Laatst bijgewerkt: 22-05-2022

Hoe vind ik mijn droombaan?

We willen allemaal met zo veel mogelijk plezier naar ons werk gaan. Het geeft je namelijk veel meer rust, energie, voldoening en het maakt je daarnaast ook een stuk gelukkiger in het dagelijkse leven. Dit is allemaal goed voor jou en daarnaast natuurlijk ook voor je omgeving. Maar wat als één van deze punten mist of zelfs een combinatie van meerdere punten? Je begint daardoor al snel te fantaseren over de ideale baan waarbij je wél dat geluk ervaart en de energie krijgt die je wilt door te werken. Maar wat past er precies bij jou en hoe kom je hier het beste achter? Het vinden van je droombaan kan vaak een lastige zoektocht zijn. Je weet wel wat je leuk vind en waar je goed in bent maar hoe zet je die kwaliteiten om in een baan die perfect bij jou past?

Van passie tot droombaan

'Je moet van je hobby je werk maken' is iets wat je vast al veel vaker gehoord hebt. Maar wat als je passie lastig te vertalen is naar een droombaan? Als je passie ligt bij het schilderen van huizen dan is het snel duidelijk wat voor werk het beste bij je past. Maar wat als je bijvoorbeeld graag met mensen om je heen werkt en niet weet hoe je dit het beste om kan zetten in werk wat je gelukkig maakt? Het wordt zo natuurlijk een stuk moeilijker om je passie om te zetten naar je droombaan. Je wilt immers niet alleen werken om geld te verdienen maar ook voldoening uit je werk halen.  De ideale baan is voor iedereen anders omdat we niet allemaal dezelfde punten even belangrijk vinden in een droombaan. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals: salaris, persoonlijkheid, kwaliteiten, talenten en ook verwachtingen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog door leren en jezelf blijven ontwikkelen.

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil?

Erachter komen wat jouw droombaan precies is kan even tijd kosten. Het is namelijk belangrijk om er goed over na te denken wat echt bij jou past. We geven je een aantal tips voor het vinden van je droombaan!

  • Zet je ideeën en dromen op papier. Waar droom je van? Hoe ziet jouw ideale leven er uit en wat zijn de dingen waar je aan denkt bij een droombaan? Naast deze punten  is het ook belangrijk om te kijken naar waar jij energie van krijgt. Maakt bijvoorbeeld sporten jou niet moe maar geeft het juist energie? Dan is dat iets waar je meer mee kan doen! 

  • Schrijf vervolgens je kwaliteiten en talenten op. Waar ben je goed in en waar blink jij in uit? 

  • Bespreek je dromen en kwaliteiten met de mensen om je heen. Wat vinden hun sterke en minder sterke punten van jou? Wat denken zij dat het beste bij jou past? Een ander ziet natuurlijk ook waar jij goed in bent en wat jou het beste past. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden, kennissen, collega's of andere personen die jou kennen. Iets waarvan jij misschien denkt niet zo goed in te zijn kan een ander juist heel anders ervaren. Door niet alleen zelf te evalueren over jouw kwaliteiten en talenten maar ook dit een ander te laten doen krijg je een completer beeld.

  • Zet je doelen op papier. Ergens naartoe werken lukt vaak beter wanneer er duidelijke doelen zijn. Bedenk daarom goed waar jij naartoe wilt en wat je wilt bereiken. Zo kun je gerichter actie ondernemen en je droombaan waarmaken. Wil jij dit jaar nog overstappen naar jouw droombaan? Leg deze doelen vast en maak een duidelijk plan voor jezelf hoe jij dit wilt bereiken binnen de gestelde tijd.

  • Praat met mensen uit een werkomgeving waarvan jij denkt dat dit werk bij je past. Door hun ervaringen en kijk op het werk krijg je meer inzicht in het werk wat je (eventueel) leuk vind en of dit ook daadwerkelijk bij je past. Daarnaast kan het beeld en de verwachting wat je hebt van een baan in werkelijkheid anders zijn dan jij van te voren had gedacht. Door meer informatie te vragen krijg je een reëler beeld van het werk wat je voor ogen hebt. Zo kun je beter bepalen of dit aansluit bij jouw wensen en dromen. 


Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan?

Heb je al veel uren nagedacht over wat precies jouw droombaan is maar kom je er maar niet uit? Met de juiste training kun jij ontdekken wat jouw ideale droombaan is en waar je passie ligt. Dit is voor iedereen anders en jij weet natuurlijk het beste wat je leuk vind en waar je goed in bent. Het kiezen van een baan die bij je past kan een flinke klus zijn. Waarbij de ene gemakkelijk weet wat hij of zij wilt kan het bij de ander juist een raadsel zijn wat maar blijft rondspoken in je hoofd. Want welke baan past nou het beste bij jouw kwaliteiten? Een online training kan je meer inzicht geven in je passies en talenten die je bezit.

 

De Newstart  Online Training Vind Je Ideale Baan helpt je met het bepalen van je Passies en Talenten. Deze worden vertaald naar jouw ideale droombaan of een eigen droombedrijf. Niet alleen krijg je meer inzicht in je bestemming, ook krijg je een stappenplan waarin staat hoe je de overstap kunt maken naar je droombaan. Hierdoor krijg je niet alleen antwoord op de vraag: Wat is mijn droombaan? Maar ook weet je hoe je dit kunt realiseren. Je wordt begeleidt van A tot Z op een gemakkelijke, snelle en effectieve manier om jouw droombaan te vinden. Daarnaast ontvang je naast de online training 3 gratis bonussen!  Meer dan 15.000 studenten hebben trainingen gevolgd van Newstart en ze zijn daarnaast bekend van o.a. RTL Nieuws, AD, Rabobank, NU.nl, MAX, De Telegraaf, Wendy, Libelle, en meer. De cursussen zijn effectief en worden aangeboden voor een enorm lage prijs. 

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen