Laatst bijgewerkt: 13-11-2023

Geld verdienen met je blog

Wat kan geld verdienen met je blog voor jou betekenen? Een succesvolle blog hebben kent vele voordelen. Je creëert een leven met meer vrijheid, je kan schrijven waarover je wilt, daarnaast kun je een passief inkomen opbouwen, zelf bepalen waar je werkt en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Maar hoe verdien je geld met een blog en hoeveel kan je verdienen met bloggen?

 

Veel bloggers maken gebruik van verschillende manieren om online geld te verdienen met hun blog. Zo kun je bijvoorbeeld affiliate marketing toepassen op je website of advertenties tonen waarmee je geld verdient. Bloggen is een ideale manier om een online business op te zetten wat je veel vrijheid kan opleveren. Er zijn veel mensen die met hun blog de rekeningen kunnen betalen of zelfs nog veel meer! Maar hoe kan je successen behalen met je blog?  Kun je dit ook leren? En natuurlijk.. hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

 • Voordelen van bloggen als online verdienmodel
 • Heb ik technische kennis en ervaring nodig om een blog te starten?
 • Hoe kan ik geld verdienen met een blog?
 • Hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen?
 • Leer geld verdienen met bloggen!
 • Veelgestelde vragen over online geld verdienen met bloggen

 

geld verdienen met blog

Voordelen van bloggen als online verdienmodel

Natuurlijk wil je weten welke voordelen het je oplevert wanneer je start met het opzetten van een blog. Een blog beginnen levert je vele verschillende voordelen op waar jij van kan profiteren. De grootste voordelen van een blog voor je op een rijtje.

 

Jij kiest!

Wil je een blog schrijven over het leven als kersverse moeder of weet je veel van tuinieren en vind je het leuk om hierover te schrijven? Misschien maak je wel ongelofelijk mooie reizen waar je een blog over wilt schrijven of ben je gek op het maken van verschillende taarten. Met een blog kun je alle kanten op en de onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn eindeloos. Het belangrijkste is dat je een onderwerp kiest waar je affiniteit mee hebt of passie voor hebt zodat het ook op de lange termijn nog leuk is om over dit onderwerp te schrijven. Een onderwerp waar je totaal geen affiniteit mee hebt heeft op de lange termijn minder kans van slagen. Het gaat je mogelijk meer energie kosten om een nieuwe blog te schrijven dan dat het je energie oplevert.

 

Bepaal zelf wanneer je aan je blog werkt

Een enorm groot voordeel van het opzetten van een blog is de vrijheid die het je oplevert. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je aan je blog werkt en hoeveel uren je eraan wilt besteden. Hierdoor is een blog ideaal te combineren met bijvoorbeeld een fulltime/ parttime baan, studie of stage. Werk je voornamelijk overdag? Dan kun je in de avond aan het werk. Werk je juist in de avond? Plan dan een moment overdag om aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat je consistent aan je blog werkt voor een betere groei. Zo kun je beter één keer in de week een nieuw artikel/blog plaatsen dan in één keer in de maand 4 nieuwe blogs tegelijkertijd. 

 

Werk locatie onafhankelijk

Het enige wat je nodig hebt om te kunnen werken aan je blog is een laptop en internetverbinding. Hierdoor kun je ervoor kiezen om lekker thuis te werken, in een lunchroom, op vakantie, in de trein, oftewel overal ter wereld kun je aan de slag met je blog. Met een blog ben je niet gebonden aan één vaste werkplek wat natuurlijk een enorm voordeel is. Door locatie onafhankelijk te werken vergroot je natuurlijk je vrijheid en kun je gemakkelijker werken waar en wanneer het jou op dat moment het beste uitkomt.

 

Bouw een passief inkomen op met je blog

Met een blog is het mogelijk een passief inkomen op te bouwen wat je maand na maand blijft ontvangen. Eén blog kan jarenlang voor je werken afhankelijk van welke niche je kiest. Wanneer je nu een blog schrijft wat over 5 jaar nog steeds relevant is dan kan deze blog voor meerdere jaren aan inkomsten zorgen. Door blogs te schrijven die over een paar jaar nog relevant zijn kun je ervoor zorgen dat jouw blog op termijn voor jou gaat werken in plaats van andersom!

 

Het is mogelijk om veel geld te verdienen met een blog

Vele bloggers is het gelukt om met de inkomsten van hun blog de rekeningen te betalen of zelfs meer! Bloggen is een leuke manier om wat extra bij te verdienen of zelfs financiële vrijheid te creëren. Hoeveel je verdient, dat ligt geheel aan jou! Hoeveel geld je met bloggen kunt verdienen en hoelang je bezig bent om dit op te bouwen leggen we je later uit!

 

Heb ik technische kennis en ervaring nodig om een blog te starten?

Online geld verdienen met een blog is juist een heel interessant verdienmodel omdat het voor iedereen toegankelijk is. Ook zonder enige kennis op het gebied van websites maken of ervaring in het schrijven van blogs kun jij starten met het opzetten van een succesvolle blog. Online is er veel informatie te vinden op onder andere verschillende websites, YouTube video's, Podcasts, social media en meer. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om met behulp van een goede cursus te starten met het opzetten van jouw blog. Zo heb je direct vanaf het begin alle essentiële informatie die je nodig het en kun je direct goed van start.

 

Hoe kan ik geld verdienen met een blog?

Er zijn verschillende leuke manieren om met een online blog geld te verdienen. Daarnaast is het ook een enorm groot voordeel dat je meerdere online verdienmodellen tegelijkertijd kunt toepassen. Op deze manier kun je met jouw blog nog meer geld verdienen! We nemen vier verschillende manieren met je door hoe je online geld kunt verdienen met je blog.

 

 • Affiliate marketing
 • Google Adsense
 • E-mailmarketing
 • Verkoop van eigen producten

 

Affiliate marketing

Een vaak gekozen manier om met je blog geld te verdienen is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf via jouw blog. Wanneer iemand jouw blog gelezen heeft en interesse heeft in het product wat jij daarbij aanprijst kan hij of zij klikken op de link die jij in de blog verwerkt hebt. Via deze link zal de bezoeker op de pagina komen van het bedrijf wat jij promoot. Wanneer de bezoeker vervolgens het product of de dienst koopt krijg jij hierover een commissie. Het enige wat jij dus hoeft te doen is een goede blog schrijven en daarbij producten van een ander bedrijf promoten. 

 

Bijvoorbeeld: Je hebt een blog over een bepaald hondenras. In je blog geef je informatie aan je bezoekers over verschillende onderwerpen die te maken hebben met dat hondenras. In een blog over 'gezonde voeding voor je hond' is het mogelijk een boek te promoten waar voeding tips in staan specifiek voor dat ras. Of je promoot hondenbedjes in een blog over 'het beste hondenbedje voor jouw hond'. 

Ook met een al langer bestaande blog kan je starten met affiliate marketing. Nadat je aangemeld bent bij verschillende netwerken kan je aan de slag. Via deze netwerken kun je de links verkrijgen van producten of diensten om te promoten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de producten of diensten die je promoot ook aansluiten bij je bestaande teksten. Een product wat handig is voor in de keuken zal geen verkopen opleveren in een blog over het creëren van een goede nachtrust. Kijk daarom goed of datgene wat jij wilt promoten aansluit bij de blog die je geschreven hebt. 

 

Waarom is affiliate marketing ideaal om met je blog geld te verdienen?

Affiliate marketing kent enorm veel voordelen. Het is niet voor niets voor vele het nummer 1 online verdienmodel. Maar waarom is affiliate marketing ideaal te combineren met je blog? Een enorm groot voordeel is dat het zo enorm breed inzetbaar is. In bijna iedere branche kun je namelijk affiliate marketing toepassen.

 

Eerlijk verdienmodelEr zijn meerdere manieren te vinden om online geld te verdienen maar dit gebeurt niet altijd op de juiste en meest eerlijke manier. Het is belangrijk dat je klanten waarde levert en samenwerkt met de adverteerders om er een succes van te maken. Alleen een online business model wat eerlijk werkt heeft kans van slagen op de lange termijn. Met affiliate marketing hoef je niet te twijfelen of je wel op een eerlijke manier geld verdient. Er zijn veel bedrijven waar je mee kunt samenwerken die goede producten of diensten aanbieden. Daarnaast krijg je alleen commissie wanneer er een verkoop plaatsvindt (no cure no pay).  Daarnaast is het natuurlijk wel van belang dat je je houdt aan de richtlijnen van de wet en regelgeving en voldoet aan de gestelde voorwaarden van de campagne die je wilt promoten op je blog.

 

Geen inkoop van producten. Jij bent alleen verantwoordelijk voor de promotie van de producten of diensten via jouw affiliate website waardoor je zelf geen voorraad hoeft in te kopen. Het scheelt natuurlijk enorm in de kosten wanneer je zelf geen voorraad aan hoeft te leggen.  Je hoeft daarnaast ook geen rekening te houden met het huren van een magazijn/ruimte om alle producten in op te slaan. Een flinke zorg minder!

 

Geen verzending of retour van producten. Doordat de uiteindelijke verkoop plaatsvindt bij de adverteerder hoef je zelf niet de verkoop te verwerken en op te versturen. Het heeft natuurlijk veel voordelen als je geen gedoe hebt met pakketten versturen of retour ontvangen van pakketten. Dit scheelt natuurlijk veel zorgen en heel veel extra werk.

 

Geen klantenservice. Omdat de verkoop gaat via een ander bedrijf heb je vaak amper tot geen klantenservice. Bezoekers met vragen over de gepromote producten of diensten kun je namelijk doorverwijzen naar de adverteerder voor meer informatie. Je werkt namelijk met affiliate marketing op de achtergrond. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om bezoekers te motiveren contact met je op te nemen met vragen, maar dit is geen verplichting.

 

Weinig risico's. Je hebt weinig risico's en verantwoordelijkheden met affiliate marketing omdat je geen inkoop hebt van voorraad, geen pakketten hoeft te verzenden en je met lage opstartkosten kunt starten. Dit is bijvoorbeeld anders met een webshop waarbij je deze verantwoordelijkheden wel hebt. Natuurlijk is het wel van belang dat je verantwoordelijk met je affiliate website omgaat door onder andere juiste informatie te vermelden en te voldoen aan de voorwaarden van de campagne.

 

geld verdienen met bloggen

Google Adsense

Nog een manier die je kan inzetten om met je blog geld te verdienen is door gebruik te maken van Google Adsense. Met Google Adsense kun je advertenties weergeven op jouw blog die geplaatst zijn door Google. Wanneer een bezoeker van jouw blog klikt op een advertentie krijg jij hierover een klikvergoeding van Google. De hoogte van de commissie die je ontvangt per klik kan verschillen. Een voordeel is dat je hier zelf geen extra moeite voor hoeft te doen en je zo extra geld kunt verdienen met je blog. Pas wel goed op dat je niet te veel advertenties weergeeft op je blog. Te veel advertenties zorgt ervoor dat je blog er druk en rommelig uitziet wat natuurlijk de kwaliteit van je blog naar beneden brengt. Dit kan ervoor zorgen dat je verkopen misloopt.

 

E-mailmarketing

Naast geld verdienen met je blog is het ook mogelijk om een e-maillijst op te bouwen waardoor je aan de slag kunt met e-mailmarketing. Je kunt een bezoeker na het lezen van je blog uitnodigen zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. In de wekelijkse/ maandelijkse e-mail kun je bezoekers extra informatie geven over een bepaald onderwerp en daarnaast heb je een extra mogelijkheid om producten of diensten te promoten.

 

Verkoop van eigen producten

We hebben het zojuist gehad over affiliate marketing waarbij je producten of diensten van een ander bedrijf promoot, maar het is natuurlijk ook mogelijk je eigen producten of diensten aan te bieden via je blog. Hierbij kun je denken aan fysieke producten/ diensten maar daarnaast kun je ook online diensten aanbieden.

 

Hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen?

Hoeveel geld je kan verdienen met een blog is helaas geen duidelijk antwoord op te geven. Er zijn namelijk meerdere factoren die bepalen of- en hoeveel geld je kan verdienen met bloggen. Het belangrijkste wat nodig is voor een succesvolle blog is tijd, inzet en doorzettingsvermogen. Wanneer je regelmatig blogt, consistent werkt en hier écht voor gaat, dan kan je veel geld verdienen met dit leuke online verdienmodel. Hoeveel geld je er mee gaat verdienen heb je voornamelijk zelf in de hand. Iemand die iedere week een goede blog plaatst, zal sneller groeien en meer geld verdienen dan iemand die af en toe een aardig blogje online zet.

 

Naast tijd, inzet en doorzettingsvermogen is het natuurlijk ook afhankelijk van de branche waar je in zit en de kwaliteit van je tekst. Het opbouwen van een succesvolle blog die inkomsten oplevert, heeft tijd nodig. Je zal niet binnen enkele weken nadat je gestart bent met bloggen al veel geld verdienen. Wanneer je eerste blog online gaat, heb je natuurlijk nog niet direct voldoende bezoekers om genoeg verkopen te genereren. Wanneer je blogs blijft plaatsen en je teksten zijn van goede kwaliteit dan zal jouw blog na enige tijd groeien en ook blijven groeien. 

Gemiddeld verdienen de meeste startende bloggers binnen 3 tot 6 maanden na de start van hun blog de eerste commissie wanneer ze kiezen voor een verdienmodel als affiliate marketing. Zodra je de eerste commissie verdiend hebt zal de tweede een stuk sneller gaan. Plaats minimaal 1 keer per week een goede en relevante blog zodat jij binnen enkele maanden begint met het verdienen van jouw online inkomen met je eigen blog!

 

Nu vraag je je nog steeds af: Hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen? Met een blog is het mogelijk een leuk extraatje per maand te verdienen maar het is ook mogelijk dit te laten groeien tot honderden of zelfs een aantal duizend euro per maand. Zoals we eerder aangaven is dit afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je aan de slag gaat met affiliate marketing en een product promoot op je blog wat een commissie oplevert van €5,- euro per verkoop, dan heb je 100 verkopen nodig om een bedrag van €500,- euro te verdienen. Promoot je een product wat €20,- euro per verkoop oplevert? Dan kun je met hetzelfde aantal verkopen €2000,- euro verdienen. 

 

Een hogere commissie betekend niet altijd dat dit direct beter is. Met producten of diensten waarbij je een hogere commissie ontvangt is het belangrijk dat jouw blog bestaat uit content van hele hoge kwaliteit. Met een blog over bijvoorbeeld beleggen of cryptocurrency kun je hoge commissies verdienen maar dit is wel een onderwerp waar je veel van af moet weten. Je moet je bezoekers waarde bieden en vertrouwen geven dat jij weet waar je het over hebt. Ook de concurrentie in deze markt ligt een stuk hoger waardoor het langer kan duren voordat je groeit met je blog en goede posities behaalt in Google.

 

Kijk daarom wanneer je gaat beginnen met een blog niet alleen naar de hoogte van de te verdienen commissies, maar ook naar waar jij affiniteit mee hebt, concurrentie en hoe groot de markt hiervoor is. Een product of dienst met een lagere commissie, waar veel vraag naar is en waar jij affiniteit mee hebt kan jou net zo succesvol maken als een product met veel hogere commissies.

 

blog starten geld verdienen

Leer geld verdienen met bloggen!

Heb jij als doel om van je blog een succesvolle online business te maken? Dan is deze cursus heel interessant voor jou. Blog Secrets leert je hoe jij met jouw blog geld kan verdienen. Robbert, maker van de cursus, heeft door zijn methode en jarenlange ervaring vrijheid voor zichzelf kunnen creëren. Hij is de eigenaar van Backpackblog.nl, een van de bekendere reisblogs van Nederland. Sinds 2014 is hij niet meer werkzaam in dienst en leeft hij van de inkomsten die hij verdient met zijn succesvolle blog. Alle ervaring, kennis en geheimen wil hij delen met jou om ervoor te zorgen dat ook jij successen behaalt met je blog! De cursus leert je van A tot Z een succesvolle blog op te zetten. Met onderwerpen als: van idee tot actie, artikelen schrijven, de gouden content strategie, SEO, het gezicht achter je blog, van blog naar business, traffic genereren naar je verkooppagina's, E-mailgeheimen en nog veel meer. Wil jij meer resultaat behalen met je bestaande blog of moet je nog beginnen met bloggen? Blog Secrets helpt jou op weg met alle essentiële informatie die je nodig hebt zodat ook jij geld kan verdienen met je blog!

Wat kun je verwachten van Blog Secrets?

 • De cursus is ontwikkeld voor zowel starters als meer ervaren bloggers
 • 25 verschillende inspirerende en actiegerichte videolessen 
 • Bij iedere les krijg je de gelegenheid om vragen te stellen aan Robert en mede-cursisten.
 • Gratis extra: De Gouden Formule – Om geld te verdienen met je blog (digitaal) (Waarde: €27)

 • Je kan na aankoop van de cursus direct beginnen en je hebt levenslang toegang
 • Niet tevreden? 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie (bekijk de voorwaarden op de website van Blog Secrets)

Wil jij leren hoe je een succesvolle én winstgevende blog opzet?

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

Veelgestelde vragen over online geld verdienen met bloggen

Is er een minimumleeftijd voor het starten van een blog?

Nee er is geen minimumleeftijd voor het starten van een blog. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je niet bij ieder bedrijf/ affiliate netwerk kunt inschrijven wanneer je onder de 16 jaar oud bent. Dit betekend niet dat je geen geld kunt verdienen met je blog. Ga op zoek naar bedrijven of affiliate netwerken om mee samen te werken waarbij jij jouw blog wel kunt aanmelden.

Moet ik met mijn blog ingeschreven staan bij de kvk?

Je hoeft je niet direct in te schrijven bij de kamer van koophandel. In het begin zal je nog niet direct geld gaan verdienen omdat je vooral bezig bent met het vormgeven van je blog en het schrijven van nieuwe relevante blogs. Zodra je blog begint te lopen en voor inkomsten zorgt is het wel belangrijk om je in te schrijven bij de kamer van koophandel omdat je mogelijk over je verdiensten belasting moet afdragen.

Wil je bloggen maar heb je moeite met het schrijven van goede teksten?

Het schrijven van een goede pakkende tekst die ook nog verkopen op levert is niet zomaar even gedaan. Wil je meer tips over het schrijven van goede teksten of meer informatie over de Copywriting Cursus?


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Disclaimer: Wij van Ga voor online succes zijn geen financieel adviseurs. De informatie die je op de website vind is samengesteld uit eigen ervaringen en ervaringen van andere online marketeers. Goed onderzoek doen is ten alle tijden aan te raden. De keuzes die je uiteindelijk maakt zijn voor eigen verantwoording. Daarnaast staan er op verschillende plekken op de website links naar producten of diensten die wij aanraden. Wanneer je hier op klikt en een aankoop doet steun je daarbij onze website. De vergoeding die wij hiervoor ontvangen heeft geen invloed op de prijs van de producten of diensten.