Laatst bijgewerkt: 29-05-2023

Voor- en nadelen van affiliate marketing

Je kan vast al een aantal voordelen bedenken als het gaat om affiliate marketing. Maar er zijn zeker meer voordelen dan je denkt! Wanneer je start met affiliate marketing wil je natuurlijk precies weten waar je aan begint. Daar horen natuurlijk ook de voordelen en nadelen bij. Gelukkig heeft affiliate marketing een heel veel meer voordelen dan nadelen. Ook bij dit online verdienmodel zijn nadelen te vinden maar dit weegt niet op tegen de enorme hoeveelheid voordelen die het heeft. Je wilt natuurlijk weten welke goede dingen het je allemaal kan opleveren maar daarnaast vanzelfsprekend ook welke 'hobbels' je tegen kunt komen zodra je start met affiliate marketing. We nemen ze graag allemaal met je door in een uitgebreide lijst van voor- en nadelen van affiliate marketing!

Voordelen van affiliate marketing

Voordelen van affiliate marketing

Zoals we eerder al aangaven is de lijst met voordelen van affiliate marketing een stuk langer dan de lijst met nadelen. Niet voor niets is voor vele affiliate marketing het nummer één online verdienmodel. Maar waarom? Affiliate marketing biedt vele kansen en heeft ongelofelijk veel verschillende mogelijkheden. Allereerst nemen we de grootste voordelen van affiliate marketing met je door!

 

Affiliate marketing is een eerlijk online verdienmodel

Voor ons een heel groot en belangrijk voordeel van affiliate marketing. Er zijn meerdere manieren te vinden om online geld te verdienen maar dit gebeurt niet altijd op de juiste en meest eerlijke manier. Het is belangrijk dat je klanten waarde levert en samenwerkt met de adverteerders om er een succes van te maken. Alleen een online business model wat eerlijk werkt heeft kans van slagen op de lange termijn. Met affiliate marketing hoef je niet te twijfelen of je wel op een eerlijke manier geld verdient. Er zijn veel bedrijven waar je mee kunt samenwerken die goede producten of diensten aanbieden. Daarnaast krijg je alleen commissie wanneer er een verkoop plaatsvindt (no cure no pay). 

 

Volledig vrij in de keuze van het onderwerp voor je affiliate website

Affiliate marketing kun je erg breed inzetten. In bijna iedere niche kun je affiliate marketing toepassen. Dit is natuurlijk een enorm groot voordeel. Zo kun je kiezen voor een onderwerp waar jij affiniteit mee hebt. Dit maakt het iedere keer weer leuk om aan je affiliate website te werken. Wanneer je nieuw bent met affiliate marketing en je wilt starten met je eerste affiliate website dan is het aan te raden een onderwerp te kiezen wat je leuk vindt, verstand van hebt of veel interesse in hebt. Omdat affiliate marketing nieuw voor je is zal je nog veel leren tijdens de opbouw van je website. Het maakt het gemakkelijker om te schrijven over iets waar je energie van krijgt en leuk vindt. Met een onderwerp waar je niks van weet of geen interesse in hebt wordt het een stuk moeilijker om content te schrijven. Daarnaast is de kans van slagen op de lange termijn een stuk kleiner. Neem een onderwerp waarvan je weet dat je daar maanden over kunt schrijven.

 

Affiliate marketing nadelen

Je kan zelf kiezen waar je aan jouw affiliate website werkt

Het enige wat je nodig hebt voor het opzetten van jouw affiliate website is een laptop en internetverbinding.  Hierdoor kun je ervoor kiezen om lekker thuis te werken, in een lunchroom, op vakantie, oftewel overal ter wereld kun je aan de slag. Met affiliate marketing ben je niet gebonden aan één vaste werkplek wat natuurlijk een enorm voordeel is. Door locatie onafhankelijk te werken vergroot je natuurlijk je vrijheid en kun je gemakkelijker werken waar het jou op dat moment het beste uitkomt.

 

Werk wanneer je wilt

Klinkt heerlijk toch? Met affiliate marketing kan je werken wanneer je maar wilt. Ben je productiever in de ochtend of juist later op de avond? Jij kiest. Plan voor jezelf in welke dagen/momenten jij aan je online business wilt werken en kijk wat het beste bij jou en je dagelijkse leven past. Omdat je zelf kan kiezen wanneer en hoe vaak je aan jouw website werkt is affiliate marketing ideaal te combineren met een (fulltime) baan, studie, stage, e.d. Werk je voornamelijk overdag? Dan kun je in de avond aan het werk. Werk je juist in de avond? Plan dan een moment overdag om aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat je consistent werkt voor een betere groei. Zo kun je beter één keer in de week een nieuw artikel/blog plaatsen dan in één keer in de maand 4 tegelijkertijd. 

 

Bepaal zelf hoeveel uren je per week werkt

Wil jij 10 uur per week aan je website werken of misschien wel 40 uur of meer? Alles kan. Natuurlijk is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat wanneer je bijvoorbeeld 2 uur per week aan je website werkt je minder snel resultaat zal zien dan wanneer je dit 20 uur per week doet of meer. Het is een enorm voordeel dat je zelf kunt bepalen hoeveel uren per week jou het beste uitkomt.

 

Jij hebt het voor het zeggen

Wil jij graag die ene tekst schrijven of de kleuren van je website compleet omgooien? Dat kan! Want jij bepaalt. Heerlijk voordeel toch? Je hebt met affiliate marketing niet te maken met een baas die zegt wat je wel of niet mag doen. De bedrijven waarvoor jij campagnes promoot kunnen wel voorwaarden stellen aan hoe iets gepromoot moet worden maar jij bepaalt verder zelf hoe je dit vormgeeft. 

 

Affiliate marketing levert je heel veel vrijheid op

Meerdere voordelen die we eerder genoemd hebben kan je heel veel vrijheid opleveren. Doordat je zelf bepaalt waar je werkt, hoeveel je werkt en wanneer je werkt creëer je meer vrijheid voor jezelf. Dit is voor de meeste affiliates vaak de reden om te starten met affiliate marketing omdat dit natuurlijk een enorm groot voordeel is.

 

Affiliate marketing voordelen

Je kan veel geld verdienen met affiliate marketing

Het is mogelijk veel geld te verdienen met affiliate marketing. Het is belangrijk om te weten dat dit niet binnen enkele weken te realiseren is omdat je website tijd nodig heeft om te groeien. Zodra je door blijft zetten, goede content blijft maken en blijft optimaliseren kun je grote successen behalen. Vele affiliates is het al gelukt om de rekeningen te kunnen betalen door affiliate marketing of zelfs veel meer! 

 

Groei door naar een passief inkomen

Iedere keer wanneer jij nieuwe waardevolle content maakt bouw je verder naar een groot geheel. Zie affiliate marketing als het bouwen van een huis. Steeds weer voeg je er nieuwe stenen aan toe tot het huis af is. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is onderhouden en verbeteren waar nodig. Dit huis blijft staan en kan jou passieve inkomsten opleveren. Eén artikel kan jarenlang voor je werken afhankelijk van welke niche je kiest. Wanneer je nu een artikel schrijft wat over 5 jaar nog steeds relevant is dan kan dit artikel voor meerdere jaren aan inkomsten zorgen. Door artikelen te schrijven die over een paar jaar nog relevant zijn kun je ervoor zorgen dat jouw affiliate website op termijn voor jou gaat werken in plaats van andersom!

 

Je kunt starten met affiliate marketing zonder grote investering

Eén van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat je geen grote investering nodig hebt om te kunnen starten. Starten met affiliate marketing is namelijk al mogelijk met een paar tientjes. Veel werkzaamheden kun je in het begin zelf doen waardoor je een hoop kosten kunt besparen in het begin. Het enige wat je namelijk écht nodig hebt om te kunnen starten met jouw affiliate website is een domeinnaam en hosting. Je kunt er namelijk voor kiezen om de content zelf te maken, gebruik te maken van gratis tools voor o.a. zoekwoordonderzoek en concurrentie, inschrijven bij gratis affiliate netwerk, jouw website professioneel aankleden met afbeeldingen van hoge kwaliteit en nog veel meer! Met affiliate marketing kun je starten zonder hoge opstartkosten!

 

Geen verzending van pakketen/ retour ontvangen

Doordat de uiteindelijke verkoop plaatsvindt bij de adverteerder hoef je zelf niet de verkoop te verwerken en op te versturen. Het heeft natuurlijk veel voordelen als je geen gedoe hebt met pakketten versturen of retour ontvangen van pakketten. Dit scheelt natuurlijk veel zorgen en heel veel extra werk.

 

Je hebt amper tot geen klantenservice

Omdat de verkoop gaat via een ander bedrijf heb je vaak amper tot geen klantenservice. Bezoekers met vragen over de gepromote producten of diensten kun je namelijk doorverwijzen naar de adverteerder voor meer informatie. Je werkt namelijk met affiliate marketing op de achtergrond. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om bezoekers te motiveren contact met je op te nemen met vragen, maar dit is geen verplichting.

 

Je hebt geen inkoop van voorraad

Jij bent alleen verantwoordelijk voor de promotie van de producten of diensten via jouw affiliate website waardoor je zelf geen voorraad hoeft in te kopen. Het scheelt natuurlijk enorm in de kosten wanneer je zelf geen voorraad aan hoeft te leggen.  Je hoeft daarnaast ook geen rekening te houden met het huren van een magazijn/ruimte om alle producten in op te slaan. Een flinke zorg minder!

 

Affiliate marketing heeft weinig risico's

Je hebt weinig risico's en verantwoordelijkheden met affiliate marketing omdat je geen inkoop hebt van voorraad, geen pakketten hoeft te verzenden en je met lage opstartkosten kunt starten. Dit is bijvoorbeeld anders met een webshop waarbij je deze verantwoordelijkheden wel hebt. Natuurlijk is het wel van belang dat je verantwoordelijk met je affiliate website omgaat door onder andere juiste informatie te vermelden en te voldoen aan de voorwaarden van de campagne.

 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Je hebt geen technische kennis of ervaring in online marketing nodig

De kracht van affiliate marketing is dat iedereen het kan. Je hoeft namelijk geen technische kennis te hebben of ervaring in de online marketing om een succesvolle affiliate website op te kunnen zetten. Toch liever goede hulp? Het is mogelijk om een affiliate website op te zetten met hulp. De affiliate Marketing Revolutie is een goede cursus die jou van A tot Z verder kan helpen bij het opzetten van jouw succesvolle online business. Meer lezen over de Affiliate Marketing Revolutie?

 

Je kan volledig anoniem blijven

Doordat je amper tot geen contact hebt met je websitebezoekers kun je er voor kiezen anoniem te blijven. Natuurlijk wekt het meer vertrouwen bij je bezoekers als ze weten wie het gezicht achter de website is maar dit is geen vereiste. Je kan hierin zelf kiezen wat jij wilt.

 

Er is veel waardevolle informatie te vinden op het internet over affiliate marketing

Eén van de voordelen is dat affiliate marketing steeds bekender en populairder wordt waardoor er veel waardevolle informatie te vinden is op het internet wat jou verder kan help om een succes van je affiliate website te maken. Maak gebruik van de informatie die beschikbaar is om meer bij te leren over affiliate marketing. Er is informatie te vinden via veel verschillende websites, podcasts, YouTube video's, forums, e.d.

 

Goede samenwerking met verkoper

In de meeste gevallen zijn verkopers bereid je te helpen met meer informatie over hoe jij hun product of dienst het beste kunt promoten. Je kan gemakkelijk contact opnemen als je meer informatie nodig hebt of voor het verkrijgen van bijvoorbeeld promotiemateriaal zoals banners. Daarnaast willen veel bedrijven je helpen bij vragen of met je meedenken wanneer je goede ideeën hebt.

 

Je kunt veel werk uit handen geven

Je kunt verschillende werkzaamheden voor je affiliate uitbesteden aan een professional. Zo kun je bijvoorbeeld het schrijven van teksten door een tekstschrijver laten doen, je website laten maken door een websitebouwer, adverteren op verschillende platformen door een professional, emailmarketing en meer. Dit scheelt jou enorm veel werk en zo kun jij ervoor zorgen dat je nog weinig uren per week hoeft te besteden aan jouw affiliate website. Sommige affiliates kiezen ervoor alle werkzaamheden uit handen te geven aan verschillende professionals waardoor ze zelf nog maar twee uur per week kwijt zijn aan werkzaamheden voor hun affiliate website. Wanneer je hier in het begin geen budget voor hebt kun je er natuurlijk voor kiezen om dit pas later uit te besteden zodra je website winstgevend is.

 

Gemakkelijk op te schalen

Het is mogelijk jouw affiliate website op te schalen om meer inkomsten te genereren. Een affiliate website is gemakkelijk en snel op te schalen op verschillende manieren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld meerdere affiliate websites te maken. Zo bouw je meerdere inkomstenstromen op van verschillende websites. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om werkzaamheden uit te besteden aan een professional met meer kennis en ervaring dan jij. Denk aan werkzaamheden als content schrijven, adverteren of e-mailmarketing. Eén combinatie van beide? Dat geeft pas écht vrijheid!

 

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?
Nadelen van affiliate marketing

Nadelen van affiliate marketing

Naast de enorme lijst aan voordelen heeft ook affiliate marketing ook enkele nadelen. Net zoals bij iedere vorm van online marketing zitten er aan dit verdienmodel ook nadelen. Logisch! Om een keuze te kunnen maken of affiliate marketing bij je past is het ook heel belangrijk om de nadelen door te nemen. Wegen de voordelen op tegen de nadelen of juist niet? Omdat affiliate marketing een online verdienmodel is voor de lange termijn is het daarom juist goed te weten welke obstakels je tegen kunt komen zodat je niet voor verassingen komt te staan. We nemen daarom de grootste nadelen van affiliate marketing met je door.

 

Affiliate marketing heeft een lange opstartfase

Wie snel geld wil verdienen zal met affiliate marketing niet gaan slagen. Eén van de nadelen van affiliate marketing is de lange opstartfase van een affiliate website. Met affiliate marketing heb je namelijk niet binnen enkele weken voldoende verdiensten om bijvoorbeeld de rekeningen te kunnen betalen. Je website heeft namelijk tijd nodig om te groeien. Wanneer je net start heeft je website nog niet direct voldoende bezoekers om hier een leuk inkomen aan te verdienen. De meeste affiliates verdienen hun eerste commissie binnen 3 tot 6 maanden nadat ze gestart zijn met hun affiliate website. Wanneer je door blijft werken aan je website en blijft optimaliseren kun je groeien naar een hoger inkomen wat maand na maand terug blijft komen. 

 

Inkomsten kunnen iedere maand verschillen

Eén van de nadelen van affiliate marketing is dat de inkomsten van je affiliate website per maand kunnen verschillen. Zo kun je de ene maand 1600 euro verdienen en een maand later 900 euro. Hoe groot de verschillen zijn in de maandelijkse inkomsten is onder andere afhankelijk van het onderwerp van je affiliate website. Promoot je skivakanties? Dan zal je niet het gehele jaar door dezelfde inkomsten ontvangen. Dit is bijvoorbeeld ook zo met onderwerpen als: zonnebrillen, kachels, zonvakanties, winterkleding, schoolspullen, kerstversiering, e.d. Wanneer je een onderwerp kiest wat seizoensgebonden is, dan zullen de inkomsten niet iedere maand hetzelfde zijn omdat er maanden zijn waarin mensen amper op zoek zijn naar een zonnebril. Ga je voor een onderwerp waar het zoekvolume het gehele jaar gemiddeld hetzelfde is dan heb je meer stabiliteit in de inkomsten. Maar ook met een onderwerp wat niet seizoensgebonden is zal je te maken hebben met wisselende inkomsten.

 

Je hebt veel doorzettingsvermogen en discipline nodig

Omdat het soms enkele maanden kan duren voordat je de eerste commissie verdient kan het lastig zijn om door te blijven zetten en je focus te behouden. Wanneer je bij een werkgever werkt krijg je nadat je de uren gewerkt hebt netjes aan het einde van de maand het loon op je rekening gestort. Dit is niet hoe het werkt bij affiliate marketing. Je bent de eerste maanden vooral bezig met het opbouwen van je website en relevante content maken. Een heel groot gedeelte startende affiliates stopt helaas binnen enkele maanden omdat ze nog geen resultaten zien. 

 

Je krijgt niet altijd begrip van je omgeving

Eén van de nadelen van affiliate marketing is de reactie van je omgeving wanneer je zegt te gaan starten met affiliate marketing. Het is natuurlijk begrijpelijk dat er wordt gedacht dat je meer financiële zekerheid kan hebben met een 9 tot 5 baan. Er zijn genoeg meningen met twijfels bij online marketing. Logisch! Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen maar dit gebeurt helaas door sommige niet altijd op de juiste en meest eerlijke manier.  Hierdoor kan je omgeving wellicht in het begin niet enthousiast zijn wanneer je aangeeft te willen beginnen met een online verdienmodel als affiliate marketing. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Jacko Meijaard. Hij koos ervoor om te stoppen met zijn studie en is vervolgens gestart met zijn eerste affiliate website. Zijn omgeving was in het begin niet heel enthousiast en vroegen zich af of dit wel goed zou komen. Nu 11 jaar later heeft hij meerdere succesvolle websites, is hij eigenaar van de Internet Succes Gids, helpt hij online ondernemers in de Level Up Club, hij kan in vrijheid genieten van een passief inkomen en helpt daarnaast andere op weg met zijn eigen cursus de Affiliate Marketing Revolutie

 

Een campagne van een product of dienst die je promoot kan stopgezet worden

Het is mogelijk dat wanneer je een tijd een campagne promoot, het bedrijf besluit om te stoppen. Dit kan vanwege verschillende redenen zijn zoals: de campagne was maar voor een bepaalde tijd, het bedrijf gaat failliet, ze veranderen hun marketingstrategie waardoor ze geen gebruik meer willen maken van affiliate marketeers, en meer. Het is daarom van belang dat je niet maar één campagne promoot op je website. Zodra je hier wel voor kiest en de adverteerder stopt met de campagne, dan vallen de verdiensten volledig weg omdat je geen andere campagne hebt die voor inkomsten zorgt. Met meerdere gepromote producten of diensten op je website weet je zeker dat de website niet ineens stil komt te liggen. Wanneer er een campagne wegvalt dan lopen er nog andere campagnes die nog wel steeds voor inkomsten zorgen. 

Voor en nadelen affiliate marketing

Conclusie: Wat levert affiliate marketing mij op?

Heel veel voordelen ten opzichte van nadelen. Affiliate marketing levert je vooral heel veel vrijheid op. Vrijheid in wat je doet en hoe je het doet met daarnaast vrijheid in wanneer je aan je affiliate website werkt, hoeveel uren je eraan werkt en welke locatie je maar wilt. Naast dat affiliate marketing heel veel geld kan opleveren kun je dit uitbouwen en optimaliseren tot een passief inkomen waarmee jij maand na maand commissies blijft ontvangen. Het is toegankelijk voor iedereen die graag wilt beginnen met affiliate marketing. Je hoeft geen ingewikkelde opleidingen hebben gevolgd om een succesvolle affiliate website op te bouwen en daarnaast is kennis van online marketing ook niet nodig. Ook jij kan (als absolute beginner) met de juiste informatie financiële vrijheid creëren met affiliate marketing. Wil jij direct goed van start gaan? Met de Affiliate Marketing Revolutie heb je voor een belachelijk lage prijs direct vanaf het begin alle essentiële informatie die je nodig hebt om successen te behalen met affiliate marketing. Je krijgt niet alleen uitleg over de beginselen van affiliate marketing maar ook hoe je jouw affiliate website kunt vormgeven, instellen, wat je beter wel of juist niet kunt doen en zal je stap voor stap meegenomen worden zodat jij gelijk juist van start gaat. 

 

Met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld en dat de methode van de Affiliate Marketing Revolutie al vele affiliates succesvol heeft gemaakt. Met interessante videotrainingen, strategieën en handvaten vol informatie word je klaargestoomd om er een succes van te maken. Wanneer jouw inzet 110% is zal de cursus van Jacko Meijaard jou zeker verder helpen naar succes. De Affiliate Marketing Revolutie is niet voor niets één van de grootste en bekendste cursus in heel Nederland en België met inmiddels al meer dan 12.000 leden op de teller. Zonder zijn nuttige en essentiële informatie waren wij nog niet zo ver als dat we nu al gekomen zijn. Daar hangt zeker een flink prijskaartje aan? Nee! De kosten voor deze cursus zijn verrassend laag in tegenstelling tot wat je er allemaal voor terug krijgt.

Wat kun je verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie?

  • Bewezen succesvolle methode 
  • De cursus bestaat uit 16 modules verdeeld in diverse onderwerpen met in totaal 69 video's 
  • Toegankelijk voor absolute beginners
  • Inclusief toegang tot updates binnen de cursus
  • Toegang tot het ledengedeelte - internet succes gids forum 
  • Je kan direct starten na aankoop 
  • Uitstekende klantenservice 
  • Volledige cursus wordt gegeven in het Nederlands 
  • Koop gemakkelijk en snel via deze link

En dat alles voor maar liefst €47,-!

 

Wat vind jij de grootste voordelen van affiliate marketing?

Laat het ons weten in de reacties!

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen