Laatst bijgewerkt: 20-05-2023

Hoe kan ik online geld verdienen zonder te investeren?

Online geld verdienen zonder investeren klink geweldig maar is het ook daadwerkelijk mogelijk? Financieel willen we natuurlijk het liefst zo min mogelijk risico lopen wanneer we een nieuwe (online) business opstarten. We willen zeker weten dat iedere euro die we er in investeren er ook minimaal dubbel weer uit komt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je momenteel niet beschikt over de financiële middelen om een onderneming te starten of je hebt alleen de mogelijkheid om te investeren met een laag budget. Kan je dan alsnog online succesvol worden? Ja, dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden om online geld te verdienen zonder dat een (hoge) investering nodig is. Eén van die mogelijkheden is affiliate marketing. Met affiliate marketing kun je met lage opstartkosten een online business opzetten die voor hoge inkomsten kan zorgen. Je kunt doorgroeien naar een passief inkomen en vrijheid voor jezelf creëren. We vertellen je wat affiliate marketing is, welke voordelen het oplevert, op welke punten jij kan besparen tijdens het starten met affiliate marketing en welke kosten er onvermijdelijk zijn in het begin.

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf op jouw website (of ander kanaal zoals social media of YouTube). Je kunt ervoor kiezen om artikelen te maken of bijvoorbeeld een blog te schrijven. In het artikel of blog kun je een link plaatsen van het bedrijf wat jij promoot zodat bezoekers doorgestuurd worden zodra ze er op klikken. Zodra een bezoeker, via jou, bij het bedrijf een aankoop doet ontvang jij hierover een commissie. Dit kan een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage.

 

Bijvoorbeeld: Je hebt een passie voor reizen en wilt hier graag een blog over schrijven. In een blog kun je bezoekers informeren door middel van jouw kennis en ervaringen te delen die je hebt opgedaan tijdens jouw gemaakte reizen. Zo kun je bijvoorbeeld blogs schrijven over: 'De leukste plekken om te bezoeken in Italië', 'Waarom kiezen voor Cyprus als vakantieland', 'Gek op avontuur? Bezoek deze geweldige wereldstad!'.

In een blogpost over 'De beste voorbereiding voor backpacken in Bali' kun je bijvoorbeeld campagnes promoten voor vliegtickets, travelgear, entreetickets voor attracties of dagjes weg, visums, autoverhuur, en veel meer. Eén of meerdere campagnes kun je in jouw blog verwerken die aansluiten op jouw onderwerp. Wanneer iemand na het lezen van jouw blog enthousiast geworden is over de travelgear waar jij over hebt verteld, klikt op de link en vervolgens een aankoop doet, dan verdien jij een commissie!

 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Affiliate marketing kent een lange lijst aan voordelen waardoor het een interessant online verdienmodel is.. Zoals bij ieder online verdienmodel zitten aan affiliate marketing natuurlijk ook nadelen. Het grootste nadeel.. daar gaan we het later met je over hebben. Eerst nemen we een aantal van de grootste voordelen van affiliate markering met je door!

 

Affiliate marketing levert veel vrijheid op

Eén van de grootste voordelen van affiliate marketing is de hoeveelheid vrijheid die het je oplevert. Dit maakt het voor vele affiliates het nummer één online verdienmodel. Je kunt namelijk zelf kiezen wanneer je aan je affiliate website werkt. Je kiest zelf hoeveel uren en/of dagen je per week aan je website besteed. Werk je liever één dag per week aan je affiliate website of verspreid je de uren liever over meerdere dagen per week? Jij kiest! Doordat je zelf bepaalt wanneer je aan je website werkt is het ideaal te combineren met bijvoorbeeld een (full-time) baan, studie of stage.

Naast de vrijheid die je hebt in wanneer je aan je website werkt bepaal je ook zelf waar je werkt. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een laptop en internetverbinding. Je zit met affiliate marketing niet gebonden aan één locatie waardoor je locatie onafhankelijk kunt werken.

 

Doe wat je leuk vindt

Met affiliate marketing kun je alle kanten op. Dit geeft jou de mogelijkheid precies te doen wat jij leuk vindt! Wil je graag een blog schrijven over de eerste maanden als kersverse moeder, informeren over de beste manieren om je tuin te onderhouden, je te gekke reiservaringen delen, een website maken over hengelsport, en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor bijna ieder onderwerp zijn er wel bedrijven te vinden waarmee je kunt samen werken. Het belangrijkste is dat je iets kiest wat bij je past, waar je affiniteit mee hebt of al enige kennis over bezit zodat jouw website ook op de lange termijn gaat slagen.

 

Weinig risico's

Met affiliate marketing maak je relevante content voor de bezoeker. Er geldt met affiliate marketing: no cure no pay. Dit betekent dat pas wanneer jij met goede content de gepromote producten verkoopt jij hierover een commissie ontvangt. Dit werkt natuurlijk anders als je bijvoorbeeld een webshop hebt. Je hebt met affiliate marketing geen inkoop van voorraad, geen gedoe met het versturen en retour ontvangen van pakketten en geen klantenservice. De uiteindelijke verkoop wordt niet bij jou gedaan maar bij het bedrijf waarvoor jij promoot. Je werkt voornamelijk op de achtergrond waardoor veel verantwoordelijkheden, die je met een webshop wel hebt, hier niet van toepassing zijn. 

 

Hoge inkomsten

Het is mogelijk om met affiliate marketing veel geld te verdienen. Het is veel affiliates gelukt een inkomen op te bouwen met hun website waarmee ze de rekeningen kunnen betalen of zelfs heel veel meer! Affiliate marketing is een online verdienmodel waarmee je niet binnen enkele weken duizenden euro's zal verdienen. Wie denkt met affiliate marketing snel geld te kunnen verdienen zal helaas teleurgesteld worden. Affiliate marketing is absoluut een interessant online verdienmodel om veel geld mee te verdienen maar je website heeft tijd nodig om te groeien. Wanneer jij consistent aan jouw website blijft werken en de website blijft verbeteren, zullen de inkomsten groeien en ook blijven groeien. 

 

Passief inkomen

Aansluitend op hoge inkomsten kun je door consistent aan je website te blijven werken uitbouwen naar een passief inkomen. Een passief inkomen is een inkomen wat je maand na maand blijft ontvangen. Het is mogelijk dit met een affiliate website te bereiken wanneer je een langere tijd bezig bent. Een artikel wat je nu schrijft kan namelijk nog over een aantal jaren voor inkomsten zorgen. Het is belangrijk dat je jouw website opzet, optimaliseert en consistent blijft opschalen zodat je door kunt groeien naar een passief inkomen. 

Online geld verdienen zonder investeren

Maar heb ik dan een flink budget nodig om te kunnen starten met affiliate marketing?

Nee, zeker tijdens het opstarten van je affiliate website kun je de kosten erg laag houden. Met een paar tientjes kun jij al starten met affiliate marketing. Dit is natuurlijk een enorm voordeel omdat je in het begin nog niet genoeg verdient met je website om de gemaakte kosten te dekken. De eerste paar maanden ben je vooral bezig met het opbouwen van je website en het maken van content. Hoeveel je investeert in je website is natuurlijk je eigen keuze. Tijdens de start van je affiliate marketing avontuur kun je er voor kiezen te investeren in bijvoorbeeld tools voor zoekwoordenonderzoek of het inschakelen van een tekstschrijver, maar veel van de werkzaamheden kan je ook zelf doen om de kosten laag te houden.

 

Kun je dan starten met affiliate marketing zonder opstartkosten? Je zal natuurlijk in het begin wel wat geld kwijt zijn voor een domeinnaam en hosting van je website. Deze kosten zijn onvermijdelijk omdat je natuurlijk een website en domeinnaam nodig hebt om aan de slag te gaan. Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van het hostingpakket wat je aanschaft. Aanschaf van een domeinnaam heeft ons nog geen €10,- euro gekost (eenmalig) en de hosting van onze website ligt tussen de €10,- en €20,- euro (per maand). Naast deze onvermijdelijke kosten kun je op veel punten besparen om de opstartkosten laag te houden zodra je start met affiliate marketing. Hoe je kunt besparen op de opstartkosten? Daarover vertellen we je zo meer!

De belangrijkste investering

De allerbelangrijkste investering bij affiliate marketing is jouw inzet en tijd. Zodra je begint met affiliate marketing ben je in het begin voornamelijk bezig met het maken van content en het vormgeven van de website. Wanneer je affiliate website online gaat heb je natuurlijk niet direct vanaf dag één genoeg bezoekers om hier veel geld mee te verdienen. Wanneer je genoeg tijd vrijmaakt om aan je website te werken en daar ook consistent mee bezig blijft zal jouw website automatisch gaan groeien en ook blijven groeien. De organische bezoekers zullen dan vanzelf komen wanneer jij waarde aan je website toe blijft voegen. Met veel inzet, doorzettingsvermogen en de juiste mindset ben je al veel verder dan de meeste startende affiliates.

 

Gemiddeld duurt het bij de meeste affiliates 3 tot 6 maanden voordat ze de eerste commissie verdienen. Nadat de eerste commissie verdiend is zal de tweede en derde commissie en stuk sneller jouw kant op komen. De grootste valkuil bij affiliate marketing is doorzettingsvermogen. Wanneer je bij een werkgever een aantal uren per week werkt krijg je netjes aan het einde van de maand het verdiende loon op je rekening gestort. Met affiliate marketing ben je de eerste maanden aan het werk maar verdien je hier nog weinig tot niets mee. Het kost tijd om goede posities te behalen op Google en dit is voor de meeste het lastigste punt met affiliate marketing. Veel affiliates stoppen helaas na 2 a 3 maanden omdat ze nog geen inkomsten hebben ontvangen. Diegene die door blijven zetten en consistent blijven werken kunnen succesvol worden met affiliate marketing een veel geld verdienen.

Een laag budget om mee te starten? Hiermee kan jij een succesvolle affiliate website opstarten!

Na het aanschaffen van een domeinnaam en hosting kun je aan de slag met je affiliate website. In het begin wil je natuurlijk de website voorzien van goede content, vormgeven met professionele afbeeldingen, campagnes promoten, gebruik maken van tools voor informatie en statistieken, en nog veel meer. Is het ook mogelijk om hierop te besparen om de opstartkosten voor je affiliate website laag te houden? Ja, dat kan zeker! Er is een hoop waar je op kunt besparen waardoor je amper opstartkosten hebt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om in het begin wel in bijvoorbeeld tools of een tekstschrijver te investeren, maar wanneer je dit niet wilt is het nog steeds mogelijk om succesvol te worden met jouw affiliate website!

 

Content schrijven kun je geheel zelf doen

Artikelen schrijven of een blog maken kun je uit handen geven aan een ervaren tekstschrijver maar je kunt er daarnaast ook voor kiezen om dit zelf te doen. Door de artikelen of blogs zelf te schrijven bespaar je natuurlijk een hoop geld doordat je niet hoeft te investeren in een tekstschrijver. Je kunt er later altijd nog voor kiezen om de teksten te laten schrijven door een ervaren tekstschrijver zodra je geld verdient met je affiliate website, maar tot die tijd kun je het volledig gratis geheel zelf doen!

 

Maak gratis gebruik van verschillende affiliate netwerken

Er zijn verschillende bekende Nederlandse affiliate netwerken waar jij je gratis in kunt schrijven en producten of diensten kunt promoten. Een veelgestelde vraag is vaak of het mogelijk is om bij meerdere affiliate netwerken tegelijkertijd in te schrijven. Dat is geen enkel probleem! We raden het zelfs aan om je in te schrijven bij meerdere affiliate netwerk zodat je een goed overzicht hebt van de verschillende campagnes die er momenteel beschikbaar zijn.  Zo zie je wanneer er nieuwe interessante campagnes zijn en kun je direct aan de slag.

 • Daisycon. Een bekend Nederlands affiliate netwerk en een absolute aanrader wanneer je start met affiliate marketing is Daisycon. Aanmelden bij Daisycon is geheel gratis en ook kun je kosteloos gebruik maken van het platform en campagnes promoten. Daisycon heeft veel verschillende campagnes in uiteenlopende branches. Van reizen tot boeken, elektronica, financiën, kinderen, mode, wonen en meer. Het is een erg gebruiksvriendelijk affiliate netwerk en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe campagnes. Na aanmelding zal Daisycon kijken of jouw affiliate website voldoet aan de eisen om te kunnen promoten. Hier krijg je binnen enkele dagen bericht van. Goedgekeurd? Dan kun je direct aan de slag!

 • Plug&Pay. Met veel verschillende campagnes en gemakkelijk in gebruik is Plug&Pay zeker een aanrader om gebruik van te maken als je start met affiliate marketing. Ook bij het affiliate netwerk Plug&Pay kun jij je affiliate website gratis aanmelden en direct beginnen na je aanmelding. Het aanbod aan campagnes is erg divers met verschillende digitale en fysieke producten.

 • PayPro. Een bekend en groot Nederlands affiliate netwerk is PayPro. Aanmelden bij PayPro is niet geheel kosteloos maar kost je eenmalig €7,50 euro. Wil je gebruik maken van PayPro als affiliate netwerk dan zal ook dat geen grote investering zijn! De meeste campagnes die weergegeven worden op PayPro zijn digitale producten zoals cursussen, e-boeken en trainingen. Je vindt er enkele fysieke producten, maar dit aanbod is niet groot. Nadat je aangemeld bent bij PayPro kun je direct beginnen met het promoten van campagnes 

 • Bol.com. Aanmelden bij Bol.com is geheel kosteloos. Wel is een belangrijke voorwaarden van Bol.com dat je affiliate website beschikt over meerdere artikelen of blogs voordat je toegelaten wordt. Zorg er daarom eerst voor dat je een aantal artikelen geschreven hebt voordat je jouw affiliate website bij Bol.com aanmeldt. 

 • Awin. Wanneer je jouw affiliate website aanmeldt bij Awin zijn erg geen inschrijfkosten of kosten voor het gebruik van het netwerk. Wel wil Awin na het indienen van de aanmelding jouw rekeningnummer verifiëren. Dit heeft ons toentertijd €1,00 euro gekost. 

Maak gebruik van gratis tools voor het doen van zoekwoordonderzoek

Voordat je teksten gaat schrijven is het van belang dat je goed zoekwoordenonderzoek doet. Zoekwoorden onderzoek zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in populaire zoekwoorden, problemen waar je bezoekers tegen aan lopen of welke vragen ze hebben over een bepaald onderwerp. Hierdoor kun jij gerichter schrijven om je doelgroep beter en sneller aan te spreken. Op het internet zijn verschillende tools voor zoekwoordonderzoek te vinden. Verschillende tools zijn (beperkt) gratis te gebruiken en kunnen je enorm op weg helpen met goede content maken voor je website. Welke tools kun je (beperkt) gratis gebruiken?

 • Ubbersuggest.
 • Semrush
 • Semscoop
 • Answerthepublic
 • GoogleAdsense

Kleed je website aan met gratis professionele afbeeldingen

Een mooie affiliate website met een professionele uitstraling is enorm belangrijk wanneer je succesvol wilt worden met affiliate marketing. Online zijn er meerdere websites te vinden waar je mooie afbeeldingen van hoge kwaliteit kunt downloaden die auteursrechtenvrij zijn. Het is belangrijk dat je niet zomaar afbeeldingen van het internet af haalt en op jouw affiliate website zet. Dit kan je onnodig veel problemen opleveren en ook veel geld kosten. Maak alleen gebruik van afbeeldingen die je zelf hebt gemaakt of van afbeeldingen die vrij zijn van auteursrechten. Bekende websites waar je autersrechtvrije afbeeldingen kan vinden zijn Pixabay.com, Pexels.com en Unsplash.com. 

 

De juiste hulp krijgen hoeft niet veel te kosten

Zodra je start met affiliate marketing kan het een enorme jungle zijn aan nieuwe informatie zodra je alles op het internet zelf gaat uitzoeken. Er staat online veel nuttige informatie die jou verder helpt met het opbouwen van jouw affiliate website. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om te investeren in een goede cursus zodat je direct bij de start beschikt over alle essentiële informatie die je nodig hebt. Ben je op zoek naar een goede cursus die jouw stap voor stap helpt bij het opzetten van een succesvolle affiliate website? Ook dit hoeft niet veel te kosten. Met de bewezen methode van de Affiliate Marketing Revolutie kun jij zonder enige kennis of ervaring in websites maken en online marketing een succesvolle affiliate website opzetten. Deze cursus en online community is met 11.000 leden één van de grootste van Nederland en België en hebben vele startende affiliates op weg geholpen met hun online business. Kosten voor de cursus? Voor maar liefst €47,- kun jij direct beginnen én heb je daarnaast toegang tot het ledengedeelte van de Internet Succes Gids

 

affiliate marketing zonder opstartkosten

Statistieken bijhouden kan ook zonder investering

Om je affiliate website te optimaliseren is het belangrijk dat je inzicht hebt in de statistieken van je website. Aan de hand van de statistieken kun je zien wat er goed gaat, wat er anders kan en wat je nog kunt toevoegen aan de website. Statistieken opvragen heeft geen investering nodig omdat er verschillende tools zijn die je gratis inzicht geven!  Met Google Analytics, Google Search Console en Ubbersuggest kun je enorm veel belangrijke en gedetailleerde informatie inzien van jouw affiliate website.

 

Je hebt geen inkoop van voorraad

Zoals we eerder al aangaven heb je bij affiliate marketing geen inkoop van voorraad. Met affiliate marketing promoot jij het product of dienst, maar de bezoeker koopt het product uiteindelijk bij het bedrijf wat jij promoot. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je de risico's erg laag kunt houden wanneer je start met affiliate marketing. Het inkopen van een voorraad brengt veel verschillende risico's met zich mee die je bij affiliate marketing gelukkig niet hebt. Naast de risico's scheelt het natuurlijk heel veel geld als een voorraad niet nodig is! Aanschaf van een voorraad zorgt natuurlijk voor enorm hoge opstartkosten. 

 

Organische bezoekers kosten ook geen geld!

Naarmate je enige tijd consistent bezig bent met je affiliate website zullen de organische bezoekers op je website toenemen. Deze bezoekers zijn gratis! Met een website is het mogelijk om te adverteren waardoor je direct bovenaan verschijnt in de zoekresultaten van Google. Zeker wanneer je nog geen ervaring hebt in adverteren op Google zal het in het begin meer geld kosten doordat je veel aan het testen bent wat wel en wat niet werkt. Met goed zoekwoordonderzoek en een goede tekst van hoge kwaliteit kun jij goede posities behalen binnen de zoekresultaten van Google. Dit zal niet direct binnen een week na het plaatsen van een artikel zijn omdat dit tijd nodig heeft om te groeien, maar door consistent aan je website te werken zullen de organische bezoekers na enige tijd groeien en ook blijven groeien.

Veel gratis informatie

Op het internet is veel informatie te vinden die je verder kan helpen succesvol te worden met affiliate marketing. Naast dat je veel over affiliate marketing kunt vinden op verschillende websites zijn er ook interessante podcasts, forums, filmpjes op YouTube/ TikTok en meer. Maak gebruik van de gratis informatie die beschikbaar is op het internet om bij te leren over affiliate marketing voor nog meer succes!

 

Kortom, kan ik online geld verdienen zonder investeren?


Ja, dat kan! Online geld verdienen met affiliate marketing is mogelijk zonder (veel) te investeren. Je hebt geen hoge opstartkosten en je kunt met weinig middelen aan de slag. Met alleen een domeinnaam en hosting van je website kun jij al geld gaan verdienen op het internet. Het is een enorme achtbaan met veel nieuwe informatie en ervaringen. Wanneer je alleen uitgaat van wat er op internet te vinden is kan het een behoorlijk zoekplaatje zijn hoe alles werkt. Dit kost behoorlijk veel extra onnodige tijd. Het meeste hebben wij geleerd van Jacko Meijaard van de internetsuccesgids en het internet succes gids forum. Deze jonge ondernemer doet dit werk al heel wat jaren (11 jaar) en is de bekendste op het gebied van affiliate marketing. Absoluut voor ons het allerbelangrijkste.. Jacko Meijaard is betrouwbaar.

 

Met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld en dat de methode van de Affiliate Marketing Revolutie al vele affiliates succesvol heeft gemaakt. Met interessante videotrainingen, strategieën en handvaten vol informatie word je klaargestoomd om er een succes van te maken. Wanneer jouw inzet 110% is zal de cursus van Jacko Meijaard jou zeker verder helpen naar succes. De Affiliate Marketing Revolutie is niet voor niets één van de grootste en bekendste cursus in heel Nederland en België. Zonder zijn nuttige en essentiële informatie waren wij nog niet zo ver als dat we nu al gekomen zijn. Daar hangt zeker een flink prijskaartje aan? Nee! De kosten voor deze cursus zijn verrassend laag in tegenstelling tot wat je er allemaal voor terug krijgt. Jouw weg naar succes begint hier!

 

Wat kun je verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie?

 • Bewezen succesvolle methode 
 • De cursus bestaat uit 16 modules verdeeld in diverse onderwerpen met in totaal 69 video's 
 • Toegankelijk voor absolute beginners
 • Inclusief toegang tot updates binnen de cursus
 • Toegang tot het ledengedeelte - internet succes gids forum 
 • Je kan direct starten na aankoop 
 • Uitstekende klantenservice 
 • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands 
 • Koop gemakkelijk en snel via deze link

En dat alles voor maar liefst €47,-!

.

Geen artikel missen?

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business!

 


* Privacy van gegevens gegarandeerd


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen