Laatst bijgewerkt: 12-05-2022

Passief inkomen genereren

 • Wat is een passief inkomen?
 • Voordelen van een passief inkomen
 • Hoe kan ik meer inkomsten genereren?
 • Passief inkomen opbouwen met een blog
 • Passief inkomen zonder startkapitaal
 • Leven van een passief inkomen

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen wat je verdient zonder dat je daar veel inspanning voor hoeft te verrichten. Wanneer je een passief inkomen hebt opgebouwd zal je dit maand na maand blijven ontvangen zonder dat jij daar hele dagen mee bezig hoeft te zijn. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren, bloggen, affiliate marketing, beleggen, YouTube-video's en nog veel meer andere mogelijkheden. 

Voordelen van een passief inkomen

Er zijn meerdere grote voordelen te noemen van een passief inkomen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de inkomsten binnen blijven komen zonder dat jij daar al te veel voor hoeft te doen. Een passief inkomen blijft iedere maand terugkomen waardoor jij meer financiële zekerheid hebt. Mocht er een andere inkomstenbron wegvallen dan heb jij 'online vastgoed' gecreëerd wat geld blijft opleveren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om volledig te leven van het passieve inkomen als dit het toelaat. Een passief inkomen geeft je meer vrijheid doordat je meer vrije tijd voor jezelf creëert. 

Hoe kan ik meer inkomsten genereren?

Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen op te bouwen. Het is natuurlijk ideaal als je een passief inkomen opgebouwd hebt maar hoe creëer je eigenlijk een passief inkomen? Eén van die manieren is door middel van affiliate marketing. Velen hebben door middel van affiliate marketing een passief inkomen opgebouwd en kunnen hier de rekeningen van betalen en sommige zelfs veel meer! Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf op jouw website (of ander kanaal zoals social media of YouTube). Wanneer een bezoeker via jouw website op de link klikt van het product of dienst en vervolgens een aankoop doet krijg jij hierover een commissie. Het enige wat jij dus hoeft te doen is het maken van een website met relevante content en producten of diensten van een ander bedrijf promoten. 

 

Deze manier van online marketing kent vele voordelen. Omdat de  uiteindelijke verkoop gaat via een ander bedrijf vallen er veel werkzaamheden weg die je bijvoorbeeld bij een webshop of dropshipping wel hebt. Een aantal grote voordelen van affiliate marketing zijn:

 • Eerlijk verdienmodel
 • Geen inkoop van voorraad
 • Geen gedoe met pakketten versturen/ retour
 • Amper tot geen klantenservice
 • Je bepaalt zelf het onderwerp van je website
 • Je bepaalt zelf op welke locatie je aan de website werkt
 • Je bepaalt zelf het aantal uren per week die je werkt

Passief inkomen genereren

Passief inkomen opbouwen met een blog

Met een blog kun je op een leuke manier een passief inkomen opbouwen. Ben je bijvoorbeeld een kersverse moeder en je wilt jouw gedachtes en ideeën delen met andere moeders? Of hou jij enorm van honden en heb je hier meer kennis over? Wat dacht je van een travelblog? Met een blog kun je veel informatie geven op jouw manier. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden om met een blog geld te verdienen. Eén daarvan is, wat we eerder besproken hebben, affiliate marketing. Nog een mogelijkheid is door middel van Google Adsense geld te verdienen met je blog. 

Passief inkomen zonder startkapitaal

Het is zeker mogelijk om een passief inkomen op te bouwen zonder dat je beschikt over een startkapitaal. Met affiliate marketing kun je namelijk de kosten voor het opstarten van jouw website erg laag houden. Online geld verdienen met affiliate marketing is met een paar tientjes al mogelijk. Hoe dit kan? Veel werkzaamheden kun je (in het begin) zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten. Daarnaast kun je bij een aantal affiliate netwerken jezelf gratis aanmelden en kun je gebruik maken van verschillende tools voor bijvoorbeeld zoekwoordonderzoek of om statistieken te bekijken. 

Veel informatie over affiliate marketing is te vinden op het internet wat jou verder kan helpen in het opstarten van een affiliate website. Ook is er veel informatie te vinden op YouTube of in verschillende podcast. Heb je liever hulp bij het opstarten van jouw online business? Ook hierin kan je veel kosten besparen. Er zijn verschillende cursussen online te vinden voor als je wilt starten met affiliate marketing. Een goede en één van de bekendste cursussen is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Deze cursus helpt jou van A tot Z met het opstarten van jouw online business. Met zijn methode heeft hij al veel affiliates geholpen er een succes van te maken. Niet alleen leer je hoe je een affiliate website opzet, je leert ook hoe je deze vervolgens kunt opschalen om door te groeien naar een passief inkomen. Wanneer je op zoek bent naar een goede cursus met een bewezen succesvolle methode die ook nog eens een goede prijs heeft, dan is de Affiliate Marketing Revolutie een absolute aanrader. Voor maar liefst €47,- euro krijg jij de handvaten die je nodig hebt om succesvol te worden en sluit je je ook direct aan bij een hechte community. 

Leven van een passief inkomen

Het opbouwen van een passief inkomen is niet van de één op de andere dag gerealiseerd. Hier gaat enige tijd overheen.  Er zijn verschillende online verdienmodellen waarbij je sneller geld kan verdienen dan affiliate marketing maar dit werkt niet altijd op de lange termijn. Met affiliate marketing is het mogelijk een passief inkomen te generen wat je maand na maand blijft ontvangen. Je kan met jouw website een business opbouwen die jaren voor je kan blijven werken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de website onderhouden en optimaliseren. Dit kun je doen met maar enkele uurtjes per week. In het begin ben je natuurlijk veel tijd kwijt tijdens het opbouwen van je website. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen en de website verder uit te breiden. Wanneer dit gelukt is en je hebt een stroom van inkomsten gecreëerd kun je er voor kiezen om het verder op te schalen voor nog meer inkomsten. Daarbij is het ook mogelijk werkzaamheden uit handen te geven zoals het inhuren van bijvoorbeeld een tekstschrijver of iemand die voor jou de e-mailmarketing regelt. Zo kun jij jouw werkzaamheden verminderen en toch door blijven bouwen aan jouw affiliate website.  

.

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen