Laatst bijgewerkt: 13-06-2022

Online geld verdienen zonder investeren

Online geld verdienen zonder investeren klink geweldig maar is het ook daadwerkelijk mogelijk? Financieel willen we natuurlijk het liefst zo min mogelijk risico lopen wanneer we een nieuwe business opstarten. We willen zeker weten dat iedere euro die we er in investeren er ook minimaal dubbel er weer uit komt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je momenteel niet beschikt over de financiële middelen om een onderneming te starten of je hebt alleen de mogelijkheid om te investeren met een laag budget. Kan je dan alsnog online succesvol worden? Er zijn verschillende mogelijkheden om online geld te verdienen zonder dat een (hoge) investering nodig is. Eén van die mogelijkheden is affiliate marketing. Met affiliate marketing kun je met lage opstartkosten een online business opzetten die voor hoge inkomsten kan zorgen. Je kunt doorgroeien naar een passief inkomen en vrijheid voor jezelf creëren. Benieuwd naar affiliate marketing en welke kosten onvermijdelijk zijn?

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf op jouw website of ander kanaal zoals social media of YouTube. Zodra iemand via jouw website of ander kanaal op jouw unieke link klikt en vervolgens bij de adverteerder het product koopt dan krijg jij hierover een commissie. Het enige wat jij dus hoeft te doen is een website maken met relevante content van goede kwaliteit en producten of diensten promoten van een ander bedrijf. 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Affiliate marketing kent een lange lijst aan voordelen. Zoals bij ieder online verdienmodel zitten aan affiliate marketing natuurlijk ook nadelen. Het grootste nadeel.. daar komen we later op terug. Voor vele is affiliate marketing het ideale online verdienmodel. Juist omdat het zoveel enorm veel voordelen heeft. We nemen de grootste voordelen met je door! 

 • Bepaal zelf. Er is veel wat je zelf kunt bepalen zodra je start met affiliate marketing. Je bepaalt zelf welk onderwerp je voor jouw affiliate website kiest, je bepaalt zelf welke dagen jij aan je website werkt, je bepaalt zelf hoeveel uren per week je hieraan besteed en je bepaalt ook zelf waar je werkt. Doordat je deze factoren allemaal zelf in de hand hebt is het bijvoorbeeld gemakkelijk om een affiliate website op te starten naast je (full-time) baan of studie. En locatie onafhankelijk werken? Dat kan je natuurlijk veel vrijheid opleveren!

 • Weinig risico's. Met affiliate marketing maak je relevante content voor de bezoeker. Er geldt met affiliate marketing: no cure no pay. Dit betekent dat pas wanneer jij met goede content de gepromote producten verkoopt jij hierover een commissie ontvangt. Dit werkt natuurlijk anders als je bijvoorbeeld een webshop hebt. Je hebt met affiliate marketing geen inkoop van voorraad, geen gedoe met het versturen en retour ontvangen van pakketten en geen klantenservice. De uiteindelijke verkoop wordt niet bij jou gedaan maar bij het bedrijf waarvoor jij promoot. Je werkt voornamelijk op de achtergrond waardoor veel verantwoordelijkheden, die je met een webshop wel hebt, hier niet van toepassing zijn. 

 • hoge inkomsten. Het is mogelijk om met affiliate marketing veel geld te verdienen. Het is veel affiliates gelukt een inkomen op te bouwen met hun website waarmee ze de rekeningen kunnen betalen of meer! Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit alleen op de lange termijn mogelijk is. Hierover leggen we je later meer uit. Wanneer je op zoek bent naar een online verdienmodel waarmee je binnen enkele maanden duizenden euro's kunt verdienen dan is affiliate marketing waarschijnlijk niks voor jou.

 • Passief inkomen. Een passief inkomen is een inkomen wat je maand na maand blijft ontvangen. Het is mogelijk dit met een affiliate website te bereiken. Een artikel wat je nu schrijft kan namelijk nog over een aantal jaren voor inkomsten zorgen. Het is belangrijk dat je jouw website optimaliseert en blijft opschalen zodat je door kunt groeien naar een passief inkomen. 

De belangrijkste investering

De aller belangrijkste investering bij affiliate marketing is jouw inzet en tijd. Zodra je begint met affiliate marketing ben je in het begin voornamelijk bezig met het maken van content en het vormgeven van de website. Wanneer je affiliate website online gaat heb je natuurlijk niet direct vanaf dag één genoeg bezoekers om hier veel geld mee te verdienen. Wanneer je genoeg tijd vrij maakt om aan je website te werken en daar ook consistent mee bezig blijft zal jouw website automatisch gaan groeien en ook blijven groeien. De organische bezoekers zullen dan vanzelf komen wanneer jij waarde aan je website toe blijft voegen. Met veel inzet, doorzettingsvermogen en de juiste mindset ben je al veel verder dan de meeste startende affiliates.

 

Gemiddeld duurt het bij de meeste affiliates 3 tot 6 maanden voordat ze de eerste commissie verdienen. Nadat de eerste commissie verdient is zal de tweede en derde commissie en stuk sneller jouw kant op komen. De grootste valkuil bij affiliate marketing is doorzettingsvermogen. Wanneer je bij een werkgever een aantal uren per week werkt krijg je netjes aan het einde van de maand het verdiende loon op je rekening gestort. Met affiliate marketing ben je de eerste maanden aan het werk maar verdien je hier nog weinig tot niets mee. Het kost tijd om goede posities te behalen op Google en dit is voor de meeste het lastigste punt met affiliate marketing. Veel affiliates stoppen helaas na 2 a 3 maanden omdat ze nog geen inkomsten hebben ontvangen. Diegene die door blijven zetten en consistent blijven werken kunnen succesvol worden met affiliate marketing een veel geld verdienen.

Online geld verdienen zonder investeren

Maar heb ik dan een flink budget nodig om te kunnen starten met affiliate marketing?

Nee, zeker tijdens het opbouwen van je affiliate website kun je de kosten erg laag houden. Met een paar tientjes kun jij al starten met affiliate marketing. Dit is natuurlijk een enorm voordeel omdat je in het begin nog niet genoeg verdient om de gemaakte kosten te dekken. De eerste paar maanden ben je vooral bezig met het opbouwen van je website. Hoeveel je investeert in je website is natuurlijk je eigen keuze. Tijdens de start van je affiliate marketing avontuur kun je er voor kiezen te investeren in bijvoorbeeld tools voor zoekwoordenonderzoek of het inschakelen van een tekstschrijver, maar veel van de werkzaamheden kan je ook zelf doen om de kosten laag te houden.

 

Kun je dan volledig kosteloos starten met affiliate marketing? Je zal natuurlijk in het begin wel wat geld kwijt zijn voor een domeinnaam en hosting van je website. Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van het hostingpakket wat je aanschaft. Dit heeft ons in totaal tussen de 10 en 20 euro gekost. Daarnaast kan je van veel tools online gebruik maken die (beperkt) gratis zijn. Ook het aanmelden bij affiliate netwerken zoals PayPro, Daisycon en Plug & Pay zijn geheel kosteloos.

Een laag budget om mee te starten? Hiermee kan jij een succesvolle affiliate website opstarten!

Naarmate je wat langer bezig bent is het natuurlijk wel aan te raden bepaalde software aan te schaffen omdat je dan aan het groeien bent en zo beter kan optimaliseren en opschalen. Denk bijvoorbeeld aan een goede tool voor e-mailmarketing (wanneer je dit wilt inzetten met je website). Dit heb je in het begin nog niet nodig omdat je dan nog geen bezoekers hebt die zich zullen inschrijven voor jouw nieuwsbrief maar wanneer je website groeit, zeker een aanrader om daar in te investeren. Dit is het geval bij meerdere tools.

 

Waarin hoef je niet (direct) in te investeren als je gaat starten met affiliate marketing?

 • Content schrijven kan je geheel zelf kosteloos doen
 • Van veel affiliate netwerken kan je gratis gebruik maken en hebben ook geen inschrijfkosten (Paypro/Daisycon/Bol.com/Plug&Pay).
 • Zoekwoordonderzoek tools zijn (beperkt) gratis te gebruiken (GoogleAdsense/Answerthepublic/semrush)
 • Afbeeldingen zijn gratis en vrij van auteursrechten te verkrijgen (pixabay.com en unsplash.com)
 • Gratis bezoekers krijgen groeit naarmate jij meer waardevolle content op je website plaatst
 • Je hebt geen investering in producten omdat de uiteindelijke verkoop door adverteerders worden gedaan
 • Tools om je bezoekersstatistieken bij te houden zijn gratis (Google Analytics/ Google Search Console)

Kortom, kan ik online geld verdienen zonder investeren?


Ja, dat kan! Online geld verdienen met affiliate marketing is mogelijk zonder te investeren. Met alleen een domeinnaam en hosting van je website kun jij al geld gaan verdienen op het internet. Het is een enorme achtbaan met veel nieuwe informatie en ervaringen. Wanneer je alleen uitgaat van wat er op internet te vinden is kan het een behoorlijk zoekplaatje zijn hoe alles werkt. Dit kost behoorlijk veel extra onnodige tijd. Het meeste hebben wij geleerd van Jacko Meijaard van de internetsuccesgids en het internet succes gids forum. Deze jonge ondernemer doet dit werk al heel wat jaren (11 jaar) en is de bekendste op het gebied van affiliate marketing. Absoluut voor mij het allerbelangrijkste.. betrouwbaar.

 

Met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld en dat de methode van de Affiliate Marketing Revolutie al vele affiliates succesvol heeft gemaakt. Met interessante videotrainingen, strategieën en handvaten vol informatie word je klaargestoomd om er een succes van te maken. Wanneer jouw inzet 110% is zal de cursus van Jacko Meijaard jou zeker verder helpen naar succes. De Affiliate Marketing Revolutie is niet voor niets één van de grootste en bekendste cursus in heel Nederland en België. Zonder zijn nuttige en essentiële informatie was ik nog niet zo ver als dat ik nu al gekomen ben. Daar hangt zeker een flink prijskaartje aan? Nee! De kosten voor deze cursus zijn verrassend laag in tegenstelling tot wat je er allemaal voor terug krijgt. Jouw weg naar succes begint hier!

 

.

Geen artikel missen?

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business!

 


* Privacy van gegevens gegarandeerd


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen