Laatst bijgewerkt: 07-05-2023

Passief inkomen genereren

Een extra inkomen naast je huidige baan opbouwen of wat denk je van een passief inkomen wat je maand in maand uit blijft ontvangen. Een online business opbouwen levert vele voordelen op en daarnaast het allerbelangrijkste meer vrijheid. Online zijn er veel verschillende mogelijkheden te vinden om een online business op te bouwen, maar hoe kan ik een online inkomen creëren? We gaan je meer vertellen over een passief inkomen, hoe je deze kunt opbouwen en wat hiervoor nodig is!

 

 • Wat is een passief inkomen?
 • Voordelen van een passief inkomen
 • Hoe creëer je een passief inkomen?
 • Hoe kun je met een affiliate website een passief inkomen opbouwen?
 • Passief inkomen zonder startkapitaal
 • Kan ik hulp krijgen bij het opbouwen van een passief inkomen?
 • The Level Up Club

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen wat je verdient zonder dat je daar heel veel inspanning voor hoeft te verrichten. Het is een inkomen waarvoor geen fulltime werkweek nodig is en doorloopt wanneer jij er bijvoorbeeld even een paar dagen of zelfs weken tussenuit bent. Wanneer je een passief inkomen hebt opgebouwd zal je dit maand na maand blijven ontvangen zonder dat jij daar hele dagen voor hoeft te werken. Een passief inkomen opbouwen kan bijvoorbeeld door te investeren, bloggen, affiliate marketing, handelen in crypto, beleggen, YouTube-video's en nog veel meer andere (online) mogelijkheden. 

Voordelen van een passief inkomen

Er zijn meerdere grote voordelen te noemen van een passief inkomen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de inkomsten binnen blijven komen zonder dat jij daar al te veel voor hoeft te doen. Een passief inkomen blijft iedere maand terugkomen waardoor jij veel meer financiële zekerheid hebt. Mocht er een andere inkomstenbron wegvallen dan heb jij 'online vastgoed' gecreëerd wat maandelijks geld blijft opleveren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om volledig te leven van het passieve inkomen als dit het toelaat. Een passief inkomen geeft je veel meer vrijheid doordat je meer vrije tijd voor jezelf creëert met een inkomstenbron die geld blijft genereren.

passief inkomen genereren

Hoe creëer je een passief inkomen?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om een passief (online) inkomen op te bouwen. Een passief inkomen opbouwen is natuurlijk een enorm mooi doel, maar hoe creëer je eigenlijk een passief inkomen? Eén van die manieren is door middel van affiliate marketing. Velen hebben door middel van affiliate marketing een passief inkomen opgebouwd en kunnen hier de rekeningen van betalen en vele zelfs heel veel meer! Naast het opbouwen van een passief inkomen kent affiliate marketing nog veel meer voordelen. Het is niet voor niets voor vele online ondernemers het nummer één online verdienmodel. Waarom kiezen voor affiliate marketing als mogelijkheid om een passief inkomen te creëren? We gaan je er meer over vertellen!

 

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf op jouw website (of ander kanaal zoals social media of YouTube). Wanneer een bezoeker via jouw website op de link klikt van het product of dienst wat jij promoot en vervolgens een aankoop doet krijg jij hierover een commissie. Het enige wat jij dus hoeft te doen is het maken van een website met relevante content en producten of diensten van een ander bedrijf promoten. 

 

Voorbeeld: Je bent een groot fan van hengelsport en je hebt er in de afgelopen jaren veel kennis over opgedaan. Je kunt over dit onderwerp een affiliate website maken met bijvoorbeeld artikelen of een blog. In een artikel over " De 10 beste manieren om sneller vis te vangen" kun je producten promoten als: hengels, uitrusting, visnetten, tassen voor visspullen, boeken over hengelsport, abonnement op hengelsportblad, e.d. Het is belangrijk dat de artikelen die je promoot aansluiten bij de onderwerpen waar je over schrijft. Wanneer een bezoeker jouw artikel gelezen heeft en interesse heeft in de vishengels die jij promoot, dan kan de bezoeker klikken op de affiliate link die jij geplaatst hebt op jouw website. Zodra de bezoeker een aankoop heeft gedaan dan verdien jij een commissie! Dit kan een vast bedrag per verkoop zijn of een percentage.

 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Deze manier van online marketing kent vele voordelen. Omdat de uiteindelijke verkoop gaat via een ander bedrijf vallen er veel werkzaamheden weg die je bijvoorbeeld bij een webshop of dropshipping wel hebt. Daarnaast heb je bij affiliate marketing geen hoog startkapitaal nodig om te kunnen starten. Daarover later meer! Een aantal grote voordelen van affiliate marketing zijn:

 

 • Eerlijk verdienmodel. Eén van de belangrijkste punten zodra je gaat beginnen met online geld verdienen is het vinden van een betrouwbaar verdienmodel. Affiliate marketing is een eerlijk verdienmodel waarbij je onder de gestelde voorwaarde van (bekende) bedrijven de promotie verricht. Het is daarnaast natuurlijk van belang dat jij jouw affiliate website van juiste informatie voorziet. 

 • Bepaal zelf hoeveel je werkt aan je affiliate website. Wil jij 5 uur per week aan je affiliate website werken of 3 volle dagen? Jij kiest! Met affiliate marketing bepaal je zelf hoeveel en wanneer je aan je website werkt. Dit maakt affiliate marketing ideaal te combineren met bijvoorbeeld een (fulltime) baan, studie of stage. Zo kun je naast de bezigheden die je al hebt in de week een (extra) inkomen opbouwen. 

 • Bepaal zelf waar je aan je affiliate website werkt. Om aan je affiliate website te kunnen werken heb je alleen een laptop en internetverbinding nodig. Dit betekend dat je overal ter wereld aan de slag kunt met het opbouwen van een passief inkomen. Affiliate marketing is locatie onafhankelijk wat je natuurlijk veel vrijheid oplevert!

 • Bepaal zelf waar jouw affiliate website over gaat. Weet je veel van paarden? Ben je een enorme fan van 

 • Geen inkoop van voorraad. Doordat jij alleen het product of dienst promoot heb je geen inkoop van voorraad. Dit komt omdat de uiteindelijke verkoop niet bij jou plaatsvindt, maar bij het bedrijf wat jij promoot. Doordat je geen voorraad hoeft te kopen voor je affiliate website heb je natuurlijk een stuk minder risico's dan bij bijvoorbeeld een webshop.

 • Je hebt geen gedoe met pakketten versturen/ retour ontvangen. Nog een bijkomend groot voordeel van alleen promoten is dat je geen gedoe hebt met pakketten. Het is de verantwoordelijkheid van het bedrijf wat jij promoot om te zorgen dat het product geleverd wordt bij de klant. 

 • Amper tot geen klantenservice. Omdat je voornamelijk op de achtergrond werkt heb je ook geen klantenservice. Natuurlijk kun je bezoekers met vragen activeren om contact met je op te nemen maar wanneer je dit niet wilt kun je klanten met vragen doorverwijzen naar het bedrijf wat je promoot.

passief inkomen opbouwen

Hoe kun je met een affiliate website een passief inkomen opbouwen?

Een affiliate website is ideaal voor het opbouwen van een passief inkomen.  Dit komt omdat een affiliate website een stabielere manier is van een online inkomen opbouwen dan sommige andere online verdienmodellen. Met bijvoorbeeld TikTok, Facebook, Instagram en YouTube heb je vaker te maken met veranderingen in het algoritme wat soms ook nadelig kan zijn voor je online business. Een affiliate website kan jaren lang voor inkomsten zorgen wanneer je consistent relevante content blijft plaatsen van goede kwaliteit. Een artikel wat je nu schrijft kan over 4 jaar nog steeds voor inkomsten zorgen. Dit is wat affiliate marketing een interessant online verdienmodel maakt wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om een passief inkomen op te bouwen. 

 

Zodra je start met affiliate marketing dan ben je in het begin meer tijd krijt. Je hebt tijd nodig om je websitevorm te geven en artikelen of een blogs te schrijven. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen en de website verder uit te breiden. Hierdoor zal het aantal websitebezoekers stijgen en ook blijven stijgen. Wanneer dit gelukt is en je hebt een stroom van inkomsten gecreëerd kun je er voor kiezen om het verder op te schalen voor nog meer inkomsten. Daarbij is het bijvoorbeeld ook mogelijk werkzaamheden uit handen te geven zoals het inhuren van een ervaren tekstschrijver of een professional die voor jou de e-mailmarketing regelt. Zo kun jij jouw werkzaamheden verminderen en toch door blijven bouwen aan jouw affiliate website. 

 

Passief inkomen zonder startkapitaal

Wanneer je start met het opbouwen van een online business kan het natuurlijk zo zijn dat je momenteel niet beschikt over de financiële middelen om in het begin veel te investeren. Kun je dan wel een passief inkomen creëren zonder startkapitaal? Het is zeker mogelijk om een passief inkomen op te bouwen zonder dat je beschikt over een startkapitaal. Met affiliate marketing kun je namelijk de kosten voor het opstarten van jouw affiliate website erg laag houden. Online geld verdienen met affiliate marketing is met een paar tientjes namelijk al mogelijk. Hoe dit kan? Veel werkzaamheden kun je (in het begin) zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van goede teksten. Daarnaast kun je bij een aantal affiliate netwerken jezelf gratis aanmelden en kun je gebruik maken van verschillende tools voor bijvoorbeeld zoekwoordonderzoek of om statistieken te bekijken. Benieuwd hoe je kunt starten met affiliate marketing zonder investering?

Kan ik hulp krijgen bij het opbouwen van een passief inkomen?

Veel informatie over affiliate marketing is te vinden op het internet wat jou verder kan helpen in het opstarten van een affiliate website. Ook is er veel informatie te vinden op YouTube of in verschillende podcast. Heb je liever hulp bij het opstarten van jouw online business? Ook hierin kan je veel kosten besparen. Er zijn verschillende cursussen online te vinden voor als je wilt starten met affiliate marketing. Een goede en één van de bekendste cursussen is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Deze cursus helpt jou van A tot Z met het opstarten van jouw online business. Met zijn methode heeft hij al veel affiliates geholpen er een succes van te maken. Niet alleen leer je hoe je een affiliate website opzet, je leert ook hoe je deze vervolgens kunt opschalen om door te groeien naar een passief inkomen. Wanneer je op zoek bent naar een goede cursus met een bewezen succesvolle methode die ook nog eens een goede prijs heeft, dan is de Affiliate Marketing Revolutie een absolute aanrader. Voor maar liefst €47,- euro krijg jij de handvaten die je nodig hebt om succesvol te worden en sluit je je ook direct aan bij een hechte community. 

 

hoe creëer je een passief inkomen?

Wil jij ook een 10K mindset creëren?

Sluit je aan bij The Level Up Club!

Naast de Affiliate Marketing Revolutie is Jacko Meijaard de eigenaar van de snel groeiende The Level Up Club. Wanneer je niet alleen een affiliate website wilt opstarten, maar ook wilt groeien op persoonlijk gebied en de juiste mindset te ontwikkelen om meer successen te behalen dan is The Level Up Club mogelijk wat voor jou! Het doel van de The Level Up Club is om de juiste mindset te creëren die er voor zorgt dat jij met je affiliate website financiële vrijheid kan opbouwen. The Level Up Club is niet alleen gericht op online geld verdienen op het internet, maar pakt alle aspecten van succesvol ondernemen aan.

 

Alle leden van The Level Up Club hebben onder andere toegang tot meer dan 15 exclusieve video's, 100 audio's, exclusieve events en borrels, seminars, maandelijkse Webinars met experts en nog veel meer. 

Wat kun je verwachten van The Level Up Club?

 • Creëer een 10k mindset
 • Na aanmelding heb je direct toegang tot The Level Up Club
 • Eerste maand voor maar liefst €4,- (inc BTW)
  Daarna € 47,00 (inc BTW) per maand

 • Maandelijks opzegbaar
 • 14 dagen niet-goed-geld-terug garantieGeen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen