Laatst bijgewerkt: 25-06-2023

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je producten of diensten van een ander bedrijf promoot. Dit kun je o.a. doen via een eigen website, sociale media of YouTube. Het is belangrijk dat je consistent relevante content maakt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een blog te maken, een website met artikelen te schrijven, een boekingssite. Affiliate marketing is wereldwijd enorm breed waardoor er ook heel veel verschillende dingen mogelijk zijn.

 

Voorbeeld van een affiliate website:

Je hebt veel interesse in het ontdekken van de wereld en reist graag overal naartoe. Je maakt verschillende mooie reizen en je wilt hier graag artikelen of een blog over schrijven en geld mee verdienen. Je kan alle ervaringen die je hebt opgedaan tijdens de reizen in je blog of artikel verwerken en daarbij ook affiliate marketing toepassen. Met een blog over een reis naar Barcelona kan je producten of diensten promoten als: Vliegtickets, tickets voor dagjes weg, hotels, autoverhuur, reisverzekeringen, visum, reisspullen, e.d.

 

In je blog heb je affiliate links verwerkt in bijvoorbeeld een banner, button of woord/woorden. Wanneer een bezoeker na het lezen van jouw blog klikt op de link en vervolgens een aankoop doet verdien jij een commissie. Dit kan een percentage zijn of een vast bedrag per verkoop.

 

Dit is een voorbeeld van een affiliate website in de reisbranche. Met affiliate marketing kun je alle kanten op omdat het in iedere branche terugkomt. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Van een website over kippen tot leren gitaar spelen, er is voor bijna alles een product of dienst te promoten.

 


Interessante artikelen over affiliate marketing:

affiliate marketing betekenis

Affiliate marketing betekenis

Je wilt gaan starten met affiliate marketing maar loopt tegen een berg nieuwe termen en begrippen aan. De grootste begrippen die jij moet weten, daar gaan wij het over hebben. Want wat betekent affiliate marketing, affiliate, affiliate netwerk en affiliate link precies? Deze termen en meer uitgelegd.

 

wat is affiliate marketing

Voor en nadelen van affiliate marketing

Voordat je begint met affiliate marketing vraag je je vast af: Wat levert affiliate marketing mij op? We hebben een enorme lijst aan voordelen voor je op een rijtje gezet, maar daarnaast moeten we het natuurlijk ook over de nadelen hebben!
Affiliate marketing

Affiliate Marketing Revolutie

Met de Affiliate Marketing Revolutie krijg je in duidelijke videotrainingen inzicht in hoe affiliate marketing werkt. Van A tot Z word je klaargestoomd om van jouw website een succes te maken. Niet voor niets hebben al ruim 11.000 leden zich aangemeld voor de beste affiliate marketing cursus van Nederland en België.

 

Starten met affiliate marketing

Affiliate marketing word niet voor niets door vele het nummer 1 online verdienmodel genoemd. Met een lage investering zonder veel risico's kan jij een succesvolle online business opbouwen en financiële onafhankelijkheid creëren. Wil je weten wat je kan verwachten en hoe je kan starten met affiliate marketing?