Laatst bijgewerkt: 19-07-2023

Veelgestelde vragen over affiliate marketing

Wanneer je net start met affiliate marketing heb je waarschijnlijk talloze vragen.  Logisch ook want affiliate marketing is mogelijk iets heel anders dan je normaal gewend bent! Om het je wat makkelijker te maken hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor jou op een rijtje gezet. 

 

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een bedrijf op jouw website of ander kanaal zoals social media. Zodra iemand via jouw website of ander kanaal op jouw unieke link klikt en vervolgens koopt dan krijg jij hierover een commissie. Bijvoorbeeld: Je wilt een boek over een bepaalde hondenras verkopen. Je maakt een website over dat hondenras met relevante informatie voor de bezoeker. Wanneer je het boek aanprijst en de klant koopt vervolgens via jouw unieke link bij de adverteerder het boek dan verdien jij hierover een commissie.

Interessante artikelen:

 

Is er een minimumleeftijd voor het starten met affiliate marketing?

Nee. Affiliate marketing is toegankelijk voor iedere leeftijd. Je kunt op iedere leeftijd een website maken en goede content creëren. Om campagnes te kunnen promoten moet je jouw website aanmelden bij een affiliate netwerk. Ieder affiliate netwerk heeft een andere werkwijze en voorwaarden. Het is niet bij ieder netwerk mogelijk je in te schrijven wanneer je jonger bent dan 16 jaar. Dit is bijvoorbeeld bij PayPro het geval. Bekijk daarom goed wanneer je jonger bent bij welke netwerken jij je kunt aanmelden.

Interessante artikelen:

 

Kan ik ook starten met affiliate marketing zonder veel te investeren?

Ja, dat kan! Met een paar tientjes kun jij een affiliate website opzetten en succesvol worden. Je hebt namelijk geen hoog budget nodig om te starten met affiliate marketing. Tijdens het opbouwen van je website zijn er een hoop werkzaamheden die je zelf kunt doen of handige tool waar je gratis gebruik van kunt maken. Zo kun jij aan je affiliate website werken zonder dat dit je een grote investering kost. 

Interessante artikelen:

 

Kan ik een cursus volgen om affiliate marketing te leren?

Ja, het is mogelijk om hulp te krijgen wanneer je wilt starten met affiliate marketing. Er zijn verschillende cursussen waarmee je leert hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Met een goede cursus heb je direct in het begin alle essentiële informatie die je nodig hebt om te slagen met affiliate marketing. Je zal stap voor stap uitleg krijgen hoe je een affiliate website opzet. Een cursus volgen voor affiliate marketing zonder website? Ook dat is mogelijk! 

Interresante artikelen:

 

Kan ik ook een website laten maken?

Heb je geen tijd voor het maken van een website of wil je het graag uit handen geven omdat je over te weinig kennis beschikt? Een website bouwer kan voor jou de werkzaamheden uit handen nemen en een op maat gemaakte website voor je maken. Het laten maken van je website uit handen geven heeft meerdere voordelen. Wil je weten welke voordelen dit zijn?

Interessante artikelen:

 

Moet ik ingeschreven staan bij de kamer van koophandel wanneer ik start met affiliate marketing?

Je hoeft je niet direct in te schrijven bij de kamer van koophandel. In het begin zal je nog niet direct geld gaan verdienen omdat je vooral bezig bent met het vormgeven van je website en het maken van nieuwe relevante content. Zodra je website begint te lopen en voor inkomsten zorgt is het wel belangrijk om je in te schrijven bij de kamer van koophandel omdat je over je verdiensten ook belasting moet afdragen.

 

Heb je technische kennis nodig om te starten met affiliate marketing?

Nee, dat is juist het voordeel van affiliate marketing. Iedereen kan een affiliate website opzetten en succesvol worden. Via het internet is er veel informatie te vinden over hoe je een website kan opbouwen en wat belangrijk is om rekening mee te houden. Dit kan in het begin wel een zoekplaatje zijn zodra je net start. Heb je liever hulp bij het opstarten van je affiliate website? Er zijn verschillende cursussen te volgen die jou stap voor stap uitleggen hoe affiliate marketing werkt en hoe je alles moet instellen en vormgeven.  De Affiliate Marketing Revolutie is een bewezen succesvolle videotraining waarbij op een duidelijke manier uitgelegd word hoe jij succesvol kan worden. 

Interessante artikelen:

 

Kan ik ook een cursus volgen voor het schrijven van effectievere teksten? 

Dat is zeker mogelijk.  Een goede tekst van hoge kwaliteit schrijven is niet even snel gedaan. Er komt veel bij kijken en er is ook veel waar je op moet letten. Het volgen van een cursus kan je in de toekomst veel tijd en moeite besparen bij het schrijven van een goede tekst. Je zal meer resultaat behalen wanneer je weet hoe je een goede tekst schrijft en waar je op moet letten.

Interessante artikelen:

 

Ik heb moeite met het schrijven van goede content voor mijn website. Kan ik ook een tekstschrijver inhuren?

Ja, je kan een tekstschrijver inhuren voor het maken van (wekelijks) nieuwe content van hoge kwaliteit. Het schrijven van goede teksten is belangrijk voor de groei van je website. Gemakkelijk is het niet om teksten van hoge kwaliteit te schrijven die er voor zorgt dat je een autoriteit word in Google. Een tekstschrijver inhuren is daarom ook wat veel ondernemers doen. 

Interessante artikelen:

 

Hoe kan ik starten met affiliate marketing en wat kan ik verwachten?

Zodra je start met affiliate marketing wil je natuurlijk graag van te voren weten wat je kan verwachten en wat er voor nodig is om te starten met een affiliate website. Starten met affiliate marketing levert natuurlijk meerdere vragen op. Wat wil je precies weten over affiliate marketing?

Interessante artikelen:

 

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing?

Er zijn een aantal bedrijven/ affiliate netwerken binnen Nederland die doen aan affiliate marketing waaronder Daisycon, Paypro, Bol.com, Awin, TradeTracker, Tradedoubler, Amazon en Coolblue. 

Interessante artikelen:

 

Kan ik me bij meerdere netwerken tegelijkertijd aanmelden?

Ja, dat kan! Zeker wanneer je net start met affiliate marketing is het aan te raden je in te schrijven bij meerdere netwerken. Zo weet je precies wat het complete aanbod is en waar je mee aan de slag kunt gaan. Het is toegestaan om campagnes van meerdere netwerken tegelijkertijd te promoten. Bekijk altijd goed de voorwaarden voor promotie die vermeld staan bij de omschrijving van de campagne. 

Interessante artikelen:

 

Zijn er kosten verbonden aan het inschrijven bij een netwerk?

Ieder netwerk heeft een andere werkwijze waardoor ook de kosten per netwerk kunnen verschillen. Een netwerk zoals Daisycon kun je kosteloos gebruik van maken en werkt zonder abonnement of aanmeldkosten. Bij PayPro heb je eenmalige inschrijfkosten van €7,50.  Maar bijvoorbeeld Tradetracker heb je eenmalige setup kosten en betaal je daarnaast maandelijks een bedrag. Kijk daarom voordat je een aanmelding doet bij een netwerk goed wat de voorwaarden en eventuele kosten zijn om onverwachte kosten te voorkomen.

Wat zijn affiliate links?

Een affiliate link is een link waar klanten op kunnen klikken wanneer ze via jouw website het product of dienst willen kopen. In deze link zit een persoonlijke id verwerkt waardoor het netwerk na de aankoop kan zien dat de klant via jouw website is doorgestuurd.  Deze affiliate links kan je opvragen bij het netwerk waar je aangemeld bent en vervolgens plaatsen op je website.

Interessante artikelen:


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen