Laatst bijgewerkt: 10-09-2023

Geld verdienen met je blog

Wat kan geld verdienen met je blog voor jou betekenen? Een succesvolle blog hebben kent vele voordelen. Je creëert een leven met meer vrijheid, je kan schrijven waarover je wilt, daarnaast kun je een passief inkomen opbouwen, zelf bepalen waar je werkt en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Maar hoe verdien je geld met een blog en hoeveel kan je verdienen met bloggen?

 

Veel bloggers maken gebruik van verschillende manieren om online geld te verdienen met hun blog. Zo kun je bijvoorbeeld affiliate marketing toepassen op je website of advertenties tonen waarmee je geld verdient. Bloggen is een ideale manier om een online business op te zetten wat je veel vrijheid kan opleveren. Er zijn veel mensen die met hun blog de rekeningen kunnen betalen of zelfs nog veel meer! Maar hoe kan je successen behalen met je blog?  Kun je dit ook leren? En natuurlijk.. wat levert het bloggen aan geld op?

 • Voordelen van bloggen als online verdienmodel
 • Hoe kan ik geld verdienen met een blog?
 • Hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen?
 • Leer geld verdienen met bloggen!
 • Veelgestelde vragen over online geld verdienen met bloggen

 

Voordelen van bloggen als online verdienmodel

Jij kiest!

Wil je een blog schrijven over het leven als kersverse moeder of weet je veel van tuinieren en vind je het leuk om hierover te schrijven? Met een blog kun je alle kanten op en de onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn eindeloos. Het belangrijkste is dat je een onderwerp kiest waar je affiniteit mee hebt of passie voor hebt zodat het ook op de lange termijn nog leuk is om over dit onderwerp te schrijven. Een onderwerp waar je totaal geen affiniteit mee hebt heeft op de lange termijn minder kans van slagen. Het gaat je mogelijk meer energie kosten om een nieuwe blog te schrijven dan dat het je energie oplevert.

 

Bepaal zelf wanneer je aan je blog werkt

Een enorm groot voordeel van het opzetten van een blog is de vrijheid die het je oplevert. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je aan je blog werkt en hoeveel uren je eraan wilt besteden. Hierdoor is een blog ideaal te combineren met bijvoorbeeld een fulltime/ parttime baan, studie of stage. Werk je voornamelijk overdag? Dan kun je in de avond aan het werk. Werk je juist in de avond? Plan dan een moment overdag om aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat je consistent aan je blog werkt voor een betere groei. Zo kun je beter één keer in de week een nieuw artikel/blog plaatsen dan in één keer in de maand 4 tegelijkertijd. 

 

Werk locatie onafhankelijk

Het enige wat je nodig hebt om te kunnen werken aan je blog is een laptop en internetverbinding. Hierdoor kun je ervoor kiezen om lekker thuis te werken, in een lunchroom, op vakantie, in de trein, oftewel overal ter wereld kun je aan de slag. Met een blog ben je niet gebonden aan één vaste werkplek wat natuurlijk een enorm voordeel is. Door locatie onafhankelijk te werken vergroot je natuurlijk je vrijheid en kun je gemakkelijker werken waar en wanneer het jou op dat moment het beste uitkomt.

 

Bouw een passief inkomen op met je blog

Met een blog is het mogelijk een passief inkomen op te bouwen wat je maand na maand blijft ontvangen. Eén blog kan jarenlang voor je werken afhankelijk van welke niche je kiest. Wanneer je nu een blog schrijft wat over 5 jaar nog steeds relevant is dan kan deze blog voor meerdere jaren aan inkomsten zorgen. Door blogs te schrijven die over een paar jaar nog relevant zijn kun je ervoor zorgen dat jouw blog op termijn voor jou gaat werken in plaats van andersom!

 

Het is mogelijk om veel geld te verdienen met een blog

Vele bloggers is het gelukt om met de inkomsten van hun blog de rekeningen te betalen of zelfs meer! Bloggen is een leuke manier om wat extra bij te verdienen of zelfs financiële vrijheid te creëren. Hoeveel je verdient, dat ligt geheel aan jou! Hoeveel geld je met bloggen kunt verdienen en hoelang je bezig bent om dit op te bouwen leggen we je later uit!

 

Hoe kan ik geld verdienen met een blog?

Er zijn verschillende leuke manieren om met een online blog geld te verdienen. Daarnaast is het ook een enorm groot voordeel dat je meerdere online verdienmodellen tegelijkertijd kunt toepassen. Op deze manier kun je met jouw blog nog meer geld verdienen! We nemen twee verschillende manieren met je door hoe je online geld kunt verdienen met je blog.

 

Affiliate marketing

Een vaak gekozen manier om met je blog geld te verdienen is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf via jouw blog. Wanneer iemand jouw blog gelezen heeft en interesse heeft in het product wat jij daarbij aanprijst kan hij of zij klikken op de link die jij in de blog verwerkt hebt. Via deze link zal de bezoeker op de pagina komen van het bedrijf wat jij promoot. Wanneer de bezoeker vervolgens het product of de dienst koopt krijg jij hierover een commissie. Het enige wat jij dus hoeft te doen is een goede blog schrijven en daarbij producten van een ander bedrijf promoten. 

 

Bijvoorbeeld: Je hebt een blog over een bepaald hondenras. In je blog geef je informatie aan je bezoekers over verschillende onderwerpen die te maken hebben met dat hondenras. In een blog over 'gezonde voeding voor je hond' is het mogelijk een boek te promoten waar voeding tips in staan specifiek voor dat ras. Of je promoot hondenbedjes in een blog over 'het beste hondenbedje voor jouw hond'. 

Ook met een al langer bestaande blog kan je starten met affiliate marketing. Nadat je aangemeld bent bij verschillende netwerken kan je aan de slag. Via deze netwerken kun je de links verkrijgen van producten of diensten om te promoten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de producten of diensten die je promoot ook aansluiten bij je bestaande teksten. Een product wat handig is voor in de keuken zal geen verkopen opleveren in een blog over een goede nachtrust. Kijk daarom goed of datgene wat jij wilt promoten aansluit bij de blog die je geschreven hebt. 

 

Waarom is affiliate marketing ideaal om met je blog geld te verdienen?

Affiliate marketing kent enorm veel voordelen. Het is niet voor niets voor vele het nummer 1 online verdienmodel. Maar waarom is affiliate marketing ideaal te combineren met je blog? Een enorm groot voordeel is dat het zo enorm breed inzetbaar is. In bijna iedere branche kun je namelijk affiliate marketing toepassen.

 • Eerlijk verdienmodel
 • Geen inkoop van producten
 • Geen verzending of retour van producten
 • Geen klantenservice
 • Weinig risico's

 

Google Adsense

Nog een manier die je kan inzetten om met je blog geld te verdienen is door gebruik te maken van Google Adsense. Met Google Adsense kun je advertenties weergeven op jouw blog die geplaatst zijn door Google. Wanneer een bezoeker van jouw blog klikt op een advertentie krijg jij hierover een klikvergoeding van Google. De hoogte van de commissie die je ontvangt per klik kan verschillen. Een voordeel is dat je hier zelf geen extra moeite voor hoeft te doen en je zo extra geld kunt verdienen met je blog. Pas wel goed op dat je niet te veel advertenties weergeeft op je blog. Te veel advertenties zorgt ervoor dat je blog er druk en rommelig uitziet wat natuurlijk de kwaliteit van je blog naar beneden brengt. Dit kan ervoor zorgen dat je verkopen misloopt.

 

Hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen?

Hoeveel geld je kan verdienen met een blog is helaas geen duidelijk antwoord op te geven. Er zijn namelijk meerdere factoren die bepalen of- en hoeveel geld je kan verdienen met bloggen. Het belangrijkste wat nodig is voor een succesvolle blog is tijd, inzet en doorzettingsvermogen. Wanneer je regelmatig blogt, consistent bent en hier écht voor gaat, dan kan je veel geld verdienen met dit leuke online verdienmodel. Hoeveel geld je er mee gaat verdienen heb je voornamelijk zelf in de hand. Iemand die iedere week een goede blog plaatst, zal sneller groeien en meer geld verdienen dan iemand die af en toe een aardig blogje online zet. Naast tijd, inzet en doorzettingsvermogen is het natuurlijk ook afhankelijk van de branche waar je in zit en de kwaliteit van je tekst. Het opbouwen van een succesvolle blog die inkomsten oplevert, heeft tijd nodig. Je zal niet binnen enkele weken nadat je gestart bent met bloggen al veel geld verdienen. Wanneer je eerste blog online gaat, heb je natuurlijk nog niet direct voldoende bezoekers om genoeg verkopen te genereren. Wanneer je blogs blijft plaatsen en je teksten zijn van goede kwaliteit dan zal jouw blog na enige tijd groeien en ook blijven groeien. 

Gemiddeld verdienen de meeste startende bloggers/affiliates binnen 3 tot 6 maanden na de start van hun blog de eerste commissie. Zodra je de eerste commissie verdiend hebt zal de tweede een stuk sneller gaan! Plaats minimaal 1 keer per week een goede blog zodat jij binnen enkele maanden begint met het verdienen van jouw online inkomen!

 

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

Leer geld verdienen met bloggen!

Heb jij als doel om van je blog een succesvolle online business te maken? Dan is deze cursus heel interessant voor jou. Blog Secrets leert je hoe jij met jouw blog geld kan verdienen. Robbert, maker van de cursus, heeft door zijn methode en jarenlange ervaring vrijheid voor zichzelf kunnen creëren. Hij is de eigenaar van Backpackblog.nl, een van de bekendere reisblogs van Nederland. Sinds 2014 is hij niet meer werkzaam in dienst en leeft hij van de inkomsten die hij verdient met zijn succesvolle blog. Alle ervaring, kennis en geheimen wil hij delen met jou om er voor te zorgen dat ook jij successen behaalt met je blog! De cursus leert je van A tot Z een succesvolle blog op te zetten. Met onderwerpen als: van idee tot actie, artikelen schrijven, de gouden content strategie, SEO, het gezicht achter je blog, van blog naar business, traffic genereren naar je verkooppagina's, E-mailgeheimen en nog veel meer. Wil jij meer resultaat behalen met je bestaande blog of moet je nog beginnen met bloggen? Blog Secrets helpt jou op weg met alle essentiële informatie die je nodig hebt zodat ook jij geld kan verdienen met je blog!

Wat kun je verwachten van Blog Secrets?

 • De cursus is ontwikkeld voor zowel starters als meer ervaren bloggers
 • 25 verschillende videolessen 
 • Inspirerende en actiegerichte video's waarmee je direct aan de slag kan 
 • Je kan na aankoop van de cursus direct beginnen
 • Niet tevreden? Geld terug! (bekijk de voorwaarden)

Wil jij leren hoe je een succesvolle én winstgevende blog opzet?

geld verdienen met een blog

Veelgestelde vragen over online geld verdienen met bloggen

Is er een minimumleeftijd voor het starten van een blog?

Nee er is geen minimumleeftijd voor het starten van een blog. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je niet bij ieder bedrijf/ affiliate netwerk kunt inschrijven wanneer je onder de 16 jaar oud bent. Dit betekend niet dat je geen geld kunt verdienen met je blog. Ga op zoek naar bedrijven of affiliate netwerken om mee samen te werken waarbij jij jouw blog wel kunt aanmelden.

Moet ik met mijn blog ingeschreven staan bij de kvk?

Je hoeft je niet direct in te schrijven bij de kamer van koophandel. In het begin zal je nog niet direct geld gaan verdienen omdat je vooral bezig bent met het vormgeven van je blog en het schrijven van nieuwe relevante blogs. Zodra je blog begint te lopen en voor inkomsten zorgt is het wel belangrijk om je in te schrijven bij de kamer van koophandel omdat je mogelijk over je verdiensten belasting moet afdragen.

Wil je bloggen maar heb je moeite met het schrijven van goede teksten?

Het schrijven van een goede pakkende tekst die ook nog verkopen op levert is niet zomaar even gedaan. Wil je meer tips over het schrijven van goede teksten of meer informatie over de Copywriting Cursus?


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen