Laatst bijgewerkt: 21-11-2022

Geld verdienen met je blog

Wat kan geld verdienen met je blog voor jou betekenen? Een succesvolle blog hebben kent vele voordelen. Je creëert een leven met meer vrijheid, je kan schrijven waarover je wilt, een passief inkomen opbouwen en zelf bepalen waar je werkt en hoeveel tijd je hieraan besteed. Maar hoe verdien je geld met een blog en hoeveel kan je verdienen met bloggen?

 

Veel bloggers maken gebruik van verschillende manieren om online geld te verdienen met hun blog. Zo kun je bijvoorbeeld affiliate marketing toepassen op je website of advertenties tonen waarmee je geld verdient. Bloggen is een ideale manier om een online business op te zetten wat je veel vrijheid kan opleveren. Er zijn veel mensen die met hun blog de rekeningen kunnen betalen of zelfs nog veel meer! Maar hoe kan je successen behalen met je blog?  Kun je dit ook leren? En natuurlijk.. wat levert het op?

Hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen?

Hoeveel geld je kan verdienen met een blog is helaas geen duidelijk antwoord op te geven. Er zijn namelijk meerdere factoren die bepalen of- en hoeveel geld je kan verdienen met bloggen. Het belangrijkste wat nodig is voor een succesvolle blog is tijd, inzet en doorzettingsvermogen. Wanneer je regelmatig blogt en hier écht voor gaat kan je veel geld verdienen met dit online verdienmodel. Hoeveel geld je er mee gaat verdienen heb je voornamelijk zelf in de hand. Iemand die iedere week een goede blog plaatst, zal sneller groeien en meer geld verdienen dan iemand die af en toe een aardig blogje online zet. Naast tijd, inzet en doorzettingsvermogen is het natuurlijk ook afhankelijk van de branche waar je in zit en de kwaliteit van je tekst. Het opbouwen van een succesvolle blog die inkomsten oplevert, heeft tijd nodig. Je zal niet binnen enkele weken nadat je gestart bent met bloggen al veel geld verdienen. Wanneer je eerste blog online gaat, heb je natuurlijk nog niet direct voldoende bezoekers om genoeg verkopen te genereren. Wanneer je blogs blijft plaatsen en je teksten zijn van goede kwaliteit dan zal jouw blog na enige tijd groeien en ook blijven groeien. 

Gemiddeld verdienen de meeste startende bloggers/affiliates binnen 3 tot 6 maanden na de start van hun blog de eerste commissie. Zodra je de eerste commissie verdient hebt zal de tweede een stuk sneller gaan! Plaats minimaal 1 keer per week een goede blog zodat jij binnen enkele maanden begint met het verdienen van jouw online inkomen!

 

Affiliate marketing

Een vaak gekozen manier om met je blog geld te verdienen is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf via jouw blog. Wanneer iemand jouw blog gelezen heeft en interesse heeft in het product wat jij daarbij aanprijst kan hij of zij klikken op de link die jij in de blog verwerkt hebt. Via deze link zal de bezoeker op de pagina komen van het bedrijf wat jij promoot. Wanneer de bezoeker vervolgens het product of de dienst koopt krijg jij hierover een commissie. Het enige wat jij dus hoeft te doen is een goede blog schrijven en daarbij producten van een ander bedrijf promoten. 

 

Bijvoorbeeld: Je hebt een blog over een bepaald hondenras. In je blog geef je informatie aan je bezoekers over verschillende onderwerpen die te maken hebben met dat hondenras. In een blog over 'gezonde voeding voor je hond' is het mogelijk een boek te promoten waar voeding tips in staan specifiek voor dat ras. Of je promoot hondenbedjes in een blog over 'het beste hondenbedje voor jouw hond'. 

Ook met een al langer bestaande blog kan je starten met affiliate marketing. Nadat je aangemeld bent bij verschillende netwerken kan je aan de slag. Via deze netwerken kun je de links verkrijgen van producten of diensten om te promoten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de producten of diensten die je promoot ook aansluiten bij je bestaande teksten. Een product wat handig is voor in de keuken zal geen verkopen opleveren in een blog over een goede nachtrust. Kijk daarom goed of datgene wat jij wilt promoten aansluit bij de blog die je geschreven hebt. 

 

Waarom is affiliate marketing ideaal om met je blog geld te verdienen?

Affiliate marketing kent enorm veel voordelen. Het is niet voor niets voor vele het nummer 1 online verdienmodel. Maar waarom is affiliate marketing ideaal te combineren met je blog? Een enorm groot voordeel is dat het zo enorm breed inzetbaar is. In bijna iedere branche kun je namelijk affiliate marketing toepassen.

  • Eerlijk verdienmodel
  • Geen inkoop van producten
  • Geen verzending of retour van producten
  • Geen klantenservice
  • Weinig risico's

Benieuwd naar nog meer redenen om te beginnen met affiliate marketing? > Lees verder 

 

Google Adsense

Nog een manier die je kan inzetten om met je blog geld te verdienen is door gebruik te maken van Google Adsense. Met Google Adsense kun je advertenties weergeven op jouw blog die geplaatst zijn door Google. Wanneer een bezoeker van jouw blog klikt op een advertentie krijg jij hierover een klikvergoeding van Google. De hoogte van de commissie die je ontvangt per klik kan verschillen. Een voordeel is dat je hier zelf geen extra moeite voor hoeft te doen en je zo extra geld kunt verdienen met je blog. Pas wel goed op dat je niet te veel advertenties weergeeft op je blog. Te veel advertenties zorgt er voor dat je blog er druk en rommelig uitziet wat natuurlijk de kwaliteit van je blog naar beneden brengt. Dit kan er voor zorgen dat je verkopen misloopt.

 

Je kunt meerdere verdienmodellen toepassen op je blog om hier geld mee te verdienen. Zo kun je geld verdienen via affiliate marketing én Google Adsense tegelijkertijd.

 

Geld verdienen met bloggen

Blog Secrets

Heb jij als doel om van je blog een succesvolle online business te maken? Dan is deze cursus heel interessant voor jou. Blog Secrets leert je hoe jij met jouw blog geld kan verdienen. Robbert Leenaarts, maker van de cursus, heeft door zijn methode en jarenlange ervaring vrijheid voor zichzelf kunnen creëren. Hij is de eigenaar van Backpackblog.nl, een van de bekendere reisblogs van Nederland. Sinds 2014 is hij niet meer werkzaam in dienst en leeft hij van de inkomsten die hij verdient met zijn succesvolle blog. Alle ervaring, kennis en geheimen wil hij delen met jou om er voor te zorgen dat ook jij successen behaalt met je blog! De cursus leert je van A tot Z een succesvolle blog op te zetten. Met onderwerpen als: van idee tot actie, artikelen schrijven, de gouden content strategie, SEO, het gezicht achter je blog, van blog naar business, traffic genereren naar je verkooppagina's, E-mailgeheimen en nog veel meer. Wil jij meer resultaat behalen met je bestaande blog of moet je nog beginnen met bloggen? Blog Secrets helpt jou op weg met alle essentiële informatie die je nodig hebt zodat ook jij geld kan verdienen met je blog!

Wat kun je verwachten van Blog Secrets?

  • De cursus is ontwikkeld voor zowel starters als meer ervaren bloggers
  • 25 verschillende videolessen 
  • Inspirerende en actiegerichte video's waarmee je direct aan de slag kan 
  • Je kan na aankoop van de cursus direct beginnen
  • Niet tevreden? Geld terug! (bekijk de voorwaarden)

Wil jij leren hoe je een succesvolle én winstgevende blog opzet?


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen