Laatst bijgewerkt: 01-09-2022

Welke affiliate netwerken zijn er?

Zodra je gaat beginnen met affiliate marketing dan zal je te maken gaan krijgen met affiliate netwerken. Om campagnes te promoten op jouw affiliate website kun je jouw website aanmelden bij een affiliate netwerk en zo geld verdienen met affiliate marketing. Er zijn meerdere affiliate netwerken in Nederland te vinden en ieder heeft een andere werkwijze. Om succesvolte worden met affiliate marketing is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe een affiliate netwerk werkt en welke Nederlandse affiliate netwerken er precies zijn. We nemen een aantal bekende affiliate netwerken met je door!

 

  • Wat is een affiliate netwerk?
  • Welke affiliate netwerken zijn er?
  • Kan ik mij bij meerdere affiliate netwerken tegelijkertijd inschrijven?
  • Heb ik een affiliate netwerk nodig voor mijn affiliate website?

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk kun je zien als de bemiddelaar tussen een affiliate (jij) en een adverteerder (het bedrijf waarvoor je gaat promoten). Een adverteerder kan zich aanmelden bij een affiliate netwerk om te zorgen dat hun product of dienst gepromoot wordt. Het affiliate netwerk biedt vervolgens in een overzicht de campagnes aan zodat de affiliate deze kan promoten op zijn/haar affiliate website. Wat gemakkelijker uitgelegd: Een affiliate netwerk is een website waar jij je kan aanmelden voor het promoten van diverse campagnes. Verschillende bedrijven bieden hier hun campagnes aan die jij kunt gaan promoten. 

Welke affiliate netwerken zijn er?

Er zijn verschillende affiliate netwerken in Nederland waar jij je bij kan aanmelden om de producten of diensten te promoten van verschillende adverteerders. Ieder affiliate netwerk werkt anders en ook bieden ze diverse mogelijkheden voor campagnes aan in verschillende branches. De voorwaarden per affiliate netwerk om te kunne promoten kunnen variëren. Het is daarom aan te raden van te voren de voorwaarden goed te lezen voordat je jouw affiliate website aanmeldt. Om je meer inzicht te geven welke affiliate netwerken er zijn hebben wij een overzicht gemaakt van de grootste en bekendste affiliate netwerken van Nederland.

  • PayPro

Dit affiliate netwerk heeft voornamelijk een groot aanbod in online diensten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende online cursussen voor beleggen, mindfulness, dating, cryptocurrency, afslanken, fitness, gitaarspelen en meer. Daarnaast zijn er ook andere campagnes te promoten voor verschillende boeken zoals: afslankboeken, boeken over verschillende hondenrassen, boeken voor verschillende backpackreizen, online marketing, beleggen, investeren, en meer. Je vind op dit platform maar enkele fysieke producten die je kunt promoten op je website. Een voordeel van dit affiliate netwerk ten opzichte van andere affiliate netwerken is dat de hoogte van de commissies hier gemiddeld hoger liggen dan bij andere netwerken.

Dit affiliate netwerk is ideaal wanneer je net begint met affiliate marketing. Het is namelijk erg gemakkelijk te gebruiken omdat de website overzichtelijk is en heel duidelijk. Het aanmelden bij het netwerk is volledig gratis en ook kun je kosteloos de campagnes die er op staan promoten. Zodra je bent aangemeld kun je direct beginnen met het promoten van campagnes. Je hebt hiervoor (in de meeste gevallen) niet eerst goedkeuring nodig van het bedrijf waarvoor je gaat promoten. Onder het kopje affiliate campagnes kun je het overzicht bekijken van de beschikbare campagnes. Daarbij krijg je ook te zien wat de PayPro score van een campagne is. 

 

De PayPro score laat zien hoe goed een campagne verkoopt. De score is een getal tussen de 0 en 200 punten. Hoe hoger de score van een campagne is, des te beter het product of dienst verkoopt. Zodra je op een campagne klikt krijg je meer informatie te zien. De PayPro score zegt niet altijd iets over het product of dienst. Zodra er een nieuwe campagne geplaatst wordt op PayPro begint het bedrijf automatisch met een PayPro score van 0. Dit betekend dus niet dat hier geen kansen liggen. Bekijk daarom goed de informatie die vermeld staat bij een campagne. Bekijk de website van het bedrijf en doe wat onderzoek op het internet zodat je precies weet of de campagne en het bedrijf bij jouw website aansluit.

 

Een groot voordeel van PayPro is dat de verdiende commissies snel worden toegekend en goedgekeurd. Nadat een bezoeker een aankoop gedaan heeft krijg jij hiervan een melding. Dit betekent nog niet direct dat je daadwerkelijk de commissie verdient hebt. Je kan bijvoorbeeld te maken hebben met een retourtermijn. Als de bezoeker twee weken na aankoop alsnog besluit het product te retourneren dan wordt de verdiende commissie ingetrokken. PayPro heeft voornamelijk digitale producten wat betekend dat er vaak geen lange retourtermijn is. Hierdoor zullen na aankoop de commissies snel goed- of afgekeurd worden. Bij andere affiliate netwerken of campagnes kan dit anders zijn. Dit kun je vaak terugvinden bij de informatie van de campagne of de website van de adverteerder.

 

 

Let op: Wil jij je kosteloos aanmelden bij PayPro als affiliate? Zodra je de pagina opent om jezelf te registreren verschijnt er bovenaan de aanmeldpagina een tekst in beeld. Het is hier belangrijk om te klikken op 'Registreer je dan als affiliate' (zie afbeelding).

 

Wanneer je dit niet doet registreer je jezelf als verkoper in plaats van affiliate. Registreren als verkoper is niet kosteloos dus hierdoor is het belangrijk om goed op te letten bij aanmelden want dit gaat helaas wel eens fout! Dit is natuurlijk enorm jammer van het geld wat je dan aan aanmeldkosten moet betalen. Even opletten dus!

 

Welke affiliate netwerken zijn er?
  • Daisycon

Een groot en heel bekend affiliate netwerk is Daisycon. Via Daisycon kun je veel verschillende campagnes promoten. Het is een erg gebruiksvriendelijke website en zeker voor als je net begint met affiliate marketing een aanrader om mee te werken. Het is overzichtelijk, duidelijk en ze hebben een goede helpdesk die je snel verder kan helpen wanneer je er niet uitkomt. Er is een ruim aanbod aan diverse campagnes voor verschillende soorten affiliate websites. Je vindt hier campagnes in categorieën zoals onder andere: auto's & motoren, crypto, duurzaam, eten & drinken, games, sport, kinderen, Mode, reizen, wonen, telecom, opleiding, boeken, financiën en nog veel meer. 

 

Je kunt je gratis aanmelden op de website van Daisycon. Aanmelden is geheel kosteloos en ook het gebruik van het affiliate netwerk is gratis. Nadat je bent aangemeld kun je jouw media aanmelden (website indienen) ter goedkeuring. Binnen twee werkdagen krijg je een bericht of je website is goedgekeurd. Zodra je goedgekeurd bent kun je direct aan de slag. Het dashboard van Daisycon kun je volledig zelf inrichten. Je kunt kiezen welke gegevens je wilt zien op het dashboard en waar dit moet komen te staan. Zo kun je het helemaal naar eigen wens indelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het goedgekeurde balans te zien of statistieken per datum, nieuws, transacties, nieuwe campagnes en veel meer.

 

Welke affiliate netwerken zijn er?
  • Bol.com

De producten die je kunt kopen via Bol.com kun jij ook gaan promoten op je affiliate website. Wanneer een bezoeker na het bezoeken van jouw website een aankoop doet bij Bol.com krijg jij een percentage van het verkoopbedrag. Het voordeel van producten promoten van Bol.com is dat je een percentage commissie ontvangt over het gehele aankoopbedrag. Zodra jij een laptop promoot en de bezoeker koopt de laptop maar daarbij ook een laptoptas en een muismat, dan krijg jij over de bedragen van alle spullen bij elkaar een percentage. De percentages commissie die je kan verdienen op een product kan verschillen van ..% tot ..%

Wanneer je wilt gaan adverteren bij Bol.com houdt er dan wel rekening mee dat je mogelijk niet direct kan starten met campagnes zodra je je domein hebt geregistreerd. Bol.com wilt namelijk dat je website beschikt over goede en relevante content. Pas als dit op je website staat zullen zij je aanvraag goedkeuren om producten te gaan promoten. Het is dus niet mogelijk je website aan te melden als hier nog niks op staat. Maak alvast enkele goede artikelen/blogs voordat je de aanvraag indient bij Bol.com. Nadat je de aanvraag bij het partnerprogramma van Bol.com hebt ingediend krijg je binnen 2 dagen bericht of je website is toegelaten voor promotie. Je kan na de goedkeuring direct beginnen met promoten. 

  • Plug en Pay

Een heel goed Nederlands affiliate netwerk wat zeker een aanrader is om mee te werken is Plug en Pay. Dit affiliate netwerk is van de bekende online ondernemers Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren die naast het affiliate netwerk ook eigenaars zijn van IMU.

 

IMU (Internet Marketing Unie) is één van de grootste online marketing communnity's van Nederland. Naast veel tips en tricks die je kunt vinden op de website van IMU kun je ook deelnemen aan diverse trainingen, Webinars volgen, luisteren naar leerzame podcasts, aansluiten bij een grote community en nog heel veel meer. Tonny en Martijn zijn erg bekend binnen online marketing en hebben veel ervaring opgebouwd in de afgelopen jaren. Hun kennis en ervaring hebben zij in een enorme bestseller gebundeld 'De online marketing tornado', een blauwdruk voor een wervelende online business. Het boek is een compleet stappenplan voor meer bezoekers, klanten en leads. Met onderwerpen als SEO, WebPsychologie, zonder budget je business opschalen, blauwdrukken voor de perfecte landingspagina's, en meer met talloze praktijkvoorbeelden.

 

Tip!: Tonny en Martijn hebben naast hun bestseller ook een aantal e-boeken gebundeld die jij gratis kunt downloaden! De zes boeken gaan over verschillende onderwerpen als je business opschalen, SEO, Wederkerende inkomsten, salesprocessen, community building en meer. Je kunt de bundel van zes interessante e-boeken met eenvoudige tips over online marketing hier gratis downloaden!

Het affiliate netwerk wat Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hebben opgezet is een enorm gebruiksvriendelijk affiliate netwerk. De aanmelding en het gebruik van het netwerk zijn volledig gratis. Je kunt je aanmelden op de website van Plug en Pay en direct beginnen met het promoten van verschillende campagnes. Er is een ruim aanbod in campagnes met diverse onderwerpen als: Beleggen, boeken, kinderen, coaching, gezondheid, dieren, spiritualiteit, reizen, sport, marketing en meer. Via de Marketplace kun je op zoek naar campagnes  die aansluiten bij de content op jouw website. Je kunt met handige filters zien welke campagnes het beste bij jou aansluiten en je gemakkelijk aanmelden voor een campagne. Wanneer je op een campagne klikt krijg je alle informatie die je nodig hebt over het product/ dienst, commissie, voorwaarden e.d. 

  • Tiqets

Dit affiliate netwerk is vooral handig wanneer je in de reizen-niche zit. Ze hebben namelijk een wereldwijd aanbod voor tickets en arrangementen om te promoten. Het werkt gemakkelijk en simpel. Nadat je aangemeld bent kun je in de zoekbalk op zoek naar tickets die aansluiten bij jouw artikel/blog. Mocht je geen tickets kunnen vinden dan kun je ook de plaatsnaam opgeven waardoor er tickets verschijnen in de opgegeven plek. Heb je tickets gevonden om te promoten? Dan krijg jij een HTML-code die je in jouw website kan verwerken waardoor er een widget weergegeven word op jouw website van de tickets. We nemen als voorbeeld tickets voor een trip naar Bali. Het word dan vervolgens zo op je website weergegeven:


Aanmelden bij Tiqets is volledig gratis. Ook kun je na aanmelding verschillende banners en ander promotiemateriaal vinden om te gebruiken voor je website. 

 

Kan ik mij bij meerdere affiliate netwerken tegelijkertijd inschrijven?

Het is zeker mogelijk, en ook aan te raden, om je bij meerdere affiliate netwerken in te schrijven. Zo weet je precies wat het aanbod is en kun je het gerichte artikelen schrijven en promoten. Kijk goed voordat je jezelf aanmeld bij een affiliate netwerk wat de voorwaarden zijn. Het ene affiliate netwerk kun je namelijk gratis gebruik van maken en het andere netwerk kunnen kosten aan verbonden zijn. 

 

Tip! Het beste is om niet maar één campagne te promoten waarop je jouw hele website aanpast. Het kan namelijk gebeuren dat een adverteerder (om verschillende reden) stopt met de campagne. Wanneer deze campagne komt te vervallen kun jij niks meer met jouw website en heb je veel werk voor niets gedaan omdat je alleen dat product promoot. Je kunt verschillende producten of diensten op één website promoten. Mocht er een campagne wegvallen dan heb jij nog de andere artikelen staan die verder blijven werken en voor inkomsten zorgen. Zo ben jij meer verzekerd van inkomsten met je affiliate website.

 

Heb ik een affiliate netwerk nodig voor mijn affiliate website?

Nee, je kunt ook zonder je aan te melden bij een affiliate netwerk beginnen met affiliate marketing. Het voordeel van een affiliate netwerk is dat je gemakkelijk in contact kunt komen met bedrijven waarvoor je kunt promoten. Je hebt een duidelijk overzicht van het aanbod zodat je gemakkelijk aan de slag kunt. Zeker als je nieuw bent met affiliate marketing is het aan te raden je aan te melden bij een affiliate netwerk. Je leert veel door hier gebruik van te maken en het maakt de start van je affiliate website een stuk gemakkelijker.

 

Het is ook mogelijk om producten of diensten te promoten van verschillende bedrijven buitenom een affiliate netwerk. Affiliate marketing wordt door heel veel bedrijven wereldwijd ingezet. Bedrijven kunnen er voor kiezen om een affiliate netwerk in te schakelen maar er wordt ook regelmatig voor gekozen om dit zelf te doen. Wanneer je interesse hebt in een bepaald product of dienst, dan kun je vaak via Google zien of een bedrijf mogelijkheden heeft voor affiliate marketing. Naast de term affiliate marketing wordt er ook vaak gebruik gemaakt van de term partnerprogramma. Zo kun je op Google zoeken op Affiliate marketing/ partnerprogramma + het bedrijf en je krijgt vervolgens te zien of deze mogelijkheden er zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook contact opnemen met het bedrijf om te vragen of er mogelijkheden zijn voor affiliate marketing. 

 

 

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.