Laatst bijgewerkt: 15-07-2023

22 Meest gemaakte fouten met affiliate marketing

Fouten.. We maken ze allemaal. Zodra je gaat starten met affiliate marketing dan komt er een hoop nieuwe informatie op je af. Logisch natuurlijk dat fouten snel gemaakt zijn. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten en dat terwijl je nog volop aan het leren bent hoe het werkt. Regelmatig komen wij op verschillende affiliate websites in uiteenlopende niches, en een aantal fouten blijven helaas steeds weer passeren. Fouten die ervoor kunnen zorgen dat je minder snel groeit of dat het aantal verkopen laag blijft of zelfs helemaal niet komt. Om jou op weg te helpen met het starten van je affiliate website hebben wij de 22 meest gemaakte fouten met affiliate marketing op een rijtje gezet zodat jij deze veel gemaakte fouten kunt voorkomen!

 1. Maar één campagne promoten op je affiliate website
 2. Te veel banners plaatsen
 3. Starten zonder voorbereiding
 4. Met een te breed onderwerp beginnen
 5. Een onderwerp kiezen waar je geen affiniteit mee hebt
 6. Content kopiëren van andere websites
 7. Geen zoekwoordonderzoek
 8. Te veel geld betalen voor een cursus
 9. Niet consistent nieuwe content plaatsen
 10. Verkeerde producten of diensten kiezen om te promoten
 11. Geen aansluitende producten promoten
 12. Te snel stoppen door de verkeerde mindset en verwachtingen
 13. Amper tot geen kennis opdoen over affiliate marketing
 14. Te veel richten op verkopen waardoor de kwaliteit achteruitgaat
 15. Starten binnen een te hoog concurrerende markt
 16. Te snel starten met een tweede affiliate website
 17. Niet leren van de statistieken en resultaten
 18. Amper tot geen afbeeldingen plaatsen
 19. Aandacht richten op de verkeerde dingen
 20. Producten promoten met onjuiste informatie
 21. Website niet bekijken als bezoeker
 22. Begin

 

meest gemaakte fouten met affiliate marketing

1. Maar één campagne promoten op je affiliate website

Een fout die wij helaas regelmatig voorbij zie komen is dat er maar één product of dienst gepromoot wordt op een website. Het kan namelijk voorkomen dat een campagne na enige tijd onverwachts ermee stopt. Wanneer dit gebeurt, en je promoot geen andere producten op je website, dan ben je in één klap alle inkomsten kwijt van je affiliate website. Zo kun je gaan van een hoog maandelijks inkomen naar helemaal niks in een dag tijd.

Zodra je meerdere producten promoot en er valt dan één campagne weg, dan blijven de andere producten nog voor inkomsten zorgen. Zorg er daarom altijd voor dat je meerder producten en/of diensten promoot op je affiliate website! Het is toegestaan om je in te schrijven bij meerdere affiliate netwerken en ook mag je verschillende campagnes van verschillende affiliate netwerken tegelijkertijd promoten op je affiliate website.

 

2. Te veel banners plaatsen

Je komt op een website of blog en wordt vervolgens overspoeld met de ene na de andere banner. Onprettig toch? Maak niet de fout door je affiliate website vol te plaatsen met verschillende banners. Dit leidt af van je tekst en het ziet er daarnaast niet professioneel uit. Overal banners plaatsen zal er helaas niet voor zorgen dat je meer producten verkoopt, integendeel, te veel banners heeft een negatief effect op de algehele ervaring van de bezoeker en zorgt er juist voor dat je minder zal verkopen.

Tip: Je kunt een affiliate link ook in je tekst verwerken waardoor je 'klikbare woorden' krijgt. Voorbeeld: 'Wil jij een skivakantie boeken inclusief skipas?'. Ook kun je een affiliate link in een button verwerken.

 

3. Starten zonder voorbereiding

Je hebt een onderwerp gekozen, hosting en domeinnaam geregeld en je gaat aan de slag. Je begint met je eerste artikel, tweede, derde, etc., maar al vrij snel zal je in de knoop raken met het opbouwen van je website. Want waar moet je op letten? Wie is je doelgroep? Hoe zit het met de concurrentie? Welke zoekwoorden gebruik je voor je tekst? Wat is je strategie? Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat je antwoord hebt op al deze vragen en meer. Maak een duidelijk plan voordat je start met je affiliate website zodat je exact weet wat je moet doen, voor wie je content maakt, waar je op moet letten en hoe je de concurrentie kan evenaren of zelfs passeren. Zonder voorbereiding beginnen zorgt ervoor dat je snel vastloopt in het consistent opbouwen van je affiliate website.

 

4. Met een te breed onderwerp beginnen

Wanneer je begint met een te breed onderwerp zal het langer duren voordat je groei gaat zien met je affiliate website. Deze veel gemaakte fout met affiliate marketing wordt helaas vaak gemaakt. Hou je van sport en maak je hier een affiliate website over? Wanneer je eerst een artikel plaatst over voetbal, daarna een artikel over basketbal en vervolgens schrijf je weer over hockey, dan kan het veel langer gaan duren voordat je goede resultaten met je affiliate website gaat zien. Ondanks dat het alle drie met sport te maken heeft zijn het toch uiteenlopende sporten. Je website is nieuw en Google moet aan de hand van de content op je website bepalen waar je website over gaat zodat zij dit kunnen tonen aan de juiste doelgroep binnen de zoekmachine. Je kunt er daarom beter voor kiezen om eerst een aantal artikelen te schrijven over voetbal en daarna kun je uitbreiden met meerdere verschillende sporten. Door meerdere artikelen of blogs te schrijven over één onderwerp laat je aan Google zien dat je weet waar je het over hebt en zal jouw affiliate website sneller groeien!

 

veel gemaakte fouten met affiliate marketing

5. Een onderwerp kiezen waar je geen affiniteit mee hebt

Zeker bij je eerste affiliate website is het aan te raden te starten met een onderwerp waar je affiniteit mee hebt of al meer kennis over bezit. Je bent naast het maken van content ook tegelijkertijd aan het leren hoe affiliate marketing precies werkt en wat je beter wel of juist niet kunt doen. Een onderwerp waar je niks mee hebt raak je snel over uitgeschreven waardoor het lastig zal zijn om je affiliate website op de lange termijn door te zetten. De kans is groter dat je stopt met je affiliate website omdat het je uiteindelijk meer energie kost dan dat het je oplevert. Kies een onderwerp wat je ligt en waarvan je weet dat je daar minimaal een jaar over kunt schrijven. Zo blijft het leuk om te werken aan je affiliate website en dat zorgt weer voor betere resultaten!

 

6. Content kopiëren van andere websites

Kopieer je teksten van andere websites of maak je jouw tekst bijna identiek aan de tekst van een ander? Dit gaat je met een affiliate website niet verder helpen. Zeker op de lange termijn is het met gekopieerde content bijna onhaalbaar om groot en succesvol te worden. Maak alleen originele en eigen content voor op je affiliate website. Gekopieerde content zal Google altijd afstraffen en dit zorgt ervoor dat je niet gaat groeien binnen Google.

 

Moeite met het schrijven van teksten? Met de copywriting cursus leer je hoe je met woorden een impact kunt maken en bezoekers kunt stimuleren om in actie te komen. Een goede krachtige tekst levert jou veel meer verkopen op!

 

7. Geen zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is erg belangrijk wanneer je aan de slag gaat met een affiliate website. Zonder te weten welke zoekwoorden van belang zijn is het lastig een tekst te maken die ook gericht is op je doelgroep en het doel van je tekst. Zoekwoord onderzoek zorgt ervoor dat je weet welke zoekwoorden gebruikt worden door mensen die op het internet op zoek zijn naar informatie over een bepaald onderwerp. Door zoekwoord onderzoek te doen kun je niet alleen gerichter je tekst schrijven, je komt er ook achter welke specifieke vragen mensen hebben die op zoek zijn naar bepaalde informatie. 

 

8. Te veel geld betalen voor een cursus

Online worden er veel verschillende cursussen aangeboden om te leren hoe je een affiliate website opzet. De ene cursus beter dan de andere cursus, maar vaak tegen een veel te hoge prijs. Sommige cursussen worden aangeboden voor honderden euro's of zelf meer. Met de Affiliate Marketing Revolutie heb je, in tegenstelling tot vele andere cursussen, voor een belachelijk lage prijs alle essentiële informatie die je nodig hebt. Je zal stap voor stap leren hoe je een affiliate website opzet, wat hiervoor nodig is en wat je kunt verwachten. Een goede cursus hoeft niet veel te kosten. De Affiliate Marketing Revolutie kun je al kopen voor maar liefst €47,- euro en geeft je alle belangrijk informatie die je nodig hebt om goed van start te gaan. Later meer over de Affiliate Marketring Revolutie!

 

affiliate marketing fouten

9. Niet consistent nieuwe content plaatsen

Consistentie, consistentie, consistentie. Het is een enorm belangrijke factor voor de groei van je affiliate website. Het is beter voor je website wanneer je iedere week een artikel plaatst in plaats van in één keer veel artikelen en dan een tijd niets. Maak voor jezelf een planning voor het plaatsen van content en kijk daarbij wat voor jou mogelijk is en wanneer je dit kunt doen. Wij hebben bijvoorbeeld in onze planning verwerkt dat we minimaal 1000 woorden per week willen schrijven voor de website. 

 

10. Verkeerde producten of diensten kiezen om te promoten

Doe goed onderzoek naar de producten die je wilt promoten op je affiliate website. Hoe zit het met het bedrijf achter het product? Hoe ziet de website eruit? Is het bedrijf betrouwbaar? Hoe zit het met de prijs/ kwaliteit verhouding? Is het een goed product waar jij achter staat? Een veel gemaakte fout is dat er regelmatig campagnes gepromoot worden waarvan de affiliate amper tot niets weet over het product of bedrijf. Hierdoor weet je niet of het bedrijf betrouwbaar is en of je een goed product promoot. Verdiep je daarom altijd goed in de campagne die je gaat promoten.

 

11. Geen aansluitende producten promoten

Wanneer je een website of blog maakt is het van belang dat je alleen producten of diensten promoot die aansluiten bij onderwerp waar je over schrijft. Als jij een blog hebt over hoe het is als kersverse moeder, dan heeft het geen nut om campagnes voor auto-onderdelen te promoten. De kans dat een bezoeker van jouw blog hierop klikt is klein. Kies daarom alleen producten of diensten die aansluiten zoals in dit geval: kinderkleding, boeken of e-boeken, aankleding babykamer, benodigdheden voor- en na de bevalling, etc. De kans dat een bezoeker van jouw blog nu klikt op een gepromoot artikel is een stuk groter! Resultaat: meer verkopen!

 

Daarnaast is het ook van belang producten of diensten te kiezen die niet tegenstrijdig zijn met de content die je maakt. Bijvoorbeeld: Maak je een blog over budgetteren en hoe je geld kunt besparen? Dan is het niet verstandig producten te promoten met bijvoorbeeld torenhoge prijzen.

 

12. Te snel stoppen door de verkeerde mindset en verwachtingen

Affiliate website starten en over twee weken bergen met geld verdienen? We willen het allemaal zo snel mogelijk maar helaas zal dat niet gebeuren. Wanneer je met verkeerde verwachtingen begint met affiliate marketing dan kan het ervoor zorgen dat je heel snel gedemotiveerd raakt. Als gevolg zal je waarschijnlijk heel snel stoppen met je affiliate website omdat goede resultaten in het begin uitblijven. Wanneer je start met affiliate marketing dan heb je niet direct vanaf dag één voldoende bezoekers op je website die zorgen voor hoge inkomsten. Dit heeft tijd nodig om te groeien. De meeste affiliates verdienen hun eerste affiliate commissie binnen 3 tot 6 maanden nadat ze gestart zijn met hun website. De eerste commissie behalen is het moeilijkst. Zodra je consistent aan je website door blijft werken zullen de commissies steeds vaker binnenkomen. Helaas is dit de meest voorkomende reden waarom affiliates vroegtijdig stoppen met hun affiliate website. Alleen degene die door blijft zetten kan succesvol worden met affiliate marketing!

 

13. Amper tot geen kennis opdoen over affiliate marketing

Maak je online gebruik van een stappenplan om te starten of maak je gebruik van een cursus over affiliate marketing, dan is het ten alle tijden aan te raden om bij te blijven leren over affiliate marketing. In een goede cursus krijg je alle handvaten die je nodig hebt om er een succes van te maken. Alleen de stappen volgen en klakkeloos overnemen wat er in de cursus verteld wordt zal je op de lange termijn niet gaan helpen.  Er is online veel informatie te vinden over affiliate marketing via verschillende websites, forums, podcasts, YouTube filmpjes, verschillende social media kanalen en meer. Lees of beluister op verschillende kanalen informatie over affiliate marketing zodat je het niet alleen doet, maar ook begrijpt wat je doet en waarom het zo moet. Dit zal enorm voordelig werken voor je affiliate website.

 

affiliate marketing valkuilen

14. Te veel richten op verkopen waardoor de kwaliteit achteruitgaat

Wil je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld verdienen? Helaas is een veel gemaakte fout dat er te veel focus ligt op het zo snel mogelijk verdienen van geld. Natuurlijk wil je geld verdienen met je affiliate website, en als het kan zo snel mogelijk, maar vaak gaat de kwaliteit van de content hierdoor achteruit. Wil je slagen op de lange termijn? Dan zal je tijd en moeite moeten steken in het maken van content van hoge kwaliteit. Een goed artikel is op termijn veel waardevoller dan een artikel met te mooie beloftes en trucjes om geld te verdienen. Wanneer je met affiliate marketing een stabiele online business wilt opbouwen wat jaren voor je kan werken dan is het verstandig je vooral te richten op de inhoud van je content. Een goed artikel of blog wat je nu plaatst kan namelijk over een paar jaar nog steeds voor inkomsten zorgen. Kwaliteit is hierbij van groot belang.

 

15. Starten binnen een te hoog concurrerende markt

Ben je nieuw met affiliate marketing en ga je starten met je eerste affiliate website? Maak niet de fout om te gaan voor een onderwerp waar al een torenhoge concurrentie is. Je wilt immers met jouw website of blog zo nel mogelijk op de eerste pagina van Google terecht komen, maar met een markt waar veel concurrentie is kan dit heel lang gaan duren. Doe van tevoren goed onderzoek naar verschillende niches voordat je een besluit neemt en start met je website. 

 

16. Te snel starten met een tweede affiliate website

Vele affiliates kiezen ervoor om na hun eerste affiliate website nog een tweede, derde of zelfs meer affiliate websites op te zetten. Meerdere succesvolle affiliate websites betekend natuurlijk ook meerdere inkomstenstromen. Dit heeft vele voordelen zoals meer financiële zekerheid en een hoger passief inkomen per maand. Een veel gemaakte fout is helaas dat affiliates te snel beginnen met hun tweede website. Wanneer je te snel begint met een tweede website is de kans groot dat één van de twee websites of zelfs allebei niet succesvol worden omdat het lastig is je aandacht juist te verdelen. Pas op het moment dat je website winstgevend is en je er niet veel werkzaamheden per week meer aan hebt is het pas verstandig je te focussen op een nieuwe affiliate website.

 

17. Niet leren van de statistieken en resultaten

Statistieken en resultaten geven je heel veel waardevolle informatie waarmee jij je affiliate website kunt verbeteren. Denk aan informatie over je websitebezoekers, gedrag op de website van een websitebezoeker, welke artikelen/ blogs populair zijn, op welke campagnes er vaak geklikt wordt, etc. Deze informatie is essentieel voor de groei van je affiliate website. Het is belangrijk om regelmatig je statistieken te bekijken en aan de hand daarvan te bepalen wat je kunt verbeteren. 

 

affiliate marketing tips

18. Amper tot geen afbeeldingen plaatsen

Een enorme lap tekst zonder af en toe even een adempauze van een afbeelding kan ervoor zorgen dat de lezer de aandacht verliest. Het leest een stuk gemakkelijker wanneer een tekst afbeeldingen bevat. Daarnaast kun je met een afbeelding de boodschap van je content versterken en meer nieuwsgierigheid of betrokkenheid creëren met het artikel/blog. Afbeeldingen zijn belangrijk voor een website en kunnen daarom dus ook niet ontbreken. Plaats genoeg afbeeldingen om je website mooi aan te kleden voor een positievere algehele ervaring.

 

19. Aandacht richten op de verkeerde dingen

In het begin zal je website nog niet direct op dag één al veel bezoekers hebben. Dit heeft tijd nodig om te groeien. Onder andere consistent goede content plaatsen zorgt ervoor dat de bezoekersaantallen gaan groeien. Richt je daarom in het begin voornamelijk op content maken van hoge kwaliteit en steek nog niet te veel tijd in bijvoorbeeld vormgeving en extraatjes op de website. Een veel gemaakte fout is dat er in het begin te veel tijd gestoken wordt in het vormgeven en mooi maken van de website. Besteed voornamelijk tijd in het maken van content en richt je later pas om het vormgeven van de website. 

 

20. Producten promoten met onjuiste informatie

Onjuiste of misleidende informatie delen op je website is ten alle tijden af te raden (en daarnaast ook verboden). Wil jij met je affiliate website een hoog passief inkomen opbouwen? Dan zal je eerlijke en juist informatie moeten delen op je website of blog. Alleen dan kun je ook op lange termijn slagen met je affiliate website.

 

21. Website niet bekijken als bezoeker

Bekijk jouw website ook regelmatig als bezoeker. Ziet het er goed en professioneel uit? Zijn de teksten interessant, gemakkelijk leesbaar en ook leuk om te lezen? Heeft de website genoeg leuke en aansluitende afbeeldingen? Zijn de producten die je vindt op de website relevant en ook interessant? Zou jij zelf een aankoop doen als bezoeker op je website en hoe is de algemene ervaring? Je wilt immers dat de bezoeker op jouw website goed geïnformeerd wordt, het leuk vindt om op je website te komen en hopelijk ook nog een aankoop doet. Door in de rol van bezoeker te kruipen bekijk je je affiliate website op een andere manier en vallen je wellicht dingen op die je anders niet gezien had. 

 

Daarnaast kun je natuurlijk ook bekende uit je omgeving vragen een kijkje te nemen op je website en te laten weten wat ze ervan vinden. Wellicht zie jij iets belangrijks over het hoofd of zijn er dingen waar je nog helemaal niet aan hebt gedacht. 

 

22. Begin

Misschien wel de meest gemaakte fout als het gaat om affiliate marketing en andere vormen van online ondernemen.. Begin! We zien, horen en lezen zo enorm vaak de ambities en dromen die mensen hebben maar er komt niks van de grond. "Aan het eind van het jaar wil ik gaan starten met...", "Als ik mijn studie heb afgerond dan...", "Zodra de kinderen uit huis zijn dan...".

 

Maak een begin. Je leert heel veel onderweg en je zal, net als iedere andere startende affiliate, fouten maken. Leer van de fouten die je maakt en zorg ervoor dat je de website en jezelf blijft verbeteren. In ieder geval zal je veel fouten voorkomen wanneer je deze lijst van de 22 meest gemaakte fouten met affiliate marketing meeneemt in het opbouwen van je affiliate website. Veel van deze fouten zullen de groei van je website belemmeren en verkopen zullen achterblijven. Blijf gemotiveerd, gefocust, blijf leren en consistent leveren om succesvol te worden met affiliate marketing!

 

Hulp krijgen bij starten met affiliate marketing?

Wil je starten met affiliate marketing maar vind je het lastig om te beginnen? Met de Affiliate Marketing Revolutie heb je geen technische kennis of ervaring in online marketing nodig om succesvolle affiliate website op te zetten. Je krijgt stap voor stap uitleg over hoe affiliate marketing werkt, wat je kunt verwachten, hoe je een website maakt, vormgeeft, instelt en wat je wel of juist niet moet doen. Naast de cursus Affiliate Marketing Revolutie krijg je ook toegang tot het ledengedeelte van Internet Succes Gids. Hier kun je onder andere meepraten op het Internet Succes Gids Forum met andere startende of ervaren affiliates over verschillende onderwerpen. De Affiliate Marketing Revolutie is de bekendste cursus over affiliate marketing in Nederland en België en heeft intussen meer dan 11.000 leden op de teller. Daar zit zeker een flink prijskaartje aan? Nee!

 

De cursus is te koop voor slechts €47,-!

Wat kun je verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie?

 • Bewezen succesvolle methode 
 • De cursus bestaat uit 16 modules verdeeld in diverse onderwerpen met in totaal 69 video's 
 • Toegankelijk voor absolute beginners
 • Inclusief toegang tot updates binnen de cursus
 • Toegang tot het ledengedeelte - internet succes gids forum 
 • Je kan direct starten na aankoop 
 • Uitstekende klantenservice 
 • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands 
 • Koop gemakkelijk en snel via deze link

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen