Laatst bijgewerkt: 08-05-2023

Beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing is hét ideale online verdienmodel om een passief inkomen mee op te bouwen. Wanneer jij op zoek bent naar financiële onafhankelijkheid, meer vrije tijd, geen vaste werkdagen en werkuren dan is affiliate marketing zeker heel interessant voor jou. Met affiliate marketing is het mogelijk om een succesvolle business op te zetten waarbij je maand na maand een passief inkomsten verdient.  Dit gaat natuurlijk niet zomaar. We leggen je uit wat je kan verwachten zodra je start en hoe je kan beginnen met affiliate marketing.

 

 • Wat is affiliate marketing?
 • Waarom is affiliate marketing het ideale online verdienmodel?
 • Kan ik beginnen met affiliate marketing zonder investeren?
 • Heb ik technische kennis nodig om te beginnen met affiliate marketing?
 • Kan ik hulp krijgen zodra ik begin met affiliate marketing?

 • Wanneer ga ik geld verdienen met affiliate marketing? 
 • Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliate marketing?
 • Wat is de grootste valkuil voor de meeste startende affiliates?

Compleet stappenplan voor
als je gaat beginnen met affiliate marketing

 • Stap 1. Onderwerp kiezen
 • Stap 2. Marktonderzoek doen
 • Stap 3. Domeinnaam en hosting regelen
 • Stap 4. Creëer je website
 • Stap 5. Teksten schrijven
 • Stap 6. Aanmelden bij affiliate netwerken
 • Stap 7. Affiliate links genereren en starten met promoten
 • Stap 8. Blijf bouwen
 • The Level Up Club
 • Veelgestelde vragen over affiliate marketing

 

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een bedrijf op jouw website (of ander kanaal zoals social media, YouTube, e.d). Wanneer een bezoeker via jouw website een aankoop doet bij het bedrijf wat jij promoot, dan verdien jij hierover een commissie. Dit kan bijvoorbeeld een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage.  Het enige wat jij dus hoeft te doen is een website maken met relevante content en daarbij promotie doen voor een ander bedrijf.

 

Bijvoorbeeld: Je hebt veel affiniteit met papagaaien en je hebt er in de afgelopen jaren wat kennis over opgebouwd, dan kun je hierover een affiliate website beginnen. Op je website kun je artikelen of blogs plaatsen als: "De 10 leukste speeltjes voor je papagaai", "Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste papagaaienvoeding?" of " Welke papegaaienkooi is geschikt voor mijn papagaai?".

In deze artikelen kun je onder andere producten promoten als: speelgoed voor papagaaien, papagaaienkooien, informatieboeken, producten voor verzorging, voeding, abonnement op een papagaaienblad, en nog heel veel meer. Wanneer een bezoeker na het lezen van jouw artikel of blog geïnteresseerd is in het product wat jij daarbij promoot dan kan de bezoeker klikken op de link die jij op jouw website geplaatst hebt. Nadat een klik op de link wordt de bezoeker automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf wat jij promoot. Hier kan de bezoeker vervolgens een aankoop doen, en de commissie is verdiend!

Waarom is affiliate marketing het ideale online verdienmodel?

De risico's en verantwoordelijkheden zijn bij affiliate marketing een stuk kleiner dan bij bijvoorbeeld een webshop of dropshipping. Het enige wat jij namelijk hoeft te doen bij affiliate marketing is het opzetten van een website of ander kanaal met relevante content die interessant is voor bezoekers. Je doet alleen de promotie van een ander bedrijf op jouw website. Doordat de uiteindelijke verkoop gedaan wordt op de website van de adverteerder heb je bijvoorbeeld geen inkoop van producten of de verantwoordelijkheid voor het verzenden/retour van pakketten. Nadat je het product of de dienst verkocht hebt word dit verder afgehandeld door de adverteerder. Daarnaast kan je klanten met vragen ook altijd doorverwijzen naar de adverteerder. Hierdoor heb je niet of nauwelijks een klantenservice.  Je werkt voornamelijk op de achtergrond waardoor je een stuk minder verantwoordelijkheden hebt dan met een webshop waarbij het (persoonlijk)contact met de klanten een stuk meer is en je wel te maken hebt met pakketten en voorraad. 

 

Met affiliate marketing bepaal je zelf hoeveel tijd en dagen van de week je aan jouw website besteed. Je kan er voor kiezen om veel uren er aan te werken waardoor je ook een snellere groei kan verwachten maar werk je in het begin minder uren per week aan je website kan het natuurlijk langer gaan duren voordat je de eerste commissies gaat verdienen. Affiliate marketing heeft een lange opstartfase maar zodra je website eenmaal loopt is het alleen nog een kwestie van onderhouden en optimaliseren. Je zal er naarmate je langer bezig bent minder uren per week aan kwijt zijn dan wanneer je net begint met affiliate marketing. Affiliate marketing kent vele voordelen ten opzichte van nadelen. Het is een online verdienmodel met veel mogelijkheden en kansen, maar jouw inzet is daarbij bepalend voor succes. 

Een aantal van de grootste voordelen van affiliate marketing voor je op een rijtje:

 • Eerlijk verdienmodel
 • Lage opstartkosten
 • Locatie-onafhankelijk werken
 • Kan je veel geld opleveren
 • Passief inkomen opbouwen
 • Bepaal zelf hoeveel uren per week je werkt aan je website
 • Bepaal zelf wanneer je werkt aan je website
 • Bepaal zelf het onderwerp
 • Geen inkoop van voorraad
 • Geen pakketten verzenden/ retour ontvangen
 • Geen klantenservice

affiliate marketing beginnen

Kan ik beginnen met affiliate marketing zonder investeren?

Starten met affiliate marketing is mogelijk zonder veel te investeren. Met een laag budget kan jij een succesvolle affiliate marketing website opzetten. In het begin ben je vooral bezig met het opbouwen van je website waardoor je de kosten ook erg laag kan houden. Natuurlijk is het wel aan te raden om meer te investeren zodra je website begint te lopen maar beginnen met affiliate marketing zonder hoge opstartkosten is zeker mogelijk. Met een paar tientjes kun jij al beginnen met affiliate marketing. Het enige wat je namelijk écht nodig hebt is een domeinnaam en hosting. Dit is gemakkelijk te realiseren voor een laag bedrag (per maand). Zo kun je wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing besparen op de volgende punten:

 • Schrijf je content zelf. Door zelf de content voor je affiliate website te schrijven in plaats van een ervaren tekstschrijver in te huren bespaar je natuurlijk een hoop geld. Natuurlijk kun je er later, wanneer jouw affiliate website voor inkomsten zorgt, alsnog kiezen om een tekstschrijver in te huren. 

 • Schrijf je gratis in bij affiliate netwerken. Er zijn een aantal Nederlandse affiliate netwerken waar jij je gratis aan kunt melden en kosteloos gebruik kunt maken van het affiliate netwerk. Bekende affiliate netwerken waar jij je gratis bij kunt aanmelden zijn: Daisycon, Plug&Pay, Awin, Bol.com en bij PayPro betaal je eenmalig €7,50 bij de inschrijving.

 • Kleed je affiliate website aan met mooie professionele afbeeldingen. Wanneer je zonder toestemming afbeeldingen van het internet op je website plaatst kan dit onnodige problemen opleveren. Let daarom goed op welke afbeeldingen je op jouw affiliate website plaatst. Met autersrechtvrije afbeeldingen kun jij jouw affiliate website vormgeven. Bekende websites waar je gratis auteursrechtvrije afbeeldingen kunt downloaden zijn: Pixabay.com, Pexels.com en Unsplash.com

 • Maak gebruik van gratis tools voor het doen van zoekwoordonderzoek. Door zoekwoordonderzoek weet jij precies waar jouw doelgroep naar zoekt op het internet, welke vragen ze hebben over een specifiek onderwerp en hoeveel concurrentie er is. Er zijn online verschillende tools (beperkt) gratis te gebruiken die jou verder kunnen helpen wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing. Handige tools waar je veel informatie mee kunt verkrijgen zijn: Ubbersuggest, Semrush, Semscoop, Answerthepublic en GoogleAdsense.

 • Je hebt geen inkoop van voorraad. Met andere online verdienmodellen heb je in het begin hoge kosten door de voorraad die je nodig hebt voor jouw online business. Bij affiliate marketing vindt de uiteindelijke verkoop niet bij jou plaats, maar bij het bedrijf wat jij promoot. Hierdoor heb je geen inkoop van voorraad wat natuurlijk de kosten maar daarmee ook de risico's heel erg laag houdt. 

 • Hulp krijgen wanneer je begint met affiliate marketing hoeft ook niet veel te kosten! Wanneer je compleet nieuw bent met affiliate marketing, het opbouwen en vormgeven van websites en online marketing dan is het begrijpelijk als je hier hulp bij wilt zodra je gaat starten. Online zijn er verschillende cursussen te vinden met helaas vaak een flink prijskaartje. Wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing en je wilt de kosten tijdens het starten laag houden dan is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard een absolute aanrader. Met meer dan 12.000 leden op de teller één van de grootse affiliate marketing community 's van Nederland en België. Met een enorm lage prijs van maar liefst €47,- euro wordt je van A tot Z geholpen met het opstarten van jouw online business.

Heb ik technische kennis of ervaring nodig om te kunnen beginnen met affiliate marketing?

Nee, dat is juist de kracht van affiliate marketing. Je kan zonder enige ervaring met het opzetten van websites toch beginnen met affiliate marketing. Doordat je geen kennis of ervaring nodig hebt is affiliate marketing een ideaal online verdienmodel wat toegankelijk is voor iedereen. Tegenwoordig is de software van een hosting zo ingericht dat je zonder technische kennis toch een goede website kunt maken. Daarnaast is er ook veel informatie te vinden op het internet waarin duidelijk uitgelegd word hoe je bijvoorbeeld iets kan instellen, vormgeven en wat je niet of juist wél moet doen om online succesvol te worden. Vele affiliates is het gelukt om zonder enige kennis en ervaring een affiliate website op te bouwen waarmee ze maandelijks genoeg verdienen om van te leven of zelfs meer!

Kan ik hulp krijgen zodra ik begin met affiliate marketing?

Het is ook mogelijk om meer begeleiding te krijgen bij het opzetten van je affiliate website. Met een goede online videocursus krijg je alle essentiële informatie die je nodig hebt om jouw affiliate business op te zetten. Er word je stap voor stap uitgelegd hoe jij je website kan opbouwen en vormgeven om succesvol te worden met affiliate marketing. Ook krijg je een duidelijk beeld van wat je kan verwachten en heb je de mogelijkheid om te sparren met cursisten wanneer je ergens niet uitkomt. De bekendste Nederlandstalige online videocursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Met 10 jaar ervaring en 12.000 leden op de teller een succesvolle ondernemer die beginnende affiliates helpt een succesvolle online business op te zetten. Jacko Meijaard begon 11 jaar geleden zelf zonder enige kennis van affiliate marketing met het opzetten van zijn website.  Nu 11 jaar later heeft hij meerdere succesvolle websites, is hij één van de bekendste affiliates van Nederland en helpt hij andere bij het behalen van succes. Zijn bewezen succes volle methode is niet voor niet populair en daarnaast verkrijgbaar voor maar liefst €47,- euro! 

 

beginnen met affiliate marketing

Wanneer ga ik geld verdienen met affiliate marketing?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je met affiliate marketing niet op de korte termijn (veel)geld gaat verdienen. Zodra je website online gaat heb je natuurlijk niet binnen enkele dagen genoeg bezoekers op je website om veel geld te kunnen verdienen. Je website heeft tijd nodig om te groeien en dat kan even duren. Het is voor iedereen anders wanneer je de eerste commissie verdient. Gemiddeld krijgen de meeste affiliates de eerste commissie binnen 3 tot 6 maanden. Dit kan ook langer duren dan 6 maanden maar dit is niet van te voren in te schatten. De tweede commissie volgt vaak snel nadat de eerste verdiend is. Iedere ervaren marketeer weet: De eerste commissie is het moeilijkst! Hoe lang het verdienen van je eerste commissie duurt hangt van veel verschillende factoren af zoals in welke niche je zit, de hoeveelheid concurrentie, consistentie, goede relevante content en de juiste zoekwoorden. Wanneer je doel is om met affiliate marketing binnen enkele weken veel geld te verdienen dan zal je helaas teleurgesteld worden. Het is zeker mogelijk veel geld te verdienen met affiliate marketing, maar dit is bij het grootste deel startende affiliates niet binnen enkele maanden gerealiseerd. Natuurlijk is het bij dit online verdienmodel verschillende mensen wél gelukt om binnen enkele maanden veel geld te verdienen met affiliate marketing. Vaak zijn dit mensen met veel ervaring op het gebied van affiliate marketing of een andere vorm van online marketing.

Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliate marketing?

Niemand kan van te voren een duidelijk antwoord geven wat affiliate marketing oplevert. Het is zeker mogelijk om met affiliate marketing heel veel geld te verdienen maar dat is afhankelijk van verschillende factoren. Kies je er voor om een product te promoten waarbij de commissie 5 euro per verkoop is of ga je voor een hoger bedrag aan commissie zoals 100 euro? Heb je een onderwerp gekozen waar een kleine markt voor is of heb je juist een niche gekozen waarbij de concurrentie torenhoog is? Werk je 30 uur per week aan je website of 10 uur per week? Zo zijn er meerdere dingen die van invloed kunnen zijn op hoeveel jij gaat verdienen met jouw affiliate website. Het belangrijkste om succesvol te worden met affiliate marketing is jouw volledige inzet en blijven opschalen en optimaliseren. Iedere affiliate maakt fouten, zeker in het begin. Het is van belang om er van te leren en door te blijven werken aan je website. Alleen dan kan jij succesvol worden en (veel) geld verdienen met dit online verdienmodel.


Geld verdienen met affiliate marketing doe je door commissies te verdienen. De hoogte van een commissie kan per product of dienst verschillend zijn. Zo kun je commissies verdienen van bijvoorbeeld 50 cent per verkocht product maar er zijn ook commissies te verdienen van 100 euro per verkoop of zelfs meer. Een hogere commissie betekend niet altijd dat dit beter is. Met producten of diensten waarbij je een hogere commissie ontvangt is het belangrijk dat jouw website bestaat uit content van hele hoge kwaliteit. Met een website over bijvoorbeeld beleggen, het leasen van auto's of cryptocurrency kun je hoge commissies verdienen maar dit is wel een onderwerp waar je veel van af moet weten. Je moet je klanten waarde bieden en vertrouwen geven dat jij weet waar je het over hebt. Ook de concurrentie in deze markt ligt een stuk hoger waardoor het langer kan duren voordat je groeit met je website en goede posities behaalt in Google. Kijk daarom wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing niet alleen naar de hoogte van de te verdienen commissies, maar ook naar waar jij affiniteit mee hebt, concurrentie en hoe groot de markt hiervoor is. Een product of dienst met een lagere commissie, waar veel vraag naar is en waar jij affiniteit mee hebt kan jou net zo succesvol maken als een product met veel hogere commissies.

 

Wat is de grootste valkuil voor de meeste startende affiliates?

De reden waarom veel affiliates niet succesvol worden met hun website is omdat ze vroegtijdig stoppen. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent in loondienst krijg je aan het einde van de maand netjes het loon uitbetaald waarvoor jij gewerkt hebt. Starten met affiliate marketing staat bekend om de lange adem. In het begin ben je vooral bezig met het opzetten van je affiliate website maar je verdient er nog weinig tot geen geld mee. Voor veel startende affiliates is er na 1 of 2 maanden geen motivatie meer om door te zetten omdat ze nog geen resultaten zien terwijl dat juist het moment is om door te zetten. Zoals we eerder al aangaven krijgen de meeste affiliates die beginnen met affiliate marketing binnen 3 tot 6 maanden hun eerste commissie. Zodra je website begint te groeien en Google begint je teksten te herkennen zal je in de meeste gevallen ook blijven groeien zolang jij door blijft zetten.

 

Een andere grote valkuil voor veel affiliates is het kiezen van een te breed onderwerp. Hierdoor kan het een stuk langer duren voordat je website gaat groeien omdat Google langer de tijd nodig heeft om te bepalen waar jouw website over gaat. Door uiteenlopende onderwerpen komen er mogelijk ook bezoekers op jouw website die niet vallen onder de doelgroep die je wilt bereiken.  Voorbeeld: Je maakt een website over afvallen. Op deze site plaats je meerdere artikelen met uiteenlopende onderwerpen als afvallen door middel van krachttraining, afvallen door shakes en afvallen met acupunctuur. Ieder artikel gaat over een totaal andere manier van afvallen. De kans dat je op deze manier succesvol gaat worden is kleiner en het duurt ook veel langer. Je kan er beter voor kiezen om de website te maken over specifiek 'afvallen met shakes' met artikelen als: de 10 lekkerste shakes voor in de zomer, hoe je met 1 shake per week een stuk fitter wordt of hoe werkt afvallen met een shake? Doordat je over een specifiek onderwerp meerdere artikelen schrijft laat je zien aan Google dat jij weet waar je het over hebt. Doordat jij waarde kan bieden zullen de organische bezoekers ook sneller toenemen dan bij een te breed onderwerp. Ook bereik je op deze manier specifiek de mensen die via Google op zoek zijn naar afvallen met shakes. Hoe gerichter jij je doelgroep kunt bereiken, des te meer verkopen zal je genereren.

 

starten met affiliate marketing

Compleet stappenplan voor als je gaat
beginnen met affiliate marketing


Starten met affiliate marketing. Waar en hoe begin je met het het maken van je eerste affiliate website? Welke stappen zijn er nodig en wat is van belang om te slagen met affiliate marketing? In dit complete stappenplan leggen we je in 8 stappen uit hoe jij jouw eerste affiliate website opzet. We nemen de volgende 8 stappen met je door:

 • Stap 1. Onderwerp kiezen 
 • Stap 2. Marktonderzoek doen 
 • Stap 3. Domeinnaam en hosting regelen 
 • Stap 4. Creëer je website 
 • Stap 5. Teksten schrijven 
 • Stap 6. Aanmelden bij affiliate netwerken 
 • Stap 7. Affiliate links genereren en starten met promoten 
 • Stap 8. Blijf bouwen 
 • The Level Up Club
 • Veelgestelde vragen over affiliate marketing 

 

Stap 1. Onderwerp kiezen

De allereerste stap wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing is natuurlijk het kiezen van je onderwerp voor je affiliate website. Het kiezen van het onderwerp is een heel belangrijk onderdeel waar je goed over moet nadenken. Het juiste onderwerp bepaalt namelijk voor een groot deel of jij gaat slagen met jouw affiliate website of niet. Belangrijk is dat het onderwerp dat je kiest aansluit bij jouw interesses of vakgebied. Wanneer je namelijk een onderwerp kiest voor jouw affiliate website waar je totaal geen affiniteit mee hebt, dan wordt het op de lange termijn moeilijk om goede resultaten te behalen. Je zal mogelijk snel door je onderwerpen heen zijn waar je over kunt schrijven, of het onderhouden van je website gaat je uiteindelijk meer energie kosten dan dat het je oplevert. Kies daarom een onderwerp wat je leuk vind, interesse in hebt, of al kennis over hebt. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om (ook na een langere tijd) aan je website te werken. 

 

affiliate marketing

Stap 2. Marktonderzoek doen

Nadat je het onderwerp voor je affiliate website gekozen hebt is het van belang om goed marktonderzoek te doen. Waar zoeken de mensen naar binnen jouw onderwerp? Welke vragen hebben ze en hoe zit het met de concurrentie? Wie is je doelgroep en hoe kun je deze het beste bereiken? Dit zijn vragen waarmee je aan de slag kunt om een duidelijk plan te maken voor het creëren van goede content voor je affiliate website. Met een duidelijk plan en goede voorbereiding wordt het maken van jouw affiliate website een stuk gemakkelijker. Je kunt gerichter teksten schrijven en door gestructureerd te werken zal je beter organisch groeien. Het onderzoek wat je vooraf doet is onderverdeeld in 3 onderdelen. Zoekwoordonderzoek, concurrentie en je doelgroep. 

 

Zoekwoordonderzoek

Door middel van zoekwoordonderzoek krijg je meer inzicht in de zoektermen die mensen gebruiken om te navigeren via de zoekbalk en in de vragen die mensen stellen op het internet. Online zijn er verschillende (gratis) tools beschikbaar die je verder helpen bij het doen van zoekwoordonderzoek. Een aantal goede websites daarvoor zijn: Ubbersuggest, Semrush, Answer the Public en Semscoop. Deze tools zijn beperkt gratis te gebruiken of je kunt tegen betaling toegang krijgen tot alle functies. Met de gratis functies binnen de tools kun je onder andere zien hoe vaak er gezocht wordt naar een bepaald zoekwoord, hoeveel concurrentie er is, welke vragen er met betrekking tot dit zoekwoord worden gesteld en suggesties voor gerelateerde zoekwoorden.

 

Concurrentie

Om een goede website te kunnen maken is het van belang dat je weet wie de concurrentie is en wat er voor nodig is om dit met jouw affiliate website te evenaren. De boven genoemde tools voor zoekwoordonderzoek kun je ook gebruiken om meer inzicht te krijgen in concurrentie binnen jouw onderwerp. 

 

Doelgroep

Wie is je doelgroep, wat zijn hun vragen of zorgen, en hoe kun je jouw doelgroep het beste bereiken? Het bereiken van de juiste doelgroep is natuurlijk waar het om draait. Door je doelgroep in kaart te brengen kun je gerichter je content maken. Maak je een affiliate website waar je informeert over financiële onderwerpen of maak je een blog met je ervaringen over het leven als kersverse moeder? Je schrijfstijl is hierbij belangrijk, formeel of informeel, u/je/jij, informatief of vermakelijk, je tekst moet gericht zijn op de groep die jij wilt aanspreken. Onderzoek doen naar je doelgroep voordat je je website gaat vormgeven en teksten gaat schrijven maakt het maken van jouw affiliate website een stuk gemakkelijker en zal meer goede resultaten opleveren.

 

Stap 3. Domeinnaam en hosting regelen

Met het gekozen onderwerp kun je gaan nadenken over een goede domeinnaam voor je affiliate website. Maak je domeinnaam niet te ingewikkeld. Hou het kort en eenvoudig omdat dit beter blijft hangen bij je bezoekers. Daarnaast kunnen mensen je beter vinden wanneer er een sterk relevant zoekwoord in je domeinnaam staat en het omschrijft daarnaast wat bezoekers van jouw website kunnen verwachten.

 

Met de gekozen domeinnaam kun je op zoek gaan naar de juiste hosting voor je website. De meeste affiliates maken gebruik van Wordpress vanwege de vele opties en plug-ins die je toe kan voegen aan jouw website om deze optimaal te laten presteren. Mocht je geen gebruik maken van Wordpress, kijk dan goed wat de verschillende hostings te bieden hebben en of dit aansluit op het doel wat jij met de website hebt. 

 

Ben je op zoek naar een webhostingpartij die je inhoudelijk kan helpen, telefonisch bereik baar is én razendsnelle webservers en service biedt dan ben je bij Heijsen aan het juiste adres. Met meer dan 15 jaar ervaring met WordPress en daarnaast 2 keer verkozen tot Beste WordPress Opleider van Nederland. Je kunt de webhosting 14 dagen gratis proberen! Bevalt de hosting je niet dan is er de 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

 

Stap 4. Creëer je website

Na het aanmaken van je domeinnaam en het regelen van je hosting kun je aan de slag met het vormgeven van je affiliate website. Wanneer je net start met affiliate marketing is de aankleding van je website nog niet één van de belangrijkste dingen. De artikelen, blogs e.d. die je op de website plaatst zullen er namelijk  voor zorgen dat je bezoekers gaat krijgen. Leg daarom in het begin meer de focus op kwalitatief goede content in plaats van de vormgeving van de website. Zorg dat de website er netjes en professioneel uitziet. Plaats niet te veel banners en houdt het vooral overzichtelijk. Naar mate je de website meer gevuld hebt met content kun je de website steeds meer vorm gaan geven en aankleden.

 

hoe begin je met affiliate marketing?

Stap 5. Teksten schrijven

Goede teksten zijn essentieel voor een succesvolle affiliate website. Met een tekst kun je de juiste doelgroep bereiken, meer bezoekers ontvangen, informeren en ook meer verkopen genereren. Je kunt er voor kiezen om de teksten zelf te schrijven of om dit uit handen te geven aan een ervaren tekstschrijver. Aan de hand van jouw onderzoek in stap 2 naar sterke zoekwoorden, concurrentie en de juiste doelgroep kun je aan de slag met het schrijven van teksten.

 

Een veelgestelde vraag tijdens het starten met affiliate marketing is uit hoeveel woorden een goede tekst bestaat. Er is geen minimaal aantal woorden wat nodig is voor een goede tekst. Een artikel van 800 woorden kan net zo goed scoren als een artikel van 1500 woorden. Natuurlijk wil je met jouw artikel of blog op de eerste pagina van Google staan waardoor er met sommige onderwerpen langere artikelen nodig zijn dan met andere onderwerpen. Voer het zoekwoord in wat je gaat gebruiken voor je artikel in de Google zoekbalk. Kijk naar de eerste paar zoekresultaten van Google. Bestaan deze artikelen allemaal uit gemiddeld 1000 woorden, schrijf een goed artikel van 1300 woorden of meer. Staan er alleen maar artikelen vaan 2500 woorden of meer op de eerste pagina? Dan zul je moeilijker gaan scoren met een artikel van 800 woorden. Doe daarom onderzoek naar de concurrentie om er achter te komen wat er nodig is voor het schrijven van een goede tekst. 

 

Consistentie is van groot belang voor een goede organische groei in bezoekers en inkomsten. Met af en toe een matig artikel of blog zal je niet slagen met affiliate marketing. Wij raden aan om minimaal 1 keer per week een artikel of blog te plaatsen om zo sneller te groeien met jouw affiliate website. 

 

Heb jij als doel om betere teksten te schrijven, maar schrijf je nog niet effectief of commercieel genoeg? Wil jij weten waar je moet beginnen en vooral wat belangrijk is om op te letten bij het schrijven van goede content voor je affiliate website? De juiste copywriting cursus kan jou helpen om te leren hoe je goede teksten schrijft van hoge kwaliteit en daarnaast ook hoe jij met je tekst jezelf op de kaart kunt zetten. Meer organische websitebezoekers én meer verkopen!

 

Stap 6. Aanmelden bij affiliate netwerken

Nadat je een start met de website gemaakt heb kun je je gaan aanmelden bij affiliate netwerken. Met een affiliate netwerk kun je gemakkelijk producten en of diensten promoten van verschillende bedrijven in diverse branches. Een affiliate netwerk is de bemiddelaar tussen jou (affiliate) en het bedrijf wat jij promoot (adverteerder). Nadat je aangemeld bent bij een affiliate netwerk kun je in een overzicht zien welke campagnes er beschikbaar zijn, meer informatie over de campagne, (aanvullende) voorwaarden en hoe jij je voor deze campagne kunt aanmelden. Er zijn verschillende affiliate netwerken binnen Nederland maar ook internationaal. Ieder netwerk werkt anders, heeft andere voorwaarden en verschillen in toelatingseisen. De bekendste affiliate netwerken voor je op een rijtje:

 

 • PayPro. PayPro is een heel bekend en betrouwbaar affiliate netwerk in Nederland. Via dit affiliate netwerk kun je voornamelijk online diensten promoten zoals cursussen, trainingen, boeken, e.d. Het affiliate netwerk is gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en ideaal voor startende affiliates. De kosten voor het aanmelden bij PayPro zijn eenmalig €7,50 euro. Nadat de aanmelding is afgerond kun je direct beginnen met promoten via PayPro. Na het verdienen van de eerste comissie zal gekeken worden of je website voldoet aan de voorwaarden van PayPro.

 

 • Daisycon. Daisycon heeft een uitgebreid aanbod van campagnes in verschillende branches. Dit betrouwbare affiliate netwerk is een Nederlands affiliate netwerk en beschikt over campagnes van Nederlandse bedrijven, maar ook internationale bedrijven. Aanmelden bij Daisycon is geheel kosteloos. Nadat je de aanmelding hebt voltooid kun je jouw website opgeven bij Daisycon. Binnen enkele dagen krijg je bericht of je bent toegelaten als affiliate bij Daisycon. Na goedkeuring kun je aan de slag met de campagnes binnen Daisycon. De commissies bij daisycon zijn gemiddeld wel wat lager dan bij bijvoorbeeld PayPro en Plug&Pay. 

 

 • Plug&Pay. Het zojuist benoemde netwerk Plug&Pay is een leuk en gemakkelijk netwerk om mee te werken. Dit affiliate netwerk heeft een ruim aanbod aan verschillende campagnes en zeker een aanrader wanneer je start met affiliate marketing. Inschrijven bij Plug&Pay is geheel kosteloos en ook kun je direct aan de slag zodra je aanmelding verstuurd is.

 

 • Bol.com. Met bol.com kun je met bijna ieder gekozen onderwerp wel een product vinden wat je kunt promoten op je website. Het aanbod op Bol.com is enorm en wordt daarom ook vaak ingezet door affiliates. Een groot voordeel namelijk bij Bol.com is dat je niet alleen een percentage aan commissie ontvangt op het product wat je promoot, maar je ontvangt een percentage over de gehele winkelwagen. Dit betekend dat als jij een boek promoot, en iemand koopt hiernaast nog een kast, dan ontvang jij ook over die kast een commissie. Aanmelden als affiliate bij Bol.com is gratis. Na het invullen van je gegevens kijkt Bol.com of jouw website geschikt is om te promoten. Wanneer je nog niet beschikt over goede content zal Bol.com jouw aanvraag afwijzen. Zorg er daarom eerst voor dat je meerdere artikelen hebt staan voordat je je aanmeldt als affiliate bij Bol.com.

 

Stap 7. Affiliate links genereren en starten met promoten

Je bent aangemeld bij (verschillende) affiliate netwerken. Nu kun je aan de slag met promoten van producten of diensten op je affiliate website!  Via een affiliate netwerk kun je jouw affiliate link opvragen. Deze link kun je op jouw website plaatsen waardoor bezoekers direct doorgestuurd worden naar het bedrijf wat jij promoot nadat ze op de link geklikt hebben. In deze link zit een ID-nummer of naam verwerkt zodat jij en het affiliate netwerk kunnen zien dat de klik (en eventuele verkoop) afkomstig zijn van jouw website. Deze link kun je bijvoorbeeld verwerken in een woord, banner, afbeelding e.d. Plaats niet te veel links in een artikel of blog omdat dit onprofessioneel of storend over kan komen. Wanneer je op een website komt waar je omver geblazen wordt door advertenties is de kans een stuk kleiner dat je hiermee succesvol gaat worden.

 

Stap 8. Blijf bouwen

Je website staat, de eerste artikelen staan online met daarbij verschillende producten of diensten die je promoot. Vanaf dit punt is het van belang om te blijven bouwen aan je affiliate website. Consistent nieuwe content plaatsen van hoge kwaliteit is daarbij essentieel. Je kunt veel leren van de statistieken en resultaten die je onderweg behaalt. Neem dit daarom ook altijd mee in het verbeteren van je affiliate website en blijf je website optimaliseren. Wanneer je dit doorzet zal jij op termijn succesvol worden met affiliate marketing! 

 


affiliate marketing starten

The Level Up Club

Naast de Affiliate Marketing Revolutie is Jacko Meijaard de eigenaar van de snel groeiende The Level Up Club Wanneer je niet alleen een affiliate website wilt opstarten, maar ook wilt groeien op persoonlijk gebied en de juiste mindset te ontwikkelen om meer successen te behalen dan is The Level Up Club mogelijk wat voor jou! Het doel van de The Level Up Club is om de juiste mindset te creëren die er voor zorgt dat jij met je affiliate website financiële vrijheid kan opbouwen. The Level Up Club is niet alleen gericht op online geld verdienen op het internet, maar pakt alle aspecten van succesvol ondernemen aan.

 

Alle leden van The Level Up Club hebben onder andere toegang tot meer dan 15 exclusieve video's, 100 waardevolle audio's, exclusieve events en borrels, seminars, maandelijkse Webinars met experts en nog veel meer. 

Wat kun je verwachten van The Level Up Club?

 • Creëer een 10k mindset
 • Na aanmelding heb je direct toegang tot The Level Up Club
 • Eerste maand voor maar liefst €4,- (inc BTW)
  Daarna € 47,00 (inc BTW) per maand

 • Maandelijks opzegbaar
 • 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie

 


Veelgestelde vragen over starten met affiliate marketing

Is er een minimumleeftijd voor het starten met affiliate marketing?

Nee. Affiliate marketing is toegankelijk voor iedere leeftijd. Je kunt op iedere leeftijd een website maken en goede content creëren. Om campagnes te kunnen promoten moet je jouw website aanmelden bij een affiliate netwerk. Ieder affiliate netwerk heeft een andere werkwijze en voorwaarden. Het is niet bij ieder netwerk mogelijk je in te schrijven wanneer je jonger bent dan 16 jaar. Dit is bijvoorbeeld bij PayPro het geval. Bekijk daarom goed wanneer je jonger bent bij welke netwerken jij je kunt aanmelden.

Moet ik ingeschreven staan bij de kamer van koophandel wanneer ik start met affiliate marketing?

Je hoeft je niet direct in te schrijven bij de kamer van koophandel. In het begin zal je nog niet direct geld gaan verdienen omdat je vooral bezig bent met het vormgeven van je website en het maken van nieuwe relevante content. Zodra je website begint te lopen en voor inkomsten zorgt is het wel belangrijk om je in te schrijven bij de kamer van koophandel omdat je over je verdiensten ook belasting moet afdragen.

Kan ik me bij meerdere affiliate netwerken tegelijkertijd aanmelden?

Ja, dat kan! Zeker wanneer je net start met affiliate marketing is het aan te raden je in te schrijven bij meerdere netwerken. Zo weet je precies wat het complete aanbod is en waar je mee aan de slag kunt gaan. Het is toegestaan om campagnes van meerdere netwerken tegelijkertijd te promoten. Bekijk altijd goed de voorwaarden voor promotie die vermeld staan bij de omschrijving van de campagne. 

Kan ik een cursus volgen om affiliate marketing te leren?

Ja, er zijn diverse cursussen beschikbaar om affiliate marketing te leren of om je lopende affiliate website op te schalen.  Wil jij weten welke cursussen mogelijk zijn en welke cursus het beste bij jou en jouw doelen past? > Affiliate marketing cursussen

Ik heb moeite met het schrijven van goede content voor mijn website. Kan ik ook een tekstschrijver inhuren?

Ja, je kan een tekstschrijver inhuren voor het maken van (wekelijks) nieuwe content van hoge kwaliteit. Het schrijven van goede teksten is belangrijk voor de groei van je website. Gemakkelijk is het niet om teksten van hoge kwaliteit te schrijven die er voor zorgt dat je een autoriteit word in Google. Een tekstschrijver inhuren is daarom ook wat veel ondernemers doen. 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen