Laatst bijgewerkt: 22-05-2022

Is affiliate marketing moeilijk?

Is affiliate marketing moeilijk? Dit wil je natuurlijk graag weten voordat je begint met affiliate marketing. En terecht! Je weet wat je kwaliteiten zijn en waar je goed in bent maar is dit ook goed genoeg om succesvol te worden met affiliate marketing? Affiliate marketing is niet moeilijk maar heeft naast een enorme lijst aan voordelen wel een aantal valkuilen waardoor je mogelijk lastig resultaten gaat behalen of zelfs stopt voordat je website begint te groeien. We leggen je uit wat er niet moeilijk is aan affiliate marketing en daarnaast ook wat er wél moeilijk is aan affiliate marketing. 

Waarom is affiliate marketing niet moeilijk?

Affiliate marketing is vanwege meerdere redenen niet moeilijk. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan affiliate marketing waarvan er een aantal het toegankelijk maken voor iedereen. Waardoor is affiliate marketing dan niet moeilijk? Allereest hoef je geen technische kennis te hebben of een ervaren marketeer te zijn om een succesvolle affiliate business op te zetten. Er is veel hulp door de ruime hoeveelheid informatie op het internet. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een cursus te volgen waardoor jij stap voor stap precies weet wat je moet doen om een goede affiliate website op te zetten. Een goede cursus voor absolute beginners is de Affiliate Marketing Revolutie. Met een cursus is het mogelijk om zonder enige ervaring van websites maken of online marketing toch mogelijk om een winstgevende affiliate website op te bouwen. We vertellen je later meer over de Affiliate Marketing Revolutie. 

Wat affiliate marketing ook gemakkelijker maakt is dat je jouw website kunt aanmelden bij verschillende netwerken. Via een netwerk kun je zien welke campagnes jij kunt promoten voor bedrijven. Hierdoor kun jij in contact komen met bedrijven en zien welke mogelijkheden er zijn voor jouw website. Door je aan te melden bij verschillende netwerken heb je een compleet overzicht van de beschikbare campagnes. Via een affiliate netwerk kun je gemakkelijk producten of diensten promoten en ook de statistieken bijhouden.

Met affiliate marketing heb je een stuk minder verantwoordlijkheden dan bij andere online verdienmodellen zoals een webshop of dropshipping. Doordat de uiteindelijke verkoop niet bij jou maar bij de adverteerder plaats vindt heb jij geen inkoop van voorraad, afhandeling van pakketten, klantenservice enz. Het enge wat jij hoeft te doen op jouw website is de promotie van het product of de dienst waardoor je alleen op de achtergrond werkt. Dit maakt affiliate marketing natuurlijk een stuk gemakkelijker omdat je alles op je eigen manier en tempo kunt doen.

 

Op een rijtje:

  • Je werkt op je eigen tempo, waar en wanneer jij wilt
  • Veel informatie online te vinden over het starten met affiliate marketing
  • Geen technische kennis of ervaring in de online marketing nodig
  • Gemakkelijk aanmelden bij netwerken om direct te starten met promoten
  • Weinig verantwoordelijkheden met affiliate marketing
  • Geen klantenservice

 

Is affiliate marketing moeilijk?

Waarom is affiliate marketing wel moeilijk?

Naast de makkelijke dingen zijn er zeker ook moeilijke kanten aan affiliate marketing. Eén van die moeilijke punten zorgt er helaas voor dat de meeste affiliates niet slagen met hun affiliate website. We leggen je ook uit waarom. Wanneer je start met affiliate marketing ben je in het begin vooral bezig met het opbouwen van je website en met het schrijven van teksten. Zodra de website online gaat heb je natuurlijk niet vanaf dag één voldoende bezoekers om daar veel geld mee te verdienen. Dit heeft een langere tijd nodig. 

 

Betekend dit dan ook dat je niet veel geld kunt verdienen met affiliate marketing? Nee, dat zeker niet. Er zijn veel affiliates waarbij het gelukt is om een succesvolle affiliate website op te zetten, ook zonder enige ervaring of kennis tijdens het starten met affiliate marketing. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat dit, bij de meeste, niet binnen enkele weken of maanden gerealiseerd is. Door consistent aan jouw website te werken en goede content te maken zal de website groeien en ook blijven groeien. Doorzetten is daarbij het aller belangrijkste. Helaas gaat het op dit punt het vaakst fout. Wanneer je met affiliate marketing op de korte termijn veel geld wilt verdienen zal je helaas teleurgesteld worden. Affiliate marketing is een lange termijn strategie die wel veel geld kan opleveren maar langer de tijd nodig heeft. 

De meeste affiliates stoppen binnen enkele maanden nadat ze gestart zijn met hun website. Dit is enorm jammer want al het werk wat je er tot dan toe in gestoken hebt is allemaal voor niets geweest. De affiliates die wel slagen zijn juist degene die blijven doorzetten en consistent aan hun website blijven werken. Gemiddeld verdient een affiliate de eerste commissie binnen 3 tot 6 maanden nadat ze gestart zijn met hun affiliate website. 

 

Bij een werkgever werk je een aantal uren per week en dit krijg je aan het einde van de maand netjes uitbetaald. Met affiliate marketing ben je de eerste maanden hard aan het werk zonder dat je daar op dat moment iets aan verdient. Het kan daardoor erg lastig om na enkele weken of maanden nog gefocust te blijven en door te zetten. De moeilijkheid van affiliate marketing zit niet in het verdienmodel zelf maar de hoeveelheid doorzettingsvermogen die je nodig hebt om te slagen.

 

De Affiliate Marketing Revolutie maakt het jou in ieder geval gemakkelijker!

Zoals we eerder al aangaven is de Affiliate Marketing Revolutie een aanrader zodra je een absolute beginner bent met affiliate marketing. Deze online cursus is er namelijk op gericht om je stap voor stap verder te helpen zodat ook jij succesvol kunt worden met affiliate marketing. Je krijgt uitleg over wat affiliate marketing precies is, hoe het werkt en wat je kunt verwachten. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het opzetten van de affiliate website. Hoe doe je dit precies? Welke instellingen zijn belangrijk en wat moet je niet of juist wel doen op jouw website om succes te behalen? Deze onderwerpen en meer essentiële zaken zullen voorbij komen in de Affiliate Marketing Revolutie. Daar zit zeker een flink prijskaartje aan? Nee! De Affiliate Marketing Revolutie is al te koop voor eenmalig €47,- euro.

 

Is affiliate marketing moeilijk? Met de Affiliate Marketing Revolutie zeker niet! 

 

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 


* Privacy van gegevens gegarandeerd


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen