Laatst bijgewerkt: 05-03-2022

Affiliate marketing 'De lange adem'

Wanneer je start met affiliate marketing is het belangrijk een goed beeld te hebben van wat je precies te wachten staat. We hebben allemaal wel de advertenties voorbij zien komen van dure auto’s en bakken met geld wat binnen blijft stromen door een online onderneming. En ja, dat is zeker mogelijk. Maar dit is natuurlijk niet binnen enkele weken gerealiseerd. Affiliate marketing word niet voor niets genoemd als iets waar je een lange adem voor nodig hebt. We zullen je uitleggen waarom.

Waarom ‘De lange adem’?

Zodra je een affiliate website opzet heb je niet direct organische bezoekers op je website. Dit heeft tijd nodig om te groeien. In het begin ben je vooral bezig met het opbouwen van je website en het schrijven van teksten. Wanneer je iedere week nieuwe waardevolle content plaatst en consistent aan je website blijft werken zal jouw website automatisch gaan groeien. Klinkt als iets wat prima te doen is maar daar verkijken de meeste zich helaas op. Je bent de eerste tijd week in week uit aan het werken aan je website maar zal daarvoor nog geen ‘beloning’ ontvangen. Dit is natuurlijk anders zodra je bij een werkgever in dienst bent. Bij een werkgever werk je een aantal uren en aan het einde van de maand zie je exact het bedrag waarvoor je gewerkt hebt op je rekening staan. Affiliate marketing heeft een lange opstartfase waardoor je veel doorzettingsvermogen en discipline nodig hebt om te kunnen slagen. Gemiddeld begint bij de meeste de organische bezoekers toe te nemen na 3 tot 6 maanden. Echter kan het ook voorkomen dat dit langer dan 6 maanden duurt. Dit is meer afhankelijk van de niche waar je in zit en je eigen inzet en tijd die je er aan besteed.

Waarom is dit een valkuil voor de meeste affiliate marketeers?

Bij affiliate marketing gaat het eigenlijk hetzelfde als veel andere dingen waarbij blijvend tijd en inzet nodig is. Denk maar bijvoorbeeld aan de sportschool. Wanneer het januari is stromen de sportscholen vol met nieuwe leden die vastberaden aan de slag gaan om de kilo’s kwijt te raken of gezonder te leven. Binnen 2 a 3 maanden hebben de meeste de handdoek helaas al in de ring gegooid wat natuurlijk geen resultaat oplevert.  Of neem bijvoorbeeld een dieet. Met volle overgave de stap gemaakt om te starten met diëten maar ook hier zullen de meeste binnen enkele weken of maanden afhaken. Met affiliate marketing is dit precies hetzelfde.  De meeste beginnen heel enthousiast en gemotiveerd aan hun nieuwe affiliate website. Er word veel tijd gestoken in het maken van teksten en het er goed uit laten zien van de website. Na twee maanden is er nog niet veel beweging te zien in je bezoekersresultaten waardoor het grootste deel stopt met affiliate marketing. Het is juist dan belangrijk om door te zetten omdat je al verder ben dan je denkt. Zodra het begint te groeien zal het ook blijven groeien.

Hieronder zie je een voorbeeld van een startende affiliate marketing website waarbij iedere week content geplaatst is en consistent aan gewerkt is. Je ziet dat na 3 maanden Google de website begint op te pakken en dat de vertoningen op Google beginnen toe te nemen. Wanneer je vervolgens door blijft werken zal dit alleen maar blijven groeien. Het aantal vertoningen op Google en wanneer Google de website begint op te pakken kan per niche of website anders zijn. Gemiddeld duurt het bij de meeste startende affiliaties 3 tot 6 maanden tot Google begint met herkennen van de inhoud van je website.

Hoe ga jij dit patroon doorbreken en succesvol worden?

Het belangrijkste om succesvol te worden met affiliate marketing is blijven doorzetten en consistent blijven werken. Er zullen zeker momenten komen waarop je minder gemotiveerd bent en je zal je zeker wel eens afvragen of ooit het moment gaat komen dat je gaat groeien met je website. Dit is normaal en daar loopt iedere affiliate marketeer tegen aan. Het is aan jou of je de handdoek in de ring gooit of dat je door blijft werken aan succes. Je zal niet succesvol gaan worden als je liever Netflix gaat kijken of met warm weer dagelijks op een terrasje zit. Wees op sommige momenten streng voor jezelf en zoek iets waardoor jij gemotiveerd blijft, ook op de mindere dagen. Wat mij enorm geholpen heeft is het internet succes gids forum. Zodra ik even een mindere dag had of wanneer ik twijfels had of dat het ook daadwerkelijk ging lopen haalde ik veel motivatie uit het forum. Op het forum staat namelijk een topic genaamd: Succeslounge. Hierin vertellen andere startende affiliate marketeers hun verhaal en waar zij tegen aan lopen. Wanneer ik minder gemotiveerd was en een boost nodig had nam ik even een momentje om wat succesverhalen te lezen op het forum. Hoe verloopt hun proces  en welke resultaten hebben zij geboekt? Je zal al snel zien dat veel verhalen overeenkomen met de manier waarop jouw proces verloopt. Dit gaf mij keer op keer een boost en vertrouwen dat het ook bij mij goed ging komen. Dat dit mij geholpen heeft betekend natuurlijk niet dat dit voor iedereen zo is. Vind daarom een manier die voor jou werkt om je extra te motiveren wanneer je minder gemotiveerd bent. Inzet, tijd, consistentie en doorzettingsvermogen zijn wat jou succesvol gaan maken en alleen jij kan dit waarmaken! Heel veel succes!

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen