Laatst bijgewerkt: 01-12-2023

Is affiliate marketing moeilijk?

Je wilt gaan starten met affiliate marketing maar blijft zitten met de vraag: Is affiliate marketing eigenlijk moeilijk? Dit wil je natuurlijk graag weten voordat je begint met affiliate marketing. En terecht! Je weet wat je kwaliteiten zijn en waar je goed in bent maar is dit ook goed genoeg om succesvol te worden met affiliate marketing? Het online verdienmodel affiliate marketing is niet moeilijk maar heeft wél een aantal valkuilen waardoor je mogelijk lastig resultaten gaat behalen of zelfs stopt voordat je affiliate website begint te groeien. We leggen je uit wat er niet moeilijk is aan affiliate marketing en daarnaast natuurlijk ook wat er wél moeilijk is aan affiliate marketing. 

Waarom is affiliate marketing niet moeilijk?

Affiliate marketing is vanwege meerdere redenen niet moeilijk. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan affiliate marketing waarvan er een aantal het toegankelijk maken voor iedereen. Denk aan de vrijheid in hoeveel uur je aan jouw website werkt, waar je werkt, wanneer je werkt, het onderwerp van je website en zo zijn er nog een hele hoop voordelen die affiliate marketing erg interessant maken als je op zoek bent naar een goed online verdienmodel.

 

Waardoor is affiliate marketing dan niet moeilijk? Allereest hoef je geen technische kennis te hebben of een ervaren marketeer te zijn om een succesvolle affiliate business op te zetten. Er is veel hulp door de ruime hoeveelheid informatie die je op het internet kunt vinden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een cursus te volgen waardoor jij stap voor stap uitleg krijgt en je precies weet wat je moet doen om een goede affiliate website op te zetten. Een goede cursus voor een absolute beginners is de Affiliate Marketing Revolutie. Met een cursus is het mogelijk om zonder enige ervaring van websites maken of online marketing toch mogelijk om een winstgevende affiliate website op te bouwen. Later meer over de Affiliate Marketing Revolutie!

Wat affiliate marketing ook gemakkelijker maakt is dat je jouw website kunt aanmelden bij verschillende affiliate netwerken. Via een affiliate netwerk kun je zien welke campagnes jij kunt promoten voor bedrijven uit verschillende branches. Hierdoor kun jij gemakkelijk en snel in contact komen met bedrijven en zien welke mogelijkheden er zijn voor jouw affiliate website. Door je aan te melden bij verschillende netwerken heb je een compleet overzicht van de beschikbare campagnes. Via een affiliate netwerk kun je gemakkelijk producten of diensten promoten en ook de statistieken van de campagnes bijhouden.

Een heel groot voordeel van affiliate marketing, wat het een stuk gemakkelijker maakt, is de hoeveelheid verantwoordelijkheid die je hebt. Met affiliate marketing heb je een stuk minder verantwoordlijkheden dan bij andere online verdienmodellen zoals bijvoorbeeld een webshop of dropshipping. Doordat de uiteindelijke verkoop niet bij jou maar bij de adverteerder plaats vindt heb jij bijvoorbeeld geen inkoop van voorraad, geen verzending van pakketten, geen afhandeling van retourpaketten, geen klantenservice enz. 

 

Het enige wat jij hoeft te doen op jouw affiliate website is de promotie van het product of de dienst waardoor je voornamelijk op de achtergrond werkt. Bezoekers met vragen over het product of dienst wat je promoot kun je doorverwijzen naar het betreffende bedrijf. Dit maakt affiliate marketing natuurlijk een stuk gemakkelijker omdat je alles op je eigen manier en tempo kunt doen. Natuurlijk is het wel je verantwoordelijkheid om de producten of diensten juist te promoten, correcte informatie te geven en te werken binnen de gestelde regels van de campagne. 

 

Op een rijtje:

 • Je werkt op je eigen tempo, hoeveel, waar en wanneer jij wilt
 • Veel informatie online te vinden over het starten met affiliate marketing. (Internet, YouTube, Forums, Podcast, e.d.)
 • Geen technische kennis of ervaring in de online marketing nodig
 • Gemakkelijk aanmelden bij netwerken om direct te starten met promoten van producten of diensten
 • Weinig (grote) verantwoordelijkheden met affiliate marketing
 • Hulp is mogelijk bij het starten met affiliate marketing
 • Eerlijk verdienmodel
 • Geen klantenservice

 

Is affiliate marketing moeilijk?

Waarom is affiliate marketing wel moeilijk?

Naast de makkelijke kanten zijn er ook zeker moeilijke kanten aan affiliate marketing. Eén van die moeilijke punten zorgt er helaas voor dat de meeste affiliates niet slagen met hun affiliate website. We leggen je natuurlijk ook uit waarom. Wanneer je start met affiliate marketing ben je in het begin vooral bezig met het opbouwen van je website en met het schrijven van teksten. Zodra de website online gaat heb je natuurlijk niet vanaf dag één voldoende bezoekers om daar direct veel geld mee te verdienen. Dit heeft een langere tijd nodig om te groeien. 

 

Betekend dit dan ook dat je niet veel geld kunt verdienen met affiliate marketing? Nee, dat zeker niet. Er zijn veel affiliates waarbij het gelukt is om een succesvolle affiliate website op te zetten, ook zonder enige ervaring of kennis tijdens het starten met affiliate marketing. Een affiliate website kan honderden en zelfs duizenden euro's per maand opleveren. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat dit, bij de meeste, niet binnen enkele weken of maanden gerealiseerd is. Door consistent aan jouw website te werken en goede content te maken zal de website groeien en ook blijven groeien. Doorzetten is daarbij het aller belangrijkste. Helaas gaat het op dit punt het vaakst fout. Wanneer je met affiliate marketing op de korte termijn veel geld wilt verdienen zal je helaas teleurgesteld worden. Affiliate marketing is een lange termijn strategie die wel veel geld kan opleveren maar langer de tijd nodig heeft om winstgevend te worden. 

De meeste affiliates stoppen binnen enkele maanden nadat ze gestart zijn met hun website. Dit is enorm jammer want al het werk wat je er tot dan toe in gestoken hebt is dan allemaal voor niets geweest. De affiliates die wel slagen zijn juist degene die blijven doorzetten en consistent aan hun website blijven werken. Gemiddeld verdient een affiliate de eerste commissie binnen 3 tot 6 maanden nadat ze gestart zijn met hun affiliate website. 

 

Bij een werkgever werk je een aantal uren per week en dit krijg je aan het einde van de maand netjes uitbetaald. Met affiliate marketing ben je de eerste maanden hard aan het werk zonder dat je daar op dat moment iets aan verdient. Het kan daardoor erg moeilijk zijn om na enkele weken of maanden nog gefocust en te blijven en door te zetten. De moeilijkheid van affiliate marketing zit niet in het verdienmodel zelf maar de hoeveelheid doorzettingsvermogen die je nodig hebt om te slagen.

 

Welke valkuilen maakt affiliate marketing nog meer moeilijk?

Naast het hebben van een hoge dosis doorzettingsvermogen heeft affiliate marketing nog een aantal valkuilen waardoor het moeilijk kan zijn om te slagen met je website. 

 • Het verkeerde onderwerp kiezen
 • Begrip vanuit je omgeving
 • Website creëren rondom één campagne
 • Te veel campagnes promoten
 • Starten zonder voorbereiding

 

Het verkeerde onderwerp kiezen

Wanneer je een onderwerp kiest waar je amper of niets van af weet en ook geen affiniteit mee hebt dan zal je niet gaan slagen met je website op de langere termijn. Goede content is namelijk essentieel om te kunnen slagen met affiliate marketing. Neem je een onderwerp waar je snel over uitgeschreven bent, dan zal je snel vastlopen in het opbouwen van je website. Kies een onderwerp waar je gemakkelijk een aantal maanden over kan schrijven. Wanneer je met jouw affiliate website geld begint te verdienen, kun je er voor kiezen om een tekstschrijver in te huren. Natuurlijk kun je ook zelf de teksten blijven schrijven!

 

Begrip vanuit je omgeving

Affiliate marketing is niet bij iedereen bekend. Iemand die niet bekend is met online geld verdienen kan hier uit onwetendheid niet enthousiast reageren. Binnen een gezin, relatie of bij bijvoorbeeld vrienden, collega's of kennissen kan het voorkomen dat je hierdoor geen leuke reacties krijgt. Dit kan voor sommige een valkuil zijn omdat steun vanuit je omgeving natuurlijk erg fijn en belangrijk is. 

 

Website creëren rondom één campagne

Een helaas veel gemaakte fout is een affiliate website maken die maar gericht is op het promoten van één campagne. Wanneer al jouw artikelen, blogs, e.d. gericht zijn op één campagne en deze campagne stopt, is jouw website niets meer waard. Al het harde werk wat je er in hebt gestoken is dan voor niets geweest. Je mag op je affiliate website meerdere campagnes promoten van verschillende affiliate netwerken. Maak je content voor je website zo dat als er een campagne stopt, je deze gemakkelijk met een soortgelijke campagne kunt vervangen. Zodra je 10 verschillende campagnes op je affiliate website promoot en er stopt er één, dan zal jouw website inkomsten blijven ontvangen vanuit de andere lopende campagnes. 

 

Te veel campagnes promoten

Naast te weinig campagnes promoten komt het ook zeer regelmatig voor dat er juist te veel campagnes gepromoot worden. Wanneer je een website bezoekt en je wordt overladen met advertenties, dan zal dat voor de bezoeker niet als prettig worden ervaren. De kans dat je hierdoor meer verkopen gaat genereren is gelijk een stuk lager. Promoot niet te veel campagnes op één pagina zodat het professioneel en prettig oogt. Ook is het belangrijk dat de advertenties die je toont aansluiten bij de content die je maakt. Een advertentie over paard-rijlaarzen zal geen verkopen genereren in een artikel over babyvoeding. Kies daarom campagnes die aansluiten bij jouw content om de verkopen te verhogen.

 

Starten zonder voorbereiding

Je hebt een onderwerp gekozen, hosting en domeinnaam geregeld en je gaat aan de slag. Je begint met je eerste artikel, tweede, derde, etc., maar al vrij snel zal je in de knoop raken met het opbouwen van je website. Want waar moet je op letten? Wie is je doelgroep? Hoe zit het met de concurrentie? Welke zoekwoorden gebruik je voor je tekst? Wat is je strategie? Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat je antwoord hebt op al deze vragen en meer. Maak een duidelijk plan voordat je start met je affiliate website zodat je exact weet wat je moet doen, voor wie je content maakt, waar je op moet letten en hoe je de concurrentie kan evenaren of zelfs passeren. Zonder voorbereiding beginnen zorgt ervoor dat je snel vastloopt in het consistent opbouwen van je affiliate website.

 

Affiliate marketing moeilijk

Kan ik hulp krijgen bij het starten met affiliate marketing?

Het is zeker mogelijk om met hulp te starten met affiliate marketing. Wanneer je alle informatie over het starten met affiliate marketing online moet uitzoeken ben je natuurlijk een stuk langer bezig met een succesvolle affiliate website opzetten dan dat je dit doet met een goede cursus. Je hebt dan namelijk direct bij de start van de affiliate website direct alle essentiële informatie die je nodig hebt om goed van start te gaan. Online zijn er veel verschillende cursussen te vinden die je helpen te starten met affiliate marketing. Een goede cursus met een bewezen succesvolle methode hoeft niet duur te zijn! Dat heeft de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard wel bewezen.

 

Zoals we eerder al aangaven is de Affiliate Marketing Revolutie een aanrader zodra je een absolute beginner bent met affiliate marketing. Deze succesvolle bewezen methode is niet voor niets de bekendste affiliate marketing cursus van Nederland en België. Met meer dan 15.000 leden op de teller heeft Jacko Meijaard al vele affiliates geholpen er een succes van te maken. Deze online cursus is er namelijk op gericht om je stap voor stap verder te helpen zodat ook jij succesvol kunt worden met affiliate marketing. Je krijgt uitleg over wat affiliate marketing precies is, de beginselen, wat je nodig hebt om te starten, hoe het werkt en wat je kunt verwachten. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het opzetten van de affiliate website, welke instellingen zijn belangrijk en wat moet je niet of juist wel doen op jouw website om succes te behalen? Deze onderwerpen en meer essentiële zaken zullen voorbij komen in de Affiliate Marketing Revolutie.

 

Daar zit zeker een flink prijskaartje aan? Nee! De Affiliate Marketing Revolutie is al te koop voor eenmalig €47,- euro.

 

Naast toegang tot de cursus krijg je ook direct toegang tot het ledengedeelte van de Internet Succes Gids en het Internet Succes Gids Forum. Het forum bestaat uit een actieve community van vele ervaren en onervaren affiliates. Dagelijks worden hier verschillende vragen gesteld of topics geopend waarin belangrijke informatie gedeeld wordt. Van SEO tot linkbuilding, tools, e-mailmarketing, content, affiliate netwerken en nog veel meer. Zelf hebben wij veel gehad aan het forum omdat hierop vele interessante vragen gesteld worden, ervaringen worden gedeeld en ook veel succesverhalen geplaatst worden. Deze succesverhalen motiveren enorm omdat je soms momenten zal hebben waarop het even tegen zit, of je wat minder gemotiveerd bent. Het forum is een plek wat enorm kan helpen om er samen een succes van te maken. 

Wat kun je verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie?

 • Bewezen succesvolle methode 
 • De cursus bestaat uit 16 modules verdeeld in diverse onderwerpen met in totaal 69 video's 
 • Toegankelijk voor absolute beginners tot ervaren affiliates 
 • Inclusief toegang tot updates binnen de cursus
 • Toegang tot het ledengedeelte - internet succes gids forum 
 • Je kan direct starten met de Affiliate Marketing Revolutie na aankoop 
 • Uitstekende klantenservice 
 • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands 
 • Koop de cursus gemakkelijk en snel via deze link

 

Is affiliate marketing moeilijk? Met de Affiliate Marketing Revolutie zeker niet! 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Disclaimer: Wij van Ga voor online succes zijn geen financieel adviseurs. De informatie die je op de website vind is samengesteld uit eigen ervaringen en ervaringen van andere online marketeers. Goed onderzoek doen is ten alle tijden aan te raden. De keuzes die je uiteindelijk maakt zijn voor eigen verantwoording. Daarnaast staan er op verschillende plekken op de website links naar producten of diensten die wij aanraden. Wanneer je hier op klikt en een aankoop doet steun je daarbij onze website. De vergoeding die wij hiervoor ontvangen heeft geen invloed op de prijs van de producten of diensten.