer over de cryptomarkt, leer je hoe je hiermee geld kunt verdienen, hoe je maximaal rendement kunt behalen, hoe je het beste kunt handelen, hoe je jouw crypto zo veilig mogelijk bewaart en nog heel veel meer!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.