Laatst bijgewerkt: 10-11-2022

Veelgestelde vragen over affiliate marketing

Wanneer je net start met affiliate marketing heb je waarschijnlijk talloze vragen.  Logisch ook want affiliate marketing is mogelijk iets heel anders dan je normaal gewend bent! Om het je wat makkelijker te maken hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor jou op een rijtje gezet. 

 

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een bedrijf op jouw website of ander kanaal zoals social media. Zodra iemand via jouw website of ander kanaal op jouw unieke link klikt en vervolgens koopt dan krijg jij hierover een commissie. Bijvoorbeeld: Je wilt een boek over een bepaalde hondenras verkopen. Je maakt een website over dat hondenras met relevante informatie voor de bezoeker. Wanneer je het boek aanprijst en de klant koopt vervolgens via jouw unieke link bij de adverteerder het boek dan verdien jij hierover een commissie.

Meer weten over de betekenis van affiliate marketing, affiliate, affiliate netwerken en andere begrippen binnen affiliate marketing? > Affiliate marketing betekenis

Is er een minimumleeftijd voor het starten met affiliate marketing?

Nee. Affiliate marketing is toegankelijk voor iedere leeftijd. Je kunt op iedere leeftijd een website maken en goede content creëren. Om campagnes te kunnen promoten moet je jouw website aanmelden bij een affiliate netwerk. Ieder affiliate netwerk heeft een andere werkwijze en voorwaarden. Het is niet bij ieder netwerk mogelijk je in te schrijven wanneer je jonger bent dan 16 jaar. Dit is bijvoorbeeld bij PayPro het geval. Bekijk daarom goed wanneer je jonger bent bij welke netwerken jij je kunt aanmelden.

Meer weten over verschillende affiliate netwerken? > Welke affiliate netwerken zijn er?

 

Kan ik ook starten met affiliate marketing zonder veel te investeren?

Ja, dat kan! Met een paar tientjes kun jij een affiliate website opzetten en succesvol worden. Je hebt namelijk geen hoog budget nodig om te starten met affiliate marketing. Tijdens het opbouwen van je website zijn er een hoop werkzaamheden die je zelf kunt doen of handige tool waar je gratis gebruik van kunt maken. Zo kun jij aan je affiliate website werken zonder dat dit je een grote investering kost. 

Benieuwd hoe jij kan starten met een laag budget? > Online geld verdienen zonder investeren

 

Kan ik een cursus volgen om affiliate marketing te leren?

Ja, er zijn diverse cursussen beschikbaar om affiliate marketing te leren of om je lopende affiliate website op te schalen.  Wil jij weten welke cursussen mogelijk zijn en welke cursus het beste bij jou en jouw doelen past? > Affiliate marketing cursus

 

Moet ik ingeschreven staan bij de kamer van koophandel wanneer ik start met affiliate marketing?

Je hoeft je niet direct in te schrijven bij de kamer van koophandel. In het begin zal je nog niet direct geld gaan verdienen omdat je vooral bezig bent met het vormgeven van je website en het maken van nieuwe relevante content. Zodra je website begint te lopen en voor inkomsten zorgt is het wel belangrijk om je in te schrijven bij de kamer van koophandel omdat je over je verdiensten ook belasting moet afdragen.

 

Heb je technische kennis nodig om te starten met affiliate marketing?

Nee, dat is juist het voordeel van affiliate marketing. Iedereen kan een affiliate website opzetten en succesvol worden. Via het internet is er veel informatie te vinden over hoe je een website kan opbouwen en wat belangrijk is om rekening mee te houden. Dit kan in het begin wel een zoekplaatje zijn zodra je net start. Heb je liever hulp bij het opstarten van je affiliate website? Er zijn verschillende cursussen te volgen die jou stap voor stap uitleggen hoe affiliate marketing werkt en hoe je alles moet instellen en vormgeven.  De Affiliate Marketing Revolutie is een bewezen succesvolle videotraining waarbij op een duidelijke manier uitgelegd word hoe jij succesvol kan worden.  Meer lezen over de Affiliate Marketing Revolutie? Lees hier verder.

 

Kan ik ook een cursus volgen voor het schrijven van effectievere teksten? 

Dat is zeker mogelijk.  Een goede tekst van hoge kwaliteit schrijven is niet even snel gedaan. Er komt veel bij kijken en er is ook veel waar je op moet letten. Het volgen van een cursus kan je in de toekomst veel tijd en moeite besparen bij het schrijven van een goede tekst. Je zal meer resultaat behalen wanneer je weet hoe je een goede tekst schrijft en waar je op moet letten.

Meer lezen over hoe je een goede tekst kan schrijven of welke cursus wij aanbevelen? > Hoe schrijf je goede teksten?

 

Ik heb moeite met het schrijven van goede content voor mijn website. Kan ik ook een tekstschrijver inhuren?

Ja, je kan een tekstschrijver inhuren voor het maken van (wekelijks) nieuwe content van hoge kwaliteit. Het schrijven van goede teksten is belangrijk voor de groei van je website. Gemakkelijk is het niet om teksten van hoge kwaliteit te schrijven die er voor zorgt dat je een autoriteit word in Google. Een tekstschrijver inhuren is daarom ook wat veel ondernemers doen. 

Wil jij meer weten over het inhuren van een tekstschrijver? > De vele voordelen van een tekstschrijver

 

Hoe kan ik starten met affiliate marketing en wat kan ik verwachten?

Zodra je start met affiliate marketing wil je natuurlijk graag van te voren weten wat je kan verwachten en wat er voor nodig is om te starten met een affiliate website. Starten met affiliate marketing levert natuurlijk meerdere vragen op. Wat wil je precies weten over affiliate marketing?

 

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing?

Er zijn een aantal bedrijven die doen aan affiliate marketing. De volgende bedrijven/ netwerken zijn het grootst binnen Nederland:

  • Daisycon
  • Paypro
  • Bol.com
  • Awin
  • TradeTracker
  • Tradedoubler
  • Amazon
  • Coolblue

Benieuwd hoe een affiliate netwerk werkt en welke het beste bij jou past? > Welke affiliate netwerken zijn er?

Kan ik me bij meerdere netwerken tegelijkertijd aanmelden?

Ja, dat kan! Zeker wanneer je net start met affiliate marketing is het aan te raden je in te schrijven bij meerdere netwerken. Zo weet je precies wat het complete aanbod is en waar je mee aan de slag kunt gaan. Het is toegestaan om campagnes van meerdere netwerken tegelijkertijd te promoten. Bekijk altijd goed de voorwaarden voor promotie die vermeld staan bij de omschrijving van de campagne. 

 

Zijn er kosten verbonden aan het inschrijven bij een netwerk?

Ieder netwerk heeft een andere werkwijze waardoor ook de kosten per netwerk kunnen verschillen. Een netwerk zoals Daisycon kun je kosteloos gebruik van maken en werkt zonder abonnement of aanmeldkosten. Bij PayPro heb je eenmalige inschrijfkosten van €7,50.  Maar bijvoorbeeld Tradetracker heb je eenmalige setup kosten en betaal je daarnaast maandelijks een bedrag. Kijk daarom voordat je een aanmelding doet bij een netwerk goed wat de voorwaarden en eventuele kosten zijn om onverwachte kosten te voorkomen.

Wat zijn affiliate links?

Een affiliate link is een link waar klanten op kunnen klikken wanneer ze via jouw website het product of dienst willen kopen. In deze link zit een persoonlijke id verwerkt waardoor het netwerk na de aankoop kan zien dat de klant via jouw website is doorgestuurd.  Deze affiliate links kan je opvragen bij het netwerk waar je aangemeld bent en vervolgens plaatsen op je website.
Meer weten over de betekenis van affiliate links, affiliate, affiliate marketing en affiliate commissies? > Affiliate marketing betekenis

 


Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen