Laatst bijgewerkt: 25-06-2023

Wat is een affiliate netwerk?

Via een affiliate netwerk kun je in contact komen met bedrijven waarvoor jij producten of diensten kunt promoten op jouw affiliate website. Je kunt een affiliate netwerk zien als de bemiddelaar tussen de affiliate (jij) en de adverteerder (het bedrijf waarvoor je gaat promoten).

 

Wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing kun je jouw website aanmelden bij een affiliate netwerk. Er zijn verschillende netwerken in Nederland waar jij je online bij kunt aansluiten. Ieder netwerk heeft zijn eigen werkwijze en voorwaarden om te mogen promoten. Bekijk daarom goed van te voren wat de voorwaarden zijn om je te mogen aanmelden. Zo voorkom je eventuele onverwachte kosten en extra werkzaamheden. Het ene affiliate netwerk kun jezelf gratis aanmelden maar er zijn ook affiliate netwerken waar kosten aan verbonden zijn.

 

Nadat je bent aangemeld bij een netwerk kun je gaan beginnen met promoten. Je krijgt in een overzicht te zien welke campagnes er op dat moment open staan. Wanneer je op een campagne klikt krijg je onder andere meer informatie te zien over de hoogte van de te verdienen commissie, een omschrijving van de campagne, wat wel en niet toegestaan is, of er promotiemateriaal beschikbaar is en eventuele aanvullingen vanuit het bedrijf. Daarnaast kun je via het netwerk ook in contact komen met het bedrijf wat je wilt gaan promoten voor vragen of eventueel hulp.

 

Er zijn meerdere affiliate netwerken te vinden in Nederland. De meest bekende affiliate netwerken zijn:

  • PayPro
  • Daisycon
  • Tradetracker
  • Tradedoubler
  • Bol.com
  • Amazon
  • Awin
  • Plug & Pay

 

Zodra je net begonnen bent of nog gaat starten met affiliate marketing is het aan te raden je eerst in te schrijven bij PayPro, Plug & Pay en Daisycon. Deze affiliate netwerken zijn ideaal voor beginnende affiliates. Het is erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk om mee te werken. Hierdoor kun je sneller leren hoe affiliate marketing en het gebruik van een netwerk werkt wat natuurlijk ook weer veel tijd scheelt. Het aanbod op PayPro, Plug & Pay en Daisycon is erg gevarieerd. De aanmelding is bij beide netwerken geheel kosteloos. Meer lezen over PayPro, Plug & Play, Daisycon en andere affiliate netwerken


Interessante artikelen over affiliate marketing:

wat is een affiliate netwerk?

Beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing word niet voor niets door vele het nummer 1 online verdienmodel genoemd. Met een lage investering zonder veel risico's kan jij een succesvolle online business opbouwen en financiële onafhankelijkheid creëren. Wil je weten wat je kan verwachten en hoe je kan starten met affiliate marketing?

AMR

Affiliate Marketing Revolutie

Met de Affiliate Marketing Revolutie krijg je in duidelijke videotrainingen inzicht in hoe affiliate marketing werkt. Van A tot Z word je klaargestoomd om van jouw website een succes te maken. Niet voor niets hebben al ruim 11.000 leden zich aangemeld voor de beste affiliate marketing cursus van Nederland en België.

passief inkomen

Passief inkomen genereren

Een passief inkomen.. Klinkt natuurlijk ideaal maar is het ook mogelijk om dit te realiseren? Het kan je veel vrijheid opleveren en natuurlijk ook financiële zekerheid. Maar hoe bouw je een passief inkomen op? We vertellen je hier meer over!voor en nadelen affiliate marketing

Voor en nadelen affiliate marketing

Zoals ieder online verdienmodel heeft ook affiliate marketing voor en nadelen. Natuurlijk wil je precies weten welke dit zijn voordat je start met jouw affiliate business. Logisch! we nemen de grootste voor en nadelen met je door.