Laatst bijgewerkt: 19-04-2022

Geld verdienen met Textbroker

Een ideale manier om wat extra geld te verdienen is door middel van het schrijven van teksten. Zo kan je bijvoorbeeld naast je huidige baan wat extra's bijverdienen of betaald krijgen voor het uitvoeren van je passie! Je kan zelf kiezen hoe vaak je teksten schrijft, waar je over schrijft en op welk moment van de dag! Maar.. hoe kan je geld verdienen met teksten schrijven en wat kan je verwachten?

 

 • Wat is Textbroker?
 • Hoeveel verdien je met Textbroker?
 • Hoe werkt aanmelden bij Textbroker?
 • Hoe werkt Textbroker?
 • Over welke onderwerpen kan ik schrijven?
 • Is Textbroker betrouwbaar?
 • Textbroker review
 • Nadelen van Textbroker

Wat is Textbroker?

Er zijn verschillende bedrijven waarvoor je teksten kan schrijven voor geld. Een hele bekende en één van de grootste van Nederland is Textbroker.nl.  Via Textbroker kun je opdrachten aannemen in verschillende categorieën en zo wat extra's bijverdienen. Maar hoe werkt Textbroker en wat is onze ervaring?

 

In het kort: Textbroker, gevestigd in Nederland, is een website waarop je teksten kan schrijven voor geld. Verschillende opdrachtgevers plaatsen hier opdrachten die jij aan kan nemen om te schrijven. Nadat je een tekst geschreven hebt kun je deze indienen en wordt de tekst gecontroleerd. Nadat de tekst goedgekeurd is zal je saldo aangepast worden en heb je geld verdiend via het internet met het schrijven van een tekst!

Hoeveel verdien je met Textbroker?

Wanneer je op zoek bent naar een online methode om veel geld mee te verdienen dan zal Textbroker niks voor jou zijn. Je kan door het schrijven van teksten op Textbroker zeker een leuk extra zakcentje verdienen maar de rekeningen kan je er niet van betalen. Hoeveel geld je kan verdienen met Textbroker is afhankelijk van je eigen inzet. Je kiest zelf hoeveel teksten je schrijft en of dit grote of kleine opdrachten zijn. Daarnaast zijn er opdrachten in verschillende niveaus te schrijven. Hoe hoger de classificatie, des te meer geld kan je verdienen via Textbroker. Een tekst van bijvoorbeeld 650 tot 750  woorden met een 3 sterren classificatie kan je rond de 6, 7 of 8 euro opleveren. Dit zijn ongeveer de prijzen waar je aan moet denken bij het schrijven van een tekst via Textbroker. De meeste opdrachten bestaan uit 300 tot 800 woorden maar er worden ook opdrachten aangeboden van 1000 woorden of meer. Wanneer je dus een dagje tijd hebt om teksten te schrijven kun je gemakkelijk meerdere opdrachten op 1 dag doen. 

Hoe werkt aanmelden bij Textbroker?

Het aanmelden bij Textbroker gaat snel en gemakkelijk. Wanneer je ingeschreven bent kan je binnen enkele dagen al beginnen met het schrijven van teksten. Bij de inschrijving wordt gevraagd om een tekst te typen die voldoet aan een aantal voorwaarden. Dit is om te bepalen welke classificatie je krijgt. De classificatie betstaat uit 5 sterren. Na het indienen van je proeftekst krijg je bericht over de hoeveelheid sterren die je hebt gekregen. In de meeste gevallen zullen dit wanneer je net start 2 of 3 sterren zijn. Later kan dit nog veranderen naar bijvoorbeeld 4 of 5 sterren. Dit heeft te maken met het niveau van schrijven en bepaalt ook welke opdrachten je aan mag nemen. Nadat je inschrijving (binnen enkele dagen) goedgekeurd is kan je beginnen met teksten schrijven. De eerste 3 afgeronde opdrachten zullen niet alleen door de opdrachtgever gekeurd worden maar ook door Textbroker zelf. Dit is voor hun een extra controle om te kijken of je de juiste classificatie gekregen hebt. Ook ontvang je feedback en tips die je weer kan gebuiken bij het schrijven van je volgende tekst. Nadat de 3 teksten door beide partijen goedgekeurd zijn is je profiel helemaal compleet en kan je aan de slag!

Hoe werkt Textbroker?

Nadat je aangemeld bent kun je het overzicht bekijken van de beschikbare opdrachten. Wanneer je op een opdracht klikt krijg je meer inhoudelijke informatie te zien. Een opdrachtgever informeert je in de omschrijving over o.a. het doel van de tekst, de schrijfstijl en andere voorwaarden. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde zoekwoorden vereist zijn in de tekst of heeft de opdrachtgever specifiek de wens om de tekst in de je/jij of u vorm te schrijven. Naast informatie over de inhoud van te tekst krijg je ook te zien hoe lang je voor de opdracht hebt, hoeveel woorden het minimaal/maximaal mag zijn en wat je kan verdienen met de tekst. 

Over welke onderwerpen kan ik schrijven? 

Textbroker biedt opdrachten aan in veel verschillende categorieën. Een aantal onderwerpen zijn:

 • Auto's en Vervoer
 • Business en Economie
 • Computer en Software
 • Entertainment
 • Eten en Drinken
 • Financiën 
 • Fitnes en Lifestyle
 • Hobby's
 • Huis en Wonen
 • Internet
 • Marketing
 • Mode
 • Nieuws en Actualiteit
 • Opleiding
 • Opvoeding en Familie
 • Reizen en Toerisme
 • Sport
 • Tuin en Planten
 • Winkelen

Is Textbroker betrouwbaar?

Textbroker is met zekerheid een betrouwbaar platform om teksten te schrijven voor geld. Wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt kun je rekenen op snelle service. Ook met het uitbetalen van de verdiensten zijn ze stipt op tijd. Je geeft zelf namelijk aan wanneer je uitbetaald wilt worden en dit is dan ook binnen enkele dagen voor je geregeld. De website werkt goed en is overzichtelijk waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Over Textbroker kun je online genoeg positieve reviews en ervaringen vinden. En terecht!

Teksten schrijven voor geld

Textbroker review

Enige tijd geleden hebben wij zelf teksten geschreven voor Textbroker. In het begin waren we gematigd enthousiast maar na de aanmelding en het schrijven van de eerste paar teksten hebben we absoluut een positief gevoel gekregen. De onderwerpen die je tegenkomt om over te schrijven zijn enorm divers waardoor het ook leuk blijft om te schrijven. Het ene moment schrijf je teksten over promotiemiddelen voor bedrijven en het andere moment weer over een transitievergoeding of het ontstaan van de komodovaraan. Naast de verschillende onderwerpen kun je ook kiezen voor korte of lange teksten en is het mogelijk een nieuwe tekst te schrijven maar ook oude teksten herschrijven. De diversiteit in opdrachten is voor ons wel een groot pluspunt. Tijdens het schrijven hadden we enorm veel plezier omdat je zelf ook weer nieuwe dingen te weten komt over onderwerpen waar je interesse in hebt. 

 

Wat wij ook erg fijn vinden is dat je regelmatig ook vanuit Textbroker een beoordeling ontvangt. Nadat je de geschreven tekst hebt ingediend is het aan de opdrachtgever te bepalen of de tekst goed is of niet. Bij enkele teksten bekijkt ook Textbroker de tekst inhoudelijk. Je ontvangt hierna een overzicht met tips over bijvoorbeeld de opbouw van je zinnen en bepaalde spellingsvormen. Dit is erg leerzaam omdat ze niet alleen tips meegeven maar ook specifiek aanwijzen in welke zin van jouw tekst dit beter had gekund. 

 

Nog een pluspunt is het gemak van de uitbetalingen. De betalingen vanuit Textbroker verliep bij ons vlekkeloos. Na een aantal teksten hebben wij besloten deze uit te laten betalen. Het indienen van de uitbetaling ging gemakkelijk en binnen enkele dagen staat het op de rekening. Soms al direct de volgende dag! Je kan daarbij ook een overzicht opvragen van de werkzaamheden en uitbetaling mocht je deze gegevens ergens voor nodig hebben. 

Wij hebben alleen maar goede ervaringen met Textbroker en raden het zeker aan als je op zoek bent naar leuke bijverdiensten!

Nadelen van Textbroker

Wij hebben weinig nadelen ondervonden tijdens het schrijven van teksten voor Textbroker. Een nadeel is dat sommige opdrachten een onduidelijke uitleg hebben waardoor je niet precies weet wat er van je verwacht word. Je kan er dan natuurlijk voor kiezen een andere tekst te schrijven waarbij de uitleg wel helder is. Daarnaast zijn, zoals we al eerder aangaven, de verdiensten niet heel erg hoog. Ben je echt op zoek naar online werk om de rekeningen mee te betalen dan is Textbroker niet de geschikte manier. Wil je enkele teksten per week schrijven en hiermee bijvoorbeeld 200 euro per maand verdienen? Dan is dit zeker iets voor jou!

Meer weten over het nummer 1 online verdienmodel?

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je online extra geld wilt verdienen. Dat kan! Er zijn verschillende manieren om wat extra's bij te verdienen of zelfs financiële vrijheid te creëren. Met de juiste methode kun je doorgroeien naar een passief inkomen wat je maand na maand blijft ontvangen. Tegenwoordig komen we steeds meer advertenties tegen waarin ze gouden bergen beloven voor minimale inspanning. In de meeste gevallen is dit natuurlijk niet hoe het in de praktijk werkt. Veel geld verdienen via het internet is zeker mogelijk maar dat vereist wel inspanning. Ben jij op zoek naar een eerlijk verdienmodel om online geld te verdienen en meer vrijheid te creëren? Lees verder > 10 redenen om te starten met affiliate marketing.

Textbroker ervaringen

Heb jij ervaring met het schrijven van teksten op Textbroker? Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Laat ons jouw ervaringen met Textbroker weten via de reacties.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen