Laatst bijgewerkt: 25-06-2023

Wat is een affiliate link?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf. Door de bezoekers op jouw website door te sturen naar het bedrijf wat jij promoot kunnen de bezoekers een aankoop doen. De bezoekers doorsturen naar de adverteerder gaat door middel van een affiliate link. Met deze link kan het bedrijf wat jij promoot zien dat de bezoeker van jouw website af komt. De affiliate link zorgt er voor dat er cookies geplaatst worden en meet onder andere informatie over de datum van de klik, tijd, eventuele aankopen en het IP adres van de bezoeker.

 

Zodra je producten of diensten gaat promoten dan is het natuurlijk belangrijk dat het desbetreffende bedrijf maar ook jij kunnen meten hoe vaak er op je affiliate link geklikt is. Daarnaast is het natuurlijk ook van groot belang dat ze precies kunnen zien hoeveel verkopen je hebt gedaan. Aan de hand daarvan ontvang je namelijk jouw verdiende commissie. 

 

Zodra je gebruik maakt van een affiliate netwerk om producten of diensten te promoten dan kun je via het netwerk op zoek gaan naar campagnes. Heb je een campagne gevonden die aansluit bij jouw affiliate website? Dan kun jij via het affiliate netwerk jouw unieke affiliate link verkrijgen. De affiliate link kun je vervolgens op verschillende manieren verwerken op je affiliate website. Zo kun je de link plaatsen onder een button waar bezoekers op kunnen klikken of bijvoorbeeld in een afbeelding of klikbare woorden.

 


Interessante artikelen over affiliate marketing:

Wat is een affiliate link?

Affiliate Marketing Revolutie

Met de Affiliate Marketing Revolutie krijg je in duidelijke videotrainingen inzicht in hoe affiliate marketing werkt. Van A tot Z word je klaargestoomd om van jouw website een succes te maken. Niet voor niets hebben al ruim 11.000 leden zich aangemeld voor de beste affiliate marketing cursus van Nederland en België.

online geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen vanuit huis heeft vele voordelen en kan je daarnaast ook heel veel opleveren. Je kan met de juiste methode doorgroeien naar een passief inkomen en vrijheid creëren. Maar wat is de ideale manier om geld te verdienen vanuit huis? Internet Succes Gids

Wat is Internet Succes Gids en wat kun je hierop allemaal vinden? Het is leerzaam, leuk en enorm motiverend! We nemen de belangrijkste onderdelen van deze community met je door zodat jij het maximale kan halen uit deze website! affiliate marketing beginnen

Beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing word niet voor niets door vele het nummer 1 online verdienmodel genoemd. Met een lage investering zonder veel risico's kan jij een succesvolle online business opbouwen en financiële onafhankelijkheid creëren. Wil je weten wat je kan verwachten en hoe je kan starten met affiliate marketing?