Laatst bijgewerkt: 16-05-2022

Wanneer begin je met een tweede affiliate website?

Met een affiliate website kun je een passief inkomen opbouwen wat je maand na maand blijft ontvangen. Omdat dit passief is kiezen veel affiliates er voor om na het opzetten van hun eerste website ook een tweede website te beginnen of soms zelfs een derde, vierde of meer websites. Hierdoor creëer je meerdere stromen van inkomsten waardoor je ook meer financiële zekerheid kunt opbouwen. Daarnaast kun je op deze manier natuurlijk ook meer geld verdienen. 

Om je affiliate websites te laten slagen is het van belang om niet té snel te beginnen met een nieuwe website. Het is belangrijk dat je eerste website goed loopt en voldoende inkomsten genereert voordat je verder gaat met een tweede website. Zodra je te snel aan een nieuwe website begint kan dit lagere resultaten opleveren dan jij als doel gesteld hebt. We zullen je uitleggen waarom. 

 

Van je fouten moet je leren

Wanneer je net bent begonnen met affiliate marketing is er natuurlijk nog een hoop te leren. Iedere affiliate maakt fouten met de eerste website en dat is ook logisch. Er komt veel nieuwe informatie op je af en wat bij de ene wel werkt kan juist bij de ander niet werken. Het is daarom belangrijk dat je jouw weg hierin vind en leert van hetgeen wat beter kan. Wanneer je bijvoorbeeld 3 maanden na de start van je eerste website al begint met een tweede website is de kans groot dat je dezelfde fouten gaat maken. Een fout die je maakt op de eerste website pas je automatisch ook toe op de tweede website. Zodra je een langere tijd bezig bent heb je al van veel fouten geleerd waardoor je met de start van een tweede website deze fouten niet nogmaals maakt. Dit zorgt natuurlijk voor een sneller succes. Leer voldoende met je eerste website zodat je met de tweede website weet wat je moet doen. Dit gaat enorm in je voordeel werken. 

Wanneer begin je met een tweede affiliate website?

Tijd en consistentie

Een affiliate website is niet binnen 1 maand opgezet. Dit heeft een langere tijd nodig, zeker als het gaat om het krijgen van organische bezoekers. Het kan namelijk enkele maanden duren voordat je organische bezoekers gaat ontvangen op je website. Het is aan te raden om tijdens het starten met affiliate marketing minimaal 1 nieuw artikel/blog te plaatsen per week. Dit kun je het beste een aantal maanden achter elkaar doen voor goed resultaat. Meer artikelen plaatsen per week kan natuurlijk ook maar, aan te raden is minimaal 1 keer per week nieuwe content te plaatsen.

 

Wanneer je na 4 maanden begint met een tweede website ben je nog volop bezig om nieuwe content te plaatsen op website 1. Omdat je dit nu voor twee websites moet doen betekend dit dat je minimaal 2 artikelen/ blogs per week moet schrijven om beide websites goed te laten groeien. Dit kost natuurlijk meer tijd en energie. De kans is daardoor heel groot dat je de aandacht over beide websites niet goed kunt verdelen. De ene website krijgt minder aandacht en de andere website krijgt niet de volle aandacht.  Het is van belang dat je voldoende tijd steekt in het opzetten van je website en dat je consistent blijft werken.  Dit zijn namelijk grote factoren die bepalen of jij gaat slagen met jouw affiliate website. 

Conclusie, werk door naar een website die meerdere bezoekers ontvangt, commissies oplevert en stijging laat zien. Wanneer jij een goed lopende affiliate website bezit kun je ditzelfde 'kunstje' toepassen op een nieuwe website. Zolang je nog geen winstgevende affiliate website bezit is het niet aan te raden te beginnen met een tweede website. Door eerst de focus te leggen op één website kun je veel leren, begrijpen hoe het werkt, zien wat er mogelijk is en ook hoe je dit het beste kunt aanpakken. Met die informatie kun je een tweede website opzetten waarmee je sneller successen kan behalen dan de eerste. Te snel beginnen met een tweede affiliate website vertraagt het behalen van je doelen.

.

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen