Laatst bijgewerkt: 06-05-2023

Hoe vind ik mijn droombaan?

Een droombaan.. klinkt geweldig, maar is dit ook te realiseren? We willen allemaal met zo veel mogelijk plezier naar ons werk gaan. Het geeft je namelijk veel meer rust, energie, voldoening en het maakt je daarnaast ook een stuk gelukkiger in het dagelijkse leven. Dit is allemaal goed voor jou en daarnaast natuurlijk ook voor je omgeving. Maar wat als één van deze punten mist of zelfs een combinatie van meerdere punten? Je begint daardoor al snel te fantaseren over een  droombaan waarbij je wél dat geluk ervaart en de energie krijgt die je wilt door te werken. Maar wat voor soort baan past er precies bij jou en hoe kom je hier het beste achter? Het vinden van je droombaan kan vaak een lastige zoektocht zijn. Je weet wel wat je leuk vind en waar je goed in bent maar hoe zet je die kwaliteiten om in een droombaan die perfect bij jou past?

 

  • Hoe ziet de ideale droombaan er uit?
  • Van passie tot droombaan
  • Hoe kom ik er achter wat voor baan ik wil?
  • Hulp nodig bij het vinden van jouw droombaan?

Hoe ziet de ideale droombaan er uit?

Hoe de ideale droombaan er uit ziet is natuurlijk voor iedereen compleet anders. Maar belangrijk is dat je voldoening uit je werk haalt, energie krijgt van het werk dat je doet, dat je in de ochtend gemotiveerd opstaat, elke keer weer zin hebt in de werkdag en daarnaast ook jezelf wilt ontwikkelen op persoonlijk gebied en ook in het werk wat je doet. Wanneer je dit voor elkaar hebt en je geld kunt verdienen met datgene wat jij écht leuk vind.. dan heb je pas echt een droombaan!

 

Van passie tot droombaan

'Je moet van je hobby je werk maken' is iets wat je vast al veel vaker gehoord hebt. Maar wat als je passie lastig te vertalen is naar een droombaan? Als je passie ligt bij het schilderen van huizen dan is het snel duidelijk wat voor baan het beste bij je past. Maar wat als je bijvoorbeeld graag met mensen om je heen werkt en je niet precies weet hoe je dit het beste om kan zetten in werk wat je gelukkig maakt? Het wordt zo natuurlijk een stuk moeilijker om je passie om te zetten naar je droombaan. Je wilt immers niet alleen werken om geld te verdienen maar daarnaast ook voldoening uit je baan halen. 

De ideale baan is voor iedereen anders omdat we niet allemaal dezelfde punten even belangrijk vinden in een droombaan. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals: hoogte van het salaris, verschillende soorten bedrijfsculturen, je persoonlijkheid, je drijfveer, de kwaliteiten die je hebt, talenten en ook de verwachtingen die je hebt van een droombaan. Daarnaast kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om door te leren en jezelf te blijven ontwikkelen binnen het werk wat je altijd gedaan hebt of juist in een sector die compleet nieuw voor je is. Door de hoeveelheid keuzes die er zijn is het vinden van een droombaan vaak een moeilijke klus. Het is daarom van belang dat je goed weet wat je wilt in een baan, hoe je het wilt en ook met welk doel. Hoe kun je het beste aan de slag gaan bij het vinden van jouw droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil?

De ideale droombaan vinden heb je niet even snel in een uurtje gedaan. Neem daarom goed de tijd om na te denken wat je wilt doen. Met een goede voorbereiding, inzicht en een plan kun je veel gerichter solliciteren en het maximale halen uit jouw zoektocht naar de ideale droom baan. Hoe kun je je het beste voorbereiden, wat is hiervoor nodig en hoe kun jij een gericht plan maken? We geven je een aantal tips voor het vinden van jouw ideale droombaan!

 

Wat zijn je ideeën en dromen? 

Waar denk jij aan bij het woord droombaan? Door te fantaseren en dromen over jouw ideale droombaan krijg je nog niet direct concrete antwoorden maar voel je al wel aan in welke richting je kunt beginnen met het maken van een plan. Denk jij bij een droombaan aan veel reizen? Een bedrijf in een drukke en bruisende stad, of denk je aan lekker werken op een plek waar juist enorm veel rust is? Droom je van werken met kinderen, wil je lekker de handen uit de mouwen steken of droom je van het oplossen van uitdagende casussen. Zet je dromen in een aantal steekwoorden op papier zodat je een begin hebt wat je later concreet kunt maken en uitbreiden. 

 

Wat zijn je passies en interesses? 

Wat maakt jou enthousiast, waar praat je graag over en van welke onderwerpen wil je altijd meer weten? Na je ideeën en dromen zijn je passies en interesses belangrijk om in kaart te brengen. Waar ligt jouw passie en wat is daarnaast jouw drijfveer?  Passie voor je werk is onmisbaar als je op zoek bent naar jouw droombaan. 

 

Hoe zie je jouw werkplek voor je?

Binnen wat voor soort bedrijfscultuur wil je werken? Wat voor soort organisatie spreekt jou aan? Wil je parttime werken of liever een fulltime baan? Wat zijn je wensen op het gebied van salaris, regio en doorgroeimogelijkheden? Wat wil jij van een bedrijf en wat zijn jouw voorkeuren? Beschrijf wat voor jou van belang is en daarbij ook de mate van prioriteit.

 

Wat zijn je kwaliteiten, eigenschappen en talenten?

Waar liggen je verbeterpunten en waar blink jij in uit? Wanneer je passie en talent kan combineren  dan heb je een gouden formule. Het is daarom van belang om je kwaliteiten en talenten op te schrijven om je ook hier meer inzicht in te geven.

 

Je hebt nu een overzicht van jouw ideeën, dromen, voorkeuren, passies, interesses, kwaliteiten, eigenschappen en talenten. Met deze informatie kun je veel gerichter zoeken naar de juiste baan. Je weet nu exact wat belangrijk voor je is, wat je kwaliteiten zijn, welke voorwaarden je hebt en welke punten een minder hoge prioriteit voor je hebben. 

 

hoe vind ik mijn ideale baan?

Bespreek je dromen en kwaliteiten met de mensen om je heen.

 Wat vinden de mensen op je heen sterke en minder sterke punten van jou? Welke baan past er volgens jouw omgeving het beste bij jou? Een ander ziet natuurlijk ook waar jij goed in bent en wat jou mogelijk past. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden, kennissen, collega's of andere personen die jou kennen. Iets waarvan jij misschien denkt niet zo goed in te zijn kan een ander juist heel anders ervaren. Door niet alleen zelf te evalueren over jouw eigenschappen en talenten maar ook dit een ander te laten doen krijg je een completer beeld van wat jouw kwaliteiten zijn.

 

Zet je doelen op papier

Ergens naartoe werken lukt vaak beter wanneer er duidelijke doelen zijn. Bedenk daarom goed waar jij naartoe wilt en wat je wilt bereiken. Zo kun je gerichter actie ondernemen en je droombaan waarmaken. Wil jij dit jaar nog overstappen naar jouw droombaan? Wil je eerst leren en verder ontwikkelen binnen de sector voordat je overstapt naar een nieuwe baan? Wil je een eigen bedrijf op starten of wil je misschien zelfs online geld verdienen? Leg deze doelen vast en maak een duidelijk plan voor jezelf hoe je dit voor je ziet, hoe jij dit wilt bereiken en binnen welke termijn.

 

Gebruik je netwerk

Vaak ken je meer mensen dan je denkt. Kijk binnen je netwerk wie er werkzaam is binnen een branche waar jij interesse in hebt en meer over wilt weten. Door verschillende mensen te spreken binnen het werk waar jij interesse in hebt krijg je meer inzicht in wat het werk inhoudt, welke eigenschappen en vaardigheden je nodig hebt voor dit werk, welke mogelijkheden er zijn en hoe anderen hier over denken. Naast je netwerk gebruiken is het daarnaast ook aan te raden om je netwerk verder uit te breiden. Door nieuwe mensen te leren kennen binnen de sector verzamel je niet alleen meer informatie, het opent mogelijk ook deuren naar mooie nieuwe kansen!

 

Praat met mensen uit de branche

Door hun ervaringen en kijk op het werk krijg je meer inzicht in het werk wat je (eventueel) leuk vind en of dit ook daadwerkelijk bij je past. Daarnaast kan het beeld en de verwachting wat je hebt van een baan in werkelijkheid anders zijn dan jij van te voren had gedacht. Door meer informatie te vragen krijg je een reëler beeld van het werk wat je voor ogen hebt. Zo kun je beter bepalen of dit aansluit bij de wensen en dromen die jij hebt. 

Lees vakbladen

Binnen de meeste branches zijn vakbladen te vinden. In vakbladen staat veel uiteenlopende informatie over de branche waar jij interesse in hebt. Het is vaak een verzameling van ontwikkelingen binnen de branche, werknemerservaringen, behaalde doelen, oog op de toekomst en nog veel meer. 

droombaan vinden

Wil je hulp bij het vinden van jouw droombaan?

Heb je al veel uren nagedacht over wat precies jouw droombaan is maar kom je er maar niet uit? Met de juiste training kun jij ontdekken wat jouw ideale droombaan is en waar je passie ligt. Dit is voor iedereen anders en jij weet natuurlijk het beste wat je leuk vind en waar je goed in bent. Het kiezen van een baan die bij je past kan een flinke klus zijn. Waarbij de ene gemakkelijk weet wat hij of zij wilt kan het bij de ander juist een raadsel zijn wat maar blijft rondspoken in je hoofd. Want welke baan past nou het beste bij jouw kwaliteiten? Een online training kan je meer inzicht geven in de passies en talenten die je bezit.

 

De Newstart  Online Training Vind Je Ideale Baan helpt je met het bepalen van je Passies en Talenten. Deze worden vertaald naar jouw ideale droombaan of een eigen droombedrijf. Niet alleen krijg je meer inzicht in je bestemming, ook krijg je een stappenplan waarin staat hoe je de overstap kunt maken naar je droombaan. Hierdoor krijg je niet alleen antwoord op de vraag: Wat is mijn droombaan? Maar ook weet je hoe je dit kunt realiseren. Je wordt begeleidt van A tot Z op een gemakkelijke, snelle en effectieve manier om jouw droombaan te vinden. 

Daarnaast ontvang je naast de online training 3 gratis bonussen!  Meer dan 15.000 studenten hebben trainingen gevolgd van Newstart en ze zijn daarnaast bekend van o.a. RTL Nieuws, AD, Rabobank, NU.nl, MAX, De Telegraaf, Wendy, Libelle, en meer. De cursussen zijn effectief en worden aangeboden voor een enorm lage prijs. 

Wat kun je verwachten van de online training - Vind je ideale baan?

  • Met 3 gratis bonussen
  • Normaal €159,- nu voor maar liefst €47,-!
  • Direct toegang tot de online training
  • Volg de training in je eigen tempo
  • Levenslange toegang tot de training
  • 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie (Bekijk de voorwaarden op de website.)



Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen