Laatst bijgewerkt: 18-02-2022

Affiliate marketing - Welke niche?

Top, je gaat beginnen met affiliate marketing! Maar dan komt gelijk voor de meeste een hele moeilijke vraag. In welke niche ga jij je affiliate website opzetten? Dit is een vraag waar vele in het begin tegen aan lopen en veel onderzoek naar doen. Want wat is nou een interessante niche? Kan ik met deze niche ook genoeg inkomsten genereren en kan ik hier relevante content over blijven schrijven? Logische vragen natuurlijk want je wilt het gelijk  in 1 keer goed doen. Het is daarom ook belangrijk om hier goed over na te denken voordat je van start gaat. 

Kies een niche die bij je past

Je zal veel tijd gaan steken in het maken van teksten en het vormgeven van je website. Daarbij is het enorm belangrijk dat je website gaat over een onderwerp wat jou ligt en waar je interesse in hebt. Wanneer je week in week uit artikelen moet schrijven over een onderwerp wat je totaal niet ligt zal de kans van slagen met je affiliate website een stuk kleiner zijn. Het zal je uiteindelijk meer energie gaan kosten om verder te bouwen aan je website dan dat het energie oplevert. Dit betekend niet dat je automatisch een niche moet kiezen waar je alles al over weet. Stel je bent een hondenliefhebber. Mogelijk dat je nog niet weet bij bepaalde rassen hoe je deze het beste kan verzorgen. Doordat jij het onderwerp leuk vind en er meer over wilt weten kan je hier meer onderzoek naar doen. De kennis die jij hebt opgedaan kan je vervolgens weer delen via jouw website met zelfgemaakte teksten. Je hebt dus nog niet alle kennis maar je vind het wel leuk om er nieuwe kennis over op te bouwen. Hierdoor kan jij meer energie halen uit het maken van je teksten en website.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je over een bepaalde niche al heel veel weet. Gebruik deze kennis, als de niche je ligt, om zo een affiliate marketing website op te zetten. Zodra een niche jou goed ligt zal de bezoeker van je website dit ook terug lezen in je teksten.

 

Kies een niche voor de lange termijn

Een heel belangrijk punt bij affiliate marketing is dat je moet nadenken over de langere termijn. Het kan namelijk in het begin heel erg leuk zijn om ergens over te schrijven en in te verdiepen maar is dit op de lange termijn ook nog wel zo? Omdat affiliate marketing niet iets is wat je maar 3 maanden zal doen is het enorm belangrijk een onderwerp te kiezen waarvan jij weet dat je het over een jaar nog steeds leuk vind om in te verdiepen of over te schrijven.

 

Wat is de grootste fout die veel startende affiliates maken?

Over ieder onderwerp is het mogelijk een website te maken. Echter is het wel belangrijk dat je dieper op het onderwerp in gaat. Dit is iets wat vaak fout gaat wanneer iemand start met affiliate marketing. Er word vaak heel breed gedacht terwijl het succes juist zit in focussen op een specifiek onderwerp. Bij het kiezen van je niche is het belangrijk goed na te denken of dit ook een onderwerp is waarover je veel relevante content kan schrijven. Wanneer jouw niche heel klein is, kan je mogelijk wel wat interessante artikelen schrijven maar na enige tijd is de informatie die je kan geven over dit onderwerp al in alle artikelen verwerkt. Je loopt hierdoor vast waardoor je geen nieuwe ideeën meer hebt om uit te breiden en op te schalen. Denk goed na over je niche en of je hier over kan blijven schrijven.

 

Daarnaast word er ook vaak een veel te brede niche uitgekozen. Je teksten lopen op onderwerpen te veel uit een waardoor Google langer de tijd nodig heeft om te bepalen waar jouw site/artikel over gaat. Hierdoor duurt het veel langer voordat je organische bezoekers op je website krijgt en ook de concurrentie is zo moeilijk te evenaren.  Wanneer je een website maakt over bijvoorbeeld afvallen is het belangrijker om dieper op het onderwerp in te gaan. Want afvallen.. dat is nogal een breed begrip.  Zoom daarom in op het onderwerp om specifiekere informatie te kunnen geven aan je bezoekers.

 

Welke onderwerpen zijn het meest populair voor een affiliate website?

De meest populaire onderwerpen in de affiliate marketing business zijn:

  • Afvallen
  • Fitness
  • Dating
  • (online) geld verdienen
  • reizen

Doordat deze onderwerpen erg populair zijn binnen affiliate marketing is natuurlijk de concurrentie ook een stuk hoger. Dit betekent niet dat je in deze populaire branches zelf geen succes kan behalen. Het is door de hogere concurrentie natuurlijk nog belangrijker om goede en relevante content te schrijven. Door een populair onderwerp te kiezen is het nog meer van belang dat je hier dieper op ingaat. Met algemene of makkelijke stukjes tekst die  over een heel breed onderwerp gaan zal je de concurrentie niet voorbij gaan of zelfs niet evenaren. Door veel goede content te schrijven waar de bezoeker echt wat aan heeft laat je zien dat jij weet waar je het over hebt. Op deze manier zal je een autoriteit worden binnen Google en kan je maand na maand mooie successen behalen.

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen