Laatst bijgewerkt: 02-07-2022

Twijfels over starten met affiliate marketing?

Ben je wel geïnteresseerd in affiliate marketing maar heb je nog twijfels om de stap te zetten en te starten met jouw eigen online business? Wanneer je met iets nieuws begint heb je naast heel veel vragen mogelijk ook nog enkele twijfels. Logisch! Je wilt zodra je bent gestart met affiliate marketing natuurlijk wel het maximale er uit kunnen halen. Maar hoe zit het bij een nieuwe online onderneming opzetten.. kost opstarten heel veel geld? En hoe ga ik dit indelen met de tijd die ik hieraan kwijt ben en kan ik ook hulp krijgen bij het starten met affiliate marketing? Dit zijn twijfels die veel startende affiliates hebben voordat ze aan de slag gaan met hun affiliate website. De grootste twijfels om te starten liggen vaak bij de opstartkosten, tijd, het vertrouwen of het wel gaat lukken en of dit ook mogelijk is met eventueel hulp. We nemen de grootste redenen van twijfels om te starten met affiliate marketing met je door!

 

Opstartkosten

Een nieuwe online onderneming opzetten kost veel geld. Althans dat zou je denken. Met affiliate marketing is het mogelijk om te starten met enkel maar een paar tientjes. Hiermee kun jij al een succesvolle online business opzetten en geld verdienen. Het enige wat jij namelijk nodig hebt is de hosting van je website en een domeinnaam. Het kopen (registreren) van een domeinnaam kost enkele euro's. De hoogte van de prijs kan per domeinnaam verschillen maar ligt gemiddeld tussen de €0,49 en €12,00 euro. Daarnaast heb je hosting nodig voor je website. De kosten hiervan kunnen verschillen en zijn afhankelijk van het pakket wat je uitkiest, maar website hosting is al mogelijk vanaf tien euro per maand. 

 

De opstartkosten voor affiliate marketing liggen dus heel erg laag. Dit komt omdat je in het begin heel veel werkzaamheden zelf kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de teksten schrijven, zijn er mogelijkheden voor gratis afbeeldingen e.d., kun je je gratis inschrijven bij verschillende affiliate netwerken en daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende (beperkt) gratis tools. Dit kunnen o.a. tools zijn voor het doen van zoekwoordonderzoek, het bekijken van verschillende statistieken en e-mailmarketing. Het is ook mogelijk om betaalde tools te nemen. Hiermee kun je vaak wel meer informatie inzien maar met de gratis mogelijkheden kom je al heel ver!

 

Tijd

Starten met affiliate marketing kost tijd. Zeker in het begin ben je meer tijd kwijt omdat je dan naast het maken van goede content ook de website nog moet instellen en vormgeven. Wanneer dit eenmaal gedaan is zal je minder tijd kwijt zijn omdat je dan alleen de website nog moet onderhouden met nieuwe content en blijven optimaliseren. Maar wat als je bijvoorbeeld een (full-time) baan hebt of je studeert nog? Ook dan kun je een succesvolle affiliate website opstarten. Om een goed resultaat te behalen is het aan te raden om minimaal één keer per week een nieuw artikel of blog te plaatsen. Meer artikelen of blogs per week zal natuurlijk de groei van de website sneller laten gaan maar hier moet je natuurlijk ook de tijd voor hebben. Wel is het belangrijk om de kwaliteit van de content altijd voorop te stellen. Je kunt beter één artikel van hoge kwaliteit per week plaatsen dan twee of drie artikelen per week van lagere kwaliteit.

 

Hoe doe je dit met je tijdsindeling? Plan vaste momenten per week in om aan je affiliate website te werken. Werk je voornamelijk overdag? Plan een moment in op één of meerdere avonden per week om aan je affiliate website te werken. Begin je pas in de middag met werken? Mogelijk kun jij in de ochtend wel een geschikt moment vinden om aan je business te werken. Wellicht in het weekend? Ook met een studie is het gemakkelijk te combineren. Het voordeel is namelijk dat de dingen die je nodig hebt om  aan je affiliate website te werken alleen een laptop/computer en internetverbinding is. Dit betekend dat je locatie onafhankelijk kunt werken. Ook kun je zelf je tijd indelen en bepalen hoeveel uren je per week je aan je online business werkt. Wil je 5 uur per week aan je website besteden, 20 uur of zelfs meer? Jij bepaalt!

 

Twijfels over starten met affiliate marketing?

Vertrouwen

Het aller belangrijkste om te slagen met affiliate marketing is jouw tijd en volledige inzet. Helaas stoppen veel startende affiliates binnen de eerste drie maanden na het opzetten van hun website. Dit gebeurt vaak omdat veel mensen die starten met affiliate marketing denken binnen enkele weken heel veel geld te kunnen verdienen. Dit is met affiliate marketing (in de meeste gevallen) niet mogelijk. Affiliate marketing is een online verdienmodel voor de lange termijn waarbij het mogelijk is veel geld te verdienen. Dit heeft alleen tijd nodig om te groeien. Je hebt namelijk niet direct vanaf dag één genoeg mensen op je website om veel geel te kunnen verdienen. Zolang jij door blijft zetten, relevante content blijft maken en niet opgeeft zal je zien dat de websitebezoekers zullen groeien en ook blijven groeien. Alleen degene die door blijft zetten en vertrouwen heeft kan succesvol worden met affiliate marketing.

 

De meeste affiliates verdienen hun eerste commissie gemiddeld binnen drie tot zes maanden nadat ze gestart zijn met affiliate marketing. De eerste commissie verdienen is vaak het moeilijkst. Nadat je de eerste commissie hebt verdient zal je zien dat zodra je door blijft zetten de commissies vaker zullen binnenkomen. Het is belangrijk om je affiliate website op te schalen en te blijven optimaliseren. De inkomsten zullen hierdoor groeien en blijven groeien. Stel je website heeft 40 artikelen die zorgen voor 500 organische websitebezoekers per maand met gemiddeld een commissie per maand van €400,00 euro. Hoeveel kan jouw website opleveren als je het aantal artikelen op de website verdubbelt en je de bestaande artikelen verbeterd? 

 

Zodra je langer bezig bent met affiliate marketing kun je ervoor kiezen om te investeren in een goede tekstschrijver. Een tekstschrijver kan de nieuwe content wekelijks voor jou schrijven waardoor je zelf minder werkzaamheden hebt. Een tekstschrijver zorgt voor de nieuwe content waardoor de website blijft groeien. Een ervaren tekstschrijver weet hoe je de tekst het beste kunt vormgeven en schrijven om goede resultaten te behalen binnen Google. Dit werkt natuurlijk erg voordelig.

Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bedrijf voor jou te laten adverteren of de e-mailmarketing te regelen. Zo zijn er meerdere werkzaamheden die je kunt uitbesteden wanneer je wat langer bezig bent met affiliate marketing. Hierdoor ben je zelf een stuk minder tijd kwijt maar blijft jouw website wel doorgroeien. Uiteraard is het ook mogelijk om al direct bij het starten met affiliate marketing een tekstschrijver in te huren. Als je beschikt over het budget en zelf geen teksten wilt schrijven kan dit zeker een uitkomt voor je zijn. 

 

Hulp

Heb je wel de tijd, motivatie en het doorzettingsvermogen om te starten met affiliate marketing maar vind je dit lastig zonder hulp? Het is mogelijk om met de juiste hulp stap voor stap een affiliate marketing website op te zetten en successen te behalen. De Affiliate Marketing Revolutie is de bekendste cursus voor startende affiliates zonder enige ervaring met het maken van websites en online marketing. In de cursus leer je van A tot Z hoe je een affiliate website opzet. Niet alleen leer je hoe affiliate marketing werkt maar ook wordt er aandacht besteed aan het opzetten van de website, vormgeving daarvan, instellingen en tips wat je het beste wel of juist niet kunt doen. De methode die gebruikt wordt in de cursus is van Jacko Meijaard. Hij past deze methode al 11 jaar toe op verschillende websites en verdient hiermee enorm veel geld. Zijn kennis en ervaring heeft hij gebundeld in de Affiliate Marketing Revolutie om jou op weg te helpen naar een succesvolle online business. 

 

En nog een enorm groot voordeel! Ook met de Affiliate Marketing Revolutie kun je alsnog je opstartkosten laag houden omdat de cursus eenmalig €47,- euro kost. Hier hoef je het dus ook zeker niet voor te laten!


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen