Laatst bijgewerkt: 25-08-2023

Geld verdienen met YouTube? Start een Cash Cow channel!

Er zijn verschillende leuke manieren om online geld te verdienen. Eén van die manieren is geld verdienen met YouTube door middel van een Cash Cow kanaal. Cash Cow wordt wereldwijd steeds populairder en vele online ondernemers kiezen er daarom ook voor om te starten met één of zelfs meerdere Cash Cow channels. Maar wat is YouTube Cash Cow, hoe werkt het precies en hoe kun je hiermee online geld verdienen? We leggen het je uit!

 

 • Wat is Cash Cow?
 • Voorbeelden YouTube Cash Cow channels
 • Wat zijn de voordelen van Cash Cow?
 • Hoe kun je geld verdienen met YouTube Cash Cow?
 • Hoe lang duurt het voordat ik geld verdien met YouTube Cash Cow?
 • Cash Cow Academy
 • Handige tips voor als je gaat starten met een Cash Cow channel

 

Wat is Cash Cow?

Cash Cow, ook vaak YouTube automation genoemd, is een YouTube kanaal met video's waarbij je zelf niet in beeld bent. Geld verdienen met een Cash Cow channel wordt steeds populairder en vele online ondernemers kiezen er steeds vaker voor om te starten met YouTube Cash Cow. Deze manier van online geld verdienen heeft vele interessante voordelen. Je kunt er veel geld mee verdienen, de werkzaamheden bijna volledig uit handen geven en een passief inkomen opbouwen wat je maand na maand blijft ontvangen. Daarnaast heb je ook geen kennis en ervaring nodig in het maken van video's om te kunnen starten met YouTube Cash Cow.

 

Voorbeelden YouTube Cash Cow channels

Er zijn veel verschillende bekende Cash Cow channels. Binnen vrijwel elke niche, waar publiek voor is, kun je starten met een Cash Cow kanaal. De komende voorbeelden zijn enorm populaire niches voor Cash Cow channels. Denk aan niches als: Sport, auto's, dure spullen, huizen, bekende personen, gaming, technologie, Top 10 beste/ leukste/ grappigste.., film en eten.  Een aantal bekende succesvolle Cash Cow channels in verschillende niches als voorbeeld zijn:

 

 

Cash Cow

Wat zijn de voordelen van Cash Cow?

Een Cash Cow kanaal beginnen heeft meerdere interessante voordelen. We hebben de grootste voordelen van een Cash Cow kanaal voor je op een rijtje gezet:

 • Bepaal zelf waar en wanneer je werkt aan jouw kanaal
 • Het is mogelijk de werkzaamheden uit te besteden
 • Er zijn meerdere verdienmodellen mogelijk
 • Je kunt veel geld verdienen met YouTube
 • Je hebt geen kennis of ervaring nodig
 • De onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn eindeloos
 • Bouw een passief inkomen op met YouTube
 • Je bent volledig anoniem
 • Je kunt ver vooruit werken
 • Je kan blijven opschalen met Cash Cow channels

 

Bepaal zelf waar en wanneer je werkt aan jouw kanaal

Een heel groot voordeel van een Cash Cow kanaal is dat je kunt werken waar en wanneer je maar wilt. Het enige wat je namelijk nodig hebt om te kunnen werken is een laptop en internetverbinding. Dit betekent dat jij van over de gehele wereld kunt werken aan jouw YouTube kanaal. Daarnaast bepaal je ook zelf hoeveel uren per week je er aan besteed en ook op welke dagen het voor jou het beste uitkomt. Hierdoor is het opbouwen van een Cash Cow channel ideaal te combineren met bijvoorbeeld een (full-time) baan, studie, stage, etc. 

 

Het is mogelijk de werkzaamheden uit te besteden

Wil je liever het maken van video's uit handen geven door gebrek aan tijd of kennis? Het is mogelijk alle werkzaamheden voor het maken van een video's uit handen te geven. Het scheelt jou natuurlijk enorm veel extra tijd en werk als je zelf geen video's hoeft te maken en bewerken. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld werkzaamheden uit handen geven als het maken van thumbnails en banners. Veelgebruikte platformen voor het inhuren van freelancers voor YouTube Cash Cow zijn Fiver en Upwork. Hier kun je gemakkelijk contact leggen met freelancers over de hele wereld voor verschillende online werkzaamheden.

 

Er zijn meerdere verdienmodellen mogelijk

Geld verdienen met een Cash Cow kanaal is mogelijk op veel verschillende manieren. Dit is een groot voordeel voor jou omdat je namelijk meerdere verdienmodellen tegelijkertijd kunt toepassen op jouw YouTube kanaal. Dit levert jou natuurlijk weer meer geld op! Zo kun je bijvoorbeeld producten of diensten promoten, Live gaan op YouTube, geld verdienen met views, lidmaatschappen en meer! Welke manieren er zijn om met YouTube online geld te verdienen en hoe dit precies werkt gaan we het zo met je over hebben!

 

Je kunt veel geld verdienen met YouTube

Kun je veel geld verdienen met YouTube? Ja! Een goed lopend YouTube kanaal kan je heel veel geld opleveren. Er zijn vele online ondernemers die met hun Cash Cow kanaal de rekeningen kunnen betalen of zelfs heel veel meer. Een bedrag van €10.000 euro of meer verdienen met een Cash Cow kanaal is niet onmogelijk en vele is het al gelukt om dit te bereiken.

 

Je hebt geen kennis of ervaring nodig

Geen kennis of ervaring met video's maken, YouTube of Cash Cow channels? Geen probleem! Ook zonder kennis en ervaring kun jij succesvol worden met YouTube Cash Cow! Doordat je werkzaamheden gemakkelijk kunt uitbesteden aan freelancers hoef je zelf geen verstand te hebben van het maken van video's, editen van video's of het maken van thumbnails. Daarnaast is het ook mogelijk een cursus te volgen waarin je stap voor stap wordt uitgelegd hoe je binnen enkele maanden een succesvolle Cash Cow channel opzet. Met de Cash Cow Academy krijg je alle uitleg die je nodig hebt om te slagen waarbij jelline brands haar strategieën deelt die zij zelf ook succesvol heeft toegepast. Later vertellen we je meer over de Cash Cow Academy!

 

De onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn eindeloos

Er zijn eindeloos veel onderwerpen waar je uit kunt kiezen als je gaat starten met een Cash Cow channel. Kies een onderwerp zonder hoge concurrentie maar waar wel genoeg publiek voor is. Zoals we in de verschillende voorbeelden eerder aangaven zijn er een aantal niches erg populair zoals: Sport, auto's, dure spullen, huizen, bekende personen, gaming, technologie, Top 10 beste/ leukste/ grappigste.., film en eten. Kies wat je leuk vind of ga op zoek naar onderwerpen waar grote kansen liggen!

 

Bouw een passief inkomen op met YouTube

Doorlopende inkomsten die je maand na maand blijft ontvangen zonder dat je hier veel werk voor hoeft te doen. Klinkt ideaal toch? Met YouTube Cash Cow is het mogelijk een passief inkomen op te bouwen. Een video die je nu plaatst kan namelijk over een jaar nog voor inkomsten zorgen. Daarnaast kun je de werkzaamheden die je hebt voor je Cash Cow kanaal uitbesteden waardoor je zelf weinig werkzaamheden hebt per week. 

 

Je bent volledig anoniem

Een groot voordeel van een Cash Cow kanaal en ook één van de  redenen waarom dit verdienmodel populair is, is de mogelijkheid om een anonieme online business te beginnen. Doordat je video's maakt zonder dat je zelf in beeld bent is het mogelijk een Cash Cow kanaal volledig anoniem op te zetten. Natuurlijk kun je er voor kiezen om wel kenbaar te maken wie je bent maar dit is niet nodig met een Cash Cow kanaal als je dit liever niet hebt.

 

Je kunt ver vooruit werken

Eén van de voordelen van Cash Cow channels is dat je gemakkelijk ver vooruit kunt werken. Je kunt video's ver van te voren inplannen waardoor je niet dagelijks bezig hoeft te zijn met je YouTube kanaal. Zo kun je gemakkelijk een moment inplannen wanneer je meerdere werkzaamheden op één moment doet. Ben je een weekje op vakantie of voel je je een paar dagen grieperig? Doordat je vooruit gewerkt hebt blijft jouw online business automatisch dagelijks nieuwe content plaatsen op YouTube!

 

Je kan blijven opschalen met Cash Cow channels

Besteed je de werkzaamheden uit en loopt je kanaal op rolletjes? Vele online ondernemers die in het bezit zijn van een succesvol Cash Cow kanaal kiezen er vaak voor om een tweede, derde of meer kanalen op te zetten. Sommige bouwen zelfs in de loop der jaren meer dan 100 kanalen op! Wanneer je kanaal goed loopt en de werkzaamheden zijn zo ingericht dat je amper nog werkzaamheden hebt voor je eerste kanaal dan kun je er voor kiezen om te beginnen met een tweede kanaal. Voordeel? Meer kanalen, meer inkomsten! 

 

Vergroot je bereik

Doordat je zelf niet in beeld bent en vaak gebruik maakt van een voice-over in de video is het gemakkelijker om bijvoorbeeld YouTube video's te maken in het Engels of een andere taal. Dit heeft weer vele voordelen voor jou! Het zorgt er namelijk voor dat je niet alleen beperkt bent tot alleen Nederlandse kijkers, maar nu kun jij ook wereldwijd gaan met je kanaal! Groter publiek, groter bereik, meer kansen!

 

Cash Cow channel

Hoe kun je geld verdienen met YouTube Cash Cow?

Zoals we eerder aangaven in de vele voordelen van geld verdienen met Cash Cow kun je veel geld verdienen met een YouTube kanaal. Een goed lopend kanaal kan je honderden en zelfs duizenden euro's opleveren per maand. Hoeveel je precies gaat verdienen met een Cash Cow channel is geen duidelijk antwoord op te geven. Dit is namelijk voor iedereen anders en is afhankelijk van verschillende factoren als het aantal views, niche, verschillende verdienmodellen, en meer. 

 

Verschillende online verdienmodellen op Youtube zijn:

 • YouTube partnerprogramma
 • Affiliate marketing
 • Samenwerkingen met bedrijven
 • YouTube Live
 • Verkoop van eigen producten

 

YouTube partnerprogramma

Met YouTube is het mogelijk om geld te verdienen door het aantal views op jouw video's. Het geld wat je hiermee verdiend komt voort uit advertentiekosten. Wanneer je toegelaten bent tot het YouTube partnerprogramma (ook wel monetization genoemd) dan kun je advertenties weergeven voor of tijdens de video. Door het tonen van advertenties voor of tijdens je video's kun je geld verdienen per 1000 views. Het bedrag wat je kunt verdienen per 1000 views kan per kanaal verschillen. Dit is afhankelijk van onder andere de niche van je YouTube kanaal. 

 

Vereisten om een aanvraag in te kunnen dienen voor het YouTube partnerprogramma:

 • Minimaal 1000 abonnees
 • 4000 uur aan kijktijd op geldige openbare video's in de afgelopen 12 maanden
  óf 10 miljoen geldige short views (openbare shorts)

 

Nadat je aan de bovenstaande vereiste voldoet kun je een aanvraag indienen voor het YouTube Partnerprogramma. YouTube gaat aan de hand van jouw aanvraag kijken of je aan het beleid en de richtlijnen van YouTube voldoet.

 

*Sinds ....  is het in enkele landen al mogelijk om met 500 abonnees en ... short views............. een aanvraag in te kunnen dienen voor het YouTube Partnerprogramma. Dit is momenteel alleen beschikbaar in ........    De verwachting is dat het in de toekomst mogelijk zal zijn in meerdere landen, maar of en wanneer dit in Nederland mogelijk is is nog niet bekend.

 

Wat gebeurt er als je aanvraag voor het YouTube partnerprogramma wordt afgewezen?

Wanneer je aanvraag is afgewezen dan kun je na .... maanden opnieuw een aanvraag indienen. Let er wel op dat wanneer je aanvraag voor de tweede keer afgewezen wordt, je pas een nieuwe aanvraag in kan dienen na ... maanden. Zorg er daarom altijd voor dat je kanaal op orde is wanneer je de aanvraag voor het YouTube Partnerprogramma (opnieuw) indient.

 

Affiliate marketing

Een veelgebruikte manier om geld te verdienen met YouTube is door middel van affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je op jouw Cash Cow kanaal producten of diensten van een ander bedrijf. Wanneer een kijker na het zien van jouw video klikt op je affiliate link, en vervolgens een aankoop doet, dan verdien jij een commissie (vergoeding). Dit kan bijvoorbeeld een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage.

 

Samenwerkingen met bedrijven

Eén van de mogelijkheden om geld te verdienen met YouTube Cash Cow is door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven. Wanneer jouw kanaal interessant is voor bedrijven 

 

YouTube Live

Met Live gaan op YouTube is het mogelijk om geld te verdienen. Kijkers kunnen namelijk terwijl jij live bent virtuele cadeaus sturen wat jou geld oplevert. 

 

Hoe lang duurt het voordat ik geld verdien met YouTube Cash Cow?

YouTube Cash Cow is een interessante manier om online heel veel geld te verdienen. Wanneer je zonder enige kennis en ervaring aan de slag gaat met een Cash Cow channel kan het een enorme puzzel zijn. Momenteel zijn er miljoenen actieve YouTube kanalen maar slechts een paar procent lukt het om hun kanaal te monitizen waardoor ze geld verdienen met views. Een YouTube kanaal opzetten die veel geld oplevert is niet in een paar dagen gedaan en ook kost het veel tijd om alles uit te zoeken en te leren hoe YouTube en het algoritme precies werkt. Wanneer je binnen enkele maanden succesvol wilt worden met YouTube dan is het aan te raden dit te doen met hulp van een goede cursus voor het opzetten van een winstgevend Cash Cow kanaal. 

 

Cash Cow Academy

Wil je met hulp starten met YouTube Cash Cow zodat jij direct vanaf het begin beschikt over alle essentiële informatie die je nodig hebt om te slagen? Met een goede cursus kun je direct goed van start met het opzetten van een winstgevend Cash Cow Channel.  Met de Cash Cow Academy leer je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden met YouTube Cash Cow!

 

Jelline Brands, eigenaar van meerdere winstgevende Cash Cow kanalen, heeft haar kennis en ervaring gebundeld in een complete cursus die jou handvaten geeft waarmee jij een succesvol Cash Cow kanaal kunt opzetten. Met de waardevolle informatie van Jeline Brands én 110% inzet kun jij zonder enige kennis en ervaring een online business opzetten waarmee je maand na maand (hoge) passieve inkomsten kunt verdienen.

 

In de Cash Cow Academy krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je een Cash Cow kanaal opzet waardoor jij direct een goede start maakt en alle beginnersfouten overslaat. Je weet direct wat de do's en dont's zijn en je krijgt daarnaast inzicht in de strategie die Jeline Brands succevol heeft gemaakt met haar online business. Dit en veel meer in de Cash Cow Academy!

 

Wat kun je verwachten van Cash Cow Academy?

 • Enige online cursus in Nederland over YouTube Cash Cow channel
 • 31 Modules met meer dan 100 leerzame en duidelijke video's
 • Toegang tot de exclusieve YouTube Premium Community
 • Na aankoop van de Cash Cow Academy kun je direct beginnen
 • Betalen is mogelijk in termijnen (3 of 5 termijnen)
 • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands
 • Aanmelden kan gemakkelijk en snel via deze link

 

Gratis bonussen:

Toegang tot de exclusieve Cash Cow Community (t.w.v. €997)

Wekelijkse groepscoachings (t.w.v. €997)

Casestudie van €0 naar $150.000 (t.w.v. €997)

Content maken voor gevorderden (t.w.v. €497)

Module Financiën (t.w.v. €297)

 

YouTube Cash Cow

Handige tips voor als je gaat starten met een Cash Cow channel!

Plaats consistent nieuwe video's

Een heel belangrijk onderdeel wanneer je wilt groeien met een Cash Cow channel is het consistent plaatsen van nieuwe content. Het werkt nadelig voor je kanaal wanneer je 5 video's in één keer plaatst en vervolgens 3 weken niks. Je kunt er beter voor kiezen een vaste dag en tijd te kiezen voor het uploaden van nieuwe video's. Zo laat je aan YouTube zien dat jij je kanaal blijft updaten met nieuwe video's en weten je kijkers ook precies wanneer ze een nieuwe video van je kunnen verwachten.

 

Blijf bij je onderwerp

Om  is het van belang dat je abonnees betrokken zijn bij je YouTube kanaal. Wanneer je steeds opnieuw een video plaatst over compleet verschillende onderwerpen dan zal het moeilijk zijn om te groeien met je kanaal. 

 

Doe goed zoekwoorden onderzoek

Het is belangrijk om YouTube te zien als een zoekmachine net als de zoekmachine van Google. Goede zoekwoorden zijn daarbij essentieel wanneer je wilt groeien met jouw YouTube kanaal. Verwerk belangrijke zoekwoorden altijd in je titel, omschrijving en de tags van je video. 

 

Maak gebruik van Linktree

Wil je geld verdienen met YouTube door middel van affiliate marketing? Wanneer je meerdere producten of diensten gaat promoten op je YouTube kanaal dan is het verstandig gebruik te maken van een website als Linktree. Dit is een website waarop je op een mooie overzichtelijke manier meerdere links kunt plaatsen. 

 

Pin comments

Niet altijd wordt de omschrijving onder de video gelezen, maar wel nemen vele een kijkje in de geplaatste reacties. Hier kun jij gebruik van maken! Je hebt namelijk de mogelijkheid om zelf een reactie te plaatsen die je vervolgens vast kunt pinnen. Dat betekend dat de reactie altijd bovenaan de reacties weergegeven wordt. Heb je een leuke aanbieding, interessante mededeling of iets anders leuks wat je wilt delen? Plaats dit in een reactie, zet hem vast, en wordt meer gezien!

 

Reageer op comments

YouTube vind het belangrijk dat je abonnees betrokken zijn bij je kanaal maar net zo belangrijk is dat je zelf betrokken bent bij je abonnees. Het is goed voor de groei van je YouTube kanaal wanneer je regelmatig reageert op de reacties van mensen onder je video's. Wanneer je een reactie plaatst is de kans namelijk ook gelijk groter dat iemand vaker onder je video's reageert wat goed is voor de groei van je kanaal! Hoe meer interactie, des te voordeliger voor jou!

 

Maak interessante en pakkende titels

Een goede titel wekt interesse of nieuwsgierigheid op bij mensen waardoor de kans groter is dat ze op de video klikken. Denk na over de titel van je video voordat je aan de slag gaat met het maken van de video. Er zijn verschillende manieren om een titel te maken die interesse wekt. Denk bijvoorbeeld aan titels als: 

 

Ontwerp een uitnodigende thumbnail

Het maakt niet uit hoe goed je video is, als je thumbnail en titel niet goed is zullen mensen alsnog niet klikken op je video. Een goede thumbnail is essentieel wanneer je wilt groeien met je YouTube kanaal. Je wilt dat jouw video's opvallen en.... 

 

* Momenteel worden er testen uitgevoerd om een nieuwe functie toe te voegen aan YouTube waarbij je meerder thumbnails kunt uploaden onder één video. De thumbnails worden aan verschillende mensen laten zien. De best presterende thumbnail word vervolgens automatisch door YouTube ingesteld als thumbnail voor je video. Het kan nog wel een aantal maanden duren voordat deze functie beschikbaar is.

 

Geld verdienen met YouTube

Maak gebruik van Canva

Canva is ideaal voor het maken van mooie en professionele thumbnails, logo's, YouTube- banners of video's voor je YouTube kanaal. Canva is een website (met app) waarop je afbeeldingen of video's kunt bewerken. Je kunt bij Canva kiezen uit meer dan 250.000 verschillende gratis templates/voorbeelden die je vervolgens kunt bewerken naar jouw smaak en ideeën. Het aanbod aan templates is enorm. Zo kun je een banner maken maar bijvoorbeeld ook flyers, posters, uitnodigingen, logo's, visitekaartjes, Instagram story's/reels, TikTok filmpjes, facebook advertenties en nog heel veel meer. 

 

Plaats community post

Voorheen was het alleen mogelijk om met veel abonnees een community post te plaatsen. Tegenwoordig kan iedereen, ongeacht het aantal abonnees, een community post plaatsenop YouTube. Deze functie binnen YouTube is interessant voor kleine kanalen omdat je op deze manier sneller mensen kunt bereiken. In een community post kun je een bericht delen, poll plaatsen, afbeelding plaatsen of bijvoorbeeld een video promoten. Afgeraden wordt om een post te plaatsen met een affiliate link erin. Dit kan juist weer nadelig zijn voor je YouTube kanaal.

 

Leer van je resultaten

Heel veel nuttige en bruikbare informatie vind je in de resultaten van je YouTube kanaal. Het is daarom aan te raden regelmatig je statistieken in YouTube Studio om je kanaal te verbeteren. Statistieken en resultaten geven je heel veel waardevolle informatie waarmee jij je video's en kanaal kunt verbeteren. Denk aan informatie als welke video's populair zijn of juist niet, wanneer jouw volgers het meeste actief zijn, leeftijd van je kijkers, hoe lang de video bekeken word, welke momenten in je video populair is of juist wanneer de meeste mensen stoppen met kijken, en nog veel meer. 

 

Maak gebruik van een eindscherm

Je hebt bij het uploaden van een video de mogelijkheid om een eindscherm in te stellen. Dit is een scherm wat aan het einde van de video verschijnt met verschillende mogelijkheden. Zo kun je één of meerdere video's weergeven waar kijkers op kunnen klikken, een abonneer knop plaatsen of een playlist tonen. Door gebruik te maken van een eindscherm is de kans groter dat de kijker naar je video's blijft kijken. 

 

Maak verschillende playlists

Een manier om er voor te zorgen dat kijkers van je video's meer video's van je gaan kijken is door gebruik te maken van playlists. Wanneer je namelijk een playlist maakt en iemand bekijkt één van je video's, dan gaat de kijker aan het einde van je video automatisch door naar een volgende video van jou. Het is wel belangrijk om alleen playlists te maken met video's die relevant zijn aan elkaar.

 

Focus op organische groei

Een stabiele online business is belangrijk wanneer je op de langere termijn wilt genieten van een hoog passief inkomen. De beste groei voor je YouTube kanaal is organische groei. Een video die in één keer keihard viraal gaat is leuk, maar de negatieve kant hiervan is wel dat je veel mensen naar je kanaal trekt die verder geen interesse hebben in de rest van je content. Ze vonden die ene video van je leuk, maar verder zijn ze niet betrokken bij je kanaal en andere video's. Betrokken kijkers levert jou heel veel meer op, en dit bereik je door je kanaal organisch te laten groeien.

 

Blijf bijleren over YouTube en Cash Cow

Het is belangrijk dat je altijd bij blijft leren wanneer je bezig bent met YouTube Cash Cow. YouTube blijft het platform updaten en de trends binnen YouTube veranderen steeds opnieuw. Er is online veel informatie te vinden over YouTube Cash Cow op het internet, YouTube, Forums, Podcasts, social media en meer. Maak gebruik van de gratis informatie die online te vinden is en doe er je voordeel mee. 

 

Cash Cow Academy kopen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen