Laatst bijgewerkt: 23-01-2023

Kan affiliate marketing ook zonder website?

Affiliate marketing is een interessante manier om online wat extra geld te verdienen of zelfs volledige vrijheid te creëren. Wanneer je op het internet op zoek gaat naar informatie over affiliate marketing dan krijg je al snel voornamelijk uitleg over hoe je affiliate marketing toepast op een affiliate website. Ook op onze website is veel informatie over affiliate marketing gericht op het maken van een affiliate website. Maar kun je affiliate marketing ook toepassen op andere platformen zoals social media of YouTube? Zeker! Je kunt geld verdienen met affiliate marketing zonder een website te maken. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld goed bent in het maken van video's of een online community wilt opbouwen. Zo kun je online geld verdienen op een manier die écht bij jou past. Een aantal van de verschillende  online mogelijkheden die er zijn met affiliate marketing nemen we met je door!

Wat is affiliate marketing?

Voordat we verder gaan met de verschillende mogelijkheden om online geld te verdienen met affiliate marketing is het natuurlijk belangrijk om te weten wat affiliate marketing precies is. In het kort gezegd is affiliate marketing het promoten van producten of diensten van een ander bedrijf. Wanneer je dit door middel van een website doet kun je in jouw artikel of blog een affiliate link verwerken waar bezoekers op kunnen klikken zodra ze geïnteresseerd zijn in datgene wat jij promoot. Zodra de bezoeker na het klikken op jouw affiliate link een aankoop doet krijg jij hierover een commissie. Enkele voordelen van affiliate marketing zijn dat jij zelf bepaalt waar je werkt, wanneer je werkt en over welk onderwerp jouw website of ander kanaal gaat. Daarnaast verloopt de verkoop via het bedrijf wat jij promoot waardoor je zelf geen verantwoordelijkheden hebt met het versturen en retour ontvangen van pakketten, opslag van producten en daarnaast heb je ook geen klantenservice. Voor vragen kunnen ze namelijk terecht bij het bedrijf wat jij promoot. Je werkt dus voornamelijk op de achtergrond. Naast een affiliate website is het ook mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing op andere platformen. De volgende vijf verschillende mogelijkheden nemen we met je door:

 • Facebook/ Instagram
 • TikTok
 • YouTube
 • E-mail
 • website

 

Affiliate marketing en Facebook/ Instagram

Een ideale manier om geld te verdienen met affiliate marketing is via Facebook en Instagram. Je kunt hiermee namelijk alle kanten op. Zo kun je ieder onderwerp kiezen wat jij wilt, kiezen voor bijvoorbeeld een educatieve pagina of juist entertainment, maar daarnaast ook of je wilt gaan voor tekst, foto's, video's of een combinatie daarvan. Je kunt op Facebook en Instagram een community opbouwen met terugkerende bezoekers/klanten wat je veel geld kan opleveren als je dit natuurlijk goed aanpakt. Met social media kun je gemakkelijker mensen aan jouw online business binden door regelmatig nieuwe content te posten, dit is met een website bijvoorbeeld weer een wat moeilijker. 

 • Hoe pas je affiliate marketing toe op Facebook en Instagram?

Via Facebook en Instagram kun je affiliate marketing gemakkelijk toepassen. Met Facebook kun je jouw affiliate link in je bericht verwerken. Zo kunnen bezoekers van jouw pagina gemakkelijk doorklikken op de link naar het product of dienst wat jij promoot. Het is belangrijk dat je voor je kanaal richt op één onderwerp. Zo kun je beter en sneller een grotere community opbouwen via social media. Wanneer het ene bericht gaat over make-up en het volgende bericht over formule 1, dan is het niet duidelijk waar jouw kanaal precies over gaat. Dit geldt voor ieder social media kanaal. Richt je op één onderwerp zodat jouw volgers precies weten wat ze van je kunnen verwachten.

 

Met Instagram is het niet mogelijk een klikbare link in je bericht te plaatsen. Je kunt er daarom voor kiezen om je link in de biografie van je pagina te plaatsen. Vermeld vervolgens in je bericht dat de bezoeker kan klikken op de link ik de biografie. Promoot je meer dan één product of dienst via Instagram? Gebruik een website als Linktree wanneer je producten of diensten gaat promoten via Instagram. Met Linktree kun je een overzichtelijke pagina maken waarop je meerdere links kunt verwerken. Je kunt na het aanmaken van jouw Linktree een link hiervan plaatsen in je biografie. Wanneer een bezoeker hier op klikt opent de pagina van linktree met een overzicht van de producten of diensten die jij promoot. Na een klik op het product of dienst wordt de bezoeker automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf wat jij promoot.

 

Affiliate marketing zonder website

Kan ik ook leren hoe ik geld verdien met affiliate marketing op Instagram?  > Meer lezen over The Instagram Academy

Affiliate marketing en TikTok

Een manier die steeds populairder wordt is online geld verdienen via TikTok. TikTok is wereldwijd enorm populair en groeit nog steeds iedere dag. Jong en oud zijn op het platform te vinden en door het enorm grote bereik is TikTok ook een goed platform voor bedrijven om hun producten of diensten te promoten. Affiliate marketing is een mogelijkheid die steeds vaker ingezet wordt om geld te verdienen met affiliate marketing op TikTok. 

 • Hoe pas je affiliate marketing toe op TikTok?

Je kunt een product of dienst op verschillende manieren promoten op TikTok. De promotie van het product of dienst kun je doen in je video waarbij je vervolgens aangeeft dat ze voor meer informatie kunnen kijken in de description/ omschrijving van de video. Daarnaast is het ook mogelijk om de promotie alleen in je description te doen en hierover niks te vermelden in je video. Een klikbare link is in de description helaas niet mogelijk. Wel kun je wanneer je 1000 volgers hebt op Tiktok een klikbare link zetten in je biografie op je profiel. Zo kun je degene die jouw video hebben bekeken en geïnteresseerd zijn in het product doorsturen naar het bedrijf wat jij promoot.

 

 • Welke voor en nadelen heeft affiliate marketing op TikTok?

Het aantal maandelijkse gebruikers van TikTok is enorm. Het is daarom zeker een platform die kansen biedt als je op zoek bent naar een manier om met affiliate marketing geld te verdienen. Je kunt enorm veel kanten op omdat de app een erg breed publiek heeft van diverse leeftijden met uiteenlopende interesses. Je hebt daarnaast de keuze om filmpjes te maken waarin je zelf in beeld bent maar wanneer je dit liever niet hebt kun je ook succesvol worden met filmpjes zonder dat je in beeld bent. Wat nadelig kan zijn aan TikTok zijn de updates in het algoritme. Er kunnen updates komen die niet van invloed zijn op jouw strategie maar er kunnen ook aanpassingen zijn in het algoritme waardoor jij je strategie moet veranderen. Hierdoor is het van belang dat je op de hoogte bent van updates in het algoritme en is het belangrijk dat je blijft testen met je video's om te blijven verbeteren.

 

 • Kan ik ook leren hoe ik geld verdien met affiliate marketing op TikTok?

Een heel groot voordeel van TikTok is dat je veel mensen kunt bereiken. Je zult niet direct bij de eerste paar geplaatste video's viral gaan en miljoenen views krijgen maar dit is wel mogelijk binnen enkele maanden en met de online cursus van Viral Academy leer je zelfs hoe je succes op TikTok in 10 weken kunt behalen! 

 

> Meer lezen over geld verdienen via TikTok
> Meer lezen over Viral Academy

Affiliate marketing en YouTube

Geld verdienen op YouTube met affiliate marketing? Dat kan! Via YouTube kun je op verschillende manieren geld verdienen. Zo krijg je, wanneer je aan de voorwaarden voldoet, betaalt per 1000 views en kun je samenwerkingen aangaan met bedrijven of influencers.  Affiliate marketing is een veelgebruikte manier om via YouTube geld te verdienen. Je kunt het namelijk gemakkelijk toepassen, en wanneer je dit juist doet, ook heel veel geld verdienen. 


Bijvoorbeeld: Je speelt in je vrije tijd graag gitaar en wilt hierover video's maken zodat andere online kunnen leren hoe je gitaar speelt. In deze video's geef je les of tips & trucks om beter te worden. In de omschrijving van de video kun je wat extra uitleg geven en dit is ook de plek waar jij je affiliate link kwijt kunt. Het is belangrijk dat het product of dienst wat jij promoot aansluit bij hetgeen wat je maakt. Met video's over gitaar spelen kun je bijvoorbeeld campagnes promoten voor online gitaarlessen, webshop voor gitaren en toebehoren, lesboeken,  e.d. 

 

 • Hoe pas je affiliate marketing toe op YouTube?

De promotie van het product of dienst kun je op verschillende manieren doen. Je kunt in je video al meer vertellen over het product of dienst wat je promoot, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen te verwijzen naar de beschrijving waar ze jouw link kunnen vinden.  Anders dan bij TikTok kun je bij YouTube wel bij iedere video in de beschrijving een klikbare link plaatsen. 

 

 • Welke voor en nadelen heeft affiliate marketing via YouTube?

Met affiliate marketing is het mogelijk veel geld te verdienen via YouTube. Er zijn twee verschillende soorten video's mogelijk. Korte video's van een paar seconden (Shorts) en langere video's. Omdat YouTube op dit moment een concurrentiestrijd aangaat met TikTok wat betreft de korte video's (shorts) wordt er meer aandacht gegeven aan beginnende kleine kanalen. Hierdoor kun je met Shorts kanaal in een aantal weken enorm groeien. De opstartperiode voor een kanaal met langere video's kan een langere periode in beslag nemen. Zonder de juiste kennis kan het maanden tot meer dan een jaar duren voordat je gaat groeien met je kanaal. Lees je hierom goed in voordat je begint met het uploaden van video's op YouTube of leer alle essentiële informatie door middel van een goede cursus. Met Cash Cow Academy leer je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden met een kanaal waarbij je zelf niet in de video's in beeld bent. Jelline Brands leert je hoe jij zonder enige kennis of ervaring een winstgevend cash cow kanaal opzet. Benieuwd hoe jij succesvol kunt worden met YouTube?

 

> Meer lezen over Cash Cow Academy

affiliate marketing op tiktok

Affiliate marketing en e-mail

Heb jij met je website, social media, YouTube of ander kanaal een e-mail lijst opgebouwd of wil je deze nog opbouwen? Dan kun jij via je e-maillijst (extra) geld verdienen met affiliate marketing. Je kunt e-mails versturen met informatie, aanbiedingen, uitgelichte producten/diensten en veel meer. In deze e-mails kun je affiliate links verwerken waardoor klanten aankopen kunnen doen. Zo kun je naast je website, social media of ander kanaal extra geld verdienen met affiliate marketing. Het is naast een extra bron van inkomsten ook een manier om je klanten meer aan je te binden. Door goede e-mails op te stellen en vooral waardevol te zijn voor je klanten kun jij je klanten beter aan je binden wat weer meer verkopen oplevert. Klanten laten alleen hun e-mail achter wanneer ze geïnteresseerd zijn in wat jij doet en biedt op je platform. Met e-mailmarketing is de kans groter dat een klant na een aankoop in het vervolg weer bij je terugkomt en mogelijk nog meer aankopen doet. Heb je een leuke actie, aanbieding of tip te delen? Maak een e-mail van goede kwaliteit om jouw actie te promoten. Biedt waarde in de e-mail en je kunt zo extra geld verdienen!

 

 • Hoe pas je affiliate marketing toe via de e-mail?

Affiliate marketing is gemakkelijk toe te passen via de e-mail. Je hoeft namelijk maar één e-mail te maken die je aan je volledige e-maillijst kunt sturen. Je kunt hiermee alle kanten op. Maak een krachtige e-mail waarin je vervolgens jouw affiliate link verwerkt. De affiliate link(s) kun je verwerken in bijvoorbeeld een woord of een afbeelding.

 

 • Welke voor en nadelen heeft affiliate marketing via de e-mail?

Het voordeel van affiliate marketing via de e-mail is dat je op deze manier gemakkelijker klanten aan je kunt binden. Je kunt klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws of belangrijke updates, maar daarnaast kun je ze ook helpen met meer informatie of verassen met een te gekke aanbieding. Dit zorgt natuurlijk voor een beter klantencontact wat zal zorgen voor meer groei. Je kunt met een website, TikTok, YouTube en social media een e-mail lijst opbouwen waardoor je naast je affiliate business ook extra inkomsten kan genereren met e-mailmarketing. Met E-mail Funnel kit zet je zonder enige technische kennis, zonder cursus en zonder hoge kosten een slim werkende funnel neer die er voor zorgt dat jij binnen een paar uurtjes aan de slag kunt met e-mailmarketing. Met handige "Klik-En-Klare" templates heb je in een handomdraai jouw vol automatische e-mail funnel klaar staan. Dit alles voor een enorm lage prijs van maar liefst €47,-!

 

Meer informatie over E-mail Funnel Kit

 

Affiliate marketing met een website

Naast affiliate marketing via TikTok, YouTube, Instagram, Facebook en e-mail kun je ook kiezen voor het maken van een affiliate website. Met een affiliate website kun je alle kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld een blog maken, informatieve artikelen schrijven, reviews schrijven, grappige artikelen maken of totaal iets anders. Er is voor bijna ieder onderwerp wel een product of dienst te vinden die jij kunt promoten op jouw affiliate website. Het grote voordeel van een affiliate website is dat je hiermee een passief inkomen kunt opbouwen. Een artikel wat je nu schrijft kan namelijk over een jaar, 4 jaar of zelfs meer jaren nog voor inkomsten zorgen. 

 

 • Hoe pas je affiliate marketing toe op een website?

Een affiliate link kun je op verschillende manieren plaatsen op je affiliate website. Je kunt een klikbare link verwerken in bijvoorbeeld een woord, afbeelding of button. Wanneer een bezoeker hier vervolgens op klikt wordt hij/zij automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf wat jij promoot. Het is van belang dat de producten die je promoot aansluiten op het artikel of blog wat je schrijft. Een product promoten voor skihelmen in een artikel over babyvoeding zal naar alle waarschijnlijkheid amper tot geen verkopen opleveren. Kijk daarom goed naar het onderwerp van je website en ga aan de hand daarvan op zoek naar producten of diensten die aansluiten op de content die je wilt maken. 

   

  Kan ik ook leren hoe ik geld verdien met affiliate marketing via een website?

  Er is online veel informatie te vinden over affiliate marketing. Met een online cursus heb je alle essentiële informatie die je nodig hebt tijdens het starten met affiliate marketing. Zo weet je direct wat je het beste wel of juist niet kunt doen. De Affiliate Marketing Revolutie is  de bekendste cursus voor startende affiliates. Naast uitleg over affiliate marketing krijg je ook stap voor stap uitleg over het maken van je website. Denk hierbij aan het opzetten van de website, vormgeven en goed zetten van belangrijke instellingen voor een beter resultaat. De cursus helpt absolute beginners zonder enige kennis van websites maken en online marketing hoe je een succesvolle affiliate website opzet. Voor maar liefst €47,- euro weet jij precies welke stappen je moet zetten om succesvol te worden met jouw affiliate website!

   

  Meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie

   

  Affiliate marketing op youtube

  Help! Welk online verdienmodel past het beste bij mij?

  Er zijn veel verschillende online verdienmodellen waarmee je een online inkomen kunt opbouwen of zelfs financiële vrijheid kunt creëren. Het is belangrijk om een verdienmodel te kiezen wat bij je past omdat je enkele weken of soms wel maanden bezig bent met het opbouwen van een hoge inkomstenstroom. Iedere manier heeft zijn voor en nadelen waardoor er niet één manier het beste is. Ben je bijvoorbeeld heel goed in het opbouwen van een community via social media? Dan kun jij aan de slag met affiliate marketing op Facebook en/of Instagram.  Blink je juist uit in het editen van video's en creëren van unieke content? Dan is wellicht YouTube of Tiktok meer iets voor jou! Of schrijf je graag en wil je een blog of content website maken? Ook mogelijk!

   

  Je kunt met affiliate marketing alle kanten op. Kijk daarom goed wat jij leuk vind om te doen en waar je energie uit haalt. Wanneer je iets doet wat niet bij je past zul je op de langere termijn niet gaan slagen. Het zal je waarschijnlijk meer energie kosten dan dat het je energie oplevert. Als je iets leuk vind is de kans op succes een aanzienlijk stuk groter! Money Mastermind maakt het mogelijk om van 15+ verschillende experts alles te leren op het gebied van online geld verdienen. Niet alleen leer je over affiliate marketing maar ook over vele andere online verdienmodellen. Met meer dan 20 videocursussen met 230+ video's , toegang tot het grootste nationale ondernemersnetwerk en maandelijkse coaching kun jij meer leren over o.a. geld verdienen met affiliate marketing, TikTok, YouTube, Instagram, maar ook Pinterest, dropshipping, NFT's, crypto, Amazon, Bol.com, een webshop en veel meer. Leer van bekende namen als: Jacko Meijaard, Jelline Brands, Sophia Meijer, Joshua Kaats, Francis Neslo, Corné Marchand, Tijn Strikker en vele andere experts. Money Mastermind heeft écht alles in één! 

   


  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.

  Reactie plaatsen