Laatst bijgewerkt: 06-11-2023

Geld verdienen met Textbroker

Hou je van schrijven en wil je hier wat extra geld mee bijverdienen? Wanneer je op zoek bent naar een leuke manier om online extra geld bij te verdienen dan is Textbroker mogelijk wat voor jou. Via dit platform kun je over uiteenlopende onderwerpen verschillende teksten schijven of herschrijven en hier vervolgens geld mee verdienen. Hoe het platform precies werkt, wat je kunt verwachten en hoe je je kunt aanmelden leggen we je uit. Ook nemen we met je door of Textbroker betrouwbaar is en delen we onze ervaringen met jou!

 • Wat is Textbroker?
 • Hoe werkt aanmelden bij Textbroker?
 • Hoe werkt Textbroker?
 • Over welke onderwerpen kan ik schrijven?
 • Hoeveel geld verdien je met Textbroker?
 • Is Textbroker betrouwbaar?
 • Onze ervaringen met Textbroker
 • Nadelen van Textbroker
 • Andere manieren om geld te verdienen met het schrijven van teksten

Wat is Textbroker?

Er zijn verschillende bedrijven waarvoor je online teksten kan schrijven voor geld. Een hele bekende en één van de grootste platformen van Nederland is Textbroker. Verschillende opdrachtgevers plaatsen hier opdrachten die jij aan kan nemen om te schrijven. Nadat je een tekst geschreven hebt kun je deze indienen en wordt de tekst gecontroleerd. Nadat de tekst goedgekeurd is zal je saldo aangepast worden en heb je geld verdiend via het internet met het schrijven van een tekst!

Hoe werkt aanmelden bij Textbroker?

Het aanmelden bij Textbroker gaat gemakkelijk en snel. Binnen enkele dagen na je inschrijving kun je namelijk al beginnen met het schrijven van teksten.  Via de homepagina kun je klikken op aanmelden en de gevraagde gegevens invullen. Bij de inschrijving wordt vervolgens gevraagd om een tekst te typen die voldoet aan een aantal voorwaarden. Dit is om te bepalen welke classificatie je krijgt. De classificatie betstaat uit 5 sterren. Dit heeft te maken met het niveau van schrijven en bepaalt ook welke opdrachten je aan mag nemen. Na het indienen van je proeftekst krijg je bericht over de hoeveelheid sterren die je hebt gekregen. In de meeste gevallen zullen dit wanneer je net start 2 of 3 sterren zijn. Later kan dit nog veranderen naar bijvoorbeeld 4 of 5 sterren (afhankelijk van de kwaliteit van je geschreven teksten). Nadat je inschrijving (binnen enkele dagen) goedgekeurd is kan je direct beginnen met teksten schrijven op Textbroker.

 

De eerste 3 afgeronde opdrachten zullen niet alleen door de opdrachtgever gekeurd worden maar ook door Textbroker zelf. Dit is voor hun een extra controle om te kijken of je de juiste classificatie gekregen hebt. Ook ontvang je feedback en tips die je weer kan gebruiken bij het schrijven van je volgende tekst. Nadat de 3 teksten door beide partijen goedgekeurd zijn is je profiel helemaal compleet en kan je volgende opdrachten aannemen om te schrijven.

is textbroker betrouwbaar

Hoe werkt Textbroker?

Nadat je aangemeld bent kun je het overzicht bekijken van de beschikbare opdrachten. Wanneer je op een opdracht klikt krijg je meer inhoudelijke informatie te zien. Een opdrachtgever informeert je in de omschrijving over o.a. het doel van de tekst, de schrijfstijl en andere voorwaarden. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde zoekwoorden vereist zijn in de tekst of heeft de opdrachtgever specifiek de wens om de tekst in de je/jij of u vorm te schrijven. Naast informatie over de inhoud van te tekst krijg je ook te zien hoe lang je voor de opdracht hebt, hoeveel woorden het minimaal/maximaal mag zijn en wat je kan verdienen met de tekst. 

Over welke onderwerpen kan ik schrijven? 

Textbroker biedt opdrachten aan in veel verschillende categorieën. Een aantal onderwerpen zijn:

 • Auto's en Vervoer
 • Business en Economie
 • Computer en Software
 • Entertainment
 • Eten en Drinken
 • Financiën 
 • Fitnes en Lifestyle
 • Hobby's
 • Huis en Wonen
 • Internet
 • Marketing
 • Mode
 • Nieuws en Actualiteit
 • Opleiding
 • Opvoeding en Familie
 • Reizen en Toerisme
 • Sport
 • Tuin en Planten
 • Winkelen

Hoeveel geld verdien je met Textbroker?

Wanneer je op zoek bent naar een online methode om veel geld te verdienen dan zal Textbroker niks voor jou zijn. Je kan door het schrijven van teksten op Textbroker zeker een leuk extra zakcentje verdienen maar de rekeningen kan je er niet van betalen. Hoeveel geld je kan verdienen met Textbroker is afhankelijk van je eigen inzet. Je kiest zelf hoeveel teksten je schrijft en of dit grote of kleine opdrachten zijn. Daarnaast zijn er opdrachten in verschillende niveaus te schrijven. Hoe hoger de classificatie, des te meer geld kan je verdienen via Textbroker. Een tekst van bijvoorbeeld 650 tot 750  woorden met een 3 sterren classificatie kan je rond de 6, 7 of 8 euro opleveren. Dit zijn ongeveer de prijzen waar je aan moet denken bij het schrijven van een tekst via Textbroker. De meeste opdrachten bestaan uit 300 tot 800 woorden maar er worden ook opdrachten aangeboden van 1000 woorden of meer. Wanneer je dus een dagje tijd hebt om teksten te schrijven kun je gemakkelijk meerdere opdrachten op 1 dag doen. 

Is Textbroker betrouwbaar?

Textbroker is met zekerheid een betrouwbaar platform om teksten te schrijven voor geld. Wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt kun je rekenen op snelle service. Ook met het uitbetalen van de verdiensten zijn ze stipt op tijd. Je geeft zelf namelijk aan wanneer je uitbetaald wilt worden en dit is dan ook binnen enkele dagen voor je geregeld. De website werkt goed en is overzichtelijk waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Over Textbroker kun je online veel verschillende positieve reviews en ervaringen vinden waarin ze als betrouwbaar gezien worden. En terecht! Overzichtelijk, duidelijke informatie, snelle service vanuit de helpdesk en de betaling zijn op tijd. Wij hebben alleen maar positieve ervaringen met Textbroker.

 

Teksten schrijven voor geld

Onze ervaringen met Textbroker

Enige tijd geleden hebben wij zelf teksten geschreven voor Textbroker. In het begin waren we gematigd enthousiast maar na de aanmelding en het schrijven van de eerste paar teksten hebben we absoluut een positief gevoel gekregen. De onderwerpen die je tegenkomt om over te schrijven zijn enorm divers waardoor het ook leuk blijft om te schrijven. Het ene moment schrijf je teksten over promotiemiddelen voor bedrijven en het andere moment weer over een transitievergoeding of het ontstaan van de komodovaraan. Naast de verschillende onderwerpen kun je ook kiezen voor korte of lange teksten en is het mogelijk een nieuwe tekst te schrijven maar ook oude teksten herschrijven. De diversiteit in opdrachten is voor ons wel een groot pluspunt. Tijdens het schrijven hadden we enorm veel plezier omdat je zelf ook weer nieuwe dingen te weten komt over onderwerpen waar je interesse in hebt. 

 

Wat wij ook erg fijn vinden is dat je regelmatig ook vanuit Textbroker een beoordeling ontvangt. Nadat je de geschreven tekst hebt ingediend is het aan de opdrachtgever te bepalen of de tekst goed is of niet. Bij enkele teksten bekijkt ook Textbroker de tekst inhoudelijk. Je ontvangt hierna een overzicht met tips over bijvoorbeeld de opbouw van je zinnen en bepaalde spellingsvormen. Dit is erg leerzaam omdat ze niet alleen tips meegeven maar ook specifiek aanwijzen in welke zin van jouw tekst dit beter had gekund. 

 

Nog een pluspunt is het gemak van de uitbetalingen. De betalingen vanuit Textbroker verliep bij ons vlekkeloos. Na een aantal teksten hebben wij besloten deze uit te laten betalen. Het indienen van de uitbetaling ging gemakkelijk en binnen enkele dagen staat het op de rekening. Soms al direct de volgende dag! Je kan daarbij ook een overzicht opvragen van de werkzaamheden en uitbetaling mocht je deze gegevens ergens voor nodig hebben. 

Wij hebben alleen maar goede ervaringen met Textbroker en raden het zeker aan als je op zoek bent naar leuke bijverdiensten!

Nadelen van Textbroker

Wij hebben weinig nadelen ondervonden tijdens het schrijven van teksten voor Textbroker. Een nadeel is dat sommige opdrachten een onduidelijke uitleg hebben waardoor je niet precies weet wat er van je verwacht wordt. Je kan er dan natuurlijk voor kiezen een andere tekst te schrijven waarbij de uitleg wel helder is. Daarnaast zijn, zoals we al eerder aangaven, de verdiensten niet heel erg hoog. Ben je echt op zoek naar online werk om de rekeningen mee te betalen dan is Textbroker niet de geschikte manier. Wil je enkele teksten per week schrijven en hiermee bijvoorbeeld 200 euro per maand verdienen? Dan is Textbroker zeker iets voor jou!

Zijn er ook andere manieren om geld te verdienen met het schrijven van teksten?

Vind je het schrijven van teksten leuk en wil je hier meer mee verdienen dan alleen een extraatje per maand? Dat kan! Met het schrijven van een blog kun je namelijk op verschillende manieren (veel) geld verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld producten van een ander bedrijf promoten of advertenties tonen op je website die geld opleveren. Online geld verdienen met een blog levert je vele voordelen op en daarnaast kun je met een blog doorbouwen naar een hoog passief inkomen. Doordat je zelf bepaalt waar een wanneer je werkt aan je blog kun je het gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld een (fulltime) baan, studie of stage. Wil jij meer weten over hoe je geld kunt verdienen met een blog?

 

Textbroker ervaringen

Textbroker ervaringen

Heb jij ervaring met het schrijven van teksten op Textbroker? Wij zijn benieuwd naar jouw mening en ervaringen! Laat ons jouw ervaringen met Textbroker weten via de reacties.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Disclaimer: Wij van Ga voor online succes zijn geen financieel adviseurs. De informatie die je op de website vind is samengesteld uit eigen ervaringen en ervaringen van andere online marketeers. Goed onderzoek doen is ten alle tijden aan te raden. De keuzes die je uiteindelijk maakt zijn voor eigen verantwoording. Daarnaast staan er op verschillende plekken op de website links naar producten of diensten die wij aanraden. Wanneer je hier op klikt en een aankoop doet steun je daarbij onze website. De vergoeding die wij hiervoor ontvangen heeft geen invloed op de prijs van de producten of diensten.