Laatst bijgewerkt: 03-07-2023

 

Geld verdienen met TikTok

Het populaire TikTok is een leuk en interessant platform wat veel verschillende mogelijkheden biedt voor als je een bedrijf hebt of geld wilt verdienen met TikTok. Het is naast enorm populair ook een app die nog steeds wereldwijd iedere dag groeit. Niet alleen kun je al je creativiteit kwijt op TikTok, het biedt daarnaast ook enorm veel kansen. Je kunt hier als bedrijf meer naamsbekendheid krijgen doordat je sneller en gemakkelijker een grote groep mensen kunt aanspreken of bouw een succesvolle online business op. Zo zijn er meerdere leuke en interessante mogelijkheden die TikTok te bieden heeft waar jij iets mee kunt doen. Want wat dacht je van zelf geld verdienen met TikTok? Klinkt natuurlijk goed, maar hoe verdien je precies geld op TikTok? We leggen het je uit!

 

 • Wat is TikTok?
 • Wat zijn de voordelen van geld verdienen met TikTok?
 • Hoe verdien je geld met TikTok?
 • Ik heb geen kennis en ervaring, is dit erg?
 • Hoe krijg ik meer volgers op TikTok?
 • Handige extra tips voor als je gaat starten met TikTok!
 • Onze ervaringen met TikTok
 • Wil jij ook geld verdienen met TikTok?

 

Wat is TikTok?

Mocht je nog niet bekend zijn met TikTok dan nemen we dat allereerst kort met je door. Want wat is nou precies TikTok? TikTok is een app die wereldwijd enorm populair is en momenteel meer dan een miljard gebruikers heeft. Het is een app met een combinatie van filmpjes en/of muziek. Je kunt verschillende creatieve dingen op TikTok doen zoals dans, muziek, sketches, informatieve filmpjes of grappige filmpjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en het bereik van TikTok is enorm. Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van TikTok besluiten steeds meer online ondernemers om geld te verdienen via TikTok. Ee zijn verschillende verdienmodellen waarmee dit kan en dit alles kun je op de manier doen wat jij het leukste vindt!

 

Wat zijn de voordelen van geld verdienen met TikTok?

Geld verdienen met TikTok kent vele voordelen. Een heel groot voordeel is dat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een Telefoon/laptop en een internetverbinding. Doordat je locatie onafhankelijk werkt en zelf je tijd voor TikTok in kunt plannen is het daarnaast ideaal te combineren met bijvoorbeeld je studie, stage of (full-time) baan. Zo kun jij, naast de dingen die je al doet in het dagelijkse leven, een nieuwe online business opbouwen en geld verdienen met TikTok. 

Je hebt naast veel vrijheden ook de mogelijkheid om verschillende online verdienmodellen toe te passen. Daarnaast is het een enorm groot voordeel dat je geen groot startkapitaal nodig om te starten met TikTok. Ook kun je zonder enige ervaring toch succesvol worden met TikTok! Op een rijtje:

 • Eerlijk online verdienmodel
 • Kies zelf wanneer en hoe vaak je eraan werkt
 • Bepaal zelf waar je werkt (locatie-onafhankelijk)
 • Wil je niet in beeld? Dan kun je ook video's maken waarbij je niet te zien bent
 • Je kunt veel geld verdienen met TikTok
 • Je hebt geen hoog budget nodig om te kunnen starten met TikTok
 • Geen technische kennis of ervaring vereist om te beginnen
 • Verschillende manieren mogelijk om geld te verdienen op TikTok
 • Mogelijk om in een korte tijd veel mensen te bereiken
 • Mogelijkheden op TikTok zijn eindeloos

 

geld verdienen met TikTok

Hoe verdien je geld met TikTok?

Geld verdienen met TikTok is niet gemakkelijk en eventjes snel gedaan. Het is een groot platform met veel gebruikers waardoor het enige tijd kan duren voordat je gaat groeien met je TikTok. Er is op dit moment immers genoeg concurrentie te vinden op TikTok. Op het internet is veel nuttige informatie te vinden die jou verder kan helen te groeien op TikTok. Het allerbelangrijkste wat nodig is om te slagen is jouw tijd en volledige inzet. Alleen dan kun jij succesvol worden met TikTok en geld verdienen. Zoals we eerder aangaven zijn er verschillende verdienmodellen die je kunt toepassen om geld te verdienen met TikTok. We nemen de volgende mogelijkheden met je door:

 

 • Affiliate marketing
 • TikTok Live
 • Samenwerkingen met bedrijven
 • TikTok Creator Fund
 • Videocadeaus

 

Verdien geld met affiliate marketing op TikTok

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf via jouw TikTok kanaal. Je kunt jouw unieke affiliate link plaatsen op je TikTok kanaal waar bezoekers op kunnen klikken wanneer ze meer informatie willen. Nadat iemand op jouw unieke link heeft geklikt en vervolgens ook een aankoop doet, ontvang jij hierover een commissie (vergoeding). Dit kan bijvoorbeeld een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage. 

 

Geld verdienen door middel van affiliate marketing op TikTok is mogelijk vanaf 1000 volgers. De reden hiervoor is dat je met minder dan 1000 volgers geen klikbare link kunt plaatsen op je TikTok kanaal. Zodra je de 1000 volgers gepasseerd bent kun je in de omschrijving van je TikTok kanaal een links plaatsen. De link zal zichtbaar zijn direct onder de naam van je TikTok kanaal.

 

Helaas is het niet mogelijk om een klikbare link in de omschrijving van de video te zetten. In de video of in de omschrijving van de video kun je verwijzen naar de link op jouw TikTok kanaal. Op die manier kun je vanuit TikTok bezoekers doorsturen naar het product of dienst wat jij promoot.

 

*Tip: Wil je meerdere producten of diensten tegelijkertijd promoten? Maak gebruik van een website als Linktree of lnk.bio Hierop kun je meerdere affiliate links plaatsen en aanpassen naar jouw wensen en smaak. Zo kun je ervoor zorgen dat het er mooi en professioneel uitziet wanneer je meerdere producten promoot. Je kunt vervolgens de link die je krijgt van Linktree of lnk.bio op TikTok plaatsen.

 

Ga live op TikTok om geld te verdienen

Eén van de manieren om geld te verdienen om TikTok is door Live te gaan. Wanneer je live bent op TikTok kun je namelijk van de kijkers 'virtuele cadeaus' ontvangen. Deze cadeaus kun je later vervolgens weer omzetten naar geld. Je hebt minimaal 1000 volgers nodig en daarnaast moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn om live te gaan op TikTok.

 

Verdien geld op TikTok door samenwerkingen met bedrijven

Er zijn veel bedrijven die ervoor kiezen om hun producten of diensten te laten promoten door TikTok kanalen. Dit is niet alleen weggelegd voor kanalen met heel veel volgers, maar ook met een kanaal die minder groot is kunnen samenwerkingen aangaan met bedrijven. Minder volgers maar toch een heel betrokken publiek? Dan is ook jouw kanaal interessant voor bedrijven. 

 

TikTok Creator Fund

Geld verdienen op TikTok aan de hand van het aantal views op je video's? In verschillende landen is het al mogelijk om betaald te krijgen per 1000 views. De voorwaarden zijn dat je 18 jaar of ouder bent, minimaal 10.000 volgers hebt en 100.000 views in de afgelopen 30 dagen. Dit is momenteel alleen mogelijk in de VS, VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Helaas is dit in Nederland momenteel nog niet beschikbaar. De verwachting is dat dit in de toekomst gaat veranderen omdat het momenteel nog in de kinderschoenen staat, maar wanneer is nog onduidelijk.

 

Krijg videocadeaus bij populaire video's

Tijdens TikTok Live kun je cadeaus krijgen van kijkers, maar ook kun je cadeaus krijgen via je video's. Wanneer je minimaal 18 jaar of ouder bent, 10.000 volgers hebt of meer, je account minimaal 30 dagen oud is en je hebt in de afgelopen 30 dagen tenminste één openbare video gepubliceerd, dan kun je in aanmerking komen voor deze manier van geld verdienen op TikTok. De functie inschakelen voor videocadeaus is alleen mogelijk met een privé account. Zakelijke accounts komen niet in aanmerking.

 

hoe verdien je geld met TikTok?

Ik heb geen kennis of ervaring, is dit erg?

Dit is geen probleem! Er is veel informatie te vinden op het internet waarin beschreven staat hoe je meer volgers kunt krijgen en welke content hoog scoort. Het kan wel lastig zijn om je business te starten via TikTok omdat je nog aan het leren bent. Wanneer je leert van het internet ben je steeds dingen aan het uitproberen. Het is logisch dat je nog niet precies weet wat je moet doen dus maak je natuurlijk gemakkelijker fouten in het begin. Het is ook mogelijk om een goede cursus aan te schaffen die je verder helpt. De juiste cursus kan jou helpen om gelijk goed van start te gaan met alle essentiële informatie die je nodig hebt. Ook krijg je de belangrijkste informatie over goede content, strategieën, adverteren, wat je niet moet doen én juist wel moet doen. Dit scheelt natuurlijk enorm veel extra tijd. Een cursus die wij aanbevelen is de Viral Academy van Sophia Meijer, maar daarover later meer!

Hoe krijg ik meer volgers op TikTok?

Het hebben van veel volgers is niet van de ene op de andere dag geregeld maar meer volgers betekend natuurlijk ook de mogelijkheid om meer geld te verdienen. Het is daarom van belang om volger te krijgen door op de juiste manier gebruik te maken van TikTok. Het krijgen van volgers is niet gemakkelijk en kost tijd en natuurlijk ook inzet. We nemen een aantal belangrijke punten met je door voor een beter groei van jouw TikTok

 

Blijf bij je gekozen onderwerp

Het is belangrijk om een onderwerp te kiezen voor jouw TikTok. Zo weten volgers wat zij van jou kunnen verwachten en kunnen nieuwe volgers je beter vinden. Door bij een onderwerp te blijven als bijvoorbeeld Beauty, Fitness, gezonde voeding, entertainment, enz kun je jouw doelgroep beter aan je binden. Wanneer je steeds over een geheel ander onderwerp post is de kans groot dat je volgers kwijtraakt. Natuurlijk is het wel mogelijk dat als je alleen beauty video's post je wel eens wat anders kunt plaatsen maar het is belangrijk dat de grote lijn in jouw TikTok over één onderwerp gaat.

 

Plaats consistent video's

Door consistent video's te posten kun je jouw bereik sneller vergroten. Je kunt beter vaste momenten en tijden in de week plannen om video's te plaatsen dan wisselende momenten. Een keertje onregelmatig posten kan natuurlijk geen kwaad voor de groei van je kanaal maar om meer volgers te krijgen is consistent blijven posten erg belangrijk. 

 

Maak gebruik van de juiste hashtags

Om de juiste doelgroep op TikTok te bereiken zijn onder andere relevante hashtags heel erg belangrijk. Door gebruik te maken van relevante hashtags is de kans groter dat je verschijnt op andere pagina's die video's kijken met overeenkomende hashtags. Hierdoor kun je gemakkelijker en sneller onder de aandacht komen bij nieuwe kijkers.

 

Maak een serie video's

Met een serie aan video's maak je kijkers nieuwsgierig naar de andere delen. Bedenk een goed concept wat je kan verspreiden over 3 of meerdere video's. In de video of de omschrijving kun je aangeven dat er nog een deel twee, drie, etc. is. Wanneer de kijker van jouw video enthousiast geworden is over de eerste video is de kans groot dat ze naar jouw kanaal toegaan om de andere delen van de video reeks te bekijken. Vallen die ook in de smaak? Dan heb je er waarschijnlijk een volger bij!

 

TikTok geld verdienen

Handige extra tips voor als je gaat starten met TikTok!

Wil je gaan starten met TikTok en hiermee geld verdienen? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die jou verder kunnen helpen met jouw TikTok avontuur!

 

Kopieer geen video's van andere TikTok kanalen

Een viral video kopiëren en plaatsen op je TikTok kanaal kan je op korte termijn helpen om te groeien maar wanneer je serieus aan de slag wilt met TikTok is dit zeker niet aan te raden. Op de lange termijn ga je namelijk alleen slagen met relevante unieke video's. Natuurlijk kun je ideeën opdoen door andere video's binnen jouw eigen niche te bekijken, maar gebruik dit alleen als inspiratie voor het maken van eigen video's. Geef er je eigen draai en kopieer niet één op één video's van andere TikTok kanalen.

 

Volg TikTok kanalen van andere binnen jouw niche

Niet alleen kun je goed in de gaten houden wat de ontwikkelingen zijn binnen jouw niche, ook creëer je meer betrokkenheid op TikTok. Wanneer jij andere TikTok kanalen volgt binnen jouw niche en actief bent op de app dan kan dat van positieve invloed zijn op je eigen TikTok kanaal.

 

Reageer actief op comments onder je video

Betrokken zijn met je volgers is enorm belangrijk voor de groei van je TikTok kanaal. Een volger die regelmatig reageert onder je video's zorgt er voor dat je video meer opvalt bij TikTok. Door te reageren op reacties onder de video laat je zien dat je de berichten leest en de reacties waardeert. Dit kan er voor zorgen dat iemand onder je video's in het vervolg blijft reageren. Meer reacties op een video zorgt daarnaast onder andere ook voor meer views. 

 

Breng zelf ook tijd door op TikTok

TikTok wilt graag zien dat je zelf ook actief bent op de app. Dat betekend dat je niet alleen online komt om snel een video te plaatsen, maar ook dat je zelf gebruik maakt van de app. Wanneer jij zelf video's kijkt, liked en comments plaatst buitenom je eigen video's posten kan dat bevorderlijk zijn voor de groei van je TikTok kanaal. Niet alleen is het leuk om eindeloos te scrollen door de video's, tegelijkertijd zal je er ook zeker heel veel van leren!

 

Hou je aan de richtlijnen

TikTok heeft duidelijke richtlijnen wat je wel en niet mag plaatsen op de app. Lees deze goed door voordat je begint met het maken van video's zodat je niet later voor grote verassingen komt te staan. TikTok heeft namelijk het recht video's of zelf je hele account te verwijderen wanneer jij je niet aan de gebruikersvoorwaarden van TikTok houdt. 

 

Onze ervaringen met TikTok

Online zijn wij graag bezig met het maken van nieuwe interessante artikelen voor deze website over affiliate marketing, online geld verdienen, content en meer. Daarnaast hoort natuurlijk het testen van bepaalde online strategieën ook bij. Door eerdere ervaringen met YouTube zijn algoritmes ons niet onbekend dus we gingen direct aan de slag met TikTok. Dag in dag uit inlezen over TikTok, online artikelen lezen, video's kijken, podcasts luisteren, uren aan informatie opgeslagen en een start gemaakt met ons eerste TikTok account.

 

Hoeveel test video's gingen eraan vooraf voordat we opnieuw zijn begonnen met een nieuw TikTok kanaal? 215 video's!

 

We begonnen opnieuw. Nu met alle lessen die we hebben geleerd met het eerste TikTok account en 3 keer zo hard! We startte met 5 video's per dag en hebben dit na 6 weken teruggebracht naar 4 video's per dag. Uiteindelijk in de 3e maand zijn we overgegaan op 3 video's per dag. Binnen drie maanden hebben wij dit account weten te laten groeien tot 120.000 volgers en kregen we op goede dagen zelfs meerdere miljoenen views op één dag.

 

Wat is onze conclusie na 5 maanden bezig te zijn met TikTok?

 

TikTok is een leuk platform om mee bezig te zijn. De mogelijkheden zijn enorm en je kunt er alle kanten mee op. In het begin ben je erg aan het zoeken hoe het moet en wat je wel of juist niet moet doen. Gelukkig is er veel informatie te vinden op het internet waardoor we uiteindelijk mooie resultaten hebben behaald. Om dit te kunnen bereiken hebben we enorm veel uren onderzoek moeten doen en heel veel moeten testen, testen, testen voordat we een enorme groei zagen. Wil je direct starten met alle essentiële informatie die je nodig hebt? Dan is een cursus zeker aan te raden. Zonder cursus is het ook mogelijk om geld te verdienen met TikTok, maar dit kost je enorm veel extra tijd en werk.

 

TikTok cursus

Wil jij ook geld verdienen met TikTok?

Wil je beginnen met geld verdienen op TikTok of probeer je dit al enige tijd zonder het gewenste resultaat? Het kan lastig zijn om zonder enige kennis of ervaring geld te verdienen met TikTok. Het kost veel tijd om het allemaal zelf uit te moeten zoeken. Een goede cursus kan jou daarbij helpen en zorgen dat jij winst gaat maken met jouw TikTok kanaal. Om geld te verdienen met Tiktok heb je geen technische kennis of jarenlange ervaring nodig. Viral Academy leert je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden met TikTok.

Wat kun je verwachten van Viral Academy?

De Viral Academy is de meest complete online cursus over het effectief groeien en het winstgevend maken van een TikTok account in Nederland én België. In de cursus wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je jouw eerste TikTok account opzet en krijg je hulp bij het kiezen van de juiste niche (onderwerp).Daarnaast krijg je ook toegang tot de exclusieve TikTok Premium Community.

 

De cursus leert je hoe je video's kunt maken waar je zelf op staat maar ook kun je er voor kiezen video's te maken waarbij je dit niet doet. Beide mogelijkheden worden tijdens de cursus uitgebreid uitgelegd. De cursus bestaat uit in totaal 13 verschillende modules. 

 

Module 1: Introductie

Module 2: Persoonlijke voorbereiding

Module 3: Soorten content

Module 4: Virale nichemarkt kiezen

Module 5: Algemene voorbereiding

Module 6: De geheimen van het TikTok algoritme

Module 7: Belangrijkste factoren voor succesvol TikTok-account

Module 8: Persoonlijke strategie maken

Module 9: Wat je vooral niet moet doen

Module 10: €10K+ per maand verdienen met TikTok

Module 11: Adverteren op TikTok

Module 12: Veelgestelde vragen

Module 13: Casestudie: van 0 naar 100.000 volgers

 

Daarnaast ontvang je nog verschillende extra bonussen:

 

Toegang tot de exclusieve Viral Community (t.w.v. €997)

Wekelijkse groepscoachings (t.w.v. €997)

Casestudie van 0 naar 100.000 volgers (t.w.v. €997)

Geld verdienen met TikTok, zonder gezicht (t.w.v. €497)

Meer verkopen met je bedrijf op TikTok (t.w.v. €497)

Dropshipping via TikTok (t.w.v. €497)

De cursus van Viral Academy geeft je alle essentiële informatie die je nodig hebt om succesvol te worden op TikTok. Je leert hoe je in een korte tijd hard kunt groeien en het maximale uit jouw TikTok kunt halen. Je leert niet alleen wat je wel moet doen maar ook wat je juist niet moet doen. Sophia Meijer (oprichtster van Viral Academy) heeft in een periode van 2 jaar tijd veel ervaring en kennis opgedaan omtrent geld verdienen op TikTok. Met haar strategie is zij succesvol en verdient zij veel geld met TikTok. Dit kan jij ook!


Veelgestelde vragen over de Viral Academy

Waar kan ik de cursus van Viral Academy kopen?

Je kunt de Cursus van Sophia Meijer kopen via deze link.

Kan ik de kosten van de cursus ook in termijnen betalen?

Het is mogelijk de cursus is meerdere termijnen te betalen (3 termijnen)

Kan ik nog annuleren nadat ik de cursus heb gekocht?

Het is mogelijk om de koop van de cursus te annuleren. Hieraan zitten wel voorwaarden verbonden. Bekijk de voorwaarden op de website van Viral Academy.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen