Laatst bijgewerkt: 26-05-2022

Beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing is hét ideale online verdienmodel om een passief inkomen mee op te bouwen. Wanneer jij op zoek bent naar financiële onafhankelijkheid, meer vrije tijd, geen vaste werkdagen en werkuren dan is affiliate marketing zeker heel interessant voor jou. Met affiliate marketing is het mogelijk om een succesvolle business op te zetten waarbij je maand na maand een passief inkomsten verdient.  Dit gaat natuurlijk niet zomaar. We leggen je uit wat je kan verwachten en hoe je kan beginnen met affiliate marketing.

 

  • Wat is affiliate marketing?
  • Waarom is affiliate marketing het ideale online verdienmodel?
  • Kan ik beginnen met affiliate marketing zonder investeren?
  • Heb ik technische kennis nodig om te beginnen met affiliate marketing?
  • Wanneer ga ik geld verdienen met affiliate marketing?
  • Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliate marketing?
  • Wat is de grootste valkuil voor de meeste affiliates?

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een bedrijf op jouw website of ander kanaal zoals social media. Zodra iemand via jouw website of ander kanaal op jouw unieke link klikt en vervolgens koopt dan krijg jij hierover een commissie. Bijvoorbeeld: Je wilt een boek over een bepaalde hondenras verkopen. Je maakt een website over dat hondenras met relevante informatie voor de bezoeker. Wanneer je het boek aanprijst en de klant koopt vervolgens via jouw unieke link bij de adverteerder het boek dan verdien jij hierover een commissie. Het boek kost dan bijvoorbeeld 20 euro en jij krijgt er 7 euro commissie over per verkoop.

Waarom is affiliate marketing het ideale online verdienmodel?

De risico's en verantwoordelijkheden zijn bij affiliate marketing een stuk kleiner dan bij bijvoorbeeld een webshop of dropshipping. Het enige wat jij namelijk hoeft te doen bij affiliate marketing is het opzetten van een website of ander kanaal met relevante content die interessant is voor bezoekers. Je doet alleen de promotie van een ander bedrijf op jouw website. Doordat de uiteindelijke verkoop gedaan wordt op de website van de adverteerder heb je bijvoorbeeld geen inkoop van producten of de verantwoordelijkheid voor het verzenden/retour van pakketten. Nadat je het product of de dienst verkocht hebt word dit verder afgehandeld door de adverteerder. Daarnaast kan je klanten met vragen ook altijd doorverwijzen naar de adverteerder. Hierdoor heb je niet of nauwelijks een klantenservice.  Je werkt voornamelijk op de achtergrond waardoor je een stuk minder verantwoordelijkheden hebt dan met een webshop waarbij het (persoonlijk)contact met de klanten een stuk meer is en je wel te maken hebt met pakketten en voorraad. Met affiliate marketing bepaal je zelf hoeveel tijd en dagen van de week je aan jouw website besteed. Je kan er voor kiezen om veel uren er aan te werken waardoor je ook een snellere groei kan verwachten maar werk je in het begin minder uren per week aan je website kan het natuurlijk langer gaan duren voordat je de eerste commissies gaat verdienen. Affiliate marketing heeft een lange opstartfase maar zodra je website eenmaal loopt is het alleen nog een kwestie van onderhouden/optimaliseren. Je zal er minder uren per week aan kwijt zijn dan wanneer je net begint met affiliate marketing. Affiliate marketing kent vele voordelen ten opzichte van nadelen. Het is een online verdienmodel met veel mogelijkheden en kansen, maar jouw inzet is daarbij bepalend voor succes.

Kan ik beginnen met affiliate marketing zonder investeren?

Starten met affiliate marketing is mogelijk zonder veel te investeren. Met een laag budget kan jij een succesvolle affiliate marketing website opzetten. In het begin ben je vooral bezig met het opbouwen van je website waardoor je de kosten ook erg laag kan houden. Natuurlijk is het wel aan te raden om meer te investeren zodra je website begint te lopen maar beginnen met affiliate marketing zonder hoge opstartkosten is zeker mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de teksten schrijven, gebruik maken van gratis tools en doorgroeien naar organische bezoekers. Met een paar tientjes kun jij al beginnen met affiliate marketing. Het enige wat je namelijk écht nodig hebt is een domeinnaam en hosting. Dit is gemakkelijk te realiseren voor een laag bedrag. 

Heb ik technische kennis nodig om te beginnen met affiliate marketing?

Nee, dat is juist de kracht van affiliate marketing. Je kan zonder enige ervaring met het opzetten van websites toch beginnen met affiliate marketing.  Tegenwoordig is de software van een hosting zo ingericht dat je zonder technische kennis toch een goede website kunt maken. Daarnaast is er ook veel informatie te vinden op het internet waarin duidelijk uitgelegd word hoe je iets kan instellen of vormgeven.

 

Het is daarnaast ook mogelijk om meer begeleiding te krijgen bij het opzetten van je affiliate website. Met een goede online videocursus krijg je alle essentiële informatie die je nodig hebt om jouw affiliate business op te zetten. Er word je stap voor stap uitgelegd hoe jij je website kan opbouwen en vormgeven om succesvol te worden met affiliate marketing. Ook krijg je een duidelijk beeld van wat je kan verwachten en heb je de mogelijkheid om te sparren met cursisten wanneer je ergens niet uitkomt. De bekendste Nederlandstalige online videocursus is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.  Met 10 jaar ervaring en 11.000 leden op de teller een succesvolle ondernemer die beginnende affiliates helpt een succesvolle online business op te zetten. Jacko Meijaard begon 10 jaar geleden zelf zonder enige kennis van affiliate marketing met het opzetten van zijn website.  Nu 10 jaar later heeft hij meerdere succesvolle websites, is hij één van de bekendste affiliates van Nederland en helpt hij andere bij het behalen van succes. 

Wanneer ga ik geld verdienen met affiliate marketing?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je met affiliate marketing niet op de korte termijn (veel)geld gaat verdienen. Zodra je website online gaat heb je natuurlijk niet binnen enkele dagen genoeg bezoekers op je website om veel geld te kunnen verdienen. Je website heeft tijd nodig om te groeien en dat kan even duren. Het is voor iedereen anders wanneer je de eerste commissie verdient. Gemiddeld krijgen de meeste affiliates de eerste commissie binnen 3 tot 6 maanden. Dit kan ook langer duren dan 6 maanden maar dit is niet van te voren in te schatten. De tweede commissie volgt vaak snel nadat de eerste verdiend is. Iedere ervaren marketeer weet: De eerste commissie is het moeilijkst! Hoe lang het verdienen van je eerste commissie duurt hangt van veel verschillende factoren af zoals in welke niche je zit, de hoeveelheid concurrentie, consistentie, goede relevante content en de juiste zoekwoorden. Wanneer je doel is om met affiliate marketing binnen enkele weken veel geld te verdienen dan zal je helaas teleurgesteld worden. Het is zeker mogelijk veel geld te verdienen met affiliate marketing, maar dit is bij het grootste deel startende affiliates niet binnen enkele maanden gerealiseerd. Natuurlijk is het bij dit online verdienmodel verschillende mensen wél gelukt om binnen enkele maanden veel geld te verdienen met affiliate marketing. Vaak zijn dit mensen met veel ervaring op het gebied van affiliate marketing of een andere vorm van online marketing.

Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliate marketing?

Niemand kan van te voren een duidelijk antwoord geven wat affiliate marketing oplevert. Het is zeker mogelijk om met affiliate marketing heel veel geld te verdienen maar dat is afhankelijk van verschillende factoren. Kies je er voor om een product te promoten waarbij de commissie 5 euro per verkoop is of ga je voor een hoger bedrag aan commissie zoals 100 euro? Heb je een onderwerp gekozen waar een kleine markt voor is of heb je juist een niche gekozen waarbij de concurrentie torenhoog is? Werk je 30 uur per week aan je website of 10? Zo zijn er meerdere dingen die van invloed kunnen zijn op hoeveel jij gaat verdienen met je affiliate website. Het belangrijkste om succesvol te worden met affiliate marketing is jouw volledige inzet en blijven opschalen en optimaliseren. Iedere affiliate maakt fouten, zeker in het begin. Het is van belang om er van te leren en door te blijven werken aan je website. Alleen dan kan jij succesvol worden en (veel) geld verdienen met dit online verdienmodel.

 

Voorbeeld: totale commissie bij 20 verkopen


Een hogere commissie betekend niet altijd dat dit beter is. Met producten of diensten waarbij je een hogere commissie ontvangt is het belangrijk dat jouw website bestaat uit content van hele hoge kwaliteit. Met een website over bijvoorbeeld beleggen, het leasen van auto's of cryptocurrency kun je hoge commissies verdienen maar dit is wel een onderwerp waar je veel van af moet weten. Je moet je klanten waarde bieden en vertrouwen geven dat jij weet waar je het over hebt. Ook de concurrentie in deze markt ligt een stuk hoger waardoor het langer kan duren voordat je groeit met je website en goede posities behaalt in Google. Kijk daarom wanneer je gaat starten met affiliate marketing naar waar jij affiniteit mee hebt, concurrentie en hoe groot de markt hiervoor is. Een product of dienst met een lagere commissie, waar veel vraag naar is en waar jij affiniteit mee hebt kan jou net zo succesvol maken als een affiliate website met veel hogere commissies.

 

Wat is de grootste valkuil voor de meeste affiliates?

De reden waarom veel affiliates niet succesvol worden met hun website is omdat ze vroegtijdig stoppen. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent in loondienst krijg je aan het einde van de maand netjes het loon uitbetaald waarvoor jij gewerkt hebt. Starten met affiliate marketing staat bekend om de lange adem. In het begin ben je vooral bezig met het opzetten van je website maar je verdient er nog niets of weinig aan. Voor veel startende affiliates is er na 1 of 2 maanden geen motivatie meer om door te zetten omdat ze nog geen resultaten zien terwijl dat juist het moment is om door te zetten. Zoals we eerder al aangaven krijgen de meeste affiliates die beginnen met affiliate marketing binnen 3 tot 6 maanden hun eerste commissie. Zodra je website begint te groeien en Google begint je teksten te herkennen zal je in de meeste gevallen ook blijven groeien.

 

Een andere grote valkuil voor veel affiliates is het kiezen van een te breed onderwerp. Hierdoor kan het een stuk langer duren voordat je website gaat groeien omdat Google langer de tijd nodig heeft om te bepalen waar jouw website over gaat. Door uiteenlopende onderwerpen komen er mogelijk ook bezoekers op jouw website die niet vallen onder de doelgroep die je wilt bereiken.  Voorbeeld: Je maakt een website over afvallen. Op deze site plaats je meerdere artikelen met uiteenlopende onderwerpen als afvallen door middel van krachttraining, afvallen door shakes en afvallen met acupunctuur. Ieder artikel gaat over een totaal andere manier van afvallen. De kans dat je op deze manier succesvol gaat worden is kleiner en het duurt ook veel langer. Je kan er beter voor kiezen om de website te maken over specifiek 'afvallen met shakes' met artikelen als: de 10 lekkerste shakes voor in de zomer, hoe je met 1 shake per week een stuk fitter word of hoe werkt afvallen met een shake? Doordat je over een specifiek onderwerp meerdere artikelen schrijft laat je zien aan Google dat jij weet waar je het over hebt. Doordat jij waarde kan bieden zullen de organische bezoekers ook sneller toenemen dan bij een te breed onderwerp. Ook bereik je op deze manier specifiek de mensen die via Google op zoek zijn naar afvallen met shakes.

 

 

Geen artikel missen?

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business!

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd


ComputerComputer

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen