Laatst bijgewerkt: 18-05-2023

Hoeveel geld verdien je met affiliate marketing?

Een vraag waar vele ontzettend benieuwd naar zijn zodra ze starten met affiliate marketing is natuurlijk: Wat zijn de verdiensten? Want hoeveel verdien je nou eigenlijk gemiddeld met affiliate marketing en hoe snel bouw je dit op? Dit zijn logische vragen die iedereen heeft wanneer je net start met affiliate marketing. We kennen namelijk allemaal wel de advertenties waarin ze je gouden bergen beloven, zonder al te veel inspanning, met duizenden euro's per maand aan verdiensten. Klinkt allemaal heel erg veelbelovend maar een realistisch beeld hebben we natuurlijk veel meer aan. Je wilt, vanzelfsprekend, voordat je begint precies weten waar je aan begint en wat je kan verwachten op het gebied van de verdiensten met affiliate marketing. Hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing, hoeveel tijd dit precies kost, valkuilen en meer nemen we met je door!

 • Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing?
 • Kun je rijk worden met affiliate marketing?
 • Hoe snel verdien je geld met affiliate marketing?
 • Passief inkomen
 • Waarom slagen de meeste affiliates er niet in?
 • Bewezen succesvolle methode

Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing?

We beginnen gelijk met de grote vraag: Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing? We moeten je direct teleurstellen, helaas kan niemand je op deze vraag een duidelijk antwoord geven. De hoogte van de verdiensten zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren waardoor er geen duidelijk antwoord te geven is op de vraag wat je verdient met affiliate markering. Hoeveel je kan verdienen met jouw affiliate website heeft onder andere te maken met de niche die je kiest, de tijd die je er aan besteed, de hoogte van de commissie die je verdient per verkoop, het soort product/dienst wat je promoot en de kwaliteit van je content. Iedere affiliate verdient een ander bedrag door de verschillende factoren die bepalen hoeveel je per maand verdient.

 • Niche.  Heeft jouw niche veel of weinig concurrentie? Dit kan van invloed zijn op de hoogte van je verdiensten. Wanneer de concurrentie hoog is kan het langer duren voordat je website veel bezoekers gaat ontvangen. Je moet namelijk goede content van hoge kwaliteit maken om goede posities te krijgen binnen Google. Dit betekend niet dat je automatisch moet gaan voor een onderwerp waar weinig concurrentie in is. De concurrentie op een onderwerp is natuurlijk niet voor niets zo hoog. Wanneer er veel vraag is naar een bepaald onderwerp is het ook een branche waar je (meestal) veel geld in kan verdienen.  Het zal wel moeilijker zijn om de concurrentie te evenaren maar als jij het juist aanpakt kun je succesvol worden.  Doe daarom van te voren goed onderzoek naar de vraag en het aanbod binnen een niche. 

 • Tijd. Hoeveel geld je gaat verdienen hangt daarnaast ook af van de hoeveelheid tijd die je in de website steekt. Werk je maar twee uurtjes per week aan je website, 25 uur, of fulltime? Dit bepaalt hoe snel jij met je website groeit en natuurlijk ook hoeveel je gaat verdienen. Iemand die weinig aan zijn website werkt zal niet dezelfde resultaten boeken als iemand die fulltime aan de slag gaat. Omdat je in het begin voornamelijk bezig bent met het opbouwen van je website en het schrijven van teksten zal je meer tijd kwijt zijn dan wanneer je een lopende website hebt. Met een lopende website hoef je natuurlijk niet meer bezig te zijn met de vormgeving van de website en kun je je focussen op optimaliseren en opschalen. 

 • Commissie. Wat je verdient met affiliate marketing is ook afhankelijk van de hoogte van de commissie. De hoogte van de commissie kan per bedrijf of affiliate netwerk verschillen. Zo kun je met een product of dienst bijvoorbeeld €4,- euro per verkoop verdienen of zelfs €100,- euro per verkoop of meer.

  Voorbeeld: Je verdient €100,- euro per verkoop. Dit betekent dat je met 10 verkopen in een maand €1.000,- euro verdient. Met een product van €5,- euro moet je 200 verkopen realiseren wil je €1.000 euro in de maand verdienen. 

  Moet je dan automatisch gaan voor een onderwerp met een hoge commissie? Nee, zeker niet. Het is belangrijk dat je een onderwerp kiest waar jij affiniteit mee hebt. Alleen dan kun je op de langere termijn succesvol worden. Een onderwerp waarin hoge commissies te verdienen zijn is bijvoorbeeld auto's leasen. Wanneer je dit onderwerp alleen kiest vanwege de hoge commissie in plaats van jouw interesse dan zal het na enige tijd steeds moeilijker worden om door te zetten. De website kan je meer energie kosten dan dat het je energie oplevert. Een website over een onderwerp met een lage commissie kan jou namelijk net zo succesvol maken. Zodra jij interesse hebt in het onderwerp en het leuk vind om er over te schrijven zal de lezer dit ook terug zien in je teksten.  Daarnaast is het natuurlijk minder moeilijk iemand van een verkoop te overtuigen zodra het product €20,- euro kost in plaats van €700,-euro.

 • Kwaliteit. Een belangrijk onderdeel voor een succesvolle affiliate website is de kwaliteit van je content. Goede content is essentieel om meer organische bezoekers op je website te ontvangen. Kies je voor een product of dienst waarbij de commissie hoog is dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je content van hoge kwaliteit moet zijn. Niet alleen hebben producten met een hoge commissie meestal meer concurrentie maar ook is het van belang dat de lezer ziet dat jij weet waar je het over hebt. Een aankoop van €500,- doe je over het algemeen alleen op een website die professioneel is en waar goede en relevante content op staat. 

 • Soort product/dienst. Promoot je de nieuwste horloges of telefoons? Dan kun jij het gehele jaar door goed verkopen. Dit is natuurlijk anders wanneer je skikleding of zonnebrillen verkoopt. Doordat deze producten gebonden zijn aan seizoenen zal je maanden hebben waarin je veel geld kunt verdienen, maar daarbuiten het wellicht tegen kan vallen. Dit is wel belangrijk om rekening mee te houden mocht bijvoorbeeld je uiteindelijke doel zijn om met affiliate marketing financieel vrij te worden.

 

Hoeveel geld verdien je met affiliate marketing?

Kun je rijk worden met affiliate marketing?

Het is zeker mogelijk om met affiliate marketing rijk te worden. Vele affiliates is het gelukt om heel veel geld te verdienen met hun website waardoor ze in vrijheid kunnen leven. Jacko Meijaard van de Internet Succes Gids bijvoorbeeld, hij verdient iedere maand bijna geheel passief meer dan 10.000 euro met zijn affiliate websites.

 

Dat het mogelijk is om met affiliate marketing rijk te worden is zeker, maar dit is niet binnen enkele weken opgebouwd. Door de lange opstartperiode zal je niet binnen enkele maanden 'rijk' zijn, maar diegene die blijven doorwerken, optimaliseren en opschalen kunnen veel geld verdienen. Het is wel van belang je te realiseren dat veel affiliates, die financiële vrijheid hebben gecreëerd met hun website, hier soms wel 3, 5 of meer jaren over gedaan hebben om dit te bereiken. Dit is voor iedere affiliate mogelijk en haalbaar als je maar door blijft zetten en leren. Natuurlijk zijn er affiliates waarbij het gelukt is om dit in een veel kortere tijd voor elkaar te krijgen, maar dit is de minderheid van de affiliates. 

Hoe snel verdien je geld met affiliate marketing?

Met affiliate marketing zal je niet binnen enkele weken of maanden al genoeg geld verdienen om de rekeningen te kunnen betalen. Er zijn affiliates waarbij het wel gelukt is om in het eerste jaar voldoende te verdienen om van rond te komen maar gemiddeld gezien duurt dit langer. Als je op zoek bent naar een methode om snel rijk te worden dan zal affiliate marketing niks voor jou zijn. Affiliate marketing staat bekend om de lange adem. Zodra je start met affiliate marketing en je website online staat heb je niet vanaf dag één al genoeg bezoekers om voldoende geld te verdienen. Je website heeft tijd nodig om te groeien en dit kan enkele maanden duren. De meeste affiliates verdienen hun eerste commissie gemiddeld tussen de 3 tot 6 maanden. In de meeste gevallen is de eerste commissie het moeilijkst en zal de tweede een stuk sneller volgen. Je zal zien dat als je door blijft zetten de organische bezoekers en ook de verkopen blijven groeien. Tijd, consistentie en doorzettingsvermogen is het belangrijkste om succesvol te worden met affiliate marketing. 

 

Maar hoeveel geld verdien je gemiddeld na een jaar met affiliate marketing?  Wanneer je een jaar bezig bent met affiliate marketing verdien je gemiddeld een paar honderd euro tot 1000 euro. Dit komt omdat het voor sommige zoekwoorden tot wel een jaar kan duren voordat je gunstige posities krijgt binnen de Google zoekresultaten. Na een jaar bezig te zijn met affiliate marketing kun je pas echt doorgroeien naar een leuk bedrag per maand wat na het tweede jaar al kan oplopen tot 2000 euro per maand of zelfs meer.

Passief inkomen

Wanneer je start met affiliate marketing ben je de eerste maanden vooral bezig met het opbouwen van je website en het schrijven van content. Naarmate je langer bezig bent kun je doorgroeien naar een passief inkomen. Een passief inkomen is een inkomen wat je maand na maand verdient zonder dat je daar veel hoeft te doen. Met affiliate marketing is het mogelijk een passief inkomen op te bouwen. Dit is ook de kracht van affiliate marketing. Een artikel of blog die je nu schrijft kan namelijk over een paar jaar nog steeds voor inkomsten zorgen. Dit betekend ook dat je minder werkzaamheden zal hebben omdat de artikelen die je hebt staan voor inkomsten blijven zorgen. Het is dan van belang om de website te optimaliseren en opschalen zodat je door kan groeien naar een hoger inkomen wat je maand na maand passief blijft ontvangen.

 

Wij vergelijken een affiliate website altijd met het bouwen van een huis. Steeds weer voeg je er een nieuwe steen er aan toe waardoor het geheel steeds groter word. Wanneer jouw content goed is kan dit, net als een huis, voor meerdere jaren blijven staan.


The Level Up Club

Naast de Affiliate Marketing Revolutie is Jacko Meijaard de eigenaar van de snel groeiende The Level Up Club. Wanneer je niet alleen een affiliate website wilt opstarten, maar ook wilt groeien op persoonlijk gebied en de juiste mindset te ontwikkelen om meer successen te behalen dan is The Level Up Club mogelijk wat voor jou! Het doel van de The Level Up Club is om de juiste mindset te creëren die er voor zorgt dat jij met je affiliate website financiële vrijheid kan opbouwen. 

 

Alle leden van The Level Up Club hebben onder andere toegang tot meer dan 15 exclusieve video's, 100 audio's, exclusieve events en borrels, seminars, maandelijkse Webinars met experts en nog veel meer. 

Wat kun je verwachten van The Level Up Club?

 • Creëer een 10k mindset
 • Na aanmelding heb je direct toegang tot The Level Up Club
 • Eerste maand voor maar liefst €4,- (inc BTW)
  Daarna € 47,00 (inc BTW) per maand

 • Maandelijks opzegbaar
 • 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie

 

Waarom slagen de meeste affiliates er niet in?

Het grootste gedeelte startende affiliates slaagt er niet in een inkomen op te bouwen met een affiliate website. Dit heeft te maken met de lange opstartperiode die we eerder al besproken hebben. De meeste startende affiliates (meer dan 90%) stopt binnen de eerste 3 maanden nadat ze gestart zijn met affiliate marketing. Dit is enorm jammer voor de tijd en moeite die het gekost heeft aangezien je na drie maanden al een heel eind bent! Het is juist belangrijk om door te zetten wil je succesvol worden. Bij iedere startende affiliate duurt het gemiddeld enkele maanden voordat de eerste resultaten binnenkomen. Dit kan soms erg moeilijk zijn omdat je veel werkzaamheden verricht maar daar nog niet direct wat van terug ziet. Wanneer jij consistent door blijft werken en wekelijks nieuwe content plaatst is het ook voor jou mogelijk succesvol te worden met affiliate marketing! 

Bewezen succesvolle methode

Zodra je gaat beginnen met affiliate marketing kun je met de juiste hulp sneller en grotere stappen maken om je doelen te behalen met je affiliate website. Een bewezen succesvolle methode is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Met deze cursus (speciaal ontwikkeld voor de absolute beginners) kun je stap voor stap een succesvolle affiliate business opzetten. In de cursus leer je niet alleen begrijpen hoe affiliate marketing precies werkt, maar ook wordt er aandacht besteed aan het maken van websites en de vormgeving daarvan. Je hebt dus geen ervaring in online marketing of technische kennis omtrent websites nodig om de cursus te kunnen volgen. Dit wordt je stap voor stap uitgelegd zodat ook jij (zonder ervaring) een succesvolle affiliate website kunt opstarten. Je krijgt veel tips over wat je wel óf juist niet moet doen en je krijgt alle handvaten mee die je nodig hebt om te slagen met affiliate marketing. Met een belachelijk lage prijs van €47,- euro kun jij leren hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing!

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business


* Privacy van gegevens gegarandeerd
 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen