Laatst bijgewerkt: 10-04-2022

Extra geld verdienen naast je baan

Het verdienen van extra inkomsten is natuurlijk altijd erg interessant. Maar hoe kan je extra geld bijverdienen naast je baan? Je werkt immers al veel uren per week dus een extra baan er naast kan behoorlijk zwaar zijn. Zou het niet fijn zijn als je vanuit huis een succesvolle business kan opstarten zonder dat dit van invloed is op de baan die je al hebt? Welke mogelijkheden zijn er om meer geld bij te verdienen naast je baan? Één van die mogelijkheden is affiliate marketing. Affiliate marketing is heel goed te combineren met andere werkzaamheden en daarnaast kan je hier extra geld mee bijverdienen. Maar wat is affiliate marketing en hoe werkt dit precies?

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een ander bedrijf op jouw website of ander kanaal (social media, Youtube e.d.). Wanneer iemand via jouw website het product of dienst koopt krijg jij hierover een commissie. Voorbeeld: Je maakt een website over fitnes met verschillende artikelen over hoe je het beste kan fitnessen en wat je hiervoor nodig hebt. In deze artikelen kan je producten promoten als sportkleding, shakes, boeken over fitnes en veel meer. Wanneer een bezoeker jouw artikel leest en geïnteresseerd is in het product wat jij daarbij aanprijst kan hij/zij op de link klikken die jij in je artikel verwerkt hebt. Nadat de bezoeker een aankoop gedaan heeft bij de adverteerder krijg jij vervolgens de melding dat je een nieuwe commissie verdient hebt. Het boek kost bijvoorbeeld 20 euro waarvan jij 7 euro commissie ontvangt (de hoogte van een commissie kan per bedrijf verschillen).

Waarom kan je affiliate marketing goed combineren met een fulltime baan?

Een affiliate website kan je op je eigen tempo opbouwen. Je kan er voor kiezen om er 40 uur per week aan te werken maar je kan er ook voor kiezen dit maar 2 uur per week te doen. Jij bepaalt zelf hoeveel uren je er per week aan werkt. Naast het aantal uren die je zelf kan inplannen is het ook mogelijk te werken waar jij maar wilt. Het enige wat je namelijk nodig hebt om te kunnen werken is een laptop en internet. De vrijheid in het aantal uren en waar je werkt aan je website maakt affiliate marketing ideaal om te combineren met je baan en zo extra geld bij te verdienen. Naast de vrijheid in uren en de plaats waar je werkt zijn er nog veel meer voordelen te noemen over affiliate marketing. De risico's zijn een stuk lager dan bij bijvoorbeeld een webshop en daarnaast is het ook mogelijk om met een hele kleine investering te starten met affiliate marketing. Wil je meer redenen lezen om te starten met affiliate marketing? Meer lezen > 10 redenen om te starten met affiliate marketing

Hoe veel geld kan ik bijverdienen met affiliate marketing?

Hoeveel geld je verdient met affiliate marketing is bij iedereen anders. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren. Tijd en inzet zijn het belangrijkste bij affiliate marketing om succesvol te kunnen worden. Naast de hoeveelheid tijd die je er in steekt is ook de niche bepalend voor hoeveel geld je gaat verdienen. Je kan er voor kiezen om producten te promoten waarbij je 5 euro commissie per verkoop verdient maar het is ook mogelijk hogere commissies te verdienen van zelfs 50 euro, 100 euro of nog veel hoger! 

Hoe snel kan ik geld verdienen met affiliate marketing?

Met affiliate marketing zal je niet binnen enkele dagen of weken al leuke bedragen verdienen. Dit verdienmodel heeft namelijk een lange opstartperiode. Wanneer jij je website online zet zal je natuurlijk nog niet direct genoeg bezoekers hebben om hier hoge inkomsten uit te ontvangen. Dit heeft tijd nodig om te groeien. Gemiddeld verdienen de meeste startende affiliates hun eerste commissie binnen 3 tot 6 maanden. Dit kan natuurlijk per persoon verschillen maar belangrijk is wel om er rekening mee te houden dat je de eerste maanden vooral bezig bent met het opbouwen van je website. Nieuwe content op je website word niet dezelfde dag al opgepakt door Google om weergegeven te worden op Google. Indexering van je teksten kan namelijk enkele weken duren. De lange opstartperiode is voor veel affiliates de reden om vroegtijdig te stoppen. Juist diegene die doorzetten en blijven werken aan hun website kunnen succesvol worden met affiliate marketing. Doorzettingsvermogen is bij dit online verdienmodel het aller belangrijkste vanwege de lange adem. Zodra je aan je website blijft werken en nieuwe content blijft plaatsen zal dit gaan groeien en ook blijven groeien. Hieronder zie je een voorbeeld van een affiliate website waarbij iedere week minimaal 1 artikel geplaatst is. Het overzicht laat goed de stijging na 3 maanden zien. Wanneer je vervolgens doorzet zal dit blijven groeien.

Extra geld verdienen naast je baan

Geen technische kennis of ervaren marketeer?

Dit is met affiliate marketing geen probleem. Iedereen kan een affiliate website maken. Hiervoor heb je geen technische kennis nodig of een achtergrond in de online marketing. Veel informatie is te vinden op het internet en daarnaast is het ook mogelijk om een cursus te volgen waarin je stap voor stap uitgelegd word hoe jij een succesvolle affiliate business op kan zetten. De meest bekende cursus voor startende affiliates is de Affiliate Marketing Revolutie  van Jacko Meijaard. Deze cursus leert je niet alleen hoe affiliate marketing werkt en wat je precies kan verwachten maar ook krijg je uitleg over hoe je alles het beste kan instellen zodat jouw website optimaal werkt. Vele startende affiliates hebben successen behaald na het volgen van deze cursus zonder dat zij van te voren ervaring hadden in het maken van websites of online marketing.

 

Geen artikel missen? 

Ontvang de nieuwste artikelen via de e-mail met handige tips voor een succesvolle online business

 

 

* Privacy van gegevens gegarandeerd 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen